Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Egy akut leukémiás anyukánkért izgulunk

Mondtuk már többször, sajnos ma is így volt...”mi szeretjük a munkánk, de ő bizony néha nem szeret minket!”
Ma ismét szembesültünk azzal, hogy mennyire kiszolgáltatott egy ember amikor beteg, amikor hosszas küzdelem van már mögötte, de betegsége nem tágít, ismét kiújul egy idegen donoros csontvelő-transzplantáció után is! 😢

Két hete és pontosan két napja még, hogy egy boldog édesanyával, párjával, és közös kisgyermekükkel találkoztunk a Szent László Kórház udvarán, nem úgy, mint ma, amikor egy reményt vesztett családot vártunk ugyanott, a kórház 22-es épülete előtt!

Katalin000000000000000000

A fotó egy korábbi kemoterápiás kezelés alkalmával készült

A napokban derült ki, hogy Katalinnak ismét visszatért a betegsége. 💔Emlékszünk, minden apró részletét fel tudjuk idézni annak a pillanatnak, amikor anno először találkoztunk vele a kórteremben, ahol a kemoterápiás kezeléseket kapta. Benyitottunk, épp ott volt Katalinnál kisfia, s párja...egy aranyos édesded kisfiú mosolygott ránk édesanyja mellől a kórházi ágyról, ott volt mellette szerető párja, akinek láttuk az aggódó tekintetét, s ott volt Katalin is, élete harcának kellős közepén...küzdött, hisz küzdeni kellett, küzdeni magáért, gyermekéért, párjáért! 
Nem volt egyszerű, hosszú-hosszú kezelések árán, de eljutottak a transzplantációig. Sok ébren töltött, átvirrasztott, végig sírt éjszaka után végre hazamehetett Katalin, aki onnantól kezdve minden nap láthatta kisfiát, nem csak akkor, amikor épp az apuval el tudtak jönni meglátogatni őt egy-egy röpke órára, rövid időre! Akinek gyermeke van, annak nem kell részletezni, akinek nincs, el tudja gondolni, hogy milyen lehet az, amikor egy halálos betegséggel kell megküzdenie egy szülőnek, s épp csak alkalmanként láthatja gyermekét és szeretett párját, aztán tudva tudja, hogy el kell őket percek múlva engedni, hisz nekik menniük kell haza, ő magának pedig marad a négy fal, a magány, s a gondolatok! 🙁
Ez egy olyan pillanat, egy olyan élethelyzet, amit nem kívánunk senkinek!

Leírhatatlanul szorítunk Katalinnak, küldjük a pozitív energiát, gondolunk rá sokat...úgy volt, hogy ma már be kell feküdnie a hölgynek a kórházba, el kell indítani a kezeléseit, mert sajnos betegsége hirtelen, s nagyon agresszívan relaptált, de az anyuka nem volt még erre képes! Kedden derült ki, hogy ismét itt a baj, -ekkor tudtuk meg mi is, hogy ismét beteg Katalin-, azóta ez volt a második nap, s máris ismét otthon kellene hagyni szeretteit, s befeküdni egy intenzív, nagyon erős, drasztikus kemoterápiára?! 
Ma még nem tudta elengedni Katalin szerettei kezét, bejöttek a kórházba ugyan, megtudták pontosan mi vár rájuk, s jövő hétfőn lesz a napja, amikor ismét elindul a harc ezzel az ádáz kórral szemben!

Katalin párja és kisfia, amikor csak tudnak jönnek majd a hőn szeretett anyut látogatni, ebben segítettünk most nekik, a pénz nem lehet annak kizáró oka, hogy ebben az élethelyzetben találkozhasson anya és gyermeke, vagy éppen élete szerelme! OMV Value Card benzinkártyával segítettük most őket, hogy ezzel is segítsük a személyes találkozását a családnak, szükségük van mindannyiuknak egymás közelségére, egymás lelki támaszára!

Sajnos az orvosok nem sok jóval kecsegtetnek, a legkeményebb, drasztikus kezelésre van szükség...az aplázia után meglátják majd mit mutat Katalin csontvelője, abban bízunk, bíznak, bízik mindenki, hogy nem fognak beteg sejtek visszajönni! Az ellenkezőjére egyenlőre még csak nem is gondolunk...ahogy tudunk veletek vagyunk Katalin! 
A támogatást a szigetszentmiklósi bucka városrész lakói, és a Köztársaság téri ételosztók adományából tudtuk nyújtani! Ezúton is köszönjük szépen a segítséget!

Aki figyelemmel kíséri munkánk, az tudja, hogy én, Bajzát Krisztián is egy korábbi akut leukémiás csontvelő-transzplantált beteg vagyok, így nagyon megérint Katalin esete! Fogalmam sincs mihez kezdenék, ha relaptálna a betegségem! Nagyon együtt érzek Katalinékkal, bár ez most sajnos az Ő helyzetükön nem segít! 😢

Aki teheti, kérem segítse munkánk! Idén szörnyen kevés adó 1% felajánlást kaptunk, szükségünk van adományra, hisz, mint látjátok, segítenünk kell, kötelességünk, az ilyen helyzetekben!

Számlaszám:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 
11743002-20194468-00000000

Ne hidd, hogy 1-2 ezer forint nem segítség! Ha csak ennyivel tudsz segíteni, de azt szívből adod, az igenis nagy segítség! Mi egy dologgal tudjuk megköszönni a segítséged, folyamatosan láthatod itt az oldalunkon, hogy kinek/kiknek tudtunk támogatást nyújtani!

 

vissza