Idén immáron 7 évesek vagyunk! Eddig több, mint 40 Millió forinttal támogattuk a családokat!
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Adatkezelési információ

Alapítványunk adatkezelési irányelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal!

Fullsizerender 2

Web-, Facebook-, illetve bármilyen más felületeinken, ahol a beteg személyes adatai megjelennek, láthatóak, -mint például teljes név, betegségtörténet, fénykép, esetenként videó, avagy közvetlen elérhetőség,- azokat minden esetben a beteg írásos kérésére, illetve írásos engedélye alapján osztottuk meg! Ennek dokumentációja lefűzve megtalálható a könyvelésünkben!

Várunk mindenkit szeretettel a Grazioso Zeneszalon nyitókoncertjére

Oly sokan jeleztétek már, hogy szeretnétek velünk személyesen is találkozni! Itt az alkalom, Budapest és környéke! Az a megtiszteltetés ért minket, hogy ismét meghívást kaptunk a Grazioso Zeneszalon egy koncertjére, ami nem csupán egy nyitókoncert, hanem egy bizonyos nemes célt is fog szolgálni!

Grazioso Zeneszalon Nyitokoncert

Detvay Mária Marcella a Nemzeti Filharmonikusok művésze, s egyben mondhatjuk az Alapítvány barátja is, aki már többször segítette munkánkat egy-egy jótékonysági koncert megszervezésével! Így lesz ez ezennel is, egy három éves kis betegünknek, Rafael Dórikának fogunk adományt gyűjteni a helyszínen! Két művész gyönyörű előadását hallgathatjuk majd, ők nem más, mint Granik Anna zongoraművésznő, és Oláh Vilmos hegedűművész. Maga a koncert ingyenes, s aki szeretne, majd egy, a bejáratnál kihelyezett zárt alapítványos perselybe tud majd adományt helyezni, természetesen mindenféle minimális összeghatár nélkül! A rendezvényen egyébként ott lesz az érintett család, be fogjuk őket mutatni Marcellával. A koncert végén az édesanyával, édesapával, és Marcellával közösen fogjuk kinyitni az adománygyűjtő ládikát, melynek tartalmát már ott a helyszínen át is adjuk Dóriéknak!

...és hogy ki is Dóri? Pár bejegyzéssel lefelé görgetve találtok egy bejegyzést "Segítsünk Dórinak" címmel, ahol Dórika látható, illetve a Facebook oldalunkon is láthattok a kislányról több videót. Vigyázat, szem nem fog szárazon maradni, s a szívünket is melengetni fogja! 🙂👍❤️

Megosztásokat köszönjük, legyünk sokan a Klebelsberg Kultúrkúriában szeptember 15-én este! Azokat is várjuk, akik nem annyira kedvelik a komolyzenét, hogy otthon is mindig azt hallgatnak, higgyék el, önöknek is fog tetszeni az előadás! Tapasztalatból mondjuk! Mindig felemelő ott lenni egy ilyen koncerten!

A közismert reggeli Rádió1-es műsorvezetők, a "Balázsék" leukémiás gyermekekért fognak futni a 32. Budapest SPAR Maratonon

