Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

FIGYELEM! BŐVÜLT AZ ADÓKEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ BETEGSÉGEK LISTÁJA

FIGYELEM! Sokakat érint, talán nem is mindannyian tudtok róla! Bővült az adókedvezményre jogosító betegségek listája. Éves szinten 89 400.- Ft adókedvezmény érvényesíthető! Aki érintett, ne hagyja ezt veszni!

Az adókedvezmény igénybevételéről bővebben a kormányzati oldalon találtok információt a képre kattintva:

Adokedvezmeny 2019

A mi vérképzőszervi betegeink szinte mindegyike adókedvezményre jogosult, de 2019-től bővült az eddigi betegségek listája, adókedvezményt igényelhetnek az emlő- és petefészek-daganatban, a méhnyakrákban, az endometriózisban, valamint a here- és prosztatarákban szenvedők is. További érintett betegségek listája itt található.

Az adókedvezmény a személyi jövedelemadóból érvényesíthető szakorvosi, szakambulanciai vagy ezek alapján háziorvosi igazolással, amit az adótörvényben meghatározott ideig meg kell őrizni. Az adókedvezményt vagy havonta lehet igénybe venni, vagy az éves adóbevallásnál egy összegben visszaigényelni. Az adókedvezmény a jelenlegi minimálbér 5 %-a, tehát havi 7 450.- Ft, ami éves szinten 89 400.- Ft-ot jelent. A kedvezmény nem megosztható, de visszamenőleg is igénybe vehető, ezért akinek a betegségét két-három évvel korábban diagnosztizálták, és ez az időpont szerepel az orvos által kiállított igazoláson is, azok érvényesíthetik visszamenőlegesen a kedvezményt. Ebben az esetben az akkori minimálbér után jár az 5 %.

Aki havonta szeretné igénybe venni a kedvezményt, annak le kell adnia az adóelőleg-nyilatkozatát munkahelyén. A nyilatkozat innen tölthető le.

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

Ha újra itt vagy, akkor kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Nagyon ritkán van ilyen eljárásra szükség, hogy csontot kelljen fúrni, az ilyen esetek száma tényleg elenyésző, ráadásul a donor döntése, hogy vállalja e ezt a procedúrát, avagy csak a perifériás vérkeringésből gyűjtött őssejtadásra hajlandó! Régen csakis a közvetlen csontból történő őssejt gyűjtést alkalmazták, de ma már az esetek legtöbbjében két véna szúrása mellett nyernek a donortól őssejtet! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik!

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints ide!

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Nem kell mást tégy, kattints ide!

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt.

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, keress ránk, kedveld oldalunk, s oszd is meg posztjaink!

További információt donor kérdésben ide kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Beni túl van a második transzplantációján- A mosoly még mindig igazi

Kreativitás felsőfokon, avagy játszunk azzal, ami épp elérhető! Ha akarom autó, ha akarom nyusziketrec, vagy épp szennyestartó! Beni eszméletlen energikus kisfiú, szinte garantált volt mindig a jókedv a bokszban is! Többször mondtuk már, de tényleg így is van, ezek a gyerekek sokkal erősebbek, mint mi felnőttek valaha is voltunk/leszünk a kezelések során!

Beninek nem rég nyílt meg a bokszajtó, most az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását támogattuk náluk! A jókedv, és mosoly mögött azért elég kemény betegségtörténet áll, most az anyuka tollából ismerhetjük meg azt:

“Kisfiamat 2016 szeptemberében MDS-AML-lel diagnosztizálták. Több blokk kemoterápiás kezelés után csontvelő-transzplantációra került sor. Ezután 1,5 évig nagyon jól volt, semmi jele nem mutatkozott a betegségnek. Viszont 2018 nyarán újra kimutatható volt az AML. A kemoterápiás kezeléseket szerencsére jól viselte, így eljuthattunk egy második csontvelő-transzplantációig.
Jelenleg otthonunkban tartózkodunk, heti 2 kontrollra járunk. Beni szerencsére jól van, jól érzi magát, jók az eredményei!
Köszönjük szépen a támogatást! Nagy hasznát vesszük,hiszen az utazás, a gyógyszerek, a fertőtlenítőszerek miatt magasabbak a kiadásaink.”

