Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Fél év folyamatos kórház után végre hamarosan hazamehet Máté

Még javában tél volt, amikor Máté beköltözött az anyukájával a kórházba, most pedig már akárhogy is nézzük, mindjárt vége a nyárnak is! A hétvégén lesz pontosan fél éve, hogy Máté nem volt otthon! 🙁Szomorú, nagyon szomorú ez!

A kisfiú hét éves, javában a játszótéren kellene, hogy játszadozzon korabéli társaival, de sajnos ez nem így van, Máté kőkeményen küzd az életéért! Júniusban volt az átültetés, jelen pillanatban már a Démétér Házban gyógyulgat! Ma is itt találkoztunk vele és anyukájával, épp a ház közösségi terében voltak, egy másik korábbi kis betegünkkel, Dorkával egyetemben, akik most kontroll vizsgálatra érkeztek a fővárosba. 

Mate

Szóval Máténál megvolt a transzplant ötven-egypár napja, jól van, jó a közérzete is, de azért még mindig nem stimm minden. A trombocita szám sajnos nagyon alacsony, s a neutrophil szám sem akar nagyon felfelé kúszni! 🙁 Előfordul ilyesmi, nem kell rögtön rosszra gondolni, van, hogy egyik napról a másikra hirtelen magához tér a csontvelő, s megugranak a sejtek. Bízunk benne Máté esetében is így lesz ez, és az alacsony vérlemezke szám is normál érték közé fog esni! Húzz bele csontvelő, hajrá trombik! Reményeink szerint hamarosan hazakerül a család, akiknek most az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításában segítettünk! 

Dorkáékkal pedig megbeszéltük, hogy hamarosan ismét segítünk nekik is! Náluk az utazási költség az, ami megterhelő! Többször támogattuk már a kislányt, de szükség van rá most is, szinte nem telik úgy el hét, hogy ne kelljen több száz kilométerről Budapestre utazniuk valamiért. Ráadásul jövő héten úgy jönnek szegények, hogy a Démétérben nem lesz üres apartman, így a nappaliban a kanapén kell kibírjanak majd egy éjszakát! Mind a hat apartman csordultig tele, az új szárny pedig még nem tudott megnyitni, mert még ott a bútorok hiányoznak! (Itt persze mindenki azon van, hogy mielőbb költözhetőek legyenek az új lakrészek is!)

Mátééknak innen is nagy ölelés, kitartást kívánunk nekik! Megbeszéltük az édesanyával, ne engedjük el egymás kezét, ha szükségük lesz ránk, lehetőségünk szerint ott leszünk mellettük mindig! 

...és, hogy részünkről mi volt a mai nap csúcspontja? A kórház aferezis részlegén amikor épp egy doktornővel beszélgettünk, a szóváltás végén odaszólt egy, a sorára várakozó beteg, hogy gratulálni szeretne a munkánkhoz! 😍 Nem ismertük a hölgyet, hisz nem keresett minket támogatásunkat kérve, csak figyeli, nyomon követi a munkánkat! Mondani sem kell, nagyon jól esett a dicséret egy érintettől! Igazán ők tudják, ők, s mi érezzük a legjobban, hogy milyen fontos is a betegeknek való segítségnyújtás! Innen is jó egészséget kívánunk a hölgynek! 🙂🌸✌️ Aztán a beszélgetésünkbe belecseppent egy donor testvér is, akinek az ikertestvére a beteg, s ő volt a donora...oda is, s mindenkinek nagyon jó egészséget kívánunk! 

Segítenéd munkánk? Küldj egy emelt díjas SMS-t, és/vagy oszd meg posztjaink a közösségi oldalon! Természetesen utalni is tudsz, avagy bankkártyád segítségével online adományozni is...mi minden apró segítségnek örülünk! Mondjuk kezd a poszt megosztásával: www.facebook.com/tegyunkleukemia Köszönjük!

 

vissza