Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy gyermek elvesztése után szörnyű érzés egy szülőnek, amikor második gyermekénél is leukémiát diagnosztizálnak

Amikor segítséget kérünk a munkánkhoz, azt nem magunk miatt tesszük, sokkal inkább az ilyen, s hasonló élethelyzetbe került családokért, mint például amiben ez a történetben szereplő édesanya, és kislánya van! Egy ártatlan kirándulással kezdődött minden...szomorú a történet! 💔😢 (A család kérésének megfelelően név nélkül, tiszteletben tartva az ő személyiségi jogaikat.)

Az anyuka levele:

“Kéréssel fordulok Önökhöz! Augusztus 03-án Szegedre utaztam kislányommal, hogy ott töltsük a hétvégét. Sajnos még az érkezésünk napján bevérzésre lettem figyelmes a lábain, így behoztam a klinika ambulanciájára, ahonnan már nem mehettünk a szállásunkra. Augusztus 04-től a hematológiai osztályon vagyunk, a 4 éves kislányomnál akut lymphoid leukémiát diagnosztizáltak, kezelése jelenleg is tart.

2008-ban a 16 éves fiamnál is akut lymphoid leukémiát diagnosztizáltak, de neki sajnos nem sikerült felállnia. 
Hosszú gyász évek után sikeres lombik programban vettem részt, így született kislányom sperma donor alkalmazásával, ezáltal az apa személye ismeretlen, apai ágon semmilyen segítségre nem számíthatok.

Később, már kislányom születése után 1 évvel bélrendszer rosszindulatú daganatával operáltak, a műtét után kemoterápiás kezelést kaptam, jelenleg is állandó kontroll alatt állok. Gyermekemet egyedül nevelem, rokkantnyugdíjas vagyok. 
A családi pótlékot, illetve a rokkant nyugdíjamat is postai úton kapom, mivel fiam betegsége ideje alatt elvesztettem gyógypedagógusi állásomat. Ahhoz, hogy fiam mellett tudjak lenni annak idején a kezelések alatt, illetve biztosítani tudjam a gyógyulásához szükséges feltételeket, svájci frank alapú hitelt vettem fel, melyet halála után képtelen voltam törleszteni, így a bank zárolta a számlámat.”

Amikor elolvastuk a levelet azonnal hívtuk az édesanyát, s biztosítottuk róla, hogy amiben tudunk, s azt alapítói okiratunk is megengedi, segíteni fogunk mindenben lehetőségeinkhez képest! Szörnyűséges lelki állapot, egy édesanya elveszti gyermekét egy leukémiás betegséggel való küzdelemben, majd később, nyolc év múlva ugyanazon betegséget diagnosztizálják az időközben lombik program által fogant gyermekénél! Ők ketten vannak egyébként egymásnak, meg a hölgy anyukája, aki próbál segíteni mindenben, de a szűkös anyagi körülményei miatt nem tudja lányát és unokáját Ő sem pénzzel támogatni.

Hívtuk ma is az anyukát, -mára került sorra az Ő támogatásuk, ugye heti szinten mindig kapunk 2-3 új kérelmet-, aki elmondta, még mindig kórházban vannak. Az ottani mindennapi kiadásaikat segítettük most, próbáltuk levenni legalább ezt a terhet a vállukról. Aki volt már ilyen helyzetben tudja jól, hogy jó esetben van egy matrac a gyermekünk betegágya mellett, vagy épp csak egy karosszék, ahol tölthetik a szülők a nappalokat és éjszakákat! Ebben az élethelyzetben persze nem is az a fontos egyik szülőnek sem, hogy kényelmes ágyon feküdhessen, sokkal inkább az, hogy foghassa kislánya/kisfia kezét, s lesse minden percben kívánságát, ha épp inna, vagy enne valamit, stb.! Ilyenkor is vannak kiadások, amiket ha nincs miből, bizony nehéz megoldani egy szülőnek! Most 50 000.- Ft-ot kapott tőlünk a család, amit a kórházban töltött idő alatt élelmiszer, fertőtlenítő és tisztálkodószer vásárlására tudnak majd fordítani, meg persze természetesen a hazaútra, ami bízunk benne hamarosan szóba jöhet!

Kimondhatatlanul szorítunk, hogy ez a négy éves pici lány meggyógyuljon, elviselhetetlen lenne az anyuka fájdalma, ha második gyermekét is elvenné tőle a leukémia! Amit tudunk megteszünk a mi részünkről!

Idén sajnos, mint azt már korábbi posztunkban is olvashattátok, siralmas lett az adó 1%-unk, az nem sokáig fogja fedezni a támogatásainkkal kapcsolatos alapítványi kiadásokat, így nincs más reményünk, csak az, hogy adományaitokkal segítitek munkánk! (Idén egyetlen forintot sem költöttünk Adwords reklámra, úgy döntöttünk azt a pénzt is inkább betegeink támogatására fordítjuk, nos, ennek az eredménye egy picike kis 1% lett! 🙁Mit csinál ugye a felajánlók többsége amikor épp az adóbevallását tölti, s felajánlani készül adója 1%-át...leül a gép elé, beírja a keresőbe, hogy adó 1% felajánlás, s amely szervezeteket kihozza elsőre a Google, a fenti három közül választ. Ezek a hirdetések persze több százezer forintba kerülnek, akár milliós tételről is beszélünk, szóval ezt a “kiadást” a nagy szervezetek megengedhetik, és megengedik maguknak, mi nem!)

Mi bízunk és remélünk, hogy sokan látjátok azt a tényt, hogy folyamatosan dolgozunk, segítjük az érintett családokat, és hogy szükség is van a munkánkra, s mellénk álltok, és segítetek is nekünk! Most nem csak lájkra, megosztásra van szükségünk, természetesen az is kell, de szeretnénk kérni, ha teheted egy pár ezer forinttal segíts nekünk! Minden apró segítség most fontos! Az alábbi linkre kattintva elértek minden, a betegeinkhez vezető támogató csatornát: http://tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Kérünk szépen Titeket, próbáljatok megmozgatni minden követ, aki csak tud segítsen, mert adományok nélkül a nekünk felajánlott adó 1% összege pár hónap alatt elfogy! A kérelmek jönnek, a számlánk apad!

Adomanygyujto Plakat

Számlaszám: 
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Mi egyetlen dologgal tudjuk meghálálni adományod, folyamatosan kommunikáljuk feléd, hogy kinek/kiknek tudtunk segíteni! 

vissza