Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Jó végre nevetni látni Dorkát- Egy kontroll vizsgálat alkalmával találkoztunk

A kis Dorkával a múlt héten találkoztunk a Démétér Házban. Mi épp beléptünk a bejáraton, amikor Dorka anyukája éppen kilépett az első apartman ajtaján.

Szó mi szó, meglepődtünk, mert abban a hitben voltunk, hogy a nagylánnyal már nem fogunk mostanában találkozni a kórházban, hisz oly sok időt töltöttek ott az átültetés után...aggódva is kérdeztük az édesanyát, hogy talán nem valami baj van?!

Kiderült, hogy akkor épp kontroll vizsgálatra jöttek, mert az azelőtti héten vették ki Dorka portját, s most vissza lettek rendelve, hogy az orvosok megnézzék annak helyét, hogy gyógyul a seb. Szóval megnyugodtunk, nagy baj nincs, de a kontroll ugye fontos! Szóbeszédbe elegyedtünk, aztán kiderült, hogy szinte hetente kell valamiért jönniük Budapestre. Hol vérvételre, hol ortopédushoz Dorka csontkinövése miatt, hol ilyen, hol olyan vizsgálatra. Tudva tudjuk, hogy a család több száz kilométerre lakik Budapesttől, így érdeklődően kérdeztük, hogyan bírják anyagilag ezt a sok oda-vissza utat. A szülők elmondták, hogy nagyon nehezen tudják kiszorítani az amúgy sem sok pénzünkből az utiköltség kiadásait, de hiába, ha jönni kell, akkor jönni kell! Kislányuk az első!

Dorka (1)

Egy budapesti útja a családnak 17000-18000.- Ft -jába kerül, így most ebből augusztus hónapra magunkra vállaltunk két fordulót. 
Dorkáékról azt kell tudni, hogy a transzplantáció után hónapokig a kórházban voltak, szinte lehet mondani, már csaknem ott laktak, hisz valóban olyan messze található az otthonuk a kórháztól, hogy az orvosok nem merték őket hazaengedni. Ha hirtelen baj lett volna, nem értek volna vissza rövid időn belül. Most ugyan hetente “túráznak”, de látszik a kislányon milyen jót tesz neki az otthoni légkör! A szteroidokat szerencsére időközben sikerült elhagyni, növöget a hajunk is, szép kis göndör tincsek jöttek vissza Dorkánál, egyszóval remekül néz ki!

A fotó júniusban a tanévzárón készült! Apropó iskola! Aki figyelemmel kíséri munkánk, ő tudja, hogy a napokban elindítottunk egy gyűjtést, tanszerek vásárlására! 
Dorka egyébként egy olyan kislány, akinek ilyen téren is lehet segíteni! Örömmel fogadna egy új iskolatáskát, tolltartót...tanszereket.

Ha van olyan olvasónk, aki szívesen meglepné a kislányt, úgy kérjük őt, jelezze felénk szándékát...vedd meg Te Dorka iskolatáskáját, vagy tolltartóját, s gyere, add át neki azt saját magad! Tapasztald meg az adományozás örömét, hogy egy “aprósággal” milyen nagy örömet okozhatsz egy édes kislánynak! Egyet garantálhatunk, melegséggel a szívedben fogsz hazamenni!

Ha úgy döntesz, hogy szívesen megvennéd Dorka iskolatáskáját, vagy tolltartóját, jelezd felénk, s egyeztessünk egy időpontot, találkozz a családdal egy kontroll vizsgálat alkalmával a Dél-Pesti Centrumkórházban! Számítunk rá, hogy lesz posztunk olvasói között legalább egy olyan valaki, aki tudja vállalni kérésünk teljesítését! Ha Te vagy az, akkor az info@tegyunkleukemia.hu e-mail címen elérsz minket! Köszönjük!

vissza