Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ha segítségről van szó, a kis dolgok is nagy erővel bírnak

Van az a helyzet, amikor épp csak meg kell fogni valaki kezét, s azt mondani gyere, segítek! Így tettünk most mi is, egy olyan édesanya kezét fogtuk meg képlékenyen, aki már súlyos hónapok óta nem volt otthon kisfiával, és vittük el kérésére egy hipermarketbe, hogy bevásároljon a mindennapokra. Hónapok óta a Szent László Kórházban található Démétér Házban élnek, itt főznek, itt mosnak, s mivel az édesanya folyamatosan kisfia mellett van, így egyértelmű kiesett a munkából, ezáltal a kereset is csökkent, s már nehézkes az élelem és a mosószerek megvásárlása is!

L Mate (1)


Elvittük most az anyukát a fenyőfás áruházlánc egyik nagy hiperébe, s mondtuk szedje össze a polcokról amire szükségük van. Mi mentünk a hölgy után, toltuk a kocsit, segédkeztünk az olyan termékek árazásában amiket mérni kellett, s a végén a kasszánál fizettünk. Került a bevásárlókocsiba mindenféle élelmiszer, ami a főzéshez kellhet, friss zöldség, gyümölcs, tejtermék, szárazáru, hús, egy kis édesség Máté kedvencei közül, mosószer és öblítő. “Munkánk” végeztével visszavittük Máté anyukáját a Démétérbe, itt vittünk még egy másik családnak egy kisebb fertőtlenítőszer-, mosószer csomagot, majd indultunk tovább!

A két támogatás alig volt több, mint 30000.- Ft, mégis nagy örömet szereztünk két érintett családnak is! Mindketten gyermekeik életéért, egészségéért küzdenek, ilyenkor jól jön minden pici segítség, de még csak egy jó szó is!

V Roland (1)


Máté hét éves, alapbetegsége egy Myelodysplasias syndrome, Roland, aki a pár flakon fertőtlenítő és mosószer csomagot kapta kilenc éves, neki az alapbetegség egy akut leukémia. Mindkettejüket transzplantálták, Máténál még nem egyértelműen jó a vérképzés, valamiért az új csontvelő még nem akar trombocita sejteket képezni, Rolandéknak pedig egy vírusos szövődménnyel telik meg a bajuk. Étvágytalan, nem nagyon akar enni...tegnap épp találkoztunk vele a Démétérbe, kérdeztük tőle mi a kedvenc étele, pörkölt és főtt tészta, jött a válasz, mondtuk neki nekünk is épp ez a kedvenc, egy jót nevettünk, biztattuk, hogy egyen minél többet! Ahhoz, hogy megjöjjön a régi erőnlét, enni kell!

A két kisfiún kívül még egy 8 éves kislányt támogattunk, illetve egy 48 éves felnőtt hölgy betegünk utazási költségeihez járultunk hozzá, ami a kórház és a lakóhelyük közti folyamatos távolság megtételét illeti! Ő is visszakerült a kórházba, jól jön a segítség, hogy tudja látogatni párja!

Az egyik képen Máté a most kapott termékekkel, a másikon pedig Roland, talán anya, vagy apa nagy napszemüvegében! 😉👍 Ha szimpatikus neked az, amit csinálunk, kérjük segítsd munkánk! Egy 500.- Ft-os SMS, vagy pár ezer forint utalás, bármelyik jól jön!

SMS:
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

Utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

vissza