Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elképzelni el lehet, de igazán csak az érintett és közvetlen családja tudja, hogy mivel jár egy rosszindulatú megbetegedés

Juditéknál az utóbbi időben tragédia, tragédia hátán következett, a hölgynél krónikus leukémiát diagnosztizálnak, majd kicsit később elveszti a férjét, rá egy évre édesanyját, most teljesen egyedül maradt három gyermekével, anyagi segítségért fordult felénk. Alapbetegsége lévén az alapítói okiratunkban foglaltak szerint tudjuk támogatni a családot, ami a mai nappal meg is történt!
Támogatásunkat az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására utaltuk ki, illetve a rezsiszámlák kifizetésére tudják még fordítani. 50 000.- Ft gyorssegélyben tudtuk most részesíteni a családot, sajnos nekünk is kötött a kezünk, a számlánkon lévő pénz folyamatosan apad, hisz heti rendszerességgel mondhatni több hasonló helyzetben lévő leukémiás megbetegedésben érintett család fordul hozzánk támogatást, segítséget remélve. A tavaly évben 3 267 000.- Ft volt a részünkre felajánlott adó 1% összege, ezzel szemben 315 hasonló átadásunk volt, szóval a különböző adományok nélkül ezt lehetetlen lenne kivitelezni. Ezúton is köszönjük szépen Mindenkinek a kisebb-nagyobb felajánlást!
Na de térjünk vissza Juditék történetére: Az alábbi segítségkérő levelet kaptuk tőle, amit most az Ő engedélyével meg is osztunk veletek. Az, hogy mivel jár egy leukémiás, vagy bármely más rosszindulatú vérképzőszervi betegség, ne adj isten csontvelő-transzplantáció, azt elképzelni el lehet, de igazán más nem tudhatja, csak maga a beteg, illetve közvetlen környezete.
"Elég beteges kislány voltam, de miután megszülettek gyermekeim immunrendszerem megerősödött, szinte soha nem voltam beteg.
Aztán egyszer duzzadt nyaki nyirokcsomókra lettem figyelmes, amikre először még ügyet sem vetettem. Később annyira fájdalmasak lettek, hogy alig bírtam elfordítani a fejem, ekkor már orvoshoz fordultam. Erős antibiotikumot kaptam, de csupán a fájdalmaim szűntek, a duzzanatok nem. Nyaki ultrahangra és biopsziára küldtek, de csak a tényeket erősítették meg. Később megfordultam az infektológián is, s az ottani vérvétel eredménye miatt küldtek a Debreceni Klinika Belgyógyászat- Haematológiai Osztályára. A szövettan krónikus leukémiát (CLL-t) igazolt. Eltávolították a megduzzadt nyirokcsomót, majd sokáig tünetmentes voltam, csak megfigyeltek, negyed évente jártam kontrollra.
Később, 2017 elején annyira magas lett a fehérvérsejtszámom, hogy indokolttá vált a kemoterápia. Időközben a férjem is megbetegedett, én pedig csak félállást tudtam vállalni. A szokásos tünetegyüttes alakult ki nálam a citosztatikumok hatására, mint alacsony fehérvérsejtszám, súlyos vérszegénység, csontvelő-elégtelenség. Az egyik kezelésre 25-ös hemoglobinszámmal érkeztem, a középső gyermekemnek kellett elkísérjen, nekem jártányi erőm sem volt. A legnagyobbik gyermekem írásbeli érettségizett, illetve otthon ápolták a férjemet kisebbik lányommal. Én az intenzív osztályra kerültem azonnal, majd később az osztályra, 9 napig rengeteg vért kaptam.
Miután véget értek a kezelések muszáj volt összeszednem magam a gyerekek miatt. Rá nem sokkal a férjem elhunyt, ami nagyon megrendített minket. Ismét duplájára dagadt a nyakam, 2018 óta egy kapszulát szedek, naponta három szemet, amiről a klinika gondoskodik.
Idén januárban sajnos édesanyám is itt hagyott minket...
A mostani leleteim jónak mondhatók, de többnyire szenvedek a kapszula mellékhatásaitól, mikor mitől... Havonta járok kontrollra az erős gyógyszer miatt, közben voltam CT-n, ultrahangon.
Jelenleg a három gyermekemmel családi házban élünk, amit férjem után örököltünk, s bizony télen gyakran több a fűtésszámla, mint a családi pótlék, pedig igazán meleg sincs a házban.
Gyermekeimről: A 21 éves fiamnak van egy szakmája, rendszergazda, de most orosz-történelem tanári szakra jár, az első évet végezte. A középső, idősebbik lány 12.-es lesz, jövőre érettségizik, neki is lesz szakmája, ő is 5 éves képzésen van. A legkisebbik lányom ugyanolyan 5 éves képzésre jár, mint nővére, ő most volt 0. éves. Ő még kiskorú. Mindhárom gyermek rendes, jó tanuló, segítőkész!
Köszönettel bármilyen segítséget elfogadunk!"
Image
Ha esetleg lenne bárki olvasóink közül, aki segíteni szeretne a családnak, ők célzott adományaikkal ezt meg tudják tenni. Utalásaikat a következőképp kérjük megtenni:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Judit CLL Debrecen
(A közlemény rovat kitöltése nagyon fontos, ezáltal tudjuk beazonosítani, hogy adományod Juditéknak szánod! Az így beérkező célzott utalásokat teljes egészében a család kapja meg!)

(Betegségtörténetük megosztásához hozzájárult Judit, ezért is tudtuk megosztani hozzánk írt levelét veletek, viszont fotót nem tudunk közzé tenni kérésére. Nekünk nagyon fontos, illetve kötelezően be is kell tartani a különböző személyiségi jogi, adatkezelési, adatközlési szabályokat, így egyértelmű, hogy kérésének eleget téve fotót nem közlünk.)

vissza