Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Ágnes még Debrecenben a klinikán, otthon szerető férje és gyermekei várják már nagyon haza

Az ország keleti régiójában élő 31 éves hölgy betegünknek tudtunk ma segítséget nyújtani. Ágnes kétszeres anyuka, meg kell, hogy gyógyuljon, szerető férje és gyermekei már nagyon várják haza! A gyógyulás terén szerencsére nincs is probléma az elszántsággal, ez kiderül Ágnes leveléből is. Szemezgetünk belőle pár sort:

"Október közepétől taposom a Non-Hodgkin lymphoma útját! (Ezt tavaly év októberére kell érteni.) Egy nagy csomóm volt, ami a bordák között törte át magát és a szívet ölelte, s mellette a nyakamon volt pár megduzzadt nyirokcsomó. Előtte szeptembertől köhögéssel mentem orvoshoz, ami nem múlott. Voltam röntgenen, pajzsmirigy ultrahangon, vérvételen, de semmi nem mutatkozott még. 
Vettek szövettant, s a két hét alatt, amíg annak eredményét vártuk, már tovább nőtt a daganat, mint egy nagy kifli, olyan volt. 
Előbb az onkológiára kerültem, ahol három sugárkezelést írtak ki, majd a kezelőorvosom egy nagyon szuper hematológushoz irányított. Imádom a dokimat, és ez nagyon sokat számít!

Megkaptam az első kemót, és visszament minden a nyakamról. Annyira boldog voltam! Mondták az orvosok is, hogy ez amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is húzódik vissza! Hozzátették, nagyon jól is gyógyítható a hematológiai betegségek közül.

Már nyolc kemó után vagyok, kétszer voltam Pet CT-n is. Az alapdaganat eltűnt, de egy másik szeretne kinőni, sejtburjánzásnak nevezte a doktor úr! Ezek után még két erősebb kezelést kaptam, illetve ismét CT vizsgálaton voltam. A kontrollon nagyon jó hírrel várt az orvos, nem látható rossz sejt a szervezetemben! 
Lesz őssejt transzplantációm, amit a saját őssejtjeimmel hajtanak majd végre, időpontot a napokban fogok tudni.

Van két szép gyermekem és férjem, akikért küzdök, és nagyon élni akarok! Egy ilyen betegség nagyon felemészthet egy családot, nem is a betegnek van a legnehezebb dolga, inkább a családtagoknak, akik a hétköznapokat szervezik tovább, és közben izgulnak értünk! Nagyon büszke vagyok rájuk, mert idáig nagyon jól kezelik! Én az elején azt mondtam, engem nem érdekel mi a neve a betegségnek, csak kezeljenek már, és gyógyuljak! Fával fűtünk, segítségüket tűzifa vásárlásra kérnénk!"

Ágnes megküldte a támogatásához szükséges további dokumentumokat is, így természetesen támogatjuk a családot, amennyire lehetőségeink engedik! A tűzifa vásárlásra ma kiutaltuk támogatásukat, hogy a férj mielőbb tudja intézni a vásárlást. Most még viszonylag tűrhetően süt a nap, de esténként már hideg van, egy családi házban elkél az esti begyújtás, pláne ahol két gyermek is van! Ágnes gyógyulását természetesen nyomon követjük, amikor már felkerül Budapestre a transzplantációra, ha lehetőségeink engedni fogják, segítjük még a családot! Innen is minden jót kívánunk Ágnes, fel a fejjel, mindig csak előre nézzen, már látszik a folyosó végén a fény! Keressük egymást a Szent László Kórházban!

Ágnes nem szerette volna, hogy fotója kikerüljön nyilvánosan oldalunkra, így azt nem tudjuk megosztani. A betegségtörténet, amit megosztottunk, Ágnes írásos engedélyével került ki, fontos, hogy betartsuk az adatkezelési irányelveket!

Folyamatosan jönnek a hasonló segítségkérő megkeresések, most így az ősszel megugrott a felnőtt támogatáskérelmek száma is! Mi ugye nem csak, és kifejezetten a gyermekkorú betegeknek segítünk, hanem ott vagyunk a felnőtt hematológiai betegek mellett is! Hisszük, és tudva tudjuk, az ilyen esetekben is van gyermeki érintettség! Ágnest is két megrémült picike várja haza, ők még nem annyira értik, hogy mi van az anyuval! Kell a segítség az ilyen családoknak is, hisz még Ágnes, meg a többi édesanyáink-édesapáink bizony még fel szeretnék nevelni gyermekeiket!

Telefonos Kampany

Ha tudsz, segíts! 

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Kezdd egy Facebook poszt megosztással, az ingyen van, és esetleg küldj egy 500.- Ft-os SMS-t betegeinknek! 
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

vissza