Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Dávidék a mellékhatások szövődményeivel küzdenek még mindig

Dávidka egy csontvelő-transzplantált kis betegünk, akinél durván 2,5 éve történt a beavatkozás. Az alapbetegséget illetőleg jól van a kisfiú, viszont esetében is, mint oly sokszor, azok a fránya mellékhatások, amik aggasztóak. Ezek általában nem is annyira a betegség mellékhatásai, hanem sokkal inkább a kezeléseké. A kemoterápia sajnos nem egy leányálom, dehát ezt tudja mindenki. Megterhelő ez az egész testileg-lelkileg, kicsinek és nagynak!
B Davidka (1)
Ha visszaemlékeztek egy-egy korábbi posztunkra, amikor támogattuk Dávidékat, akkor tudjátok, hogy az étkezéssel volt hosszú-hosszú ideig probléma a kisfiúnál. Sajnos nem akart enni, ezért 15 hónaposan be kellett ültetni neki egy PEG-et, azaz egy Percutan Endoscopos Gastrostomia elnevezésű eszközt, ami lehetővé tette Dávid táplálását. Ezt rendszerint a hasfalon keresztül ültetik be a beteg gyomrába, így volt ez Dávidnál is, ezen keresztül táplálta édesanyja több, mint egy évig. “Nincs ennél nagyobb lelki fájdalom, hogy az ember gyermeke így van, borzasztó! - írta az édesanyja anno nekünk még tavaly márciusban. Akkor még azt terveztük tudnak velünk jönni a nyári táborunkba, s bízott benne anyuka is, mi is, hogy addigra helyreáll Dávid étkezése, de sajnos nem így lett. Sem a táborba nem tudtak jönni, -azt egy fertőzés keresztbe húzta-, sem az étkezési problémák nem oldódtak meg teljesen. A PEG azóta eltávolításra került ugyan, de Dávid azóta is leginkább csak bébiételt eszik. DE, legalább eszik! A napokban az alábbi üzenetet kaptuk az édesanyától:
“Tudnátok esetleg segíteni Dávidkának bébiétel támogatásban? Sajnos eléggé megszorultunk anyagilag, ráadásul holnap megyünk Melikével is Pestre a Tűzoltó utcai Klinikára három napra kivizsgálásra.” (Meli Dávid nővére.)
Emellett tudjuk azt, hogy az apuka júliustól dolgozik ismét, előtte fél évig nem tudott, a család valóban anyagilag nehéz helyzetben van, így egyértelmű segítettünk, helyt adtunk az édesanya kérésének, s egyhavi bébiétel adag árát kiutaltuk a család számlájára. Innen is pusziljuk Dávidkát!
Köszönjük Mindenkinek, akik adományaikkal lehetővé teszik, hogy alapítói okiratunkkal összhangban dolgozni tudjunk! Eddig ebben az évben már a 247. támogatás átadáson/kiutaláson vagyunk túl, 13 691 156.- Ft adományt/adó 1% forintot tudtunk közvetíteni a leukémiás, egyéb vérképzőszervi, csontvelő-transzplantált betegeknek január 01-je óta! Köszönjük!
vissza