Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

A mi Jézuskánk ajándéka a Démétér Házban gyógyuló gyerkőcöknek

A mi Jézuskánk egy laptoppal lepte meg a Démétér Házban gyógyuló gyerekeket! Már többször láttuk ottjártunkkor, hogy az egyetlen asztali gépen a Ház közösségi terében szeretnek játszani, mesét-, filmet nézni, zenét hallgatni a lurkók, így arra gondoltunk meglepjük most az év végén őket egy plusz géppel! Ezentúl, ha az asztali gép épp foglalt, ott lesz a laptop, nem kell várnia annak, aki épp a netet szeretné használni. A laptop helyhez lesz kötve, a helye a Démétér Ház közösségi tere lesz, de azt bárki a Ház lakói közül szabadon használhatja majd, akár a szülők is. Mivel a közös nappaliban lesz megtalálható a gép, így kiközösíteni senki nem fogja majd, eltűnni sem fog, amolyan mindenki laptopja lesz!
A Mi Jezuskank Ajandeka A Demeter Haznak
A számítástechnikai eszköz mellé vittünk még a karácsonyt kórházban töltő gyerekeknek 11 doboz szaloncukrot...ha emlékeztek, volt a közelmúltban egy célzott gyűjtésünk két műfenyőre, s azt ígértük, hogyha több adomány összegyűlik, mint amennyibe kerül a két fa, a megmaradó pénzből szaloncukrot és bejglit fogunk vásárolni. A bejglit több szempontból átgondoltuk, azt nem vásároltunk, de szaloncukrot igen.
A két fa már teljes díszében tündököl, igazi karácsonyfák lettek, az egyik itt a Démétér Házban, a másik pedig a csontvelőtranszplantációs osztályon található. Ezúton is köszönjük mindenki adományát, aki ha csak egy picivel is, de hozzájárult az ünnep hangulatához!
A laptopon kívül volt ma több támogatás átadásunk is, illetve személyesen találkoztunk egy támogató családdal is... Reggel egy olyan huszonéves fiatalemberrel találkoztunk a Házban, aki ide, s tova már lassan két éve kórházban van. Sajnos az ünnepek alatt sem lesz ez máshogy, így egy 50000.- Ft-os Spar ajándékkártyával leptük meg őt. Már kijárhat a városba is a fiatalember, így a napokban a kártya segítségével be tud magának vásárolni, amire csak szüksége van, legyen szó élelmiszerről, tisztálkodó-, mosó-, vagy fertőtlenítőszerről...erről az átadásról nincs fotónk, a fiatalok már nem annyira szeretik, ha fotózzák őket, ez persze nem kizáró tényező a támogatást nézve. Nekünk ugye roppant fontos az átláthatóság, a visszaigazolás a támogatók felé, hogy támogatásuk célba ért, de legalább ugyanolyan fontos az adatkezelési, adatközlési szabályok betartása is, így csak azon átadásokat tudjuk fotóval kommunikálni, ahol ehhez engedélyt kapunk. A fiatalemberen kívül egy felnőtt hölgy betegünket is támogattuk, aki két havi vitamincsomagot kapott tőlünk.
Ezúton is békés, meghitt ünnepeket kívánunk mindenkinek, köszönjük, ha kedvelitek Facebook oldalunkat, s figyelemmel kíséritek munkánk! Nagy köszönettel fogadjuk az ünnepek alatt is adományaitokat, most mi is pihenünk, de január 02-tól ismét elkezdődik a munka! Betegeinknek pozitív töltődést kívánunk otthon, akik kórházban töltik az ünnepeket, nekik azt üzenjük, hogy inkább egy karácsony a kórházban, aztán ezer másik otthon egészségesen, mint fordítva! Kitartás, VELETEK VAGYUNK! 
vissza