Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy régi ismerőssel találkoztunk a Szent László Kórházban

Dorka 8 éve küzd! Azóta a legnagyobb ellenség az alapbetegség, a leukémia, és a kezelések miatt kialakult szövődmények. A kezdetek kezdetén a kemoterápia közben/azok mellékhatásaiként egy súlyos agyhártyagyulladást kapott a kislány, mellette sajnos egy csontosodási folyamat is elindult az izomzatában, aminek következményeit mai napig érzi, és megneheziti a mindennapjait Dorkának! Betegsége anno remisszióba lépett, de sajnos öt év múlva kiújult! Ismét kemoterápia következett, akkor már egy még agresszívabb betegséggel! Fél év alatt nem javult az állapota, így 2017 szeptemberében csontvelő-átültetésre került sor Budapesten. Donora a 16 éves bátyja volt. Rengeteg szövődmény alakult ki ekkor is, GVHD, cukorbetegség, de leküzdötte őket ez a kicsi lány, és kilenc hónap után hazamehettek édesanyjával a kórházból! Anno sokszor találkoztunk velük a Démétér Házban, s segítettünk ahogy tudtunk.
O Dorkuci
Azóta a védőoltásokat újra kapta Dorka, rendszeresen járnak kontrollokra még mindig. Hatalmas a távolság az otthonuk és a kórház között, ez alkalmanként több tízezer forintos terhet ró a szülőkre, így most is egy 50000.- Ft-os üzemanyagkártyát kapott tőlünk a család, ezzel is enyhítve az ilyen jellegű kiadásaikat. Újvidéken laknak, nem egyszerű az életük a rendszeres utazás miatt.
Most is kontrollvizsgálaton vannak Budapesten, s mint megtudtuk újra izgulhatunk. Endokrinológiai vizsgálaton voltak és szívultrahangon, s a pajzsmirigy vizsgálat egy 6 mm-es daganatot mutatott ki, amit a doktornő egy hónap múlva újra megnéz, és kivizsgálják rosszindulatú e, avagy sem! Szóval ismét szorítás ezerrel!!! 😞
Mivel műteni még nem szeretnék a csontosodásait,ezért tornával kell segíteni a mozgásán! Három havonta intenzív gyógytornára járnak Szegedre Dorkáék, ahol gyógypedagógus és logopédus is foglalkozik vele!
Ennyi-ennyi rossz dolog még egy felnőttnek is sok...sajnos többet nem tudunk tenni, bízunk és remélünk, most leginkább abban, hogy ez a 6 mm-es duzzanat nem egy rosszindulatú daganat, és mellette segítünk, segítünk, ahogy tudunk!
Puszilunk innen is Dorka! 😘🤗
vissza