Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Aktualitások

Itt az AKTUALITÁSOK aloldalunkon olyan átadásokat találtok, ahol a beteg, illetve kiskorú esetén az érintett család írásos hozzájárulását adta ahhoz, hogy rövid betegségtörténetüket és fotójukat közölhetjük nyilvánosan! Számunkra nagyon fontos, emellett kötelező, hogy betartsuk az előírt személyes adatkezelési és adatközlési szabályokat, így betegségtörténetét-fotóját csakis olyan érintetteknek tudjuk megosztani, akik ehhez hozzájárultak.

Az adatkezelési és adaközlési szabályok betartása mellett számunkra ugyanolyan fontos az is, hogy láthassák támogatóink, kinek/kiknek segítünk, így ezért hoztuk létre ezt az aloldalt! Köszönjük a nekünk felajánlott adóforintokat és különböző adományokat!

Image

Az első két cikk állandó, az első a csontvelő-donorság fontosságára hívja fel a figyelmet, a második cikk fotójára kattintva pedig a közösségi oldalon tudja beállítani bárki profilfotójához a képkeretünket!

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

A csontjaid belsejében egy beteg embertársad új élete rejlik! A legjobb írás, amit csontvelő-donor ügyben olvastál! Megosztani az információt ismerőseiddel kötelező! Donációról közérthetően:

Azt tudtad, hogy a csontvelő-transzplantáció nem is szó szerint csontvelő-transzplantáció!? A donortól őssejteket gyűjtenek, amit transzfúzió formájában kap meg a recípiens, azaz a beteg. Sokan azt hiszik, ez egy műtét, pedig nem! Az is tévhit, hogy a donornak fájdalmas beavatkozásokon, "operáción", csontfúráson kell átessen, amikor szükség van a sejtjeire! Nos, ez a valóságban a következőképpen néz ki: Először is be kell mennünk a lakóhelyünkhöz legközelebb eső hematológiai centrumba, ahol ambulánsan, (tehát jövünk, meg megyünk) 2-3-5 (változó) napon keresztül kapunk napi két injekciót a vállunkba. Ez egy olyan injekció, ami a csontvelőből kihozza perifériára, azaz a vérkeringésünkbe az őssejtjeinket. Ez az injekció semmiféle egészségkárosodást nem okoz, két negatív tulajdonsága viszont lehet. A donornak fej- és csontfájdalmai lehetnek (medencecsont), az esetek többségében vannak is! Ezek egyénre válogatva különböző erősségűek, esetenként gyengék, de van, akinek pár napig elviselhetetlenül fáj a feje, a csontja. Na de mi ez a “kis” kellemetlenség azzal szemben, hogy egy új életet adunk egy másik beteg embertársunknak, akinek csakis kizárólag a csontvelő-átültetés mentheti meg az életét!? Ezek a szóban forgó fájdalmak pár napon belül rendszerint elmúlnak!

Miután megfelelő számú őssejt kering ereinkben az injekció hatására, azokat két véna szúrása után egy gép segítségével ki tudják gyűjteni! Az eljárás legjobban a vesedialízishez hasonlítható. A két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal nem jár, és ugyancsak elmondható, egészségkárosodás sem éri a donort! (A tű, amit az eljárás során alkalmaznak picit vastagabb, mint a sima vérvételkor használatos társaik, olyan, mint amit véradáskor használnak.) Őssejtjeink száma nem csökken, azok rövidebb időn belül, mint gondolnánk újraképződnek, tehát hátrány ilyen téren sem ér minket! Visszatérve az őssejt gyűjtésre, egyik szúrt vénán keresztül szív a gép, a másikon pedig visszaad. Az őssejtgyűjtés időben olyan 2-5 órát vesz igénybe, általában 3 óra alatt lezajlik. Szélsőségesebb esetek előfordulhatnak, de nem jellemző! A két véna szúrásán kívül az a kellemetlenség éri még a donort, hogy kezeit ezidő alatt nem mozgathatja, és ágyhoz van kötve. (Ez azért van, mert mindkét karjában benne a tű, s ha behajtaná a kezét, úgy az átszúrná a vénát.) Több donor ezt úgy vészeli át, hogy az eljárást átalussza. Időközben kigyűjti a vérből az őssejteket a gép, a többi sejtet pedig visszakaptuk. Az őssejteket egy transzfúziós zsákba összegyűjti, amit később egy tisztító eljárás után ugyanúgy egy transzfúzió formájában megkap a beteg! Ezek az őssejtek olyan "okos" sejtek, hogy érzékelik a szervezetben, -ahová bekerülnek-, hogy ott vérképzésre van szükség, így 7-11 napon belül megtapadnak a csont üreges részeiben, s elkezdezdik a vér alakos elemeinek termelését, mint fehérvérsejt, hemoglobin, trombocita, tehát az eljárással a betegnek ismét egy egészséges vérképzése lesz! ✌️❤️

