Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Új honlapunk készül

Ezúton szeretnénk értesíteni minden munkánk felől érdeklődőt, hogy hamarosan egy új arculattal, új site-tal jelentkezünk, addig is kérünk mindenkit, hogy a Facebook oldalunkon tájékozódjatok munkánk felől, az aktualitások rész ezen a felületen az új honlap elkészültéig már nem fog frissülni! Megértésetek köszönjük, pár nap, és kész az új honlap! 

Facebook oldalunk linkje: https://www.facebook.com/tegyunkleukemia

 

 

Aktualitások

Itt az AKTUALITÁSOK aloldalunkon olyan átadásokat találtok, ahol a beteg, illetve kiskorú esetén az érintett család írásos hozzájárulását adta ahhoz, hogy rövid betegségtörténetüket és fotójukat közölhetjük nyilvánosan! Számunkra nagyon fontos, emellett kötelező, hogy betartsuk az előírt személyes adatkezelési és adatközlési szabályokat, így betegségtörténetét-fotóját csakis olyan érintetteknek tudjuk megosztani, akik ehhez hozzájárultak.

Az adatkezelési és adaközlési szabályok betartása mellett számunkra ugyanolyan fontos az is, hogy láthassák támogatóink, kinek/kiknek segítünk, így ezért hoztuk létre ezt az aloldalt! Köszönjük a nekünk felajánlott adóforintokat és különböző adományokat!

Image

Az első két cikk állandó, az első a csontvelő-donorság fontosságára hívja fel a figyelmet, a második cikk fotójára kattintva pedig a közösségi oldalon tudja beállítani bárki profilfotójához a képkeretünket! Ha egyenesen átkattintasz a Facebook profilunkra, ott mindig minden naprakész infót megtalálsz! Gyere, kövesd oldalunk, kattints ide.

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő/őssejt-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

Több olyan betegség van, amiknek bizonyos stádiumaiban egyetlen gyógyulási esély az őssejt-transzplantáció. Sok esetben csak egy idegen donor sejtjei segíthetnek. Ilyenkor számít, hogy minél több donor legyen. Arra szeretnénk most a lehető legtöbb embert inspirálni, hogy jelentkezzen őssejt-donornak.

A csontjaid belsejében egy beteg embertársad új élete rejlik! A legjobb írás, amit csontvelő-donor ügyben olvastál! Megosztani az információt ismerőseiddel? Szinte már kötelező! Donációról közérthetően:

Azt tudtad, hogy a csontvelő-transzplantáció nem is szó szerint csontvelő-transzplantáció!? A donortól őssejteket gyűjtenek, amit transzfúzió formájában kap meg a recípiens, azaz a beteg. Sokan azt hiszik, ez egy műtét, pedig nem! Az is tévhit, hogy a donornak fájdalmas beavatkozásokon, "operáción", csontfúráson kell átessen, amikor szükség van a sejtjeire! Nos, ez a valóságban a következőképpen néz ki: Először is be kell mennünk a lakóhelyünkhöz legközelebb eső hematológiai centrumba, ahol ambulánsan, (tehát jövünk, meg megyünk) 2-5 (változó) napon keresztül kapunk pár injekciót a vállunkba. Ez egy olyan injekció, ami a csontvelőből kihozza perifériára, azaz a vérkeringésünkbe az őssejtjeinket csontunk belsejéből. Ez az injekció semmiféle egészségkárosodást nem okoz, két negatív tulajdonsága viszont lehet. A donornak fej- és csontfájdalmai lehetnek (medencecsont), az esetek többségében vannak is! Ezek egyénre válogatva különböző erősségűek, esetenként gyengék, de van, akinek pár napig elviselhetetlenül fáj a feje, a csontja. Na de mi ez a “kis” kellemetlenség azzal szemben, hogy egy új életet adunk egy másik beteg embertársunknak, akinek csakis kizárólag a csontvelő-átültetés mentheti meg az életét!? Ugye? Ezek a szóban forgó fájdalmak pár napon belül rendszerint elmúlnak!

