Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Az élmények azok, amikre mindig emlékezni fogunk- Mátét kicsit kiemeltük a kórházi közegből

...hogy mi a Világ legnagyobb igazságtalansága? Amikor egy 8 éves kisfiú elveszti az apukáját, s másnap egy halálos betegséggel kórházba kell feküdnie! Máté ezen túl van, de most úgy néz ki másodszor is transzplantálni kell! 

Máténál Myelodysplasiás szindrómát diagnosztizáltak, s kórházba kerülése előtt egy nappal halt meg apukája. Épp ésszel elképzelhetetlen mi zajlott le a kisfiú lelkében, hát még az anyukájáéban! Egyik nap elveszti férjét, majd másnap neki és gyermekének kórházba kell menjenek, előre láthatólag nem tudni meddig, milyen kilátásokkal! 😢

Nos, Máté és anyukája körülbelül másfél éve került a látókörünkbe, azóta szinte egyfolytában kórházban vannak. Először átesett a legényke a kemoterápiás kezelések sorozatán, majd egy idegen donoros transzplantáció várt rá! Az őssejt-átültetés sikeresen lezajlott, a sejtek megtapadtak, szépen lassan emelkedtek a vér alakos elemeinek az értékei, majd egy idő után ez a tendencia megállt, s visszaesés következett. Először még azt gondolták az orvosok, mi is, mindenki, hogy ez természetes, elő szokott ilyen fordulni ugyanis, hogy a csontvelő később tér magához, s a sejtek értékei hullámzanak...de ez Máténál más volt. Huzamos idő óta alacsony a trombocitája, -sűrűn ezek a sejtek pótlásra is szorulnak, ma reggel a moziba indulás előtt is kapnia kellett-, emellett a neutrophil sejtek száma sem elegendő, mi több, egyszer már a hemoglobint is pótolni kellett. A csontvelő környezete sérült, így magyarázta Máté anyukája állapotukat, ezért a csontvelő “rosszalkodása”, persze ez kicsit bonyolultabb, ne is folyjunk bele ennyire az orvosi témába...mindemellett szerencsére az alapbetegség remisszióban! Ezen a héten összeül a Dél-pesti Centrumkórház orvosi csapata, s átbeszélik mi legyen a továbbiakban Mátéval. Sajnos kilátásba van helyezve egy újabb transzplantáció!

Magyarul valószínűsíthető, hogy kezdődik elölről minden, egy biztos, még sajnos úgy néz ki sokáig kórházban lesz a Szeged melletti család. Mi már a sok-sok hónap folyamán többször segítettünk nekik, tettük ezt ma is! A hosszú hónapok után picit “kiemeltük” Mátét és anyukáját a kórházi közegből, gondoltuk az újabb “harc” előtt jól fog jönni egy kis töltődés, kikapcsolódás, elhoztuk őket moziba, Aladdin kalandjait nézte meg a kis hős. Természetesen a megfelelő óvatossággal, kesztyűben-szájmaszkban!

L Mate Krisztian (1)

Mosollyal az arcán jött ki Máté a teremből, nagy örömmel futott oda hozzánk, hogy mennyire tetszett neki a vetítés. Nagyon élvezte a mozit, ez volt az első ilyen élménye! A filmnézés előtt volt ebéd, közben popcorn egy kis édességgel, utána lementünk az Allee Bevásárlóközpont alsó szintjére, s bevásároltunk élelmiszerből a családnak.

Megígértük nekik, hogy jövő héten még visszatérünk velük ugyanide, akkor megveszünk mindent, amire a bokszban szükségük lesz, pólócskákat, rövid nadrágot, pizsamákat, tisztálkodó-, fertőtlenítőszereket, stb. Ebben szeretnénk most nagyon-nagyon kérni a segítségetek, már ha tehetjük! Kérjük, segítsétek a jövő heti “bevásárlásunkat” Máténak! Ha még egy transzplantra szükség lesz, márpedig az anyuka elmondása szerint nagyon erre áll a rúd, akkor még minimum a beavatkozás után 100 nap kórházlét vár rájuk, tehát szükségük van a segítségre! Anyuka dolgozna ő szegény, de nem tud, hisz Máté mellett ott kell legyen a kórházban! Szeretnénk hangsúlyozni, minden célzott befizetést az utolsó fillérig a család fog megkapni, ha az alábbiak szerint utaljátok adományaitokat:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Máté második küzdelme

Többen kérdeztétek a korábbi, Mátéval kapcsolatos Facebook élő bejelentkezésünk után, hogy adományvonalon keresztül is tudtok e segíteni... Nos igen, aki e hét vasárnapig, azaz július 23-ig hívja az adományvonalunkat, az 250.- Ft-tal támogatja ezzel Mátét! Az adományvonalon keresztül érkezett alapítványos támogatások felét a fenti dátumig elkülönítjük célzottan Máténak!

A telefonszám 13600. Ennek hívása után egy automata fog bejelentkezni, majd a jelzés után a 41-es számot szükséges megadni. Egy hívás = 500.- Ft. (A Máté 250.- Ft-ja feletti rész sem tűnik el, azt ugyanúgy alapítói okiratunk szerinti célokra fordítjuk, mint eddig!) Minden apró-pici segítséget megköszönünk a család nevében, természetesen szokásunkhoz híven most is, mint mindig kommunikálni fogjuk felétek, hogy mekkora adomány gyűlt össze! ...és idővel, amint lesz konkrétum Máté további kezeléseit illetően, azt is megírjuk majd, hogy mi történik éppen vele!

vissza