Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy egyszerű ínyfájdalommal kezdődött Imola kálváriája

Mollinak nagyon fájt az ínye, azt hittük el fogja veszíteni a fogait, majd később a lábain is kék foltok jelentek meg!- így kezdi az édesanya hozzánk írt levelét. Ahogy azt majd Ti is mindjárt olvashatjátok, később kiderült, hogy Imola bizony leukémiás beteg, ez áll a fenti tünetek hátterében. Természetesen ment a támogatás a családnak, erőt-kitartást kívánunk innen is a 15 éves nagylánynak!
Alább az anyukája sorai: “Lázas volt és nagyon gyenge, az orvosunk kivizsgálásra küldte, ekkor derült ki, hogy Akut Myeloid Leukémiája van. 2019 novemberétől kapjuk a kemoterápiás kezeléseket. Ezeket nagyon nehezen viseli, gombás fertőzés támadta meg a tüdejét. Még mindig tartanak a kezelések, jelenleg egyedül van kórházban. Eddig mellette voltam, a három és féléves testvére járt óvodába, családi segítséggel meg tudtuk oldani, hogy legyen aki viszi és hozza őt, vigyázzon rá, amíg a férjem haza nem ér a munkahelyről. Most viszont a veszélyhelyzet miatt nincs óvoda, s mindenki dolgozik, a nagyszülők, rokonok is, így nem tudjuk megoldani a kis testvérének felügyeletét. Örülünk, hogy van munkája a férjemnek, ha elveszítené, nem is tudom hogyan tudnánk megélni. Településünkön egyedül én igényeltem, hogy legyen lehetőség most is óvodába járatni a gyereket, más rajtam kívül nem kérte. Kétnaponta ingázok a lakóhelyünk, és a kórház között, elkészítem Imola kívánsága szerint kedvenc ételeit, s beviszem a kórházba a tiszta ruhákkal, amit beadok. Sajnos nem mehetek be hozzá a járványveszély miatt, ez lelkileg megviseli őt is, engem is nagyon! Idegőrlő mindenki számára ez az időszak, nem lehetek mellette, csak telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot! Férjem dolgozik, én gyermekgondozási díjon vagyok, közben újítjuk fel Molli szobáját, hogy megfeleljen a számára fontos higiénés körülményeknek! Emellett most a kétnapos ingázás költsége is elég nagy plusz kiadás!”
Imola
Mint látjátok próbálunk ott lenni az érintett családok mellett országos szinten, folyamatosan jönnek az ilyen, s hasonló megkeresések, Imolát például Miskolcon kezelik. Aki teheti, kérjük segítse munkánk! Egy 500.- Ft-os adományvonalas SMS, 1000-2000.- Ft adomány elutalása talán annyira nem megterhelő senkinek! Az alábbi linkre kattintva minden információt megtaláltok, hogy hogyan, miként tudtok a hozzánk forduló családok segítségére lenni.
vissza