Miután megfelelő számú őssejt kering ereinkben az injekció hatására, azokat két véna szúrása után egy gép segítségével ki tudják gyűjteni! Az eljárás legjobban a vesedialízishez hasonlítható. A két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal nem jár, és ugyancsak elmondható, egészségkárosodás sem éri a donort! (A tű, amit az eljárás során alkalmaznak picit vastagabb, mint a sima vérvételkor használatos társaik, olyan, mint amit véradáskor használnak.)

Nem kell félni, őssejtjeink száma a levétel után nem csökken, azok rövidebb időn belül, mint gondolnánk újraképződnek, tehát hátrány ilyen téren sem ér senkit! Visszatérve az őssejt gyűjtésre, egyik szúrt vénán keresztül szív a gép, a másikon pedig visszaad. Az őssejtgyűjtés időben olyan 2-5 órát vesz igénybe, általában 3 óra alatt lezajlik. Szélsőségesebb esetek előfordulhatnak, de nem jellemző! A két véna szúrásán kívül az a kellemetlenség éri még a donort, hogy kezeit ezidő alatt nem mozgathatja, egy helyben kell pihentetni. (Ez azért van, mert mindkét karban bent a tű, s ha behajtaná a kezét a donor, úgy az átszúrná a vénát.) Több donor ezt a pár órát úgy vészeli át, hogy az eljárást átalussza. Szó szerint, valóban. Időközben kigyűjti a vérből az őssejteket a gép, a többi sejtet pedig visszakaptuk. Az őssejteket egy külön transzfúziós zsákba gyűjti a gép, amit később egy tisztító eljárás után ugyanúgy egy infúzió formájában megkap a beteg! Ezek az őssejtek olyan "okos" sejtek, hogy érzékelik a szervezetben, -ahová bekerülnek-, hogy ott vérképzésre van szükség, így 7-11 napon belül megtapadnak a csont üreges részeiben, s elkezdezdik a vér alakos elemeinek a termelését, mint fehérvérsejt, hemoglobin, trombocita, tehát az eljárással a betegnek ismét egy egészséges vérképzése lesz! ✌️❤️

A csontvelő donorokat egy nemzetközi listán tartják nyilván, így ha Te donor leszel, nem csak magyar betegnek tudsz segíteni sejtjeiddel, hanem a Világ bármely részén lakó betegnek életmentője lehetsz akinek ugyanolyan, vagy közel hasonló a genetikája, mint neked! Ha te vagy a beteg? Neked is bármely országból származhat donorod, a lényeg, hogy genetikailag megfeleljetek egymásnak! Igen, jól olvasod, nem vércsoportilag kell egyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag! Ez is új információ lehet sokaknak! 👍 A beteg vércsoportja viszont meg fog változni a donoréra! Gondoltad volna, ha a transzplantáció után vesznek vért a donortól és a betegtől, s a kémcsöveket összecserélik, akkor nem tudják megmondani melyik kié, mert teljesen egyeznek! 😮

...és azt tudtuk, hogy Európában az utolsók közt kullogunk csontvelő-donor ügyben?! Pedig konkrétan, mint látjuk ez pár tűszúrásból áll a gyakorlatban, enyhébb vagy erősebb fej és csontfájdalommal, ami pár napig eltarthat ugyan, de semmi más negatív tényező nem lép fel! Ezen kívül semmilyen egészségkárosodás nem éri a donort! Régen még fúrták a donor csontjait, onnan nyerték ki a csontvelőt közvetlenül, de ma már ez nem így néz ki! Egyes, nagyon ritka esetekben előfordul, hogy a donortól csontból kinyert csontvelőre van szükség, de ez annyira elenyésző számú, hogy szinte százalékban nem is mérhető. Ráadásul, ha minket, mint donort ilyen kéréssel keresnének meg, -nagyon-nagyon kevés erre az esély-, ezt a beavatkozást bármikor visszautasíthatjuk. Ez az eljárás sem jár egészségkárosodással, annyiban különbözik, hogy itt meg kell fúrni a csontot, s onnan kiszívni a csontvelőt. Ez sokkal rövidebb ideig tart, mint az őssejt gyűjtés vérből, viszont fájdalmasabb is! DE még egyszer, ez roppant ritka, és a csontból kinyert csontvelővétel visszautasítható, ha a donor csak a vérből kiszűrt őssejt gyűjtést vállalja! Egyébként maga a fúrás sem vészes, betegeink százainál végeznek csontvelő-biopsziát a kontrollok alkalmával. 

Írásunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy jelentkezzünk minél többen csontvelő donornak❗️

A transzplantációra váró leukémiás, és más vérképzőszervi, vagy immunhiányos betegek, akiknek csak a csontvelő-transzplantáció mentheti meg az életét nem arra várnak, mint egy szervtranszplantációra váró beteg, hogy meghalljon valaki és megkaphassák a szerveiket, nekik mi élők tudunk segíteni őssejtjeinkkel!

Kérjük, gondold át, pár tűszúrás megér annyit, hogy megments egy emberi életet!!!

Ha úgy gondolod, hogy hasznos dolgokat tudtál most meg, akkor kérjük oszd meg a tartalmat! 😉👍

Ha úgy döntöttél, hogy jelentkezel donornak, nincs más dolgod, menj el egy véradásra az OVSZ egyik állandó véradó állomására, ez az első, ott jelezd, hogy csontvelő-donor szeretnél lenni! Egy véradással kezdődik minden. Véradással kapcsolatos információk: https://www.ovsz.hu/hu/veradas

Leendő donoroknak szóló további információk: https://www.ovsz.hu/hu/csv/ossejt-donoroknak-szolo-informaciok

58761523 2139953059433940 8561942164123156480 N

(A fotót egy donortól kaptuk)

Főbb tudnivalók, gyakori kérdések:

• Minimális súlyhatár 50 kg. Ez alatt nem adhatsz vért, ezáltal donor sem lehetsz

• Minimum korhatár a véradásnál 18 év, a maximum 65. Donor korhatár 18-45!

• Ha valamilyen krónikus betegséged van, és/vagy állandó jelleggel gyógyszert kell szedj, egyéb oknál fogva nem adhatsz vért, donor sem lehetsz!

• Terhesség és szoptatás ideje alatt nem lehet vért adni. A szoptatás időtartamának megegyező idő elteltével lehet újra vért adni, és jelentkezni donornak!

 

FONTOS! A véradás után 50 napon belül vissza kell menj annak helyszínére, s meg kell erősíteni szándékod, ez után fogsz felkerülni a nemzetközi donorlistára! Ha van olyan beteg a világban, akinek Te életmentő donora lehetsz, akkor fognak megkeresni téged! Először is megkérdezik vállalod e a donorságot, s utána behívnak majd a hozzád legközelebb eső hematológiai centrumba....innentől már tudod mi történik! 😉👍 Reméljük sokan lesztek, akik jelentkezni fogtok! Csak abba gondolj bele, ha Te lennél a beteg, -reméljük sosem leszel,- neked is jól esne, ha segítene valaki a sejtjeivel, hiszen neked ez az egyetlen esélyed az életben maradásra! Szóval hajrá!

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Natasa Léna utolsó napja a Heim Pál Kórházban- A második transzplantációjára várják a Szent Lászlóban

