Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Az úszómester fiatalember közel két éve küzd betegségével

Ismét egy támogatás átadással zárjuk részünkről a hetet! Egy 22 éves fiatalembert támogattunk, akinek bizony 2017 nyara óta teljesen felfordult az élete! Az okot már nem is írjuk, gondolhatjátok, vérképzőszervi betegség! Először egy Hodgkin Lymphoma-t diagnosztizáltak Márknál, később leukémiát. Egész addig élte a fiatalok megszokott életét, bár nagyon önálló volt, dolgozott, úszómesterként tevékenykedett. Emlékszünk arra a pillanatra, amikor először találkoztunk vele a kórházban, folyton azt próbálta kutatni, mitől alakulhatott ki betegsége, hiszen világ életében sportolt, edzőterembe járt, alkoholt nem, vagy csak nagyon ritkán ivott, nem is dohányzott! Nos, azt, hogy bárkinek is mitől alakult ki a leukémiája, vagy épp limfómája, azt soha senki nem fogja konkrétan megmondani. Kockázati tényezőket ismerünk, de hogy Márknak, vagy épp annak idején nekem, bárkinek mitől alakult ki a betegségünk, azt sosem fogjuk megtudni! ...de nem is ez a lényeg, ha már ott van, és megkaptuk a sorstól, akkor le kell küzdeni! 
Márkot is megedzette az utóbbi idő, ez persze nem izmok formájában mutatkozik, mint a régi edzések, ez a dolog a lelket edzi, ha lehet így fogalmazni. 2018 februárja óta folyamatosan kórházban a fiatalember, kemoterápia, sugárkezelés, transzplantáció! Amikor megkérdeztük tőle, hogy pontosan mennyi kemoterápiás kezelést is kapott, már nem is tudta megmondani, de aztán kis gondolkozás után kiderült, hogy 11-et! Plusz, ha még ez nem lenne elég, teljes testi sugárkezelést, “Na ez vágott oda!”, mondta!
Adjukossze Kampany Foto
Most még a Démétér házba lakik, de már kacsingat kifelé, a kis barátnője tartja benne a lelket, néha-néha már ott is alszik! Ahogy fizikális állapota engedi, úgy szeretne dolgozni, először alkalomszerűen, aztán egyértelmű az a cél, hogy visszaálljon nála minden a régi kerékvágásba! Innen is biztatunk Márk, van kiút, te még annyira fiatal vagy, hajrá!
Márknak van egy testvére, aki külföldön dolgozik, ő szokott Márknak lehetőségeihez mérten anyagilag segíteni...de sajnos a közelmúltban volt egy balesete a fiatalembernek, így ebben a hónapban a patronálás sajnos elmaradt. Márk a mindennapi kiadásokra kérte ezúttal segítségünk, ami jön nevére szóló számla, ugye azt ki kell fizetni, ő főz, s mos magára a házba, ehhez is meg kell venni az alapanyagot, mosószert, így most 40000.- Ft készpénztámogatásban részesítettük, illetve 10000.- Ft értékben kapott tőlünk Spar ajándékutalványt!
Támogatásaink, mint látjátok folyamatosak, azon esetben, ahol a beteg hozzájárul, ezeket meg is tudjuk osztani egy-egy rövid betegségtörténettel, fotóval. Ahol a beteg ehhez nem járul hozzá, ott ezt nem tudjuk megtenni, szigorúan be kell tartsuk, és be is tartjuk az adatkezelési és adatközlési szabályokat! Ez esetben nem kaptunk felhatalmazást fotó közléséhez.
vissza