Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Csenge Hidrobár oxigénterápiájának költségeihez járultunk hozzá

Csenge története. Nem volt kérdés, természetesen lehetőségeink szerint segítettünk! Csenge Hidrobár oxigénterápiájának költségeinek hozzájárulásaként utaltuk ki mai támogatásunk. A nagylányról fotót nem tudunk megosztani, -ki az a 17 éves fiatal lány, aki ilyen körülmények közt szívesen oszt meg magáról fotót?-, de a rövid történetét igen! Ezt most meg is tesszük, nagyon szívhez szóló, bízunk benne hamar ismét lábra tudsz állni Csenge❣️
Aki teheti kérjük segítsen! Az édesanya sorai után megtalálható számlaszámunk és a hozzátartozó közlemény rovat. Az így befizetett teljes adomány Csengééket illeti meg!
“Segítséget szeretnénk kérni Csenge lányunk rehabilitációjához. 2019 októberében - akkor 15 éves - Csengénél diagnosztizálták az ALL (Akut Lymphoid Leukémia) egy ritka formáját. 14 hónapig tartott a speciális, nagyon nehéz kemoterápia. Ezalatt az idő alatt többet voltunk a Debreceni Klinikán, mint itthon. Többször volt intenzív osztályon sepsis, tüdőgyulladás, toxikus májgyulladás miatt. Nagyon megviselte mind fizikailag, mind lelkileg ez az időszak. 2020 novemberében voltak az utolsó, záró kezelések. Sajnos az utolsó lumbálás során történt „valami”, Csenge gerince a szúrás helyén bevérzett. Ettől a lábai teljesen mozgásképtelenek lettek, és deréktól lefelé semmit nem érez azóta. December közepén kezdtük volna a sürgős mozgásszervi rehabilitációt Budapesten a Bethesda Kórházban, de még aznap bekerült a SOTE Gyermekklinika intenzív osztályára.
A tényleges rehabilitáció idén januárban kezdődött el. Sajnos az alapbetegségéből adódóan igen kockázatos bármilyen közösség Csenge számára. Így nem tudtuk hosszantartó bennfekvéssel folytatni a rehabilitációt. Szolnokon a MÁV Kórházban, ambulánsan végzi a gyógytornát és az elektromos stimuláló kezeléseket, szakemberek irányításával. Ezek egy része a kórházban, a többi a házi betegápolás keretein belül itthon történik. Hosszú, küzdelmes, nehéz út lesz, amíg újra lábra áll és járni tud.
A mindennapi speciális ellátása, a gyógyszerek, az egyéni étrend nagy terheket ró a családra. A környezetét (Csenge szobája, mosdó, WC) át kellett alakítani, hogy közlekedni tudjon a kerekesszékkel.
A katéterezéshez, a tornához, a kezelésekhez, a felfekvések megelőzéséhez használt eszközöknek, fertőtlenítőknek csak egy részét biztosítják. A többit saját erőből kell előteremteni. Saját gépkocsival szállítjuk mindenhova, mert a betegszállító nem mindig tudta biztosítani a számára megfelelő körülményeket.
A nemzetközileg is elismert Hiperbár oxigénterápiát is szeretnénk elkezdeni Debrecenben, ami hasonló esetekben nagy javulást eredményezett, gyorsította a rehabilitációt, a teljes felépülést. Sajnos a biztosító nem támogatja, így ez csak magánúton lehetséges. Időközben megkezdődött a fenntartó kezelés is, amiért hetente-kéthetente Debrecenbe kell kontrollra járni. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Csenge teljesen és minél előbb meggyógyuljon. Ezért mindent meg is teszünk! Ehhez szeretnénk segítséget kérni.”
Adomanyozas
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Csenge Hidrobár oxigénterápia
Minden megosztást, segítséget köszönünk! Hajrá Csenge, nagyon drukkolunk!
A bejegyzés végére egy pozitív hír...az imént beszéltünk Csenge édesanyjával, aki elmondta, most is Debrecenbe tartanak, s mióta járnak az oxigénterápiára, habár még nem rég kezdték el, Csenge már elkezdte érezni, ha a hasa alján masszírozza. Ez már jó jel, hisz eddig érzéketlen volt onnantól lefelé a nagylány teste.
vissza