Egy szuper tündér kislány támogatásával kezdtük a hetet, az 5 éves Natasa Lénát támogattuk, aki most, pár nappal ezelőtt ünnepelte születésnapját. Múlt hét pénteken készült a fotó, aznap volt az utolsó napjuk a Heim Pál Kórházban, a napokban fognak beköltözni ismét a Szent László Kórházba, csontvelő-transzplantáció előtt áll a kicsi lány. Az “ismét” szó nem véletlen, Natasa Léna átesett már korábban egy átültetésen, de sajnos az nem bizonyult véglegesen sikeresnek, relaptált a betegség a beavatkozás után.
Ha valaki látta esetleg a Jakupcsek plusz című műsorban a velünk készült interjúját Gabriellának, akkor ismerheti Natasa Lénáék történetét, ott volt velünk a kislány édesanyja is a forgatáson. A leukémia volt ugye a téma, ahová meghívták Bajzát Krisztiánt, alapítványunk kurátorát, aki két érintett édesanyát vitt magával, egyikük volt Natasa Léna anyukája.
Szóval a család nagy harcot vív ismét, mi ahogy tudunk, támogatásainkkal mellettük vagyunk, ma 50.000.- Ft-ot utaltunk ki részükre így a transzplantáció előtt. Ilyenkor mindig kapnak a szülők egy listát, hogy mire lesz szükség a boxba való beköltözés előtt, -Natasáéknál már ez nem ismeretlen-, ezeknek a dolgoknak a megvásárlásában lesz talán egy kis segítség a kiutalt támogatás.
Szorítunk nagyon nagylány, egyrészt, hogy mielőbb meglegyen a transzplantáció pontos időpontja, másrészt, hogy minden rendben zajlódjon!
Pénteken mindenki egy öleléssel búcsúzott a Heim Pál Kórházban Natasáéktól, a doktor nénije még csokit is vitt neki, könnyes volt a búcsú, mindenkinek a szívébe lopta magát a kislány. Az édesanya úgy zárta pénteki posztját, hogy ..... folyt. Köv odaát ..... , mi is így zárjuk ezt a beszámolót, szorítunk Natasa Léna, visz lát a Szent László Kórházban! Gyógyulj meg nagylány!!!
199703033 3999867750109119 9034419732174438549 N
Aki szívesen támogatná munkánk, ők az alábbi számlaszámon tudnak segíteni:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468
Adományvonalunk, ami kevesebb, mint két gombóc fagyi ára:
Telefonszám: 13600
Hívás után egy automata jelentkezik be, majd a jelzés után a 41-es kódot szükséges megadni.
Egy hívás 500.- Ft támogatást jelent! Köszönjük!

