Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Az élmények a legfontosabbak- Máténak a kérését teljesítettük. Tegyük hozzá nem volt ez olyan nagy kérés!

Örömet szereztünk egy pici fiúnak, és még csak 10 000.- Ft-ba sem került! ❤️ Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de szerintünk az élmények a legfontosabbak!?
Máté épp a Démétér Ház pszichológusánál volt bent, amikor a kórházban jártunk, így ajándékunk otthagytuk az anyukánál a Démétéres konyhaasztalon. Imád moziba járni a kisfiú, így most megleptük őt és édesanyját hat darab mozijeggyel, a szürke unalmas hétköznapok estéin ki tudnak majd menni a kórház szomszédságában lévő Lurdy Házba mozizni három alkalommal.
A jegyek mellé vittünk egy kis “mekis” meglepit is...tudjuk, hogy Máté imádja a Mc Donalds-os sajtburgert, így vittünk neki egy happy meal menüt. (Tudjuk, hogy nem feltétlen a legegészségesebb élelem ez, ezáltal nem is része a “mekis” sajtburger Máté mindennapi étkezésének, de néha-néha belefér egy-egy ilyen jellegű “bűnözés”. Természetesen az anyuka engedélyével! Néhanapján ők is járnak ebbe a gyorsétteremláncba...melyik család nem, ugye, na meg hát melyik gyerek ne imádná az efféle “eleséget”?!)
L Mate Tamogatasa
Mátéról azt kell tudni, már lassan két teljes éve kórházban van, az édesanyja azóta természetesen végig mellette, nem kell orvosnak lenni, sem betegnek, mindenki el tudja képzelni mennyi nehézségen mehettek már át azóta, s milyen lehet ennyi ideje elszakítva lenni az otthontól, a szeretett családtagoktól, a barátoktól! 😔 Többször láthattátok már Máté fotóját itt az oldalunkon amikor segítettünk nekik mióta kórházban vannak, -már ebben a hónapban is célzott véradás kapcsán-, most ugye azért nem, mert épp a Démétéres pszichológusnő foglalkozott vele.
Sok-sok nehézségen ment át gyermek és anya is, akik épp a kórházba kerülésük előtti napon elvesztették az apát, a férjet 💔🖤, s mellette szembe kellett nézniük Máté betegségével, egy Myelodysplasiás szindrómával. Szóval jó régóta tart a testi-lelki harc, igazából már fizikálisan minden rendben Máténál, de valamiért még mindig csontvelő-elégtelenségben szenved. Nincs szerencsére beteg sejt, de valamiért a trombocita termelés nem akar megindulni. Állandóan ilyen vérkészítményt kell kapjon bizonyos időközönként, majd egy darabig stagnál a vérlemezkék száma, még olyan is volt, hogy picit emelkedett magától, de aztán ismét esik, s ismét csak marad a transzfúzió.
Az orvosoknál már napok, hetek óta felmerülő kérdés egy újabb transzplantáció lehetősége, de még tanakodnak rajta, hisz Máté egészséges, az MDS egyáltalán nem kimutatható, de mégis a vérlemezkék valamiért nem képződnek. Meglátjuk mi lesz, ebben a dokik döntenek, az a kiváló hematológus team, akik a Dél-pesti Centrumkórházban tevékenykednek! Sokan köszönhetik, köszönhetjük nekik az életünket! Hajrá Máté, jó mozizást majd nektek! 🥰📽
vissza