A csontvelő donorokat egy nemzetközi listán tartják nyilván, így ha Te donor leszel, nem csak magyar betegnek tudsz segíteni sejtjeiddel, hanem a Világ bármely részén lakó betegnek életmentője lehetsz akinek ugyanolyan, vagy közel hasonló a genetikája, mint neked! Ha te vagy a beteg? Neked is bármely országból származhat donorod, a lényeg, hogy genetikailag megfeleljetek egymásnak! Igen, jól olvasod, nem vércsoportilag kell egyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag! Ez is új információ lehet sokaknak! 👍 A beteg vércsoportja viszont meg fog változni a donoréra! Gondoltad volna, ha a transzplantáció után vesznek vért a donortól és a betegtől, s a kémcsöveket összecserélik, akkor nem tudják megmondani melyik kié, mert teljesen egyeznek! 😮

...és azt tudtuk hogy Európában az utolsók közt kullogunk csontvelő donor ügyben?! Pedig konkrétan, mint látjuk ez pár tűszúrásból áll a gyakorlatban, enyhébb vagy erősebb fej és csontfájdalommal, ami pár napig eltarthat ugyan, de semmi mással! Ezen kívül semmilyen egészségkárosodás nem éri a donort! Régen még fúrták a donor csontjait, onnan nyerték ki a csontvelőt, de ma már ez nem így néz ki! Egyes, nagyon ritka esetekben előfordul, hogy a donortól csontból kinyert csontvelőre van szükség, de ez annyira elenyésző számú, hogy szinte százalékban nem is mérhető. Ráadásul, ha minket, mint donort ilyen kéréssel keresnének meg, nagyon-nagyon kevés erre az esély, ezt a beavatkozást bármikor visszautasíthatjuk. Ez az eljárás sem jár egészségkárosodással, annyiban különbözik, hogy itt meg kell fúrni a csontot, s onnan kiszívni a csontvelőt. Ez sokkal rövidebb ideig tart, mint az őssejt gyűjtés vérből, viszont fájdalmasabb is! DE még egyszer, ez roppant ritka, és a csontból kinyert csontvelővétel visszautasítható, ha a donor csak a vérből kiszűrt őssejt gyűjtést vállalja!

Írásunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy jelentkezzünk minél többen csontvelő donornak❗️

A transzplantációra váró leukémiás, és más vérképzőszervi, vagy immunhiányos betegek, akiknek csak a csontvelő-transzplantáció mentheti meg az életét nem arra várnak, mint egy szervtranszplantációra váró beteg, hogy meghalljon valaki és megkaphassák a szerveiket, nekik mi élők tudunk segíteni őssejtjeinkkel!

Kérjük, gondold át...pár tűszúrás megér annyit, hogy megments egy emberi életet!!!

Ha úgy gondolod, hogy hasznos dolgokat tudtál most meg, akkor a like mellett, kérjük oszd is meg bejegyzésünk és kedveld oldalunkat! Biztosak vagyunk benne, lesz még olyan írásunk, ami érdekelni fog! 😉👍

Ha úgy döntöttél, hogy jelentkezel donornak, nincs más dolgod, menj el egy véradásra az OVSZ egyik állandó véradó állomására, ez az első, ott jelezd, hogy csontvelő-donor szeretnél lenni! Állandó véradó helyszínek az országban: http://www.ovsz.hu/ver/allando-veradasi-helyszinek
Mivel a donorság egy kötelező véradással kezdődik, így csak akkor lehetsz donor, ha véradásra alkalmas vagy: http://www.ovsz.hu/ver/ki-lehet-verado

58761523 2139953059433940 8561942164123156480 N

(A fotót egy donortól kaptuk)

Főbb tudnivalók, gyakori kérdések:

• Minimális súlyhatár 50 kg. Ez alatt nem adhatsz vért, ezáltal donor sem lehetsz

• Minimum korhatár a véradásnál 18 év, a maximum 65. Donor korhatár 18-45!

