Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Három beteg támogatásával kezdtük az októbert

Még csak most kezdődött az október, de máris három betegnek tudtunk segíteni, és még két érintett támogatása van tervezve október 03-ig. A támogatások összértéke 260 000.- Ft. 

B Kati 

Van köztük olyan érintett, akinek csupán pár ezer forinttal tudtuk támogatni a megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásait, de voltak köztük többen olyanok is, akiknek több tízezer forinttal támogattuk a lakhatási költségeit, illetve a rezsi számláik kifizetését. Egyik ilyen betegünk egy tinédzser nagylány, akit folyamatosan tudunk támogatni minden hónapban egy korábbi jótékonysági koncerten befolyt adományokból, másikuk pedig egy akut leukémiás kisfiú, akit az anyukája egyedül nevel. Anya és kisfia a hölgy volt párjánál lakik, de fizetniük kell a lakhatásért, s be kell szállniuk a rezsiköltségbe is...más rokonuk nincs, aki segíthetne, s mivel az anyuka nem tud dolgozni a beteg kisfiú mellett, így lehetőségeink szerint bizonyos rendszerességgel próbálunk segíteni, hisz az édesanya “bevétele” nem fedez mindent. Az öt fő között van két olyan kisfiú is, akik még mindig kórházban vannak. Egyiküknél még zajlanak a kemoterápiás kezelések, az édesanyjával már több hónapja kórházban vannak folyamatosan, másikuk már túl van a transzplantáción, de még mindig a steril bokszban. Most volt csontvelő mintavétel, aminek eredménye hamarosan meglesz, mindenki azt várja, hogy remissziót fog mutatni a lelet! Az öt fő között van egy olyan fiatal anyuka is, akinek ismét farkasszemet kell néznie betegségével, ugyanis a napokban derült ki, hogy relaptált betegsége. A mai nappal indult nála egy nagyon kemény kezelés, bízunk benne érzékenyek lesznek rá a beteg sejtek, s az aplázia után egészséges fehérvérsejtek fognak visszajönni!

Cs Alexandra

Szorítunk mindegyiküknek, tesszük a dolgunk, ahogy azt lehetőségeink engedik! Próbálunk ott lenni betegeink mellett az aktív kemoterápiás kezelések idején éppúgy, mint a későbbi rehabilitáció közben. Egy leukémiás megbetegedés minden egyes esetben több havi kemoterápiás kezelést igényel, ahol szükség van átültetésre is, ott a teljes felépülésig eltelhet akár egy-két, de még három év is! Ez az időszak rendszerint megviseli a családok anyagi helyzetét, még az olyan családok is megsínylik ezeket a nehéz hónapokat-éveket, akik mindaddig megfelelő egzisztenciával rendelkeztek. Gyermek beteg esetén ugye valamely szülő mindig a kórházban van csemetéjével, így kiesik a munkából, ebből egyenes arányban következik, hogy kevesebb lesz a család bevétele, felnőtt beteg esetében pedig a beteg saját maga esik ki a munkából, a végeredmény ugyanaz, kevesebb fizetés, mindennapi problémák! 🙁

V Roland1

Szóval 10 esetből 6-7 családnál szükséges a külsős segítségnyújtás, ilyen esetben jönnek a képbe a nonprofit szervezetek, alapítványok! Alapítói okiratunk szerint mi is ilyen szervezet vagyunk, így hát tesszük, amit tennünk kell!

Ha módodban áll, kérjük segíts, hogy segíthessünk! Idén sajnos nagyon kevés lett a nekünk felajánlott adó 1% összege, -éves szinten több, mint száz új kérelmet kapunk-, az nem sokáig fogja fedezni a támogatások összegeit, de bízunk benne sokan mellénk álltok, s segítitek betegeinket adományotokkal! 
Minden apró segítség most fontos, és mint látjátok jól jön, kell a családoknak a segítség! 

Kérünk szépen Titeket, próbáljatok megmozgatni minden követ, aki csak tud segítsen, mert támogatás nélkül a nekünk felajánlott adó 1% összege pár hónap alatt elfogy! Ha nem lesz ezen felül támogatottságunk, akkor tavasztól már nem tudjuk teljesíteni a kérelmeket! Eddig ilyen még nálunk nem fordult elő, egyetlen vérképzőszervi beteg kérelmét sem utasítottuk el a nyolc év alatt, reméljük ezentúl sem lesz rá szükség! Köszönünk minden apró befizetést!

Számlaszám: 
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Mi egyetlen dologgal tudjuk meghálálni adományod, folyamatosan kommunikáljuk feléd, hogy kinek tudtunk segíteni, kinek/kiknek a támogatására fordítottuk a beérkező pénzeket! ❤️✌️

vissza