Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy mozgalmas nap beszámolója

A mai nap sem telt tétlenül, pár perce értünk haza egy székesfehérvári betegünktől, Tivadartól. Ma egész nap Budapesten voltunk, a Szent László Kórházban indítottuk a napot, ahol egy transzplantált nagylánnyal, már mondhatni egy igazi hölggyel találkoztunk. Alexandra anyukája a napokban hívott minket telefonon, hogy van a családban két táblagép, amit nem használnak, s hogyha Pesten járunk menjek be a kórházba Szandihoz, ott lesznek nála a számítástechnikai kütyük, s hozzam őket el, s adjam oda két olyan betegnek majd azokat, akiknek nincs ilyen, s szeretnének. Mondani sem kell, fogunk nekik gazdát találni, hisz a szürke, unalmas, kórtermekben töltött hétköznapok alatt bizony az internet, s amellett a televízió a betegek egyetlen szórakozása! Köszönjük szépen a felajánlást, hamarosan kommunikálni fogjuk, hogy kik is kapták a két szóban forgó táblagépet.
Visszatérve a napunkra, találkoztunk ma még a mi Csighy Alexandránkkal is, ő egy másik Szandi, aki épp kezelésen volt a kórházban. Akik követik munkánk, tudják, hogy ő az a nagylány, akinek a bécsi molekuláris vérvizsgálatát mi fizettük ki. Nos, erről vittük az édesanyának a számlát!
Nem volt még vége a napnak, várt minket a második kerületben egy másik, korábban transzplantált betegünk is, akit ugyancsak már többször támogattunk a kezelései alatt, s után, majd végül az esti órákban megérkeztünk Tivadarhoz is, a fiatalemberhez, aki a csatolt képről mosolyog ránk. Tivadar épp a fodrászánál járt, készül a steril bokszos életre, hisz hamarosan, napokon belül transzplantálják.
Tivadar Szekesfehervar
Utoljára hagytuk, ezúton szeretnénk nagy-nagy köszönetet mondani a soroksári Auchan áruházban működő Update üzlet tulajdonosának! Az üzletben volt egy kihelyezett zárt perselyünk, amiben a hónapok alatt 49 235.- Ft gyűlt össze, ezt láthatjuk ugye a képen, nos ezt a pénzt kapta meg tőlünk, némi kiegészítéssel Tivadar!
Tivadar Adomanya
Tivadar picit tart a transzplantációtól, illetve az az előtt tervezett, hogy is nevezzük, szükséges rossznak...kellő, ...muszáj, ...szóval a nagy dózisú kemoterápiától! Azt tudtátok? Transzplant előtt egy halálos dózisú kemoterápiát kap a beteg, ugye ez azért szükséges, hogy a saját csontvelejét teljes mértékben kiirtsák, hisz oda kell, hogy beépüljön az új, donortól kapott őssejt, ami aztán csontvelőként fog továbbra funkcionálni! (ezt csak amolyan érdekességként írtuk)
Tivadar egy új betegünk, nem fogjuk elengedni a kezét, mellette leszünk ahogy csak lehetőségeink engedik, s fogunk még segíteni a fiatalembernek! Kitartást neked Tivadar, szorítunk mi is, mint ahogy szorítanak szerintünk neked sokan mások is! Tivadar egyik kedvenc sportja a jégkorong, épp egy hokimeccset nézett a televízióban amikor nála jártunk...ebből csak arra szeretnénk kitérni, amolyan bátorításként, ne félj Tivi, ígérjük, amint jól leszel és mehetsz majd ilyen közegbe, mi leszünk az elsők, akik elvisznek egy igazi jégkorong mérkőzésre szurkolni! Együtt kiabálunk majd torkunk szakadtából!
Támogatnál Te is egy beteget? Ebben az esetben kattints a fenti sorban található kis fülek közül a "Hogyansegíthet?" gombocskára, s ott megtalálsz minden hozzánk vezető csatornát! Érdemes megnézni a lehetőségeket, van köztük olyan segítő, támogató forma is, ami nem kerül pénzbe!!! Köszönjük!
vissza