Nagyon szorítunk anyuka, hogy a második transzplant után most már egyáltalán ne legyen relapszus! Erre természetesen van is remény, több olyan betegünk van, aki hasonló cipőben járt, s a második átültetéses beavatkozás vezetett gyógyuláshoz! Két ilyen betegünket is viszünk például az idei táborunkba, akiknek évekkel ezelőtt volt a második transzplantja, és szerencsére azóta is tünetmentesek! A kontrollra járás az sajnos állandó elfoglaltság lesz jó sokáig, persze ezek az alkalmak idővel ritkulni fognak! A nyomon követés fontos, pláne ilyen esetekben, de a legrosszabbra ne is gondoljunk! Még egy-két év, aztán visszük Benit is magunkkal a nyári táborba!

B B Benett (1)

Kedves poszt olvasónk! Ha szívesen Te is benne lennél ezeknek a hősöknek a mosolyában, tehetsz érte, és nem kell feltétlen “lehetetlen” dolgokban gondolkodj! Az adó 1% felajánlás most épp aktuális, és egyetlen filléredbe sem kerül! Adószámunk: 18142842-1-14 Nem ismered a felajánlás menetét? Akkor csak kattints ide!

Ezen felül van egy másik támogatási forma is, ami csupán 2 másodperc alatt kivitelezhető, és csupán egy kávé árába kerül! Egy emelt díjas SMS-t tudsz küldeni, amivel 500.- Ft-tal segíted munkánk!

A telefonszám: 13600
Az üzenet szövege csupán ennyi legyen: 41

Természetesen számlaszámunk is van, a további segítő formákat itt találod.

Azért az SMS-t emeltük ki, mert attól a szegény sem lesz szegényebb, emellett a legegyszerűbb, leggyorsabb segítségnyújtó forma! A telefon amúgy is szinte mindig kéznél van!

Az SMS-ek mellett örülünk és köszönjük, ha kedveled Facebook oldalunk, és megosztod posztjaink! 

Transzplantáció utáni gyermekáldás

Egy baba érkezése mindig egy csoda, s a legnagyobb boldogság a szülőknek, kiváltképp így van ez, hogyha egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción átesett személy az apuka! 

Az idegen donoros transzplantáció egyik legfájóbb pillanata az, amikor a felnőtt beteggel közlik, hölgy esetében, hogy nagy valószínűséggel meddő, férfi beteg esetén pedig, hogy szinte bizonyosan steril lesz! Tapasztalatból tudjuk, ez lelkileg mennyire megviseli az érintetteket! Nálunk, mint tudjátok alapítványos berkeken belül is van érintettség, alapítványunk elnöke anno 28 éves volt, amikor szembesült e ténnyel! Ennek immáron 12 éve. Évekig tartott feldolgozni, mire sikerült az információt eltennie arra a polcra, ahol annak épp a helye van!

Ez alól van kivétel, persze százalékos arányban nagyon csekély erre az esély, de 8-10 év elteltével a beavatkozás után előfordul/előfordulhat, hogy a hímivarsejtek ismét “életre kelnek”. Munkánk során, a kilenc év alatt találkoztunk már több (két) olyan apukával, akinek a transzplantáció után 8-10 év múlva gyönyörűséges gyermeke született, a szóban forgó betegegünk viszont, aki a képen látható édes kislány apukája abban egyedi, hogy ő ezt az időintervallumot bizony jól lerövidítette. Két évvel a transzplant után születtek meg első gyermekei, ikrek, most pedig újszülött kislánya, Krisztina.

