Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Kinyílt a bokszajtó, első napján látogattuk meg Szabolcsot

Szabolcs első napjait tölti a steril boksz falain kívül, így kaptunk az alkalmon, ma már meg is látogattuk a családot a Démétér Házban! Épp Budapesten volt kisfiánál és feleségénél az apuka is, így megismerhettük mindkét szülőt Szabolcs mellett.

50000.- Ft-tal támogattuk őket, egy szárítógépet szeretnének vásárolni, amire most támogatásunk kiegészítéséül egy célzott gyűjtést indítunk részükre! Transzplantáció után az első hónapok, az első 100 nap nagyon fontos időszak, félteni, óvni kell a beteget minden fertőzéstől, fontos lenne, hogy ne a szobában száradjanak a mosott ruhák, egy légtérben a beteggel, ezért a szülők most lehetőségeik szerint szárítógép vásárlásra fordítanák a Szabolcs részére beérkező adományokat! 😍

Mi nagyon szorítunk ennek a szimpatikus Hajdú-Bihar megyei családnak, akiket megismertünk személyükben, kérjük aki teheti, segítse Szabolcsékat! Minden kis adomány jól jön, és köszönjük a nevükben is! ❤️ Láttunk már csodát, hogy a sok apró, kisebb adományból mennyi minden össze tud gyűlni, mi bízunk benne, hogy most is meglesz az anyuka által kiszemelt szárítógép! A célzott adományokat a következőek szerint várjuk:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Szabolcs Applasticus anaemia

(A közlemény rovat kitöltése fontos, így tudjuk beazonosítani a célzott adományokat! Az így beérkező pénzekről azt kell tudni, azt teljes egészében a család kapja meg!)

V Szabolcs

Szabolcs története pár mondatban az édesanya szavaival:

“Szabolcs 11 éves, életvidám, mókás kisfiú volt május elejéig. Akkor besárgult, orvoshoz vittük, azóta egyfolytában kórházban van. Sok időre, sok-sok vérvételre, valamint többszörös biopsziákra volt szükség a pontos diagnózis felállításához, ami egy Aplasticus anaemia. 😞
Ez egy nagyon súlyos vérképzési betegség, amit csontvelő-transzplantációval gyógyítanak. Szabolcs vérképe kritikus állapotban volt, ezért haladéktalanul elkezdték vizsgálni a családot, hogy ki lehet alkalmas donornak. Szerencsére Levente, a 13 éves bátyja tökéletesen megfelelőnek bizonyult, bár még további vizsgálatokra volt szükség, ugyanis ő hemofíliás, akinek heti háromszor kell hiányzó véralvadási faktort pótolni, hogy teljes életet élhessen. Aggódtunk, hogy neki nem árthat e, ha donor lesz! A sürgősségi helyzetre való tekintettel a szakorvosok úgy döntöttek, hogy kellő faktorvédelemmel lehetséges a donáció. Június közepén megtörtént az átültetés. Levente hősként viselte a beavatkozást, és örül, hogy új életet adhatott testvérének! 😍✌️”

Minden megosztást, és adományt köszönünk a család nevében is! Kommunikálni fogjuk felétek, hogy mennyi pénz gyűlött össze Szabolcséknak!

Ui: Emlékeztek még a nyári táborunkra? Most egy pár hete volt, ahol az egyik nap a debreceni MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái látogattak meg minket, bemutatójukkal elkápráztatták gyerkőceinket...nos, Szabolcs apukája is itt szolgál...kicsi a világ, szokták volt mondani! 👍 Ma Szabolcstól tudjuk, hogy őt is vonzza a katonai pálya! Félve kérdezte, hogy a transzplantáció után mikor felnő ugyanolyan egészséges lesz, hogy akár katona is lehet? Biztatni tudtuk csak, igazából a beavatkozás után makk egészséges lehet, és az is lesz...úgyhogy még bármi meglehet! ✌️ Jó egészséget kislegény!

vissza