Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy pici babáért, Hannáért izgulunk- Akut leukémiát diagnosztizáltak a kislánynál

Ma egy édes 1 éves kicsi lányt támogattunk, Hannát! Ilyenkor mindig felfelé fordítja a fejét az ég felé az ember, s megkérdezi, miért kell ennek így lennie, hogy egy aranyos pici baba ilyen beteg legyen!? Egyáltalán, hogy egy gyermek is beteg legyen! A kérdésre persze sosem jön válasz! 😞 Ilyen ez az élet, sok a miért, sok az olyan miért, amire sosem kapunk választ, de nekünk felnőtteknek továbbra is tennünk kell a dolgunk, harcolni, küzdeni értük, a gyermekekért, gyermekeinkért!
Hanna az egri kórház gyermekosztályáról került Miskolcra a Velkey László Gyermekegészségügyi Központba, az egyik legjobb kézbe, Simon Réka doktornőhöz. Az OMSZ szállította őket egyik kórházból a másikba rosszindulatú haematológiai betegség gyanújával. A 12 hónapos korban aktuális oltások beadása után apró kiütések jelentek meg Hanna bal karján, és a füle körül duzzanatot észleltek a szülők. Bódításban azonnal csontvelő vizsgálatot végeztek, mely sajnos egy Akut Lymphoid Leukémiát támasztott alá. Nem volt mit tenni, beültetésre került egy port-a-cath kanül, s indítani kellett a kemoterápiás kezeléseket! A blast-ok magas számban voltak kimutathatóak, a csontvelőben 72%, a perifériás vérben 59% blast mutatkozott. Szerencsére a kemoterápiás kezelések hatására jól reagál a kislány, az édesanyától tudjuk épp ma volt csontvelővétel ismét, hamarosan megkapják az eredményeket.
Telefonon nem értük el az anyukát, Messenger-en csak annyit írt, hogy ne haragudjunk, de borzalmas estéjük volt, este 22 órától már nem akart aludni Hanna!
F Hanna
Dehogyis haragszunk, kedves anyuka, az első most, és szinte mindig, Hanna! 🥰
Belecsöppentek egy, az önök számára eddig ismeretlen, új világba, de csakis biztatni tudjuk, mint szülőt, van innen kiút, gyógyulás! Hosszú, hónapokig tartó kezelések állnak most önök előtt, de jó kezekben vannak, bízhatnak a gyógyulásban!
A kiskörei védőnői szolgálattól kaptunk egy megkeresést, hogy amennyiben tudunk segítsünk a családnak...ezúton is köszönjük a szóban forgó védőnő levelét, hogy felhívta figyelmünk a kislányra. Most hirtelen 50 000.- Ft támogatásban tudtuk részesíteni a családot, de ahogy lehetőségeink engedni fogják, ígérjük nem engedjük el a kezüket!
Lassan az év vége felé közeledünk, idén a Hannáé volt a 304. támogatásunk, így az erre az évre kapott pénzeink fogyóban, de amit tudunk megteszünk, hogy ne hagyjunk cserben senkit leukémiában, rosszindulatú vérképzőszervi betegségben, csontvelő-transzplantáción átesett érintettek közül!
Küldjük a pozitív energiát Hannának! ❤️❤️❤️
vissza