Istvánról, az apukáról azt kell tudni, hogy próbál már dolgozni, persze sajnos alkalmi munkák kivétel állandó munkaviszonyt nem igazán talál. Az egészségi állapota végett persze ez kedvező, hogy sokat tud otthon lenni, pihenni, de a család anyagi helyzetét nézve sajnos kedvezőtlen, hisz többgyermekes családról beszélünk, sok a kiadás! Istvánéknál még mindig oda kell figyelni a megfelelő higiénés körülményekre, fokozottak a fertőtlenítőszer kiadásaik. Pláne most, ebben a vírusos időszakban, folyamatosan fertőtlenítenek mindent, a gyerekek ugye óvodába, iskolába járnak, s hazaviszik a különböző bacilusokat. Albérletben laknak, a ház amiben élnek sajnos nincs megfelelően szigetelve, így rendszeresen festik a szobákat, a hidegben a pára végett penészesednek a falak...szóval van kiadásuk bőven! Mindemellett mindent megtesznek a gyermekekért, egy dolgos családról van szó, ahogy tudunk, rendszeresen segítünk nekik lehetőségeink szerint mi is. Most egy kicsivel a rezsiköltségek kifizetéséhez tudtunk segítséget nyújtani, illetve az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásaikat támogattuk!

Krisztinának, ennek a tünemény kislánynak, s a teljes családnak innen is jó egészséget kívánunk, most már rájuk fér, hisz szinte a család összes tagját leteperte év eleje óta az influenza. Ha minden igaz pénteken megy a boldog apuka párjáért és kislányáért a kórházba, addig ő tartja otthon a frontot. Aki esetleg tudna az édesapának valamilyen tartós munkaviszonyt ajánlani Budapest közvetlen környezetében, őt kérjük ne tartsa magában az információt! Ahhoz, hogy minden a megfelelő kerékvágásban menjen náluk, mindenképp kellene a családfőnek egy megbízható munkahely!

R I Zoltan

Kövesd munkánkat a közösségi oldalunkon is, köszönjük posztjaink megosztását!

Emelett, ha teheted segítsd betegeinket Te is! Ezt meg tudod tenni mindenféle kiadás nélkül is:

- véradás (őssejt donornak való jelentkezés!), életet menthetsz
- adó 1% felajánlás (május 20-ig bármikor❗️) /ado

Pici ráfordítással (500.- Ft):

- adományvonal
Telefonszám: 13600
A kódszám, amit az automata jelzése után meg kell adni: 41

Belátás, lehetőség szerinti pénzadománnyal:

- banki utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: közvetlen betegtámogatásra

- bankkártyás adományozás:
https://adjukossze.hu/kampany/a-nagy-harcokat-sokszor-kisgyerekek-vivjak-1094/tamogatom/egyeb

Köszönünk minden apró segítséget! 

Lora egy Non-Hodgkin limfómás betegünk- A lakásfelújítási kiadásokban segítettünk az édesanyának

Lora az egyik 14 éves “nagylányunk”, aki fiatal kora ellenére túl sok rosszon van már túl! Hősiesen leküzdött egy Non-Hodgkin Lymphomát, ami hasonló szörnyűséges fenevad, mint a leukémia! Lora Szabadkán született, így betegségét is Újvidéken diagnosztizálták, ott is kapta meg az első kemoterápiás kezelését. A család évek óta már korábbról is kettős állampolgárságú, s mivel a szülők a legjobbat szerették volna gyermeküknek, így az első kezelés után átvette Lorát a Heim Pál Kórház. Itt 4 ciklus kemoterápia, és 17 sugárkezelés várt a nagylányra. Lora bátran haladt a kezelésekkel, persze voltak hullámvölgyek, de kinél nem?! Szerencsére most a betegség nyugalmi állapotban, transzplantációra nem kellett sor kerüljön! Talán kimondható, persze az ember félve mond ilyet, de Lora meggyógyult! 🙏✌️

Ugye mégsem egy nátháról van szó, fontos az utógondozás, a folyamatos kontroll! Minden betegre a rehabilitáció idején szabályok várnak, ezek többsége higiénés szabály, de többeket érintenek étkezési, stb. előírások is...Loráéknál sincs ez máshogy.

