Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy iskolai vizsgálat alkalmával derült ki Zsófi leukémiája

Egy Szabolcs megyei kis családot támogattunk a minap, a kislány a fotón Zsófia, anya és apa szeme fénye. Egy hiányos támogatáskérelmet kaptunk a közelmúltban a debreceni klinikáról, amiben elérhetősége nem volt megadva a családnak, de bevetve a közösségi oldal fortélyait, elértük Zsófikáékat! Ezúton is köszönjük az összekötést a közös ismerősnek! 😉👍
Szemezgetünk nektek picit anyuka soraiból:
“Férjemmel 19 éve élünk boldog házasságban, két gyermekünk született, akikre egyáltalán nem volt jellemző a betegeskedés. Sajnos 2019 márciusában Kisvárdán a Felső-Szabolcsi Kórházban egy általános vérvétel és kivizsgálás alkalmával derült ki, hogy gyermekem súlyos beteg. Velem és a családdal nem is közölték ezt a hírt, a vizsgálatokat követően azonnal rohammentővel a Józsa András Oktatókórházba küldték kislányomat, ahol vért adtak neki. Zsófia vércsoportja nagyon ritka, 0 RH+, így több alkalommal is szerveztek számára irányított véradást. A nyíregyházi kórházban tájékoztattak, hogy gyermekem valószínű leukémiában szenved, csak nem tudták még, hogy mennyire súlyos. Másnap Debrecenbe küldtek minket mentővel. Itt derült ki, hogy Zsófi Akut Lymphoid Leukémiával küzd. Zsófikát egy napra sem hagytam magára, folyamatosan 53 napot töltöttünk kórházban. Az édesapja a távolság ellenére (240 km) fáradtságot nem kímélve kétnaponta megtette ezt az utat, hogy gyermekét láthassa és vele lehessen. Férjem és én jelenleg táppénzen vagyunk, így keresetünk nagy része kiesik.”
Az elérhetőségek hiányosak voltak, de az orvosi igazolás megérkezett Debrecenből, így most, hogy már elértük a szülőket tudtuk is utalni támogatásunk részükre, 50000.- Ft-ot. Picivel több, mint négy hónapja kezdődött az “őrület” Zsófiéknál, de még jó, hogy időben kiderült a baj, s tudtak lépni az orvosok! Ahhoz pont elég volt ez az idő, hogy tartalékaik elfogyjanak, s “külsős” segítséget kelljen kérniük!
B Zsofia Iren
Ezért is szoktuk mondani mindenkinek, fél évente, de évenként mindenképp menjen, menjetek el egy vérvételre, mert sosem lehet tudni, az ördög nem alszik! Egy leukémia bizony alattomos módon tud lappangani, különösebb észrevehető előjel, tünet nélkül, s azt kell mondani, sajnos egy akut leukémia kezelés nélkül gyorsan lezajlik. Vérvétel helyett latba vetheted a véradást is, ott is sok mindent kiszűrnek a vérből.
Gondold meg, ha úgy döntenél, hogy holnap véradó leszel, ide kattintva eléred az OVSZ állandó véradó állomásait.
Zsófinak innen is jó egészséget kívánunk, mielőbbi teljes gyógyulást! Ha úgy érzed, hogy segítenéd ezeket a kis hősöket, küldj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS-t a leukémiás betegeknek!
A jótevő telefonszám: 13600
Ide kell elküldeni egy üzenetben ennyit: 41
vissza