Elérkezett az idő, hogy kihirdessük, amire korábbi Facebook-os bejegyzésünkben már utaltunk! Igen, igen, és igen! A műsor címe más, ami a "Balázsék" lett, de a műsorvezetők változatlanok!
Ismét segítségünkre lesz a három közismert rádiós műsorvezető, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani, illetve csatlakozik a fiúkhoz a közkedvelt Rádió1-es reggeli műsor egyik szerkesztő hölgye, Juli is! Nem kevesebbre vállalkoztak Ők négyen, váltóban fogják lefutni az idei SPAR Maraton távját, kiállva ezzel munkánk mellett, s futásukkal felhívva a figyelmet a leukémiás gyermekek segítésének fontosságára!
Reggeli Show Radio 1
Alapítványunk jelen lesz a 32. SPAR Budapest Maratonon, amit a BSI október 15-re szervez. A rendezvényen lesz egy pavilonunk, ahol találkozni lehet majd személyesen is Balázzsal, Ferivel, Janival, s természetesen Julival is. Julitól azt az információt kaptuk, hogy ha minden igaz, akkor lehet majd kattintgatni a fényképezőgépekkel is azoknak, akik szeretnének egy-egy közös fotót a sztár műsorvezetőkkel! A jelen lévőknek, akik majd ellátogatnak sátrunkhoz készülünk egy kis ajándékkal is!
A futás ténye természetesen el fog hangzani időben a rádióban, Balázsék célja ugye most is az lesz, hogy hallgatóikon keresztül próbáljanak segítséget gyűjteni gyerkőceink támogatására! Ehhez természetesen rendelkezésre fog állni minden információ az adományok célzott elküldéséhez, hogy azt kifejezetten teljes egészében betegeink kapják meg, idén már lehetőséget nyújt a gyors adományküldésre az Adhat Vonal is... Minden információt kommunikálni fognak a műsorvezetők!
Természetesen lehet majd csatlakozni futó nagyköveteinkhez futóként is, aki kedvet érez a táv leküzdéséhez! Hamarosan jönnek bővebben az információk itt nálunk, a műsorban, illetve a közösségi oldalakon is!
Ezúton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy kifejezzük köszönetünket Balázsnak, Ferinek, Janinak, és nem utolsó sorban Julinak! Várjuk a személyes találkozást, bízunk benne sikerül majd idén is sok-sok leukémiás, s más malignus vérképzőszervi, avagy csontvelő-transzplantált gyermeket nevelő családnak segítenünk közösen!

A szívátültetés után mindenképp járt a támogatás- kitartást Antal

Antalnak megvan az új szív, s a körülményekhez képest úgy tudjuk minden rendben is van! Dobog, ahogy kell! A vese körül volt/van egy kis gond, de jó esély van rá, hogy az is működni fog!

Antal betegsége egy másodlagos polycythaemia, szívátültetésre volt szükség a felépüléséhez, amire már jó ideje várt a beteg. A fertődi családot már korábban is támogattuk, anno az otthoni fél steril szoba kialakítása volt a cél, a megfelelő, naponta többször felmosható, fertőtleníthető padlózat. Ez már elkészült, most egy új ágykeretet vásároltunk Antalnak, illetve pénzbeli támogatásban részesítettük, ezzel is beszállva a megnövekedett fertőtlenítőszer kiadásokba! Eddig is fokozottan szükség volt a megfelelő higiénés körülmények meglétére, most meg ezek után ugye pláne oda kell majd figyelni Tónira, nehogy az új szívvel elkapjon valamilyen fertőzést, hisz abból komoly komplikációk adódhatnak!

A napokban beszéltünk a feleséggel, aki elmondta, hogy férjének még egy új ágykeretre lesz szüksége a kórházból való hazakerülése után. Egyenlőre amíg helyre nem áll a szívátültetés után Antalnak az immunitása, addig külön ágyban fog aludni. Egy cég azonnal amint kiderült, hogy megvan az új szív felajánlott egy ágymatracot, s nem volt kérdés, természetesen mi meg megvettük mellé a szükséges ágykeretet!

Kitartást kívánunk innen is Antalnak, hogyha eljutnak hozzá soraink, s nagy ölelést küldünk a teljes családnak! Antit kislánya, és szerető felesége is már nagyon várja haza!

Ne feledjétek, hogyha segíteni szeretnétek:

Tegyunk A Leukemias Gyermekekert

Megérkeztek az angliai csomagok a Démétér Házba

Angliából kaptunk két megtömött csomagot, amit most át is adtunk a Démétér Házban. Ugyan most a ház kis lakói különböző kezeléseken, csontvelővételen vannak az osztályon, de mire visszajönnek a kellemetlen beavatkozásokról, várni fogják őket a játékok! 🙂👍

Egy testvérpár mégis szerepel a fotón, akik átvették tőlünk a tucatnyi játékot! Voltak a csomagokban színes ceruzák, kifestők, babák, megannyi kisautó...egy-két ruhanemű, stb. A csomagok mellett átadásra került egy babakocsi is, amit egy olyan kisgyerek fog megkapni, akit épp transzplantálnak! Ezt a babakocsit egy székesfehérvári családtól kaptuk, amit ezúton is köszönünk nekik! Angliába is nagy ölelést küldünk a szíves segítségért!