A nagylány és édesanyja nagy fába vágták a fejszéjüket, banki segítséggel egy otthont sikerült vásároljanak Magyarországon. Most rengeteg a kiadás, az anyuka ingázik egyenlőre Budapest és az új lakóhely között, zajlik a lakás rendbetétele, felújítása. A költözési, és a mindennapi kiadásaikat támogattuk. Szerencsére az édesanyának lesz munkahelye az új lakóhelyen, ha szűkösen is a hitel kifizetése után, de talán ki fognak jönni anyagilag. A szülők nem laknak együtt, de a jó kapcsolat továbbra is fennmaradt, s az imádat a lányuk felé mindkét részről örök!

Reméljük jól fogjátok magatokat érezni az új környezetben, gyors beilleszkedést kívánunk innen is Lora az új iskolába, sok-sok barátnőt a régiek mellé! Lora egyik képe a tavalyi nyári alapítványos táborban készült, idén is várjuk a leukémiás családok táborába őt. Meglátjuk, hogy kap e majd az anyuka szabadságot a friss munkahelyen, ha igen, akkor ő fog jönni Lorával a táborba, ha esetleg nem kapna még szabadnapot, akkor az apuka jön majd nagylányával. Mi mindenképp számítunk rájuk, már le van foglalva részükre egy külön kétszemélyes apartman Bogácson, a tábor helyszínén!

K Lora

Kérjük, ha teheted segítsd munkánk Te is, rajtunk keresztül az érintetteket! Ezt meg tudod tenni mindenféle kiadás nélkül is: véradással, őssejt donornak való jelentkezéssel, vagy adó 1% felajánlással (május 20-ig bármikor❗️ 

Ma van a Rákellenes Világnap, így rögtön indítsuk is a hetet egy támogatással

Folyamatosan kapjuk az érintett családoktól a kérelmeket, s lehetőségeink szerint ugyanígy folyamatosak a támogatásaink is, de ezt úgyis tudjátok, hisz nap, mint nap olvashattok átadásainkról. Ma egy 4 éves akut leukémiás kisfiút sikerült támogatnunk, akinek az apukája fordult hozzánk ismételt segítségért! Balázsnak ugyan végetért az aktív kemoterápiás időszak, de még mindig fenntartó kezelésre járnak. Anyagilag még ez az időszak is megterhelő a családoknak, nem hiába szoktuk mi is mondani, ettől a betegségtől nehéz megszabadulni teljesen, -kimondhatjuk, talán nem is lehet-, hisz hiába van vége a kemoterápiás kezelésnek, utána következik a fenntartó kezelés, majd a rendszeres kontrollvizsgálat életünk végéig! Az idő elteltével persze oldódnak a különböző higiénés, étkezési, és ilyen-olyan szabályok, meg a kórházba járás intenzitása is ritkul, de Balázséknál bizony még módszeresen oda kell ezekre figyelni. A család mindennapi kiadásai ezáltal fokozottak, hisz sokkal több fertőtlenítőszert használnak, mint az átlag háztartás, rendszeresek az otthonuk és a kórház közti utak... Az anyuka hónapokig kiesett a munkából, hisz kisfia mellett volt végig a kórházban, amíg otthon az apuka próbálta állni a sarat, munka mellett vezette a háztartást, s egyengette Balázs testvérének a mindennapjait, mindemellett persze ahogy tudtak, ők is folyamatosan jártak Szegedre látogatni a kórházban lévőket. Támogatásukat most élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásra utaltuk ki. Balázs rövid történetét a szülők írásából ismerhetitek meg:

