Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Volt erre példa régen, de ma már nem így működik a dolog! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

Legy Csontvelo Donor

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik az! 

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints erre a linkre: /bajzat-kriszitan-tortenete/

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Honlapunk főoldalán megtalálod az aktuális kampányainkat! Nem kell mást tégy, csak itt a logónkra kattintanod!

Image

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt: /ado

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, a fenti címsort másold be, s oszd meg a Facebook oldaladon! Segíts így eljuttatni az információt a lehető legtöbb emberhez!

További információt donor kérdésben a fenti képre kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Ma 31 napos Réka, reméljük a karácsonyt otthon töltheti a nagylány

Szorítsunk Rékának, hogy a földkerekség legszebb ünnepét, azaz a közelgő karácsonyt már otthon tölthesse. Csütörtökön nyílt meg a steril boksz ajtaja, ma 31 napos a nagylány. 👍 31 napja csordogálnak Réka ereiben a donor őssejtek, s nagy örömére mindenkinek, szépen végzik is a vér alakos elemeinek a termelését! Szuperül megindultak felfelé a fehérvérsejt, hemoglobin és trombocita sejtek is! 💪 Július 16. óta egyfolytában kórházban van Réka és anyukája is, úgyhogy már nagyon vágynak haza mindketten! Bizony nyár közepe már nem most volt, azóta a család kettészakadt, Réka és anyukája Budapesten, apa és a nővér otthon egy vidéki kis településen messze a fővárostól. Amikor csak tudnak, persze jönnek látogatóba, erősek mindannyian, ha már eddig kibírták, még ezt a pár hetet ha fogakat összeszorítva is, de ki kell bírniuk egymás nélkül! Mindig az utolsó napok a legnehezebbek, amikor már tudjuk, hogy hamarosan mehetünk haza, az idő olyankor mintha lassabban telne!

Reka

Egy cél lobog mindenki szeme előtt, Réka teljes gyógyulása! Roppant nehéz időszakon van túl a nagylány, hisz a vakációt nem felhőtlenül, a barátok, barátnők társaságában kikapcsolódva töltötte, nem volt nyaralni, táborozni sem, Ő bizony egy kórteremben az életéért harcolt, hetekig bent a steril boksz zárt ajtaja mögött. Az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítása végett támogattuk most a családot, most egy jó ideig megemelkednek a fertőtlenítőszer kiadásaik is, jól fog jönni az 50 000.- Ft, amit kiutaltunk nekik erre a célra...egy transzplantált beteg esetében óriási szerepe van az átültetés utáni első 100 napnak, bármilyen fertőzés veszélyes lehet rá nézve, így az állandó fertőtlenítés a beteg közvetlen környezetében elengedhetetlen! Többször találkoztunk már sajnos olyan esettel, hogy egy sikeres transzplantáció után a hazakerült beteg elkapott otthon egy fertőzést, s az komoly komplikációhoz vezetett.

Üdvözöljük innen is a családot, szerdán a Szent László Kórházban leszünk, vár ránk öt másik beteg is, így biztosan találkozunk majd a Démétér Házban! 🙂👍 Ma egy idősebb székesfehérvári krónikus leukémiás beteg hölgyet is támogattunk Rékán kívül, esetében a rezsiköltségek kifizetéséhez, a mindennapi élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárláshoz nyújtottunk segítséget!

Olvasnál tovább? Görgess itt lefelé, ismerd meg betegeinket! Segítenél is a betegséggel küzdő családoknak? Dobj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS-t! A telefonszám: 13600, ide kell elküldeni: 41 Nem sok, de most megterhelő ez az 500.- Ft is neked? Ez esetben oszd meg Facebook posztjaink, ezzel is segíted munkánk! 😉

Nem győzhet az aljas szörny!

Tegye fel a kezét, akinek ismerősen cseng a név, a “Tégyjót-os Karcsi”, vagy “Üvegfiú”! Biztosak vagyunk benne, hogy jópáran hallottak már Károlyról, hisz oly sok betegnek segített már jótékonysági portálán keresztül, de most sajnos családon belül is nagy a baj! Édesanyjánál leukémiát diagnosztizáltak.

