Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Húsvét után rögtön egy támogatással indítjuk a hetet

"Hú Krisztián, erre nem is számítottunk, köszönjük szépen Szofi nevében is!" Ez volt az első reakciója az édesanyának, amikor megtudta, hogy támogatásukat tervezzük! Szofiékkal anno még a Démétér Házban találkoztunk, akkor támogattuk is őket az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítása végett, de mint tudjátok lehetőségeinkhez képest próbálunk ott lenni a beteg mellett a teljes gyógyulási fázis alatt, így mára terveztük a képen látható cuki kislány újabb támogatását. 50 000.- Ft pénzbeli támogatást utaltunk ki a családnak, a mindennapi kiadások fedezésére. Még mindig nagyon kell óvni a kis beteget a különböző fertőzésektől, így a fertőtlenítőszer kiadásaik magasabbak az érintett családoknak, -nekik is-, mint egy átlagos háztartásban, s mint tudjuk ezek a szerek nem épp annyira olcsóak, jól jön a külsős segítség!
C Szofia (1)
Szófia leukémiája egy éve derült ki, hősiesen tűrte az akadályokat, persze voltak nehezebb szakaszok is az aktív kezelések idején. Nehezen tűrte a bezártságot, na de ki is szereti, hogyha bezárják egy kórterembe, és ugyan a saját érdekében, de nem mehet ki onnan, amíg a vérképzése helyre nem áll?! 22 hónaposan még nem lehet megértetni ezt egy picivel, hogy mindez a Te érdekeid miatt van így! Nem értette mi történik vele, látszott rajta mindig az ijedelem, sokat sírt, aztán egy idő után beletörődött.
Pécsen kezdték a kezeléseket, majd Budapesten a Szent László Kórházban került sor a transzplantációra. Szofikának nem volt megfelelő őssejt donora, de mivel még pici, így szóba kerülhetett az idegen köldökvér őssejt transzplantáció, Olaszországban találtak is egy számára megfelelőt! Itt csak zárójelben jegyeznénk meg, milyen jó is lenne, ha Magyarországon is lenne közösségi őssejtbank! Itthon ehelyett magán őssejtbankok vannak, azt már ne is firtassuk, több százezer forintos tárolási költséggel...pedig hatalmas különbség van egy magán, és egy közösségi őssejtbank között!!! Ajánlunk egy videót, akit érdekel a téma, írjátok be a keresőtökbe, Kriván Gergely Záróra, s máris megtudhattok több dolgot a témakörben.
Na de térjünk vissza Szofira, 50 napot töltött steril bokszban anyukájával, majd 100-at a Démétér Házban mire hazamehetett. Még mindig rendszeres a kontroll, három hetente van jelenése Budapesten a családnak... Az anyuka szavaival zárnánk bejegyzésünk, ha teheted kérjük segíts nekünk, hogy még ettől is jobban, hathatósabban tudjuk támogatni mi is a családokat! Mindenkinek jó hét-kezdést így az ünnepek után!
"Lassan próbáljuk feldolgozni és elengedni a történteket, kialakítani egy új életet, egy szebbet ahol minden napnak hálásak tudunk lenni és örülünk hogy Szofi napról napra jobban van."
vissza