Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Folyamatos segítséget nyújtunk a családnak, akik nehéz élethelyzetbe kerültek

Találkoztunk már nehéz élethelyzetekkel munkánk során, de ez most tényleg sok(k), ami Istvánéknál összejött! Hat kiskorú gyermekkel, pár forinttal a zsebben, ráadásul szeptemberben ki kell költözzenek mostani otthonukból! Most tudtuk meg mi is a hírt, ami minket is szíven érintett!

Mint tudjátok, mi betegeinkkel folyamatosan közvetlen kapcsolatot ápolunk, legalábbis azokkal, akik nyitottak erre, és szükségük van a segítségre, többük ismerősünk itt a közösségi hálón is...szóval a transzplantált édesapa oldalán lettünk figyelmesek arra, hogy több mozdítható értéküket értékesíteni próbálja. Betegünk kérdésünkre elmondta, hogy ennek oka az, hogy a napokban még az alkalmankénti munkája is teljesen megszűnt, mindennapi kenyér problémákkal küzdenek...feleségénél tüdőproblémák léptek fel, kórházban volt most az elmúlt hetekben többször is, addig ő volt otthon a gyerekekkel. Tegnap az egyik kisfiukat ugyancsak a Heim Pál Kórházba kellett vigyék, amikor is beszéltünk a családdal, mondta az édesapa, hogy annyira nincs pénzük, hogy haza sem tudnak menni Zsámbokra, mivel ma a másik kisfiukkal is orvoshoz kell forduljanak, s nincs annyi pénzük, hogy ha hazamennek, akkor ma vissza is tudjanak jönni Budapestre! (Egy helyi ismerősnél töltötték az éjszakát.)
A gyerekeknek valamilyen vírusos fertőzése van, most annyi segítséget nyújtottunk nekik, hogy kiváltsák a szükséges gyógyszereket, s még egy-két hétig legyen mit az asztalra tenniük. E mellett tisztasági csomagot kaptak tőlünk, segítve ezzel a ruhamosásukat.

Ami még tetőzi a bajt, hogy az apuka nagyon munkát sem tud érdemben keresni, ugyanis a család kimenő telefonhívásait letiltotta a szolgáltató, nem tudták fizetni az előfizetésüket, így már senkit nem tudnak telefonon hívni sem! Nem szabad felettük pálcát törjünk, hisz választaniuk kellett, a gyerekeket etetik, ruházzák, stb., vagy a telefonszámlát fizetik! Ők a gyermekeik mellett döntöttek, mint tennénk ezt oly sokan, abban az élethelyzetben!

Nem elég a baj, otthonukból is ki kell költözzenek szeptember 01-től, mert a főbérlő eladja az ingatlant! Kétségbeesetten próbálnánk a családnak először is lakhatást keresni, majd annak közelében egy “igazi” munkahelyet! Ha bárkinek van valamilyen ötlete, segítsége, kérjük jelezze felénk az info@tegyunkleukemia.hu e-mail címen!

Aki célzottan segítene a családnak, természetesen hálával, s köszönettel vesszük! Hogy lássátok, hogy oda került segítségetek, ahová azt szántátok, még össze is hozunk titeket támogatókat velük, amennyiben szeretnétek! Minden apró segítség jól jön nekik, és szükségük is van rá! Ha tudsz, kérünk segíts, ha csak pár száz forinttal is!

R Istvan Zoltan

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: István Zsámbok

(A fotót és a történetüket az érintettek írásos engedelmével és hozzájárulásával tudtuk megosztani.) Nincs mit szégyellniük, annak idején a betegséget, egy akut leukémiát, abból is az egyik legveszélyesebb fajtát nem az apuka kérte magának, jött az magától, majd szükséges volt az átültetés...ebből kifolyólag, a hosszadalmas kezelések lévén jöttek az anyagias nehézségek...becsületes, szorgalmas család ők, bár a sors most kemény kézzel kibabrált velük! 🙁

Hogy miben kivételes az ő történetük? A transzplantáció után fogantak a gyerekek nem sokkal. Anno úgy hívták Istvánt még az orvosok is, hogy “csoda apu”! 🙂👍 Egy idegen donoros transzplantáció után általában a nők meddők, a férfiak sterilek lesznek. Igazi csoda, de nézzétek csak meg, le sem tudná tagadni az apuka a gyermekeit!

István párjának korábbi gyermekeivel együtt hat kiskorú gyerkőcöt nevelnek, illetve van a családban még egy nagykorú, most már felnőtt fiatalember is. Kérünk Titeket, segítsetek nekik, ha tudtok! A megosztás, kérünk legyen egyértelmű!

vissza