Egy célzott véradási felhívásra lettünk figyelmesek a közelmúltban, amit akkor mi is megosztottunk Facebook oldalunkon, s írtunk Károlynak, hogy amennyiben bármiben tudunk segíteni anyukájának, kérjük mondja meg neki, keressen bátran, s bizalommal minket. Ez nem kiváltságos eset, ha bármikor találkozunk itt a közösségi oldalon, vagy bárhol az internet hasábjain hasonló megosztással, mindig jelezzük az érintett felé, hogy itt vagyunk, létezünk, leukémiás és rosszindulatú vérképzőszervi, csontvelő-transzplantált betegek közvetlen támogatására jöttünk létre, keressenek, hogyha segítségre szorulnak. Amikor egy komoly betegséget diagnosztizálnak valakinél, az mindenképp egy sokk a családnak. Rákról beszélünk, sajnos a gyógykezelés minden esetben hosszas hónapokat vesz igénybe, nem kell ecsetelni, gyermek beteg esetén valamely szülő mindig a csemetéjével a kórházban van, ezáltal kiesik a munkából, felnőtt beteg esetén pedig maga a páciens esik ki a munkából, így anyagilag mindig hullámvölgybe kerülnek a családok. Ahol nincs nagyobb megtakarítás, ott szinte kivétel nélkül szükség van, és kell a “külsős” segítség!

G Ne Agnes

Ágnestől azóta megkaptuk a támogatáshoz szükséges orvosi, és egyéb más dokumentumokat, s mára tudtuk is ütemezni támogatását. Az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására, illetve fertőtlenítőszer vásárlásra utaltuk ki segítségünket. Ágnes jelen pillanatban is kórházban, Károlytól tudjuk, hogy megviselik a kezelések, lázzal küzdenek most is. Ez sajnos szokványos egy kemoterápiás kezelés alkalmával, amíg az apláziából ki nem jön a beteg. 600-as fehérvérsejtszám mellett, -ennyi most Ágnesnél az érték-, sajnos sűrűn előfordul, hogy elkap egy fertőzést az ember. Nyilván az ellenlépéseket megtették az orvosok, infúzióban folyik Ágnesnek is széles spektrumú antibiotikum, bízunk benne hamarosan elindulnak felfelé a sejtek, s elmúlik a láz. Otthon is szükséges lesz az állandó fertőtlenítés, ezért is segítettük a családot! Ágnesnek innen kívánunk gyógyulást, kitartást és erőt hozzá! Posztunkat a hölgy fiának szavaival fejeznénk be, legyen továbbra is erős Ágnes!

“Anyukámnak két felnőtt gyermeke van: Lánya 36 éves, autoimmun beteg, én pedig súlyosan mozgássérült, üvegcsontúsággal születtem, önellátásra képtelen vagyok, 34 éves múltam.

Anyukám sok mindent megélt, rengeteg fájdalmat és harcot, és esze ágában sincs megadni magát ennek az aljas szörnynek!”

Zárjuk ki a bacikat!

Mert bizony a megfelelő nyílászáró és annak tartozékai is része az otthoni fél steril szobának! 👍✌️ Nándiék otthonában folynak a munkálatok. Múlt hónap közepén kaptuk az alábbi levelet egy, a 10 éves kisfiát egyedül nevelő anyukától:

“Tisztelt Alapítvány! Kisfiamat 2017. júniusában T-sejtes lymphomával diagnosztizálták.

Egy vasárnapi napon azt vettem észre, hogy Nándi fején dudorok vannak. Nagyon megijedtem, azonnal elmentünk az orvosi ügyeletre. A doktornő azzal nyugtatott meg, hogy valószínűleg nincs semmi komolyabb probléma, de hétfőn keressük fel a körzeti orvosunkat. Másnap a gyermekorvosunk azt mondta hogy ne aggódjak, úgy véli, ezek zsírcsomók, ám érdemes volna csinálni egy vérvételt és menjünk el bőrgyógyászatra, valamint fül-orr-gégészetre is beutalót kaptunk. Mindenhol negatívak lettek a leletek, így azzal nyugtázta a dolgot, hogy majd elmúlnak a dudorok.

Ez egy csütörtöki nap volt, ám vasárnapra elmérgesedett a helyzet. Nándi füle alatt előjött két alma nagyságú daganat és a fején nemhogy elmúltak volna a csomók, hanem újabbak és újabbak jöttek elő. Visszamentünk a gyermekorvosunkhoz és kértünk tőle a Heim Pál Kórházba beutalót, mert éreztem, hogy itt nagy baj van. Ezt követően alapos kivizsgálás és biopszia műtét következett, mely kimutatta, hogy Nándi rosszindulatú daganatos beteg.

Gondoltam, hogy baj van, de nem számítottam rá, hogy ekkora. A családban senkinek nem volt ilyen típusú megbetegedése, így még nagyobb hidegzuhanyként ért. Hogyan lehetséges ez?! Az első pillanatban sokk hatása alá kerültem.

Július elején megkezdődött a kezelés. Beültették a Hickman-katétert, melyen keresztül a kemoterápiás készítményt adják. Sajnos a Hicman folyamatos gyulladásban volt majdnem az egész kezelés alatt. Kétnaponta kötözgetnem kellett, nehogy elfertőződjön.