• Ha valamilyen krónikus betegséged van, és/vagy állandó jelleggel gyógyszert kell szedj, egyéb oknál fogva nem adhatsz vért, donor sem lehetsz!

• Terhesség és szoptatás ideje alatt nem lehet vért adni. A szoptatás időtartamának megegyező idő elteltével lehet újra vért adni, és jelentkezni donornak!

Donoroknak szóló információk:

http://www.ovsz.hu/csv/ossejt-donoroknak-szolo-informaciok

FONTOS! A véradás után 50 napon belül vissza kell menj annak helyszínére, s meg kell erősíteni szándékod, ez után fogsz felkerülni a nemzetközi donorlistára! Ha van olyan beteg a világban, akinek Te életmentő donora lehetsz, akkor fognak megkeresni téged! Először is megkérdezik vállalod e a donorságot, s utána behívnak majd a hozzád legközelebb eső hematológiai centrumba....innentől már tudod mi történik! 😉👍 Reméljük sokan lesztek, akik jelentkezni fogtok! Csak abba gondolj bele, ha Te lennél a beteg, -reméljük sosem leszel,- neked is jól esne, ha segítene valaki a sejtjeivel, hiszen neked ez az egyetlen esélyed az életben maradásra! Szóval hajrá!

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Másodszor is bokszban- Hajrá Máté, nagyon szorítunk

Máté egy 9 éves kisfiú, aki két éve küzd betegségével, egy mielodiszpláziás szindrómával. A múlt hét előtti szerdán volt két éve, hogy szinte szünet nélkül kórházban vannak anyukájával. 😩🥺 Közületek többen, akik napi szinten követitek munkánk már ismerhetitek őt, hisz többször segítettünk már nekik, így tettünk most is.
Máté egyébként ebben az évben a 34. beteg, akinek segítséget tudunk nyújtani. A különböző adományoknak és az adó 1% felajánlásnak köszönhetően eddig 2 158 986.- Ft összegben tudtuk támogatni a hozzánk forduló családokat. Mátééknak most 25 000.- Ft-ot utaltunk ki, ezzel is segítve a kórházban töltött mindennapok kiadásait.
A kisfiú alapbetegsége, az MDS olyan betegségek gyűjtőneve, melyeknél a csontvelő, illetve a vérképzés abnormálisan működik, így nem képződik megfelelő mennyiségű alakos elem. Máté esetében nem termelt a csontvelő trombocitát.
Az első transzplantáció után mindenki javulást, gyógyulást várt, meg is tapadtak a donortól kapott őssejtek, viszont a trombocita-képzés nem indult be megfelelően. Néha-néha reményt adva megindult a vérlemezke-sejtszáma felfelé, de sajnos pár nap múlva mindig visszaesett. Már hónapok óta transzfúzióval pótolták. 😞 Az orvosok nem rég egy második transzplantáció mellett döntöttek, ez a fotó is a steril bokszos beköltözés környékén készült, most várjuk a csodát, bízva, reménykedve abban, hogy a trombocita szám hamarosan emelkedik, s eléri a megfelelő küszöbértéket legalább!
L Mate (7)
“Most a 13. napnál tartunk, és van egy pici mocorgás a sejteknél. Remélem hamarosan beindulnak!”- írja az anyuka. Innen is szorítunk nagyon Máténak, hogy kezdjen dolgozni az új csontvelő! ❤️🤞🙏
Ha bárki is segíteni szeretné munkánk, meg tudja tenni többféleképpen:
- Adományvonalas hívás:
Telefonszám: 13600
A kódszám, amit az automata jelzése után szükséges megadni: 41
- Utalás/Pénztári befizetés:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
- Online adomány bankkártyával:
Köszönjük Facebook posztjaink megosztását is! 

Egy édes kicsi lánynak próbálnánk segíteni- Hajrá Níla!

