Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Az otthon melege- Dávidéknál sikerült megvásárolni az egész télre elegendő tűzifát

Dávidéknál idén már nem fog fázni a család! Hétfőn elindítottunk egy célzott gyűjtést Dávidék részére tűzifa vásárlásra, most annak sikerességéről szeretnénk nektek beszámolni! A cél egyenlőre egy kocsinyi tűzifa vásárlása volt, hogy mégis legyen mivel nekimenni a télnek, legyen mivel elkezdeni a fűtési szezont a pinnyei családnak. Nos, rengetegen lájkoltátok, osztottátok a hétfői felhívást, végül 78 ember célzott támogatásából most 488000.- Ft összegben tudunk vásárolni a héttagú családnak tűzifát! Hurrá-hurrá, hatalmas köszönet Nektek! Látjátok, közhelyesen hangzik talán, de nem az, a sok kicsiből össze tud jönni egy nagy kerek egész! Erről most is tanúságot tettetek! ❤️ Ebből a pénzből három kocsi tűzifa is kijön, ennyi fogyott tavaly a családnak a télen, valószínűleg idén is elég lesz ez a mennyiség a zimankó átvészeléséhez. A fotó a hétfői kontrollvizsgálatról való hazaúton készült, kifáradt a nagyfiú a többórás monoton utazás alatt! Minden ilyen alkalommal 200 kilométert tesznek meg oda, s ugyanennyit vissza, a frissen transzplantált beteget bizony egy ilyen út le tudja fárasztani! Elvileg, ha jól tudjuk ma csontvelő-vizsgálatra kell Budapestre menjenek Dávidék, hétfőn pedig a már megszokott vérvétel lesz soron a Szent László Kórházban. Fáradtság ide, nehézségek oda, a lényeg, hogy jól van a beteg, nagyon bízunk benne a mai biopszia is ezt fogja visszaigazolni! Így kell, hogy legyen! Az immunszupresszánsát megnövelték picivel, ez arra utalhat, hogy egy kis GVHD-s folyamat elindult, ez az alapbetegséget illetően nagyon jó, örülünk neki, nyilván arra kell most ügyelni, hogy ne hatalmasodjon el a Graft Versus Host, azaz a donor és a saját sejtek ‘harca’! Összetett folyamat ez, hisz gondoljunk csak bele, Dávid vérképzését, immunrendszerét most öccse sejtjei alkotják, a kisöccse őssejtjei kerültek be ugyanis anno a transzplantáción Dávid perifériás vérkeringésébe, amik szépen megtapadtak a csontok üregeiben, s megindították a vérképzést! Az orvostudomány ‘szerintünk’ egyik legszebb ága a hematológia, ‘csodákat’ hajtanak végre az orvosok ezen a területen! Nyilván így van ez más osztályokon is, de a mi szívünkhöz érintettségünk lévén ez áll a legközelebb!

H David (1)

Anno kuratóriumunk elnöke is egy német őssejt-donornak köszönhette életben maradását! ...s azóta is az utóbbi 4960 napját! ❤️ Igen, ennyivel korábban történt az, ami egy másik hosszú történet! Apropó őssejt-donor, őssejt-donorság!!! Te mit tudsz erről? Fontos téma, bár nem sok platformon hirdetik! Itt minden fontos információt megtudhatsz, bízunk benne, mire az ‘olvasmány’ végére jutsz, úgy fogsz dönteni, hogy jelentkezel őssejt donornak!

vissza