Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

A pécsi kórház szociális munkásától kaptuk Ferikéék kérelmét

Egy 9 éves kisfiú támogatásával kezdtük a hetet. Pécsről, a kórház szociális munkásától kaptuk a kérelmet, ahonnan szkennelve meg is érkezett minden, a család támogatásához szükséges dokumentum, így tudtuk tervezni Ferike támogatását.
A semmiből, de a szokásosnak mondható tünetekkel jelentkezett a betegség. A család nehéz helyzetbe került, most már második hónapja kórházban van a kis beteg és édesanyja. Az apuka otthon a testvérrel, munka, bevétel nélkül. Természetesen ment egy utalás a fürdőszobájuk felújítására, hisz a kezelések utáni csökkent immunrendszer miatt fokozottan kell majd figyeljenek a megfelelő higiénés feltételek kialakítására, annak meglétére. A mostani támogatás nem elég mindenre, amit a teljes felújítás megkíván, de igyekszünk még a továbbiakban is segítségükre lenni.
Az édesapa hozzánk írt támogatást kérő levele, amiben picit bővebben leírja történetüket: “Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy támogassák családomat kisfiam, Ferike gyógyulásában. 2021 februárjában a kis Feri fájlalta a torkát, tüszős mandulagyulladásra gyanakodott orvosunk. Antibiotikumot kapott, de az állapota nem javult, mellette a testén apró piros pontok jelentek meg. Nem volt étvágya, sokat aludt. Háziorvosunk ezek után Kaposvárra utalt, ahol a laborvizsgálatok leukémia gyanúját keltették. Pécsre küldtek, ahol ez be is bizonyosodott, Akut Myeloid Leukémia a diagnózis.
A feleségem beköltözött Ferikével a szülő-szállásra március elején, azóta haza sem tudtak jönni. Én maradtam itthon a 10 éves nagyobb gyermekünkkel. Ferike 2. osztályos, most az iskolából is kiesett, pedig szeret tanulni, kedvence a matematika, kitűnő tanuló. Feleségemmel korábban a húsiparban dolgoztunk, de jelenleg egyikünknek sincs munkája. Családi házunk CSOK-ból és hitelből vásároltuk, jelenleg a részleteket a moratórium miatt nem kell fizetnünk, de hamarosan a nyakunkon lesz az is. A fürdőszobánk, hogy Ferikének meg tudjuk teremteni a szükséges higiéniai feltételeket, felújításra szorul. Új kádat, bojlert, mosógépet kell vegyünk. Emellett igyekszünk Ferikénknek egy külön szobát biztosítani, mert jelenleg közös a szobájuk testvérével, és ez a gyógyulás idejére nem feltétlen lesz jó.”
Ferike
Akinek anyagilag nem áll módjában adomány utalás, de szívesen segítené munkánk, Őt kérjük rendelkezzen adója 1%-a felől Alapítványunk részére.
Adószámunk: 18142842-1-14
vissza