Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Az anyukát transzplantálják- Ment Balassagyarmatra a segítség

Egy 43 éves elvált édesanyának tudtunk segítő kezet nyújtani támogatóinknak köszönhetően. Piroskának egy középiskolás 16 éves nagy fia van, aki nagyon várja már haza édesanyját a kórházból. A beteg jelen pillanatban már a Szent László Kórház egyik steril bokszában, épp holnap fogja megkapni az őssejteket! Beszéltünk a hölggyel, aki a körülményekhez képest jól van, említette, hogy ma is épp vért fog kapni, azt várja, s szeretne már túl lenni ezen az egészen. Ez természetes, mindenki így érez abban az élethelyzetben, de mi csak biztatni tudjuk! Holnap bekerülnek az őssejtek a perifériás vérkeringésébe Piroska, aztán egy-másfél hét alatt megtapadnak a csontban, s elkezdik a vér alakos elemeinek a termelését! Meglátja így lesz ez Önnél is, szépen lassan, de el kezdenek majd emelkedni a fehérvérsejt, hemoglobin, és vérlemezke számok is! Tudjuk, hogy nehéz, de nem szabad feladnia!

K Piroska

Piroska leveléből kiderül, hogy betegsége gyengeséggel, állandó fájdalmakkal kezdődött, először Ő sem, s az orvosok sem gondoltak rögtön a legrosszabbra, de aztán tavaly áprilisban kiderült, hogy mi a baj! Acut myeloid haemoblastosis. Tavasztól egészen ősz végéig öt alkalommal kapott kemoterápiás kezelést, s most ugye a transzplantációja zajlik. Időközben megromlott a látása is. A családnál a lakhatási körülmények nem megoldottak, így ebben segítettünk most az anyukának. 50 000.- Ft-ot utaltunk ki nekik erre a célra, a megfelelő higiénés körülmények kialakítására. Természetes, hogy tartjuk majd vele tovább is a kapcsolatot, s amiben csak tudunk, és lehetőségeink engedik majd, segítjük továbbra is!
Tudja Piroska, ha bármire szüksége van, akár csak egy jó szóra, elég egy telefon, ha csak megcsönget, mi vissza is hívjuk, hogy ne menjen a számlája!
Kitartást, erőt, szorítunk, hogy minden rendben legyen! (A fotó már a betegség kiderülése után, az egyik kemoterápiás kezelések szünetében készült.)

Piroska mellett egy másik édesanyának is sikerül ma segítenünk. Náluk egy picurka kisbaba van otthon, s esetükben a fürdőszobát kell felújítani, hogy az megfeleljen a higiénés előírásoknak! Percek múlva indulunk megvásárolni a szükséges dolgokat. Esetükben fotót, s nevet nem tudunk közölni, nem szeretné a család! Ezt természetesen tiszteletben tartjuk az adatvédelmi előírásoknak megfelelően!

Köszönjük továbbra is a segítő emelt díjas sms üzeneteket, amiket betegeinknek küldenek! Dolgozunk folyamatosan, mint látják a betegeink számítanak ránk! Aki segíteni szeretne, nekik simán a 41-es számot kell elküldeni egy emelt díjas sms üzenetben a 13600-as telefonszámra! 500.- Ft-tal segítik ezzel munkánk! További kellemes napot kívánunk mindenkinek, akihez eljut írásunk! Legyen csodás napotok ebben a télies időben!

vissza