Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Beatrix évek óta küzd a leukémiával

Beatrix három éve küzd betegségével, anno 2016 nyarán egy szimpla orrvérzés után derült ki, hogy leukémiás. Egy erős, szűnni nem akaró, visszatérő orrvérzés utalhat alacsony vérlemezkeszámra, így volt ez a nagylány esetében is. Ha valakinek a vérképében magas a fehérvérsejtszám, emellett alacsony a hemoglobin és trombocita, valószínűsíthető a leukémia, persze a pontos diagnózis csontvelő-mintavétel után állítható fel.

B Beatrix (2)

Diagnosztizálás után Miskolcon megkezdődött Beatrix kemoterápiás kezelése, jól emlékszünk a pillanatra, mi is először ott, egy kórházlátogatás alkalmával találkoztunk vele. Édesanyja izgult az ágya mellett, ez nem is csoda, hisz hirtelen egy addig számukra ismeretlen élethelyzetbe kerültek, egy halálos betegséggel kellett szembenézniük! Nehéz kezelési időszakon vannak túl, több citosztatikumra allergiás reakció lépett fel a nagylánynál, amik komplikációkhoz vezettek, de szerencsére az aktív kemoterápián túl van Beatrix, a korábban derékig érő dús hajacska is elkezdett szépen visszanőni!

A tanulmányait magántanulóként végzi, mivel még közösségbe nem mehet. Tavaly szeptemberben egy felajánlás által egy használt laptopot tudtunk neki erre a célra biztosítani, most pedig a mindennapi kiadásokban segédkeztünk, az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásaikat támogattuk. Több étkezési és higiéniai szabályt kell még betartani ilyenkor a betegeknek, így megemelkednek emiatt a kiadások is. 50 000.- Ft-ot utaltunk ki a családnak!

vissza