Köszönjük szépen a Diósgyőr Szurkolók Közösségének a támogatást

Alapjában véve egyetlen gyerkőcnek szerettek volna segíteni, ehelyett nyolc család és egy egész osztály részesült az összegyűlt adományból! Te mitévő lennél, ha azzal szembesülnél, hogy betegséged miatt hónapokra kórházba kell feküdj? Mivel tudnád elütni az időt, mivel tudnád elvonni a figyelmed egy kicsit a bajban, lekötni magad, picit szó szerint kikapcsolni? Film nézéssel, zene hallgatással, ...stb., ugye, amihez bizony, vagy egy okostelefon, jobb esetben a nagyobb kijelző miatt egy laptop szükséges! Felnőttként is testet-lelket megpróbáltató időszak, ha az ember kórházba kerül, kemoterápiás kezeléseket kell kapjon, hát még egy gyermek esetében! Egy picinek nem lehet elmagyarázni, hogy miért van “bezárva” egy kórterembe, viszont ha nézheti a kedvenc meséjét, talán egyből jobban elviselhetőbb a kórházi közeg is!
...de kezdjük az elejéről! Az egész úgy kezdődött, hogy egy érintett apuka megkereste a Diósgyőr Szurkolók Közösségét, segítségüket kérve, hogy segítsenek kislányának összegyűjteni 1,5 M Ft-ot egy bizonyos táplálékkiegészítőre, amihez nagyon nagy reményük lenne. Ha jól tudjuk orvos ismerősük ajánlotta nekik a szóban forgó táplálékkiegészítőt, amit kúraszerűen szerettek volna alkalmazni a kemoterápia mellett, illetve után. Nos a DSZK próbált segíteni a jó ügy érdekében, a focidrukker közösségek valahogy mindig olyan jól össze tudnak fogni, így volt ez ebben az esetben is. A célul kitűzött összeg többszöröse gyűlt össze! Két célzott befizetés érkezett a diósgyőri egyesülettől számlánkra, ami felől úgy rendelkeztek, hogy nagy részét a pénznek kapja meg a segítségüket kérő család, de mindemellett segítsünk több, Miskolcon gyógykezelt betegnek is! Ugye Diósgyőr-Miskolc abszolút összeköthető, s ha már helyi emberek adták össze az adományt, kapják azt meg olyan hematológiai betegek, akiket a borsodi megyeszékhelyen kezelnek.
Természetesen mindkét célzott befizetést úgy kezeltük, ahogy azt a támogató meghatározta. A segítséget kérő családnak több, mint egy évre elegendő táplálékkiegészítőt tudtunk vásárolni, ahogy azt a szülők kérték. A vitaminkészítményt ők maguk rendelték meg a forgalmazó cégtől, mi kiutaltuk annak ellenértékét a céges számla alapján, s már tudott is menni átvenni a termékeket az édesapa.
Emellett a maradék 1.641.500.- Ft adományból hét érintett családnak is tudtunk segíteni, s átadtunk a tegnapi nap folyamán 3 új laptopot a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Csontvelőtranszplantációs Osztályának azzal a céllal, hogy közvetlenül beteg gyerekeket támogatásunk vele, a steril boxokban bent fekvő kis betegek használhassák azokat. A laptopokat az osztály osztályvezető főorvosa vette át tőlünk, s biztosított minket afelől, hogy kihelyezik a gépeket a boxokba, ahol a gyerkőcök azonnal birtokba is vehetik őket.
Érintettként tudjuk, hogy bizony azokban a hetekben-hónapokban, amikor a beteg be van zárva egy viszonylag kis alapterületű fél steril kórterembe, boxba, nincs más “szórakozási” lehetősége, csak ha az embernek van mobiltelefonja, laptopja, amivel le tudja kötni magát. Nos ez a gyerekek esetében méginkább így van! Nagyon nehéz egy kisgyerek figyelmét lekötni/elvonni hosszas heteken, hónapokon keresztül egy kórteremben, ahonnan nem mehet ki a csökkent immunrendszere miatt! Valljuk be, egy felnőttnek is nagyon nehéz időszak ez, nem elég a sok kellemetlen mellékhatás, lelkileg is nagyon nehéz feldolgozni a “bezártságot”! A laptopokon a gyerkőcök tudnak majd zenét hallgatni, a kisebbek mesét nézni...talán-talán így jobban, elviselhetőbben fognak telni a kórházban töltött napok. A laptopoknak nem egy-egy gazdájuk lesz, hanem több gyerkőc fogja birtokolni, mindig az, akinek nincs saját eszköze mesenézésre, zenehallgatásra, vagy épp online tanuláshoz.
195481404 3971272846301943 5759774759574390473 N
Ezúton köszönjük a Diósgyőr Szurkolók Közösségének a támogatást! Betegeinknek mielőbbi gyógyulást kívánunk! Jó egészséget mindenkinek!
Ha bárki szeretné támogatni munkánk, hogy minél több gyermeknek, felnőtt betegnek tudjunk segíteni, az alábbi számlaszámra történő adomány befizetésével megteheti.
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Ha beírjátok a közlemény rovatba, hogy közvetlen betegtámogatásra, biztosak lehettek benne, hogy adományotok 100%-át egy-egy leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg fogja megkapni!
Ha az utalás macera, tudtok segíteni egy egyszerű adományvonalas SMS üzenet elküldésével is!
A telefonszám: 13600
Az üzenet szövegrészébe csupán ennyit írjatok: 41
(1 SMS = 500.- Ft adomány)

Katalin egy új mosógépet szeretne

Vettél már másnak automata mosógépet? Hálásak lennénk már akkor is, ha csak beszállsz egy új automata mosógép vásárlásába!
Katalin esete sok-sok sorstárs eszenciája. Jön egy nagy betegség, megromlik a párkapcsolat, egyedül marad a gyermekneveléssel a beteg... Nehéz ezt így körbeírni, ezt csakis az tudja, aki átélt már hasonló élethelyzetet!
Az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását támogattuk Katalinéknál, és most mosógép vásárlásra kérnénk célzott adományt részükre.
“Először is azzal kezdem a levelem, hogy isten megajándékozott egy második élettel, aminek minden percét gyermekeim szeretetével, és a róluk való gondoskodással töltök. A betegségem ideje alatt a házasságom megromlott. Jelenleg két kiskorú kisfiút nevelek egyedül. Édesanyámnál lakunk a 13 és 10 éves fiaimmal egy mellékhelyiségben, ami nagyon nem felel meg a betegségi állapotomnak. Anyagi gondokkal küzdök, amit próbálok gyermekeim előtt leplezni, de nem mindig sikerül. A kontroll vizsgálatokra való bejárás is anyagi nehézségekbe ütközik. Segítségüket abban kérném, hogy ezt a mellékhelyiséget kicsit fel tudjuk újítani. Egy automata mosógépet is jó lenne, ha tudnák venni.
2019-ben kezdődött a betegségem, egy életmentő transzplantáción vagyok túl. Nyolcadik hónapja vagyok gyógyulófélben. Nem volt leányálom, amin keresztül mentem, de megcsináltam!!! Mert volt kikért! Üzenem mindazoknak, akik hasonló hajóban eveznek, hogy isten nélkül lehetetlen ebből a hajóból kiszállni épen és egészségesen! Kedves Alapítvány, jó egészséget kívánok nektek, mert nagyon sok beteg számíthat rátok! Egy 35 éves édesanya."
Katalin, sorstársak vagyunk, mi már tudjuk, hogy az egészség felbecsülhetetlen! Egyik kurátorunk 14 éve esett át a transzplantáción, másik munkatársunk krónikus leukémiás beteg, élete végéig gyógyszereket kell szedjen. Szóval hajrá, reméljük hamarosan visszaállnak a dolgok a régi kerékvágásba! Egészség, munka, kereset, boldogság!
194117947 3965304566898771 5038719039548056196 N
Katalin adományát aki szeretne segíteni, az alábbi adatokkal tudja elküldeni:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Katalin mosógépére szeretettel

