Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

A hölgy régóta küzd a betegségével- Egyenlőre még nincs meg a gyógymód

Alapítványunk alapítói okirata úgy lett megfogalmazva, hogy nem kifejezetten csak gyerekkorú beteget tudunk támogatni, hanem ugyanolyan vállszélességgel ott vagyunk a felnőtt betegek mellett is! Hogy miért is fontos ez? Nem árulunk el nagy titkot, hogy abban a családban is van nagy eséllyel gyerek érintett, ha nem is közvetlenül, de közvetve mindenképp, ahol épp egy felnőtt családtag, mondjuk egy anyuka, vagy egy apuka a beteg. Tesszük hozzá, amennyiben épp nincs a szóban forgó aktuálisan érintett családnál gyerkőc, akkor is elkél a segítség, hisz az sem titok, hogy betegeink hosszas hónapokra, nem ritka, hogy akár évekre is kiesnek a munkából a betegség miatt, s bizony ilyen esetekben is szükség van külsős segítségre!

Most egy felnőtt hölgyet, Gizikét tudtuk támogatni, aki egy olyan csontvelőbetegségben szenved, ahol a vörösvérsejtek őssejtjei kikerülnek a szabályozás alól, és kontrollálatlanul termelődni, mi több, szaporodni kezdenek. Jellegzetes tünetei vannak a betegségnek, ami Gizikénél is szinte kivétel nélkül jelentkezett. Állandó szédülései voltak, fülzúgás, fürdés utáni bőrviszketés. Orvoshoz fordult, készült egy teljes vérkép, ami kiemelkedően magas hemoglobinszintet mutatott. A háziorvos beutalta a hölgyet a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház hematológiájára, ahol újra vért vettek, s diagnosztizálták Gizike alapbetegségét, egy Polycythemia vera-t. Gén mutációs vizsgálatot is kértek, ami sajnos pozitív lett.
Az orvosok mindent megtesznek, hogy Gizike állapota ne rosszabbodjon, de sajnos olyan terápia még nem ismert, ami a betegség lényegét, a kóros mértékű, korlátlan vörösvértest termelődést megállítaná. Kezelései célja a tünetek megszüntetése.
A hölgy lányával együtt a volt férje házában lakik, jövedelme a családi pótlékon kívül nincs, s nincs senkije, akire ezen felül támaszkodhatna. Gizike megkeresése, s történetének, élethelyzetének megismerése után nem volt kérdés, hogy segítenünk kell. Pénzbeli támogatásban részesítettük a családot, hogy megkönnyítsük valamelyest a mindennapjaikat.

Gizike

Nem szeretnénk elengedni a hölgy kezét továbbra sem, aki tud, s mellette szeretne is segíteni Gizikének, ők célzott adomány befizetésével ezt megtehetik! Utaláshoz az adatok:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Gizella Tiszakanyár

Köszönünk a hölgy nevében is minden segítséget! 

vissza