“Balázskánk 2015 januárjában született, nagyon barátságos kisgyerek. 2017 május elsején volt egy négy napig tartó láza, majd egy kis fülgyulladás, ezzel kezelték, ezt követően egy két-fokos lépcsőről leesett (összecsuklott), és nem tudott lábra állni, fájlalta a lábát. Kétszer is megröntgenezték, de nem találtak semmit, így gyulladás gyanúval kezelték hetekig. Nem javult az állapota, így kértük a háziorvost, hogy csináltasson valami komolyabb vizsgálatot, amit egy immunológus el is végzett. Másnapra megvoltak az eredmények, még aznap mentő vitte Szegedre, ahol további vizsgálatok kimutatták, hogy leukémiás. Forró zuhanyként ért minket a hír! Június végén került be a kórházba, és 8 hónap kezelés, lumbálás, stb. után tavaly február végén végre hazajöhetett. A feleségem éjjel-nappal vele volt, nem dolgozott, én otthon voltam a nagyobb fiúkkal. Azóta fenntartó kezelésre járunk, eleinte hetente, kéthetente, most havonta. Októberben volt egy kis riadalom, Bazsinak már nem bírta a szervezete a sok gyógyszert, amit minden alkalommal emeltek, azóta ekcémás kiütések vannak az arcán. Azt hittük, hogy visszaesett, de hála istennek nem így lett. Ahhoz képest, hogy min ment keresztül Bazsikánk életvidám most is, az volt a kórházban is a kezelés alatt. Mondták is, hogy egy igazi csoda!”

Így is van, ezek a gyerkőcök mindegyike nagyon erős, a legnagyobb megpróbáltatások idején is képesek nevetni! Sokszor ők az erősebbek, mint a szülők! Balázsékat innen is üdvözöljük, szuper egészséget kívánunk ezentúl most már mindig!

H T Balazs 2

Aki esetleg szeretné támogatni az érintett családokat, ők természetesen megtehetik ezentúl is rajtunk keresztül, mutatjuk a módokat:

Mindenféle kiadás nélkül:

- véradás (őssejt donornak való jelentkezés!)
- adó 1% felajánlás (május 20-ig bármikor❗️ /ado)
- posztjaink megosztása

Pici ráfordítással (500.- Ft):

- adományvonal
Telefonszám: 13600
A kódszám, amit az automata jelzése után meg kell adni: 41

Belátás, lehetőség szerinti pénzadománnyal:

- banki utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: közvetlen betegtámogatásra
- bankkártyás adományozás:
https://adjukossze.hu/kampany/a-nagy-harcokat-sokszor-kisgyerekek-vivjak-1094/tamogatom/rendszeres