Célzott adományoddal kérünk, segíts Te is Nílának! Immáron hatodik éve harcol rosszindulatú betegségével/betegségeivel, a szülők muszáj, hogy külsős segítséget kérjenek! Níla története alább a család megfogalmazásában, majd alul pedig a célzott adományküldés adatai! Minden kis segítség fontos, segítsünk a harmadikos kicsi lánynak! Köszönjük! Megosztás is hasznos, kérünk tedd meg!

Tisztelt Alapítvány! Ezúton küldenénk el Önöknek Níla történetét pár mondatban a megbeszéltek szerint. Bár nagyon sok mindent tudnánk írni, azért megpróbáljuk tömören de röviden összefoglalni kislányunk elmúlt hat évét. Níla jelenleg nyolc éves 3. osztályos magántanuló, aki két éves kora óta, immáron 6. éve küzd, harcol betegségével, a rákkal, ráadásul a harmadikkal. Két évesen 3. stádiumú Whilms tumort diagnosztizáltak nála, amire műtét előtti és utáni kemoterápiás kezelésekkel egybekötött besugárzást is kapott. Egy nagyon nehéz, csaknem nyolc órás műtéttel kivették a teljesen elpusztított veséjét, amit a rákos sejtek szinte teljesen felfaltak. Majd a sugárkezelés szükségessége azért volt indokolt, mert a tumor a szív felé terjedt a főérben.

Hosszú és nehéz időszak volt egy pici lánynak, azonban nagyon ügyesen, erős akaratával és szeretetünkkel legyőzte a rosszindulatú tumort. Rengeteg mellékhatás gyötörte utána, például vizelet tartási problémák, izületi fájdalmak, depresszió, de igyekeztünk a normális életbe visszacseppenni. Óvoda, majd sikeres vizsga után iskola első osztályába járás. Azonban három hónapnyi iskola után Níla sírva, kiabálva ébredt fel, hogy nagyon fáj, s nem tudott megmozdulni, lebénult. Majd kiderült, ekkor leukémia marcangolta törékeny testét. Pontos neve, Acut Lymphoblastos Leukaemia, azon belül is mutálódott kromoszómákkal, Philadelphia Positive.
A hosszan tartó kemoterápia teljesen lebénította kislányunk szervezetét. Sajnos sokáig nem reagált a kezelésekre, amit mi szülők nem akartunk elhinni, mert nem normális dolog az, ha nekünk kell eltemetni gyermekünk, nem pedig fordítva! Később csontvelő transzplantációra is szüksége volt Nílának, az egyetlen megoldása, hogy életben maradjon. Orvosi mércével így 30%-os felépülést kapott. Nagyon nehéz időszak volt. Nagyon megerőltette Nílát a sok mellékhatás, az állandó fájdalmak, amit 24 órás morfiummal kezeltek, mindennapos vér-hányás, bőre saját magát emésztette fel, de túl van rajta. Ügyesen felépült belőle.
Azonban nem régiben kiderült, hogy az új csontvelő, ami ugyan beépült kislányunk szervezetébe, sajnos rákos lett. Azaz a kór túlélte a radikális kezeléseket, s ismét jelen van! Jelenleg is aktív kezelést kap. Egy "kísérleti" kemoterápiás gyógyszert szed, ami rákos sejteket pusztít, azonban nagyon erős. Figyelni kell folyamatosan, mert emellett a jó sejteket is megsemmisíti.

Nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, mert a hosszú ideje tartó betegsége minden vagyonunkat felemésztett, s jelenleg is minden forintunkat erre fordítjuk, mivel rengeteget utazunk a kórházba,(egy út 600 km) mellette állandó a gyógyszerezés, folyamatos a higiénés körülmények fenntartása, megfelelő tápláltsággal, vitaminokkal, így minden piciny támogatás hatalmas segítség részünkre! Előre is nagyon szépen köszönünk mindenkinek minden apró támogatást!
Ez lenne a rövid történet. Lehet, hogy így is hosszú lett picit, de ennél jobban nem nagyon tudjuk lerövidíteni, mert így is rengeteg mindent kihagytunk belőle. Mindent nagyon szépen köszönünk az Alapítványnak, hogy folyamatosan szívükön viselik Níla sorsát!