Sajnos nem igazán volt segítségem, nem tudtam kivel megbeszélni, mi lenne a legjobb. Nándi apukájának már új családja van, így rá sem tudunk maximálisan támaszkodni. Tulajdonképpen Nándi és én egymásba kapaszkodtunk, egymásnak adjuk az erőt.

Nándi egy nagyon aktív gyerek volt, különböző foglalkozásokra járt iskolán kívül. Rendszeresen focizott és kézilabdázott is, majd egyik pillanatról a másikra elvágták a külvilágtól. A foglalkozásokat felváltották a kezelések, a folyamatos kórházi jelenlét. Lelkileg igen megterhelt minket ez az egész dolog.

A hajhullás volt talán az a pont, mikor valóban szembesültünk a betegséggel, ezt Nándi nagyon nehezen viselte. Később, mikor a szemöldöke, szempillája is kihullott, már nem fogta fel annyira tragikusan. Volt egy olyan időszak, mikor szó szerint végig hánytuk a kezeléseket és a köztes időszakokat is, előfordult hogy annyi ereje nem volt, hogy leszálljon az ágyról, ölben vittem ki, hogy hányjon, mosdatni stb... Ez odáig fokozódott, hogy Nándi nyálkahártyája már sebes volt, az orra, a szája, még a feneke is. Ez a periódust volt talán a legnehezebb. 2018. februárjában fejeztük be az akut kezelést, kemoterápiát már nem kap. A csomók eltűntek. 2018.08.07 –én voltunk MR-vizsgálaton és az eredmény igen jó volt. Eltűntek a daganatok, most már itthon az én kicsi fiam.

B Nandor (1)

Nándi fenntartó kezelést kap, ami gyógyszeres kezelésből áll és két hetente járunk folyamatos kontrollra. Sajnos a betegséggel való küzdelem mind lelkileg, mind anyagilag megterhelt minket. Az összes tartalékunkat feléltük. Közeleg a tél és a Nándi szobájában a nyílászárók nagyon rossz állapotban vannak, melynek cseréjét sajnos egyedüli keresőként nem tudom finanszírozni.”

Természetesen a támogatást kérő levél elolvasása után azonnal hívtuk az édesanyát, kértünk egy pici türelmet, s pár nap múlva utaltuk is támogatásunk, hogy meg tudják rendelni az ablakcserét Nándi szobájában!

B Nandor Uj Ablak

Most is épp egy ablakfelújításon tevékenykedünk egy másik felnőtt betegünknél, az ő esetükben magát a nyílászárókat nem kell cserélni, ott a régi redőnyök vannak nagyon vacak állapotban, így azzal kezdeni kell valamit. Természetesen amennyiben kapunk majd a családtól fotót, jönni fogunk a képekkel a munkálatokról! Nándiékat innen is üdvözöljük, legyél mindig makkegészséges nagyfiú!

"Még élek és soha nem adom fel, sem én, sem a családom"

Az alábbi levelet kaptuk a közelmúltban egy 48 éves felnőtt leukémiás beteg apukától. A három gyermek és a feleség, a szülők mindent megtesznek, hogy Nándor mindennapjai "jól" teljenek. Sajnos a leukémiás sejtek nagyon agresszívak, a citosztatikumokra sem igazán reagálnak már, a kemoterápiás kezelések után is nagy arányban visszajönnek. A beteg rendszeresen vértranszfúziót kap, így próbálják pótolni a hemoglobin és trombocita sejteket.

"2017 szeptember 18-án mentem a hatvani kórházba, miután kiderült, hogy nagyon rossz a véreredményem. Ekkor én még javában dolgoztam, csupán családom unszolására mentem vérvételre, hogy nagyon sápadt voltam. Másnap már továbbküldtek a Honvéd Kórházba, ahol csontvelővétel után megállapították, hogy leukémiás vagyok. Ezután kemoterápiás protokollokon estem át. Az utolsó kezelés előtt elmondták: készítsem fel családom is, hogy ez az utolsó esélyem a gyógyulásra, illetve ez már olyan kemény kezelés, hogy alatta bármi történhet velem: intenzív ápolás, vakság, süketség, trombózis stb. Ennek ellenére semmi komoly nem történt, viszont a rákos sejtek aránya felment 70%-ra. (90 %-os volt amikor bementem, első protokoll után 90 %, második után 40%). Ezek után közölték: "sajnos nem tudnak segíteni, minden létező fegyvert kilőttek." Azóta különböző természetgyógyászati módszerekkel próbálok gyógyulni kisebb-nagyobb sikerrel. Sajnos elég gyakran be kell mennem a hatvani kórházba transzfúzióra, még élek és soha nem adom fel, sem én, sem a családom."

