Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Donor és recípiens- Dávid és életmentő öccse még a transzplant előtt

Két testvér! Dávid transzplant előtt, de már Budapesten az öccse is, ő lesz bátyja donora! Egy édesanya levele alább, aki ő maga sem teljesen egészséges, emellett öt gyermeket nevel, akik közül hárman kiskorúak...az egyik fiú Dávid, aki két évnyi küzdelem után egy testvérdonoros őssejt-transzplantáció előtt áll! A fotó a Szent László Kórház régi transzplantációs épületének bejáratánál készült, hamarosan a két fiú vére egy és ugyanaz lesz! Egy csoda ez, nem? ...mármint az őssejt transzplantáció. Az átültetés után, ha egyszerre vennének vért a két fiataltól, s a fiolákra nem írnának nevet, úgy nem tudnák megmondani melyik kié!
Szorítunk Dávid, az öcséd pedig innen is biztatjuk! Bátorság, egy igazi életmentő hős leszel...szó szerint! Hajrá Dávid!
Alább a már említett levél, amiből csakis őszinteség, kétségbeesés, féltés érződik ki! A mi dolgunk a segítség, a korábbi támogatások mellé most újabb 70000.- Ft-ot tudtunk kiutalni. Köszönjük az adományaitokat!
Ho David
“Egy többgyermekes családanya vagyok (én magam is SLE- Szisztémás lupus erythematosus beteg), akinek 5 gyermeke van, akik értelmet adnak az életemnek. Viszont pár évvel ezelőtt, sajnos egy súlyos betegség sújtott le egyik kisfiamra, Dávidra.
2018 nyarán az egész életünk megváltozott, mikor leukémiát diagnosztizáltak nála.
2018 augusztusától- 2019 márciusáig Pécsett kórházi kezelés alatt állt, kemoterápián esett át. Miután 2019 márciusában hazaengedték, gyógyszert szedett, Purinethol és Trexan kezelést kapott egészen egy évig. Ez idő alatt azt hittük és reménykedett a család, hogy végre minden rendben van és elfelejthetjük azt a borzalmas időszakot. Aztán jött a rideg valóság, ami mindannyiunkat arcon csapott, hogy nem gyógyult meg a kisfiam. Visszaesett, ezért idén áprilistól ismét kezdődtek elölről a megpróbáltatások a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. Nagy a távolság lakóhelyünk és a kórház közt, ami már önmagában felemésztette a tartalékainkat.
Ettől függetlenül amikor tudunk utazunk, próbálunk erőnk felett helytállni, teljesíteni Dávidért és mellette másik két kiskorú gyerekemért is.
Jelenleg igyekszünk felkészülni a csontvelő-átültetésre, amire szerencsére kisöccse személyében megvan az alkalmas donor. A beavatkozást Pesten végzik.
Innentől szeretnénk segítséget, támogatást kérni, hisz anyagilag sajnos már nem tudunk helytállni.”
vissza