Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Hűtőszekrény töltés ON- Köszönjük szépen Bárdosi Sándor

Volt egyszer egy műsor “Vigyázat szülővel vagyok!” címmel! Akik figyelemmel kísérik munkánk, ők tudják, hogy Bárdosi Sándor és édesanyja Katalin több százezer forintot nyert a TV2 produkciójában, amit jótékony célra leukémiás betegek javára ajánlottak fel. 
Múlt hónapban elindítottunk ennek kapcsán egy folyamatot, ezennel ez a mostani már a második nagybevásárlásunk a Démétér Ház családjainak. Most ismét feltöltöttük a Démétéres hűtőszekrényt és mosókonyhát! 
A Szent László Kórház falain belül található ugye a “Ház”, ahol olyan érintett családok laknak, ahol transzplantálták a család gyermekét! Itt otthonias környezetben, de mégis orvosi felügyelet mellett gyógyulhatnak a gyerkőcök, s nem utolsó sorban itt együtt lehetnek szüleikkel! A családoknak külön-külön apartmanjaik vannak, ahol bizony heteket, olykor hónapokat is eltöltenek. Itt a szülők a közös konyhában szinte napi szinten főznek/sütnek, épp hogyha valamit megkíván a család szeme fénye, akkor el tudják készíteni a kis betegnek...most például ottjártunkkor egy nagymama almás pitét készített unokájának és a nővéreknek! Milyen kedves, ugye!? 

Szóval ez hatalmas segítség az érintetteknek, hogy a konyha telis-tele van úgymond közös, mindenki által használható, és felhasználható élelmiszerrel, fertőtlenítőszerrel, mosószerrel, stb. Egyrészt ezzel időt, másrészt, s nem utolsó sorban pénzt spórolunk a betegeknek, hisz amikor épp lejönnek ide az osztályról, nem kell minden apróságért boltba futniuk, hanem épp elég kinyitni a fridzsider ajtaját, s bárki ki tudja venni belőle azt, amire szüksége van! Jó sok mindent vásároltunk, volt a pakkokban folyadék dögivel, ásványvíz és 100%-os narancslé, konzerv termékek, szárazáruk, laktózmentes tej, zöldség-gyümölcs, teák, toast kenyér, étolaj a főzéshez, kristálycukor, dzsem, stb, illetve mosó, s fertőtlenítőszer, öblítő...papírtörlő, toalett papír, stb.

A támogatás összértéke jelen esetben 106 750.- Ft. Ezúton is még egyszer köszönjük a felajánlást a Bárdosi családnak, mint látják jó helyre került az adomány ismét!

A Démétér Ház egyébként a napokban kibővül, elkészült az új szárny, aminek hétfőn lesz az ünnepélyes átadása! Az átadásra mi is meghívást kaptunk, ott leszünk sok-sok érintett családdal egyetemben! Jó dolog, hogy támogatóinknak köszönhetően több, mint 1M Ft-tal mi is tudtuk segíteni az új szárny berendezését! Köszönjük Nektek!

Demeter Haz Hutoszekreny Toltes

Akik segíteni szeretnék törekvéseinket, ők a következő számlaszámra tudják küldeni adományaikat:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

vissza