Köszönünk minden apró segítséget!❤️

Máténak várjuk a csontvelő bipszia eredményét- Reméljük nem kapunk rossz híreket

Csontvelő mintavétel után is teljes a mosoly! Pár órája még egy Crista biopsziát végeztek Mátén altatásban, majd röviddel az ébredés után már vígan, jó kedélyűen próbálgatta a részére vásárolt ruhaneműket, illetve hősiesen mutatta derékrészen a kötését. Tegnap több ruházati cikket vásároltunk az érintetteknek, amiből kifejezetten a Mátéé két nadrág és két pulóver volt, aminek nagyon örült, olyannyira, hogy miután felvette az egyik felsőt és nadrágot, már le se akarta venni azokat. 
Máté és édesanyja már hónapok óta kórházban, az anyukának több gyermeke is van otthon. A Szeged mellett élő családnak jól jön most minden segítség, így mi is többször támogattuk már őket. Volt rá példa, hogy a fertőtlenítőszer vásárlásaikat támogattuk, pénzbeli támogatást kaptak, volt úgy, hogy kimentünk az anyukával egy közeli hipermarketbe, ahol közösen egy nagy bevásárlást csináltunk...most ugye a ruházati cikkek... Mátéék és sorstársaik a Démétér Házban élik mindennapjaikat, ott főznek, ott mosnak a szülők, ott tanulnak külön tanító nénikkel a gyerekek, stb. Mi ezekben a hétköznapi dolgokban is próbálunk sokrétűen segíteni az érintett családoknak. Máté esetében is így a transzplantáció után kifejezetten fontos a megfelelő higiénés környezet, s ehhez hozzátartozik a ruházat is.
L Mate Krisztian
Ha teheted, kérünk menj el vért adni! Ha félsz a tűtől, vagy épp nincs időd a véradásra, akkor küldj egy emelt díjas SMS-t a leukémiásoknak!
(1 SMS = 500.- Ft támogatás a betegeknek.)
Telefonszám: 13600
Az üzenet szövege ennyi legyen: 41
Ja, és 1%! Tudod, ez egyetlen filléredbe sem kerül! Ha szimpatikus a munkánk, és fontosnak tartod, ajánld fel rajtunk keresztül az adó 1%-od a leukémiás betegeknek! Adószám: 18142842-1-14
Ha elakadnál a felajánlás menetében, kattints ide.
Jövő hét közepére-végére lesz meg a csontvelő eredménye, bízunk benne nem hallunk majd semmi rosszat ezzel kapcsolatban. Picit lusta még az új csontvelő, hosszú hetek óta nem emelkedtek a megfelelő sejtszámra az alakos elemek. Szóba került egy újbóli transzplantáció is emiatt, de szorítunk nagyon, hogy erre ne kelljen sor kerüljön! Erre talán van pici remény, ma azt hallottuk az anyukától, hogy a mai vérképben már mutatkoztak Neutrophil-ek. Igaz alacsony számban, de talán elindult valami! Várjuk nagyon a Crista biopszia eredményét, Máté anyukája megírja majd nekünk mit mondtak az orvosok!
Üdvözöljük innen is a családot, küldjük a pozitív energiát a csontvelőnek!
Érdekel, hogy miként is zajlik a Crista biopszia, azaz a csípőcsontból vett csontvelő mintavétel? FIGYELEM, a videó többeket érzékenyen érinthet, a rideg valóságot mutatja be! (Ilyenen esett át ma Máté, ilyenen esnek át bizonyos rendszerességgel a betegek. A gyerekeknek altatásban végzik, a felnőtteknek helyi érzéstelenítésben, aki kéri bódításban.)

Antal az egyetlen szívtranszplantáción is átesett betegünk

Antalt emlékszünk már azóta ismerjük, amikor még napról-napra, percről-percre várta azt a bizonyos telefonhívást, hogy megvan az új megfelelő szív, s menjen az átültetésre. Antal egyedüli betegünk, aki szívtranszplantáción esett át. Anno mindig össze volt náluk készítve a kórházi pakk, hisz bármikor hívhatták volna, hogy menni kell. Egyszer csak eljött az a nap is, amióta sok nehézségen van túl a család, akiknek most a gázszámlájuk kifizetésében nyújtottunk segítséget. A feleség a napokban hívott minket, hogy egy hatalmas számlát kaptak a szolgáltatótól, s önerőből nem tudják kifizetni! Most 50000.- Ft-tal tudtuk a családot támogatni rezsiköltségeik kifizetésében, tudtuk még ezt tenni a No Comment Hip Hop tánciskola év eleji önkéntes adományából! Köszönjük szépen ezúton is a tánciskola támogatását, immár a 300000.- Ft pénzadomány teljes egészében átadásra került betegeink felé.
S Antal (1)
Antal bemutatkozását saját szavaival alább olvashatjátok:
“Szív és vérképzési betegségem miatt sajnos már négy éve nem tudok dolgozni, így a feleségem az egyedüli kereső a családban! Van egy 8 éves kislányunk, sajnos egy keresetből minden hónap megterhelő anyagilag! 2017 szeptemberében átestem egy szív transzplantáción, ami sajnos rengeteg szövődménnyel járt. Négy hónapig mély altatásban tartottak és több korrekciós műtétet végeztek ezalatt rajtam. December közepén a nyelő-csövi fertőzések elkerülése véget gégemetszést kellett alkalmazniuk orvosaimnak. Később, ha ez még nem lett volna elég, meg kellett tanulnom újra járnom, minden mozgással kapcsolatos dolgot, mert a négy hónap fekvés alatt legyengültem, elsorvadtak az izmaim! Majd kaptam egy gombás fertőzést is, amit műtéti úton távolítottak el a tüdőmből, és folyamatos kórházi bennfekvés mellett kezeltek!
Kilenc hosszú hónapot töltöttem kórházban! Mára itthon a családom mellet gyógyulófélben, tervezem a jövőt.”
Kívánjuk Antal, most már a sok megpróbáltatás után csakis a jó dolgok jöjjenek! Erőt, egészséget a teljes családnak! Üdvözöljük tündéri kislányát is!