Az utókezelés legalább annyira fontos, mint az aktív kemoterápia

Az alábbi sorokat kaptuk egy édesanyától: “Tisztelt Alapítvány! Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy amennyiben van rá lehetőségük támogassanak bennünket. Kisfiamnál jelenleg fenntartó kezelés folyik, a kialakult járványügyi helyzet miatt a legtöbb időt táppénzen és magántanulóként töltöttük az elmúlt fél évben. A gyengült immunrendszer miatt számos egészségügyi problémát kellett megoldani, és igyekszünk a támogató kezeléseket is biztosítani. Az idén már kaptunk Önöktől támogatást, így tökéletesen megértem, ha nincs már erre módjuk. Válaszukat előre is köszönöm!”
Átérezzük a család gondját, oly sokan küzdenek hasonló nehézségekkel, sokaknak a munkájára (is) befolyással volt a járványügyi veszélyhelyzet. 50.000.- Ft gyorssegélyt utaltunk ki Dávidéknak.
192898468 3953250138104214 6163963452993213955 N
A fiatalembernél 2019 novemberben diagnosztizáltak akut leukémiát. Az aktív kemoterápiás protokoll tavaly nyár végén ért véget. A kórházból való hazakerülés után azonban még közel sincs mindennek vége, jó ideig a fenntartó kezelések következnek, így van ez a szegedi családnál is. Ez ugyanúgy kemoterápia, igaz a sokkal ‘gyengébb’ fajta, nem okoz komolyabb rosszulléteket, és szájon át szedhető gyógyszer formájában bevihető. Dávid most 3. osztályos magántanuló, a gyógyszerek miatt az immunrendszere még nem tud megfelelően védekezni.
Az utókezelés legalább olyan fontos, mint az aktív kemoterápia, ennek már abban van szerepe, hogy ne relaptáljon később sem a betegség! Próbálunk ott lenni a családok mellett ebben az időszakban is, ha teheted, kérjük segítsd a munkánk!