Sz Nila (5)

Aki közvetlen támogatást szeretne küldeni a családnak, így tegye meg utalását:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Nílának közvetlen adomány

A fenti közlemény rovattal küldött célzott támogatások teljes összegét Níláék kapják meg! Köszönjük az eddigi segítséget, február 13-ig 122 000.- Ft-ot kapott Níla. 

István egy visszaeső betegünk- Természetesen ott vagyunk mellette amennyire tudunk

István egy visszaeső betegünk, többször segítettük már lehetőségeink szerint, tettük ezt most is! Kis segítség, de szívből ment❣️Az, hogy mennyire fontos a munkánk, kiderül István szavaiból, beszéljen inkább helyettünk ő! Mi csak köszönjük Nektek, hogy adományaitokkal lehetővé teszitek, hogy segítő kezet tudjunk nyújtani a hozzánk forduló betegeknek nap, mint nap!

“2015-ben orvosi munka-alkalmassági vizsgálatnál derült ki a Myeloma multiplex csontvelő-daganatom. Számos testileg és lelkileg is kimerítő beavatkozás követte a diagnosztizálást, először Gyulán, majd végül Szegeden, ahol transzplantációra is sor került. Egzisztenciálisan is tönkretették a családot ezek a hónapok, ugyanis érdemben nem segített senki az önök alapítványán, meg persze az orvosaimon kívül, amit itt is köszönök mindenkinek! 2019-ben daganat miatt vese eltávolításon estem át, ami megint csak megviselt minket, persze a szép szavakon kívül ekkor se segít az alapítványon kívül senki, alkalmi munkákból élünk, ha az egészségembe belefér a két vizsgálat között. A többit utána lehet gondolni, regényt írhatnék, de minek!?

Most az utóbbi két héten keresztül is naponta Szegedre jártam sugárkezelésre, de még van hátra MR, szív-ultrahang, CT vizsgálat, labor, és nem minden időpontra lehet betegszállítót kérni, ami komoly anyagi és logisztikai terhet jelent! Ezeket a vizsgálatokat az áttétek miatt kell elvégezni, mert csak ezek tudatában tudja az onko-team a célzott kezeléseket kidolgozni.”

K Istvan (1)

Istvánnak innen is hatalmas erőt kívánunk, szorítunk nagyon, hogy eredményesek legyenek a kezelések! 🙏🤞

Ha segítenéd a munkánk kattints a ‘hogyan segíthet’ fülre, ha a korábbi támogatás átadásainkra vagy kíváncsi, akkor az egérrel görgess lefelé! Köszönünk minden apró támogatást! Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, nekünk is szükségünk van támogatókra!

Köszönjük! 

Keve oltási költségeibe szálltunk be- Megható levelet kaptunk egy apukától

Az egyik legmeghatóbb üzenet, amit a tíz év alatt kaptunk! Egy apuka sorai:

“Tisztelt Alapítvány! A következő kéréssel fordulok Önökhöz, kezdem az elején. Párommal mindketten egyedül neveltük a fiainkat, akik mindketten leukémiásak “voltak”, (a kórház hozott össze minket), sajnos az én kisfiamat legyőzte a betegség egy évvel ezelőtt. 😞

Viszont a párom gyermeke már túl van a fenntartó kezelésen is (már másodszor volt győztes), és eljött a pillanat, amikor újra meg kell kapjon minden oltást amit természetesen semmilyen szervezet nem támogat. Ehhez szeretnék segítséget kérni, mert ez most nekünk elég nagy kiadás lenne. Kérem Önöket, hogy amennyiben van rá lehetőségük, vagy valami segítség ötletük, azt nagyon szívesen fogadnánk.”

A fotón látható kisfiú Keve, a fenti sorokat író apuka nevelt fia, természetesen nem volt kérdés, segítettünk a szükséges oltóanyagok/vakcinák megvásárlásában. Ezt sokan nem tudják, de igen, a transzplantált betegek nagy részét, -van alóla kivétel,- újra kell oltani a gyerekkori szokásos oltóanyagokkal, amiknek a megvásárlása bizony a szülők dolga...nagyságrendileg 100 000.- Ft-os nagyságrendről beszélünk!

