Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Jövőre talán már Krisztiánt is tudjuk vinni táborozni

Egy 12 éves akut leukémiás kisfiút támogattunk Krisztiánt, akinek kálváriája a kórral tavaly nyáron kezdődött. Nagyon sokat fájlalta a lábát, a fejét, mellette fáradékony volt. Ezekkel a panaszokkal mentek orvoshoz, a vizsgálatok után a végső diagnózist, ami a tünetek hátterében állt a Heim Pál Gyermekkórházban kapták meg. Gyermekkorban az egyik legsűrűbben előforduló Acut Lymphoid Leukaemia-t diagnosztizálták nála, s a kezeléseket azonnal el is kellett kezdeni. Idén májusig tartott az aktív kezelési ciklus, azaz a napokban fejeződött be, most a fenntartó kezelésekre járnak anyukájával a kórházba. Még mindig gyenge, de ez már mondhatni a gyógyulási szakasz, a citosztatikumok megtették hatásukat, szerencsére betegsége remisszióban. Krisztiánra nagyon kell még vigyázni, közösségbe egyáltalán nem mehet, most otthon, egy lehetőség szerinti csíra- és baktériummentes közegben kell, hogy nyugodtan gyógyulhasson. Valamelyest ez rendelkezésre áll, hisz az aktív kezelések alatt amennyire tudták felújították Krisztián szobáját a szülők...a megfelelő higiénés körülményeket viszont fenn is kell tartani, így most fertőtlenítőszer és egyéb higiénés termékek megvásárlására utaltuk ki támogatásunk a családnak.
O Krisztian
Csontvelő-biopszia és vérvételek hada vár még iskolakezdés előtt a fiúcskára, de reméljük, hogy minden rendben lesz azok körül, betegsége teljes remisszióban marad, és talán úgy esély van arra, hogy folytathassa az iskolát is Krisztián! Ha nem is annyira a mindennapi tanulás, de az osztálytársak már nagyon hiányoznak neki, alig várja, hogy együtt lehessen a barátokkal. Addig még van egy vakáció, előttünk a teljes nyár, ami majdcsak elkezdődik már ezután az esős időszak után, ezt még nehezen, de ki kell bírni Krisztián a haverok nélkül! Talán ici-picit, ahogy az orvosok engedik lassan kint a szabadban kesztyűben és szájmaszkban már azért összefuthatsz egy-két jóbaráttal futólag!
Vigyázz magadra, gyógyulást kívánunk! Mához pont egy hónap múlva veszi kezdetét az alapítványos tábor, az ideiben még sajnos nem, de ha minden jól megy a jövő évi táborunkba már anya is tud majd regisztrálni, ha az állapotod engedni fogja!
Követőinktől köszönünk egy poszt-megosztást Facebook oldalunkon, ha nyitott vagy rá, kérjük hívd adományvonalunkat, minden egyes hívással 500.- Ft-ot tudsz küldeni gyerkőceinknek. A telefonszám 13600, ezt kell hívni, majd az automata jelzése után a 41-es kódszámot add meg, kérünk! Kellemes hétvégét kívánunk mindenkinek!
vissza