Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy édes kicsi lánynak próbálnánk segíteni- Hajrá Níla!

Célzott adományoddal kérünk, segíts Te is Nílának! Immáron hatodik éve harcol rosszindulatú betegségével/betegségeivel, a szülők muszáj, hogy külsős segítséget kérjenek! Níla története alább a család megfogalmazásában, majd alul pedig a célzott adományküldés adatai! Minden kis segítség fontos, segítsünk a harmadikos kicsi lánynak! Köszönjük! Megosztás is hasznos, kérünk tedd meg!

Tisztelt Alapítvány! Ezúton küldenénk el Önöknek Níla történetét pár mondatban a megbeszéltek szerint. Bár nagyon sok mindent tudnánk írni, azért megpróbáljuk tömören de röviden összefoglalni kislányunk elmúlt hat évét. Níla jelenleg nyolc éves 3. osztályos magántanuló, aki két éves kora óta, immáron 6. éve küzd, harcol betegségével, a rákkal, ráadásul a harmadikkal. Két évesen 3. stádiumú Whilms tumort diagnosztizáltak nála, amire műtét előtti és utáni kemoterápiás kezelésekkel egybekötött besugárzást is kapott. Egy nagyon nehéz, csaknem nyolc órás műtéttel kivették a teljesen elpusztított veséjét, amit a rákos sejtek szinte teljesen felfaltak. Majd a sugárkezelés szükségessége azért volt indokolt, mert a tumor a szív felé terjedt a főérben.

Hosszú és nehéz időszak volt egy pici lánynak, azonban nagyon ügyesen, erős akaratával és szeretetünkkel legyőzte a rosszindulatú tumort. Rengeteg mellékhatás gyötörte utána, például vizelet tartási problémák, izületi fájdalmak, depresszió, de igyekeztünk a normális életbe visszacseppenni. Óvoda, majd sikeres vizsga után iskola első osztályába járás. Azonban három hónapnyi iskola után Níla sírva, kiabálva ébredt fel, hogy nagyon fáj, s nem tudott megmozdulni, lebénult. Majd kiderült, ekkor leukémia marcangolta törékeny testét. Pontos neve, Acut Lymphoblastos Leukaemia, azon belül is mutálódott kromoszómákkal, Philadelphia Positive.
A hosszan tartó kemoterápia teljesen lebénította kislányunk szervezetét. Sajnos sokáig nem reagált a kezelésekre, amit mi szülők nem akartunk elhinni, mert nem normális dolog az, ha nekünk kell eltemetni gyermekünk, nem pedig fordítva! Később csontvelő transzplantációra is szüksége volt Nílának, az egyetlen megoldása, hogy életben maradjon. Orvosi mércével így 30%-os felépülést kapott. Nagyon nehéz időszak volt. Nagyon megerőltette Nílát a sok mellékhatás, az állandó fájdalmak, amit 24 órás morfiummal kezeltek, mindennapos vér-hányás, bőre saját magát emésztette fel, de túl van rajta. Ügyesen felépült belőle.
Azonban nem régiben kiderült, hogy az új csontvelő, ami ugyan beépült kislányunk szervezetébe, sajnos rákos lett. Azaz a kór túlélte a radikális kezeléseket, s ismét jelen van! Jelenleg is aktív kezelést kap. Egy "kísérleti" kemoterápiás gyógyszert szed, ami rákos sejteket pusztít, azonban nagyon erős. Figyelni kell folyamatosan, mert emellett a jó sejteket is megsemmisíti.

Nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, mert a hosszú ideje tartó betegsége minden vagyonunkat felemésztett, s jelenleg is minden forintunkat erre fordítjuk, mivel rengeteget utazunk a kórházba,(egy út 600 km) mellette állandó a gyógyszerezés, folyamatos a higiénés körülmények fenntartása, megfelelő tápláltsággal, vitaminokkal, így minden piciny támogatás hatalmas segítség részünkre! Előre is nagyon szépen köszönünk mindenkinek minden apró támogatást!
Ez lenne a rövid történet. Lehet, hogy így is hosszú lett picit, de ennél jobban nem nagyon tudjuk lerövidíteni, mert így is rengeteg mindent kihagytunk belőle. Mindent nagyon szépen köszönünk az Alapítványnak, hogy folyamatosan szívükön viselik Níla sorsát!

Sz Nila (5)

Aki közvetlen támogatást szeretne küldeni a családnak, így tegye meg utalását:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Nílának közvetlen adomány

A fenti közlemény rovattal küldött célzott támogatások teljes összegét Níláék kapják meg! Köszönjük az eddigi segítséget, február 13-ig 122 000.- Ft-ot kapott Níla. 

vissza