Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Amanda transzplantációra vár- A sok kezelés hatására teljesen tönkre ment a mája

Délelőtt voltunk Amandánál, de azóta is ő jár a fejünkben! Az a tekintet, az a mosoly, ami fogadott minket a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika kórtermében, s az az integetés, ahogy elköszönt tőlünk az üvegen keresztül amikor jöttünk el tőle. A fotó nem adja teljesen mindazt vissza, amit ennek a tíz éves kislánynak a szemében láttunk!
Hol is kezdjük az ő történetét?! Hogyha egy mondatban, tőszavakkal kellene összefoglaljuk, akkor az a mondat valahogy így nézne ki...Diagnosztizálás...a betegség egy akut leukémia, muszáj azonnal kezelni...kemoterápia, kemoterápia, kemoterápia, ♾...a citosztatikumok hatására máj probléma...májtranszplantáció várólista! 😢
Amanda betegségét ötévesen diagnosztizálták, mint derült égből a villámcsapás, de mint tudjuk egy akut leukémia már csak ilyen! Nyírségi lány lévén Debrecenben vette fel a pici lány a kemoterápiás blokkokat. Az aktív kezelések után protokoll szerint jöttek a fenntartó kezelések, 12 lett volna belőlük szám szerint, de az 5. után abba kellett hagyni ezeket. Amanda mája annyira telítődött a citosztatikumoktól, hogy teljesen feladta a szolgálatot. Időközben többszörösére dagadt, ez látszik a ma készült fotón is, mert az bizony nem Amanda hasikája, ami dudorodik, hanem az a megpuffadt máj! 🙁 Oxigént kap most is, mert a méregtelenítő szerve már annyira nagy, hogy nyomja a tüdőt, s nehéz a levegővétel! Várják a megfelelő májat! Kicsit visszás ez a dolog, épp ezt beszéltük az anyukával, mert ugye ehhez valakinek meg kell halnia, hogy a kislány egy új szervet kaphasson...de mi mégis bízunk benne, hogy hamarosan sor kerülhet a transzplantációra. A donornak ugye meg kell feleljen pár kritériumnak, s jó lenne, ha korban sem egy 60-70 éve “működő” szervet kellene kapjon a nagylány!
D Amanda
Mi szorítunk neked Amanda nagyon, most a mindennapi kiadásaikban segítettük a családot pénzbeli és Spar ajándékkártya tárgyi támogatásunkkal. Megbeszéltük az édesanyával, hogy jövő hónapban még tervezzük támogatásukat. Nem egyszerű a család helyzete, anyuka és lánya a fővárosban, apuka otthon...aggódik a teljes család! 🙁💔 Mi Amandát a vérképzőszervi érintettség lévén tudtuk ismét támogatni, esetükben is beigazolódott az a tény, hogy bizony ez a betegség, és a vele járó kezelések nem múlnak el nyomtalan, a rehabilitáció hosszadalmas tud lenni!
Kérjük, aki tudja segítse támogató munkánkat, mint látjátok dolgozunk folyamatosan...kell, s szükség van a segítségre az érintett családoknak! ...és sajnos vannak sokan! Ma több támogatásunk is volt...azon eseteket, ahol a beteg hozzájárult története közléséhez, hamarosan olvashatjátok oldalunkon! Támogató csatornáinkért kattints fent a "Hogyan segíthet" feliratra!
vissza