Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Dorka leukémiáját 2012-ben diagnosztizálták- 9 éve harcol a betegséggel

Dorka fiatal kora ellenére megjárta már a poklok-poklát, alább olvashatjuk az édesanya nagyon rövid összefoglalóját történetüket érintve. Jól emlékszünk, volt ott attól sokkal több mélyrepülés, de mára a nagylány szerencsére az alapbetegséget tekintve jól van! ...csak azok a fránya szövődmények ne lennének! Folyamatosak még mindig náluk a rehabilitációs kezelések, a kontroll. Bízunk benne a hétfői vizsgálatokon minden lelet negatív lesz! Ha a lelet negaív, mi akkor vagyunk pozitívak!  Lényeg a lényeg, légy jól Dorka, és az izomproblémák is helyrejöjjenek! Ha korábban nem is, -azt meglátjuk,- de a táborban nyáron mindenképp találkozunk. Dorkáék is ott lesznek idén a leukémiás családok nyári táborában. Most a fertőtlenítőszer és maszk vásárlásaikat támogattuk. 
O Dorka (5)
Alább pedig a már említett rövid összefoglaló az édesanya tollából:
“2012 - ben, 2 éves korában lett Dorka ALL leukémiás, amit egy 1 éves kemoterápiás kezelés követett! Számos szövődmény alakult ki időközben, agyhártyagyulladás,emiatt VP söntöt építettek be a koponyájába, csontosodás az izmaiban, stb. Lassan javult, de sajnos betegsége 2017-ben újra relaptált! Ismét kemoterápiás kezelések következtek jó fél évig, de nem voltak hatásosak, így csontvelő-transzplantációra volt szükség, amit még abban az évben meg is csináltak Budapesten! Donora a 17 éves bátyja, Gábor volt. Ezt is számos szövődmény követte, GVHD, cukorbetegség, de felgyógyult lassan! Most rendszeresen járunk kontroll vizsgálatokra, sőt ezen felül endokrinológushoz, gyógytornászhoz is, mivel nem tud mozogni a csontosodási problémák miatt rendesen! Ezt folyamatos fizikoterapiával próbáljuk orvosolni, amivel talán elkerülhető a sebészeti beavatkozás! Állapotát folyamatosan követik az orvosok, ami rengeteg utazást jelent számunkra, de tennünk kell állapota megőrzése érdekében!”
Akinek szimpatikus a munkánk, és úgy érzi igenis szükség van ránk, többféleképpen tud segíteni:
- adó 1% felajánlás (FIGYELEM: most aktuális)
- adományvonalas hívás/SMS küldés
- netbankos utalás
- bankkártyás adományozás
- postai csekkes befizetés (FIGYELEM: csekket csakis kérésre küldünk.)
vissza