Keve “első” betegsége 2009 decemberében derült ki, ekkor diagnosztizálták leukémiáját, ekkor mindösszesen 2,5 éves volt. A Madarász utcai kórházban kezdték kálváriájukat, majd a betegség 2016 őszén relaptált, alig akarta elhinni a család, hogy másodjára is kezdhetik elölről a megpróbáltatásokat. Az anyuka soraiból kiderül, hogy mind testileg, mind lelkileg megviselte Kevét az újabb kemoterápia.

“A kezelések következtében az immunrendszere gyakorlatilag nullázódott, így most valamennyi gyermekkori oltását újra meg kell kapja. Miután életkora alapján már nem tartozik semmilyen kedvezményezetti csoportba, így valamennyi oltóanyagot teljes áron kell megvásároljuk!”- írja ezt is az anyuka. Ez a fotó volt anno a kedvencük, ami teljesen kifejezte a helyzetet. Most már szerencsére jól van Keve, kívánjuk ez a remisszió élethosszig tartson, úgy még legalább 2077-ig!

 J Keve

Ha bárki segíteni szeretné munkánk, kérjük küldjön egy 500.- Ft-os SMS-t adományvonalunkra

(Telefonszám: 13600, az üzenet szövege: 41)

A Carella család családfője CAR T-cell terápia előtt áll

Egy igazi olaszos ebéd apával, nincs is annál jobb! A fotón apa és gyermekei pizzáznak, de most nagy a baj náluk, a segítségünket kérték! Decemberben és most február elején már 50-50 ezer Ft-tal támogattuk őket, mellette 30 ezer Ft célzott adományt is ki tudtunk utalni januárban a családnak, akik most a teljes gyógyulás reményében Izraelbe készülnek. A videón látható főszereplő Vito, egy olasz származású kétgyermekes édesapa, de most már magyar állampolgár, aki egy komoly rosszindulatú vérképzőszervi betegséggel, Non-Hodgkin Lymphoma -val küzd. Anno egy korábban a Szent László Kórház ferezis osztályán dolgozó asszisztens hölgy keresett meg minket, hogy tudjuk e támogatni a szóban forgó beteget...válaszunk természetesen igen volt, hisz az alapbetegség adott, alapítói okiratunk szerint támogatható betegségről beszélünk, és mivel Vito is most már egy TAJ számmal rendelkező teljes egyenértékű magyar állampolgár, mint bármelyikünk, így segítettük a családot!
Emlékeztek még Kovács Mátéra, arra a 14 éves kisfiúra, akit ezekben a percekben is Izraelben kezelnek? Nos, Vito is hasonlóképp egy CAR T-cell terápiára vár, mint Máté. A kinti kezelés sajnos önköltségen térítendő, 80 M Ft összegyűjtése a feladat a családnak. Tőlük tudjuk, hogy a pénz kétharmada már megvan, kérjük aki teheti segítse még a gyűjtést, legyen meg a pénz! Húzzunk bele, minden 1000.- Ft számít! 🙏👍 Köszönjük a család nevében is!
C Vito
Célzott utalás a családnak:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Carella család támogatása

 

Fontos az utógondozás, ez Valentinánál is beigazolódik

Az alábbi történetből kiderül, amit mi már régóta tudunk és mondunk, hogy az érintett családok kálváriájának közel sincs vége a kemoterápiás kezelések lezajlásával, vagy egy sikeres transzplantációval! Az is visszacsatolható, hogy lehetőségeink szerint fontos a rehabilitációját is követni minden betegnek, s amennyire lehet segíteni ezt az időszakot is.
Zs Valentina (3)
Valentina esetében is így van ez, korábbi alapbetegségére, illetve a kezelések mellékhatására visszavezethetően mozgás és beszédfejlesztésre kell, hogy járjon, súlyos mértékű epilepsziás rohamai vannak...stb. Az anyuka soraiból idézve mindjárt több minden kiderül:
“Kislányom egy akut leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg. Nagyon nehéz volt ez az időszak, az orvosok azt mondták nem tudnak garantálni semmit. Sajnos több szövődménnyel küzdünk, le van maradva korabeli társaihoz képest, sem beszélni, sem egyedül öltözni nem tud. 24 órás gondozásba vagyok itthon vele, ráadásul súlyos epilepsziás rohamok gyötrik, egyenlőre az orvosok sem tudják mi károsodhatott a kicsi agyacskájában. Csak erre háromféle gyógyszert szedünk. Dühkitörései vannak, sokszor agresszív, verekszik, kiabál, egyre kilátástalanabb a helyzet. Mozgás és beszédfejlesztésre kell járjunk, ezt anyagilag nem tudják támogatni, sőt foglalkozni is csak heti egyszer foglalkoznak vele ingyenesen, ami semmi az ő esetében, ezért magánfejlesztésre járunk régóta. Egyedül nevelem két lányomat, kérem önöket, ha tudnak segítsenek nekünk idén is a fejlesztések kifizetésében!”
Tisztelt Anyuka! A korábbi támogatásokhoz híven most is 50 000.- Ft kiutalásával tudjuk támogatni Valentinát! Bízunk benne eredménnyel jár a beszéd és mozgásfejlesztése gyermekének! Sok erőt és kitartást kívánunk mindennapjaikhoz!
Mint azt a bejegyzéseinkből látjátok elkél a segítség nekünk is, folyamatos az éves családtámogató munkánk, Valentináé az idén a 21. átadás. Így kérünk mindenkit, ha tehetitek támogassatok minket!