Angliai Csomag Demeter Haz

A fotón látható kisfiúra is egyébként egy csontvelő-transzplantáció vár, akire most a nagy tesó vigyázott! A szülőknek meghagytuk, mindenképp keressenek, hogyha a transzplant idején bármiben is segíthetünk! Fontos megjegyezni, a fotó a szülők engedélyével került ki! Legyen szép a napotok! Osztani lehet, és kéretik is!

Ne feledd, hogyha Te is picivel szeretnéd segíteni munkánk, nyitott a lehetőség egy Adhat Vonalas sms elküldésére! A 41-es számot kell csupán elküldeni a 13600-as telefonszámra! 250.- Ft-tal támogatod így gyerekeinket! Köszönjük!

A Hankook Tire Magyarország Kft idén is támogatta Alapítványunkat

A Hankook Hungary Kft immáron több éve támogatja munkánk egy-egy, az időszaknak megfelelő téli, avagy nyári gumiabroncs adományozásával, amit ezúton is köszönünk a 76 éve alapított cégnek!

A vállalat hazai, rácalmási gyárában jártunk idén is, ahol személyesen vehettük át a szóban forgó abroncsokat! Nagyon jó tudni, hogy bizonyos nagyvállalatok kiveszik részüket a társadalmi felelősségvállalásból! Példamutatásból jeles! Hajrá Magyarország!

Hankook

Jutott egy kis beiskolázási segítség Tiszamogyorósra is

Emlékeztek még Kincsőre, a kislányra, akit már korábban is támogattunk? Anno egy céges felajánlás által tudtunk a családnak karácsony környékén egy konyhai robotgépet átadni, most Kincső iskolakezdési kiadásaiban nyújtottunk segítő kezet Tiszamogyorósra!

Esik Kincso Tiszamogyoros

Konyhai robotgép átadás anno

A kislány időközben felcseperedett, elkezdte az iskolát, s nagy örömmel mondhatjuk, az első osztályt kitűnően végezte! Bízunk benne idén sem lesznek rosszabbak a jegyek, s a piros pontok után sok-sok ötös lesz az ellenőrzőben!

Kincso

Kincső- 2017

Kincsőnek a közelmúltban fejeződött be a fenntartó kezelése, de ugye itt sem ér még véget a történet, nyomon kell követni a betegséget, három havonta kontroll vérvételre kell mennie a kórházba.

Idézünk az édesanya leveléből:
"A kisebbik lányom hét éves, ALL-t diagnosztizáltak nála. Nyolc hónapig kaptunk kemoterápiát, aztán kezdődtek a fenntartó kezelések. Hála a jó istennek megvolt a csontvelő mintavétel, aminek jó eredménye lett. Most lesz másodikos a suliba, a beiskolázáshoz kérnénk segítséget az Alapítványtól, mert a gyógykészítmények mellett nem igazán elég a pénzem az iskolai felszerelésekre is! A ruháit is kinőtte, és ugye az sem kerül kevésbe. E mellett fertőtlenítőszereket is ugyanúgy használjuk továbbra is!"

Természetesen lehetőségeinkhez képest támogattuk Kincsőéket is! Így a kislány támogatásával idén összesen 250 000.- Ft összértékben tudtunk segíteni az iskoláskorú beteg gyermeket nevelő családoknak az iskolakezdési kiadásokban!

Mindezt tudtuk tenni az Önök, a Ti adományaitokból! Köszönünk szépen minden apró segítséget! Ne feledjétek, amennyiben az adomány elküldésekor kitöltitek a közlemény rovatot, oda beírjátok, hogy "közvetlen betegtámogatásra", úgy a teljes, általatok befizetett pénzt betegeink kapják meg 100 %-ban!

