Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Armandot Miskolcon kezelik, most ismertük meg a családot

A közelmúltban egy Miskolcon gyógykezelt ‘új’ beteg került a látókörünkbe, Armand, akinek a mai napon sikerült egy kis támogatást kiutalnunk, de megígértük az édesanyának, hogy legkésőbb jövő hónapban segítünk még nekik! Az alábbi sorok egy rövid idézet, amit az édesanya nekünk címzett:
“Múlt heti beszélgetésünk alapján elküldöm önöknek Armand támogatási kérelmét. A betegségéből kifolyólag sajnos minden segítségre szükségünk van, mert ugye jelenleg csontvelő-átültetésre várunk, folyik a megfelelő donor keresése, de bízunk a legjobbakban. Armandnak új szobát kell kialakítani, mert ketten laktak egy szobába a testvérével, s ezentúl nem lehetnek együtt, így a tetőtérben lesz neki kialakítva a birodalma. Sajnos sok pénzt felemészt ez a beruházás, amit tudtunk eddig megcsináltunk, de sajnos nem elég a teljes befejezéshez. Nagyon szépen megköszönjük a segítséget, cserébe csak azt tudjuk felajánlani, hogy Armand teljes mértékben meggyógyul!”
Kedves Édesanya! Számunkra ez a legnagyobb köszönet, nem is várunk, várhatunk ettől többet! Hiszünk benne, hogy pár év, s Armand is ott fog futkorászni, illetve a strandon lubickolni a nyári táborunkban! ...és, hogy mit kell tudni még Armandékról? A 9 éves kisfiú története ez év februárban kezdődött. Arcüreggyulladással kezelték, kapott gyógyszert, de a duzzanat nem tűnt el. Arcának a bal oldala nagyon megdagadt, már a szemet is érintette, az arcüreg után kötőhártyagyulladásra is gyanakodtak...a szemészetre nem sikerült bejutniuk, így egyenesen a megyei kórházba mentek, ahol vérvizsgálatra került sor, és CT-t javasoltak, amiből végül sürgősségi MR lett. Anya és gyermeke a hematológián kötött ki, ahol először myeloid szarkómára gyanakodtak, azután igazolódott be egy AML, azaz akut leukémia!
Armand lombikbabaként 32 hétre született, tüdőverőér szűkülete van, és hiperaktív. Ennek ellenére nagyon jól tűrte a 40 perces MR vizsgálatot. Nehéz körülmények közé kerültek anyagilag, amire a betegség csakis rátesz! Az édesanya két szívműtétet követően rokkantnyugdíjas lett, az apuka pedig távol az otthonuktól dolgozik. A környéken nagyon nehéz munkát találni, ezért esetükben is ez volt a megoldás! Ismeritek a mondást, ha a hegy nem megy Mohamedhez...
Armandnak van egy 7 éves hugicája is, aki szintúgy szívbeteg, roppant csekély volt az esély, de a gyerekek az anyukájuktól örökölték ezt. A család háromfelé szakadt, az apuka, a családfenntartó dolgozik, a pici lányt a nagymama gondozza, Armand és anyukája pedig kórházban. Ahogy azt már írtuk is, csontvelő-transzplantáció előtt áll a kislegény, ha jól tudjuk ez februárra van tervezve, legkésőbb január elején még mindenképp fogunk segíteni a családnak!
Év vége felé tartunk, lassan az idei pénzünk nekünk is elfogy, 343 támogatás átadáson vagyunk túl...aki esetleg szeretne még ebben az évben Armandnak, vagy/és a többi kis érintett betegnek adományt küldeni, őket kérjük juttassák el hozzánk azt, hogy tudjuk még ütemezni a kifizetéseket! Köszönjük mindenkinek a segítséget!
Z Armand
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Armandnak szánt támogatás esetén a közlemény rovatba ez kerüljön: Armand közvetlen támogatása
Hogyha Armandnak is, de más hasonló helyzetben lévő családnak is segítenél, akkor azt írd a közlemény rovatba, hogy: közvetlen betegtámogatásra!
Áldott, békés karácsonyi készülődést kívánunk Mindenkinek!
vissza