Milánnak a 3. születésnapja után diagnosztizálták limfómáját

Milán idén szeptemberben lesz 6 éves. A 3. születésnapját pokoli napok követték, amikor megtudta a család, hogy a legkisebbik fiuk beteg lett. A betegség rosszindulatú vérképzőszervi, Non-Hodgkin Lymphoma. Az addig teljesen egészséges kisfiúnak a mellüregben fejlődött ki egy óriási daganat. Azonnal elindult egy kemoterápiás protokoll, “Soha nem gondoltam volna, hogy egy 3 éves aktív gyereket ágyban, infúzióhoz kötve lehet napokig tartani, de lehet. Milán nagyon okos, gyógyulni akar és megérti, hogy olykor nem lehet felállni, szaladgálni. A kezeléssel teli napokat igyekszem könnyebbé tenni számára, sokat játszunk és a kórház minden dolgozója segíti a bentlétünket.” -írta anno az édesanya.
Nem rég volt Milán átfogó vizsgálata, ezentúl kéthavonta kell kontrollvizsgálatokra járniuk. A 4 napos aktív kezelések tömkelege után ez már igazi felüdülés!
Jó egészséget kívánunk Milánnak innen is, idén még nem, de jövőre már szívesen, szeretettel látnánk a családot a nyári alapítványos táborunkban!
A fotót tavaly áprilisban kaptuk Milánéktól, “Csatoltan küldök Milánról egy friss fotót. Remélem örömet szerzek vele, mert biztosan Önöknek is jó látni, hogy egy ilyen szörnyű betegségből is szépen gyógyulnak a gyerekek! Imádkozunk a teljes gyógyulásért!” -írta ugyancsak levelében egy korábbi támogatásunk után az édesanya. Nos, valóban jó látni, mindig örülünk, ha jó híreket kapunk az érintett családoktól!
Most több célzott befizetésnek köszönhetően tudtuk támogatni ismét Milánt! Nem oly nagy összeget, 26 700.- Ft-ot tudtunk most kiutalni, de ilyenkor minden kicsi jól jön, tapasztalatból tudjuk. A sok/több, pár száz, 1-2 ezer forintos befizetéseket mi összetesszük, s úgy kerülnek kiutalásra.
191475042 3943816515714243 1880048267400507568 N
Segítenéd Te is munkánk? Megteheted!
Akár Milánnak is tudsz közvetlen, célzott adományt küldeni. Ez esetben utaláskor kérjük a közlemény rovat kitöltésére odafigyelni! (Közlemény: Milán Non-Hodgkin Lymphoma)
Számlaszám:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért
11743002-20194468-00000000

Zsombor elvesztette édesanyját, majd közvetlenül utána egy rosszindulatú vérképzőszervi betegséggel kellett szembenéznie

Zsombor sem egy ismeretlen kisfiú számunkra, tavaly nyár óta ismerjük őt. Tragédia-tragédia hátán érte a családot, 2019 decemberében egy baleset folytán elveszítette az édesanyját, ő, húga és édesapjuk, magukra maradtak. Ezek után tavaly júniusban Myelodysplasiás szindrómát diagnosztizáltak Zsombornál.
Tűszerű bevérzések jelentek meg a karján, egy vérvételt követően azonnal a Debreceni Egyetem hematológiáján kötöttek ki. Csontvelő-vizsgálata volt, MDS gyanúja merült fel, Miskolcra, a csontvelőtranszplantációs osztályra kerültek át. “Számtalan vizsgálat történt, felvetődött az immunterápia, majd a csontvelő-átültetés szükségessége.” -írta még anno az édesapa.
Azóta túl van az állandó kórházi léten Zsombor, kéthetente kell már ‘csak’ kontrollra járniuk Miskolcra. A vérkép igaz nem annyira rózsás, mondta ma telefonban az apuka, de legalább remisszióban az alapbetegség. Remélhetőleg mielőbb magához tér a csontvelő, s szépszámmal jönnek majd a sejtek is!
Zsombor átesett már a Covid fertőzésen is, szerencsére minden komolyabb tünet nélkül! Otthon, online tanul két budapesti tanár néni segítségével.
Szomorú történet az övék, nincs rendjén, hogy egy 10 éves gyermeknek el kell veszítenie az édesanyját! Belegondolni is nehéz, min ment keresztül a tragédia bekövetkezésekor, s azóta is minden nap Zsombor, az apukája és nővére egyaránt! Szívből kívánjuk sose térjen vissza a betegség, s sikerüljön mindhármuknak egyszer feldolgozni a feldolgozhatatlant, s elfogadni az elfogadhatatlant! Jó egészséget kívánunk Neked Zsombor!
P Zsombor (1)
Aki szeretné, tudja célzottan támogatni a családot! Mi ma 50.000.- Ft támogatásban részesítettük őket, de ha az alábbi közlemény rovattal érkezik adomány a részükre, azt is továbbítjuk Zsombor édesapja számlájára.
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Zsombor MDS
Ha csak egy 500.- Ft-os adományvonalas hívással tudod segíteni munkánkat, azt is köszönettel vesszük!
A telefonszám: 13600
A kód, amit kérni fog az automata: 41
Megosztásokat köszönjük!
1