Melinda egy krónikus leukémiával küzd, segítettünk a gyermekét egyedül nevelő édesanyának

Múlt hét a gyerekeké volt, most egy felnőtt beteg támogatásának bejegyzésével kezdjük a hetet. Melindáéknál is van gyermeki érintettség, de ez mindjárt kiderül a hölgy írásából. Többször beszéltük már kuratóriumon belül, mindig fel-feljövő téma, hogy mennyire rossz, min megy keresztül egy kisgyerek, amikor valamely szülője a beteg. Ők ugyanúgy érintettek, ha nem is közvetlenül, de közvetve mindenképp! Nem tudjuk melyik a jobb, avagy rosszabb! 😞 Mi látjuk ezt az oldalt is, ugye mindennapjaink része, de sokat találkozunk a másik oldallal is, amikor egy kisfiúnak, vagy épp kislánynak beteg az anyukája/apukája. Pláne nehéz, ha mondjuk a szülők elváltak, és egyedül neveli gyermekét az érintett.

Melindát támogattuk már korábban is, tettük ezt most is, amikor hosszas ideje kórházban van. A mindennapi kiadásaikat támogattuk, egyrészt, hogy tudják látogatni Melindát szülei és kislánya, tartani benne, s egymásban a lelket, másrészt, hogy az otthoni rezsi és élelmiszer vásárlás valamennyire megoldott legyen. Ugye attól, hogy az ember lánya még kórházban van, a rezsiszámlák jönnek... Mielőbbi gyógyulást kívánunk Melinda, reméljük mielőbb otthon lesz kislányával.

Melinda rövid története, helyzetének leírása saját tollából:

“Egy 7 éves kislányom van, férjemmel külön élünk. Betegségem egy krónikus leukémia, ami 2019 májusában derült ki. Több fajta kezelést kaptam már, de ezek ellenére állapotom tovább romlott, vérszegénység és vérzékenység is fellépett, minek kapcsán azonnali vérpótlást kaptam-kapok. Jelenleg is a szolnoki kórházban vagyok.
Dolgozni nem tudok, jövedelmem nincs, ház felújítás is félben maradt annak idején, családom segítségére szorulok, de szegény körülmények között élnek ők is, mivel betegek.
Segítséget szeretnék kérni a mindennapokra, ház felújítási munkák befejezéséhez, fürdőszoba, wc helység kialakításához, mindenféle segítséget szívesen örömmel fogadok. Köszönöm!”

Ahhoz, hogy a hozzánk forduló családoknak segítő kezet tudjunk nyújtani, ahhoz nekünk is meg kell teremteni a támogatáshoz szükséges forrást! Ha pénzzel nem is tudsz segíteni, de mégis valamilyen úton-módon támogatnád betegeinket, kérünk rendelkezz adó 1%-od felől! Ez neked külön kiadásba nem kerül, nekünk viszont hatalmas segítség! Az ezzel kapcsolatos információért kattints ide: /ado

S Laszlone

Ha pedig van rá módod és lehetőséged, hogy ezen felül is segíts, úgy az alábbi számlaszámra tudod elküldeni adományod:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
16200106-11574312-00000000

Köszönjük segítséged! Jó hét kezdést mindenkinek!

1