2017 szeptember 01 bizony iskolakezdés! Több iskolás korú betegünknek nyújtottunk segítséget

Pénteken kicsiknek-nagyoknak bizony ismét be kell ülni az iskolapadokba! Ismerünk olyan kis betegünket, aki alig várja már, hogy ismét találkozhasson iskolatársaival, viszont van olyan kis hősünk is, aki bizony még szívesen csibészkedne otthon, vagy a nagymamánál, de van olyan család is, aki azt jelezte felénk, még inkább visszamenne az alapítványos táborba Bogácsra! Mindemellett van(nak) olyan kis lurkók is, akik magántanulóként fogják kezdeni a tanévet, mert vagy épp most transzplantálták őket, vagy még az immunrendszerük nem működik megfelelően, s a fokozott fertőzésveszély miatt még nem mehetnek közösségbe!

Iskolakezdes

Az iskolás korú kis betegeink részére összesen 200 000.- Ft-ot tudtunk elkülöníteni az ő támogatásukra, segítve ezzel a szülőknek az iskolakezdési fokozott kiadásokba! 50 000.- Ft-ot már ki is osztottunk, a maradék 150 000.- Ft-ot pedig szeptember első napjáig bezárólag kapnak meg betegeink! Jó tanulást nektek fiúk-lányok, sok ötöst kívánunk az ellenőrző könyvekbe! Nőjetek, okosodjatok! Ti már mindannyian nyertesek vagytok, megvívtátok életetek harcát, innen már nincs olyan kihívás, amit nem tudnátok megoldani! Hallomásból tudjuk, hogy valamelyikőtök informatikus, biológus, kommunikációs szakember, de van aki tanár szeretne lenni...szóval hajrá, mi támogatjuk a jó ötleteket!

A nyár legvégére még tudtunk egy családna pár élményekkel teli napot biztosítani! Mezőkövesden pihent Lázár szüleivel

Még nem is annyira rég egy olyan posztot olvashattatok a közösségi oldalunkon, ami így kezdődött:

"Más iPhone-t, MacBook-ot kér, Lázár csak svédasztalról szeretne vacsorázni, s eltölteni 2-3 napot egy wellness szállodában!

Váltsuk valóra ennek a kisfiúnak az álmát!"

Nos, sikerült összefognunk, jött több célzott befizetés Lázárnak, s bizony valóra vált a nagy álom! 👍 Ma kaptuk a képeket, még Mezőkövesden a szállodában a család, akik nagyon, de nagyon jól érzik magukat a Hotel Balneo-ban! Mi továbbra is valljuk, hogyha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is...bízunk benne sikerült picit feledtetnünk Lázárral a sok megpróbáltatást, amin keresztülment a kis beteg! Üdvözöljük innen is a családot! A képek magukért beszélnek, nem is szaporítjuk tovább a szót!

Lazar Nyaralasa

Aki esetleg szeretne nekünk segíteni, hogy sok-sok ilyen felfelé görbülő mosolygós pofikat tudjunk megosztani, őt kérjük, vegye kézbe telefonját, s küldjön egy 250.- Ft-os emelt díjas SMS üzenetet az Adhat Vonalunkra!
Egyszerűen csak a 41-es számot küldd a 13600-as telefonszámra, hogyha segíteni szeretnél! Ezt bármikor megteheted, akár most is, ha a szíved azt diktálja! Közösen tudunk csak tenni a leukémiás gyermekekért! Köszönjük!

Sümegen a Várkapitány Úr idén is vendégül látott egy családot! Köszönjük szépen Hotel Kapitány!

Most kaptuk a fotókat Lucáéktól! Nagyon jól érezte magát a nagylány! A következőket írta az anyuka: "annyira szép, és szuper minden...Luca nagyon jól érzi magát...konkrétan ma szinte reggeltől estig vízben volt...nagyon fel volt dobódva...élvezi minden részét...a reggeli és a vacsora az valami királyi...pazar a választék kitünő minőség...korlátlan mennyiség...az idő is nagyon szupi...nagyon-nagyon köszönjük hogy eljuthattunk ide!!!!😊😎...sajnos minden jó véget ér egyszer...de nagy élmény volt nekünk!"

Luca Sumegi Pihenese 

Közreműködésünkkel, és a Hotel Kapitány jóvoltából tölthetett két éj három napot Sümegen a család. Nagyon örülünk, hogy ilyen nívós szállodák is a munkánk mellé állnak! Köszönjük mindenkinek, akik így, vagy úgy, de segítik betegeinket!

1