A hideg beálltával egyre többen kérik a segítségünket tűzifa vásárláshoz

A héten Erik az ötödik támogattunk, a mai kiutalással együtt így a támogatások összértéke 251 530.- Ft volt a héten. Az érdem a Tiétek, köszönjük szépen, hogy segítitek munkánk❗️❤️

Erikéket már régóta ismerjük, nagy harcos a fiatalember, aki áprilisban bizony nagykorú lesz immár! A bőcsi fiú 2016 májusában került először kórházba, akut leukémia volt a diagnózis. Egészen egy évig elhúzódtak kezelései, a citosztatikumok allergiás reakciót váltottak ki nála, így injekció mellett sugárterápiára is kellett járjon. Szerencsére a nem kevés megpróbáltatás után betegsége remisszióba került, de az immunrendszere a mai napig elég gyenge. 🙁 Folyamatos kontroll alatt van, rendszeresen járnak ellenőrzésre Miskolcra a kórházba. A követelményeket, előírásokat betartják, s bíznak a legjobbakban! Az iskolába is sikerült felzárkózni, szorítunk, hogy jó bizonyítvány legyen év végén!

B Erik (1)

Pont a gyengébb immunrendszer miatt felettébb fontos náluk az otthon melege, így támogatásunkból is tűzifát fognak vásárolni. Az 50 000.- Ft kiutalását egy év eleji támogatásból tudtuk finanszírozni, ezúton is szeretnénk megköszönni a No Comment Hip Hop tánciskola önkéntes adományát! 50 000.- Ft van még a pénzből számlánkon tőlük, azt hétfőn egy fertődi édesapa fogja megkapni, akinek a napokban megérkezett magas gázszámlájának a kifizetésében lesz az hatalmas segítség!

Hiába, megjött a hideg, aminek nem mindenki örül, a fűtésszámlák megemelkednek, a tüzelő árak is felfelé kúsztak, sokak segítség nélkül nehéz helyzetben vannak! Rengeteg beteg van, hozzánk is folyamatosan jönnek a kérelmek, mi sem bizonyítja ezt jobban, még csak január 25-ét írunk, s Erik már a 19. támogatott idén!

Tudjuk, hogy egy idő után már közhely a dolog, talán többeknek unalmas is, hogy a segítségetek kérjük, de tény a tény, mi is csak akkor tudunk segíteni, ha van mihez nyúlni! Most nem is pénzadományt szeretnénk kérni, sokkal inkább egy olyan lehetőségre hívnánk fel a figyelmetek, amivel úgy tudtok segíteni, hogy nem kell a családi kasszából kivenni! Adó 1% felajánlásos időszak van, szánj rá, ha teheted tíz percet, nem kell több, ajánld fel adód 1%-át, hogy abból tűzifát, élelmiszert, fertőtlenítőszert, ... tudjunk venni a rászoruló családoknak jövőre! Köszönjük! Segítséget a felajánláshoz, ha elakadnál, itt találsz: 👉 /ado

1