Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Bianka hónapok óta kórházban- Küzd az életéért a nyolc éves kislány

Ma ismét egy olyan nyolc éves kislányt sikerült támogatnunk, akinek javában felhőtlenül kellene, hogy teljenek a mindennapjai, gyermekláncfüvet kellene fonnia a réten, homokozni, hintázni a játszótéren a barátnőkkel, e helyet sajnos Bianka mát több hónapja a kórházban küzd az életéért.


Leukémiáját 2014 májusában diagnosztizálták, a Madarász utcai gyermekklinikán kezelték anno, de sajnos tavaly visszatért a betegsége. Egy évig a Heim Pál Kórházban kapta az ilyenkor szokásos protokoll szerinti kemoterápiás kezeléseket a kislány, majd a Szent László, most már Dél-Pesti Centrumkórházban került sor a transzplantációra. Időközben nagyon lefogyott, mindössze 19 kg Bianka, ráadásul a sejtek sem jók! Épp most beszéltünk az édesanyával, -aki folyamatosan a hónapok, évek alatt gyermeke mellett volt, s van a kórházban-, s azt a rossz hírt mondta, hogy Bianka vérében ismét találtak kóros sejteket.

Cs Bianka


Nehéz ez így nyolc évesen, még a felnőtteknek is iszonyat, amikor megtudja a beteg, hogy ismét relaptált a betegsége! Van ugye erre több megoldás, hogy ilyenkor a kóros sejteket elpusztítsák, a családnak most el kell fogadni, hogy jó kezekben van Bia, s orvosai mindent megtesznek, hogy megmentsék az életét!

Pénzbeli támogatásban részesítettük a családot, szükségük is van rá, hisz az anyuka régóta nem tud dolgozni, az édesapa otthon a másik gyermekükkel, aki 11 éves, s ráadásul ő is immunhiányos beteg. Átérezzük, hogy min mennek keresztül, a megtört, s sokat szenvedett szülői szívet mi mégis vigasztalnánk, semmiképp sem szabad feladni a reményt, hisz láttunk már többször olyat, hogy először a lesújtó rossz hírek után sikerült teljesen elpusztítani az agresszív leukémiás sejteket! Szorítunk, s bízunk benne így lesz esetükben is!

Bianka mellett tegnap két 22 éves fiatalnál jártunk a kórházban, egy fiatal hölgynél és egy fiatalembernél. Sajnos ők is nagyon el vannak keseredve, mind a ketten túl vannak már a transzplantáción...az egyikük a GVHD miatti súlyos szövődményekkel küzd, a másikuk pedig nem rég tudta meg, hogy az átültetés után viszonylag hamar ugyancsak visszajött a betegsége. A hölgy a leukémiát érintőileg jól van, teljes remisszióban, vérképe is abszolút kielégítő, viszont a GVHD áldatlan tünetei miatt nagyon lefogyott, mindössze huszonpár kilogramm, s nehézkes a mozgás, ami ebből kifolyólag teljesen érthető! Az élni akarás erős, szorítunk innen is Szandi, nagyon erős voltál eddig is, csak így tovább, a leukémia után legyőzöd a GVHD-t is!
Márk, tudjuk, hogy Te is mindent megadnál azért, hogy ismét egészséges légy, s edzhess, valamiért sajnos viszont még vár rád egy újabb harc, de kitartás, tudod, sosem szabad feladni! Az orvosok biztosan kitalálnak valami hathatós kezelési formát, s végre elpusztul az utolsó kóros sejt is! Ha meggyógyulsz, s ismét járhatsz majd edzeni, ígérjük elkísérünk az első edzőtermi látogatásra. Persze tudjuk, hogy ez most egy nagyon komoly helyzet, s nem is szeretnénk elviccelni, de mindenképp biztatunk, légy erős!

vissza