Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

"Elsők a gyererek, bárhogy legyen is!"- Egy többgyermekes transzplantált édesapát támogattunk

Olyan élethelyzetben segítettünk egy felnőtt, többgyermekes édesapának, amit senkinek nem kívánunk! Gondoljunk csak bele...van egy 39 éves fiatalember, akinél korábban egy akut leukémiát diagnosztizálnak...gyermekeit, s feleségét otthon hagyva kórházba kerül a beteg, harcol az életéért, átvészel több ciklus kemoterápiát...kiderül, hogy teljes gyógyulást érjenek el nála transzplantálni kell...nehézségek árán, de túl lesz ezen is...nagy sokára hazamehet, idővel állapota, élete visszaáll a normál kerékvágásba...sajnos beteg múltja miatt nem szívesen alkalmazza senki, alkalmi munkát talál csupán...felelős a gyermekeiért, feleségéért, ezt tudja jól, sőt az élet egy újabb gyermekkel ajándékozza meg a családot, aki nemsokára megszületik...szóval dolgozna az édesapa, de nem tud, mert nem talál munkát! 🙁 Őrlődik ő is és felesége is, miként, hogyan osszák be azt a keveset, amijük van! Nem kérdés, elsők a gyerekek!

Az az állapot áll fent náluk, hogy bizony sajnos a villanyszámlával megcsúsznak, mert a mindennapi élelmiszer megvásárlása után sokszor már nem marad a családi kasszában a rezsiszámlák mindennemű befizetésére. “Sakkozniuk” kell, mikor mit, s hogyan tudnak fizetni. Sajnos több háztartásban is találkozunk ezzel a jelenséggel, több olyan felnőtt betegünk van, akinek nem sikerül visszaállni a munkába. Van akinek az egészségi állapota nem engedi, a kezelések, avagy az átültetés utáni szövődmények/mellékhatások, de sokan vannak olyanok is, akiket nem vesznek épp vissza a régi, vagy épp fel egy új munkahelyre.

Na de térjünk vissza a mi mostani támogatottunkra. A szóban forgó apuka nem azért nem dolgozik, mert nem lenne szabad egészségi állapotánál fogva, vagy épp lusta, sajnos nem kap állandó munkát sehol. Az áramszolgáltatónál tartozásuk felhalmozódott, részletenként próbálta a család rendezni azt, egy részét sikerült is, de most egy olyan felszólító levelet kaptak a társaságtól, hogy a maradék 44 562.- Ft-ot be kell fizetniük e hó 29-ig, egyébként kikapcsolják az áramot náluk.

Foto 1

Amikor ezt megtudtuk, nem volt kérdés, hogy segítenünk kell, egy transzplantált beteg, egy várandós édesanya, egy többgyermekes család nem maradhat áram nélkül! Támogatásunkat ebben a vis maior helyzetben az Adhat Vonal által beérkező adományokból tudtuk finanszírozni, hála és köszönet minden egyes támogatónknak, akik egy-egy emelt díjas SMS üzenet elküldésével, vagy hívással segítették/segítik munkánk!
Idén sajnos az adó 1%-os bevételünk a betegtámogatásaink intenzitását, összegszerűségét nézve nagyon kevés lett, így örülünk, jól jön, s kell is betegeinknek a plusz segítség, legyen szó az Adhat Vonal, vagy banki átutalás, esetleg bankkártyás adományozás használatáról!

A leggyorsabb, legegyszerűbb támogatási mód egy emelt díjas SMS üzenet elküldése! Egy SMS 500.- Ft támogatást jelent betegeinknek. Ettől a szegény sem lesz szegényebb, a családoknak viszont hatalmas segítség ez! Gyerkőceink hosszú-hosszú hónapokat a kórházban töltenek, csemetéik mellett valamely szülő rendszerint folyamatosan bent van a kórházban, kiesnek a munkából, ebben az időszakban jól jön a külsős segítség! Erre a célra jöttünk mi létre, az érintett betegek közvetlen támogatására.

A segítő SMS telefonszáma: 13600
Az üzenet szövege pedig: 41
(A telefonszám belföldről érhető el!)

Utaláskor a következő adatokkal indíthatja bárki útba adományát:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Akinek egyszerűbb/szimpatikusabb/könnyebb, Ők a bankkártyájuk segítségével is tudnak online pár kattintás után adományozni. Itt plusz költséget nem számít fel a bank, ugyanis bankkártyás vásárlásnak minősül a tranzakció. 

https://adjukossze.hu/kampany/a-nagy-harcokat-sokszor-kisgyerekek-vivjak-1094/tamogatom/rendszeres

A megosztásoknak örülünk, mellette kérjük, aki tud segítsen is valamilyen formában! Nyomjuk meg az őszi időszakot, jelen pillanatban is 16 beteg kérelme van beadva, s várja a segítségünk! A támogatás kérelmek folyamatosan érkeznek Alapítványunkhoz, heti 2-4 új kérelem mindig befut hozzánk! A nyolc év alatt még egyetlen vérképzőszervi beteg kérelmét sem utasítottuk el, bízunk benne ezután sem kell ezt megtegyük! Támogatásaink is folyamatosan ütemezve vannak, ha szívesen megismernéd betegeinket, hogy kiknek, s miben tudtunk segíteni, csak görgess itt lefelé!

(Az érintett apuka fotóját és nevét nem tudjuk megosztani, nem kaptunk erre felhatalmazást. Munkánkat összhangban kell végezzük az adatkezelési/adatközlési irányelveinkkel, így oldalunkon azon betegek fotóit, neveit tudjuk megjelentetni, akik ehhez írásban hozzá is járultak.)

vissza