Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

"A szegénységben nem jó még betegnek is lenni, mert az külön költséggel jár és még dolgozni sem tudok!"

A múlt hét vége a gyerekeké volt, ezt a hetet most egy felnőtt krónikus leukémiás hölgy támogatásával zárjuk. Az alábbi támogatást kérő levelet kaptuk a fiatal édesanyától. Természetesen ment a segítség, az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását támogattuk náluk.
“Pár héttel ezelőtt felkerestem a háziorvosom, mert a bal bordaív alatt fájdalmat, és egy dudort éreztem. Ennek kapcsán sürgősségi ultrahangot és vérvételt kért, majd a két vizsgálat eredményeinek ismeretében azonnali beutalóval a Szolnoki Hetényi Géza Kórház hematológiai osztályára küldött. Itt újabb vizsgálatokat végeztek, ami után megkaptam a diagnózist, leukémia. Egyből a kislányom jutott eszembe, hogy mi lesz most vele!
B Melinda
Házastársamtól külön élek, van egy kislányom aki hat éves, szeretném még látni felnőni, felnevelni!
Egészségi állapotom miatt sajnos alkalmi munkám megszűnt, jövedelmem nincs, kislányom után kapom egyedül a családi pótlékot csupán. Ebből a pénzből az alapvető dolgok biztosítására is nehezen jut. Otthonunk körülményei mindenképp felújításra szorulnak. Amiben tudnak édesanyám és testvérem segítenek, ők gondoskodnak kislányomról, és jelen pillanatban rólam is, mivel mostanában a betegség miatt magamat sem tudom ellátni. Édesanyám is szegény, kora miatt beteges is, nem könnyű a helyzetünk. A szegénységben nem jó még betegnek is lenni, mert az külön költséggel jár, és még dolgozni sem tudok! Kiszolgáltatottá teszi az embert! Amennyiben tudom, úgy a segítségüket kérem.”
Együttérzünk nagyon a hölggyel! Ami esetében talán pozitív, hogy a krónikus leukémiát viszonylag jól kordában lehet tartani gyógyszeres kezeléssel, nem kell azonnal a drasztikus kemoterápiás kezeléshez folyamodniuk az orvosoknak, persze ez sem gyerekjáték, kezelés nélkül éppúgy halálos kór ez is, mint akut társa. Sajnos nagyon is jellemző, hogy a semmiből derül ki a betegség, a legtöbb esetben semmilyen kórelőzménnyel nem jár, ezért is szoktuk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy inkább félévente, de évente mindenképp menjen el egy vérvételre! Biztos, ami biztos, a pozitív visszajelzés sosem árt, hogy nincs bajunk! Ha esetleg mégis a vérképünkből kiderül valami, azzal jó mielőbb szembenézni, ne húzzuk a dolgot!
Melindának innen is jó egészséget kívánunk, beállítják a gyógyszereket, s reméljük minden rendben lesz...a hat éves kislányának még igenis szüksége van önre, s így van ez viszont is, önnek őrá!
Aki tudja, kérjük segítse munkánk! Nem feltétlen kell nagy dolgokra gondolni, a szívből jövő apró pici dolgok is sokat segíthetnek! Van egy adományvonalunk, oda bárki el tud küldeni egy 500.- Ft-os emelt díjas támogató SMS-t, ettől a szegény sem lesz szegényebb, talán észre sem veszi az ember, de, mint látjátok sok helyen jól jön az az ötszázas is! Sok kicsi sokra megy!
A telefonszám: 13600
Az üzenet szövege ennyi legyen csupán: 41
KÖSZÖNJÜK!
vissza