Mivel a család jövedelme nagyon alacsony, az idős szülők segítenek nekik ahogy tudnak, de az Ő lehetőségeik is végesek, így most mi is próbáltunk kicsit beszállni a mindennapi kiadásokba, a megemelkedett fertőtlenítőszer költségekhez 50 000.- Ft kiutalásával járultunk hozzá. A rossz vérkép miatt Nándor immunrendszere gyenge, fogékony a különböző fertőzésekkel szemben, így nagyon fontos az otthoni megfelelő higiénia, a közvetlen lakótér, az ott megtalálható, mindennapi használatos tárgyak alapos fertőtlenítése, hisz egy fertőzés abszolút nem hiányzik ebben az állapotban Nándoréknál.

Nehéz ilyenkor mit mondani, mikor az orvosok is tehetetlenek, amikor egy nagyon erős, masszív kemoterápia után nagy arányban beteg sejtek jönnek vissza! Bízunk a legjobbakban, hogy az orvosok összedugják a fejüket, s kilátásba helyeznek egy hathatós, hathatósabb kezelést, eljárást, bármit, amivel vissza tudják fogni a leukémiás sejteket! Nagyon sok erőt kívánunk és kitartást!

Adjukossze Kampany Foto

Te is szívesen adományoznál egy laptopot betegeinknek? Keress bátran minket elérhetőségeinken!

Egy 17 éves nagyfiúnál jártunk a Semmelweis Egyetemen! Kevinnek duplán jó volt ez a nap! Az egyik meglepetést mi vittük neki, egy Asus laptoppal tudtuk meglepni a nagyfiút, a másik örömhír pedig az volt számára, hogy hazamehetett ma délután a kórházból! Vége lett az utolsó ciklus kemoterápiás kezelésnek is, nagyon bízunk benne ezentúl csak a kontrollvizsgálatokra kell a kórházba mennie a fiatalembernek, befeküdni pedig egyáltalán nem! Jó ideje már, hogy anya és nagyfia kisebb megszakításokkal a kórház rendszeres “vendégei” voltak, de ide, vagy oda a kedves vendégszeretet, most már jó lesz otthon hosszabb távon mindkettejüknek! Kevin is, és édesanyja is nagyon várta már ezt a mai napot! Ottjártunk előtt egy picivel tudhatta meg Kevin anyukája a jó hírt az orvosoktól, mert nagyon jókedvvel jött ki hozzánk az osztály előtti váróterembe. 😉👍

Egyenlőre, mint megtudtuk Kevin anyukájától, még alacsony a fehérvérsejtszám, de szinte biztos, hogy a környezet változás jó hatással lesz a csontvelőre is, s hipsz-hopsz magához fog térni az apláziából, s szépen elkezdi majd termelni a vér alakos elemeit! Hajrá Neutrophil-ek, T-Lymphocyta-k, Hemoglobin és Trombocita sejtek! 😀

Kevin Laptop

Mint minden betegnél, minden bizonnyal lesz Kevinnél is később egy csontvelő-biopszia, na annak az eredménye lesz majd mérvadó...jó lesz, jónak kell legyen! 🤞 Bízunk a teljes remisszióban, máshogy nem is lehet! Az esti órákban beszéltünk még Kevin anyukájával, hogy épségben hazaértek e, s mondta az anyuka, hogy haza bizony, Kevin azóta is bent ül a szobájában, s a gépet bűvöli! 😁 Nagy számítástechnikai zseni a fiatalember, úgyhogy szinte biztos, hogy mostanra már minden program megtalálható az eszközön, amire Kevinnek szüksége van! 👍

Egyenlőre ugye iskolába még nem járhat a beteg, így a laptop nagyon jól fog jönni a távoktatásban. Kevin ezen keresztül meg tudja majd kapni a feladatokat, s mellette Skype-on tud majd értekezni iskolatársaival, s tanáraival is akár. Aztán meglásd Kevin, hamar eljön az idő, s orvosaid rábólintása után ismét koptathatod majd az iskolapadot! 😉👍 ...de most egyenlőre pihenj, töltődj, rádfér egy kis lazítás! Azt is az anyukától tudjuk, hogy a sok kórházi ágyban töltött nap után szükséges lesz egy kis gyógytorna Kevinnél, de mi az már ennyi citosztatikumos kezelés legyűrése után!?😉 Kitartás Kevin, ez már igazán semmiség lesz Neked, az izmaid egy kis akaraterővel, s tornázással ismét fittek, s erősek lesznek! 💪

Kedves Szimpatizánsaink/Támogatóink! Esetleg van valamelyikőtöknél otthon elfekvőben egy olyan laptop, amire nincs már szükségetek, de szuperul működik? Esetleg szívesen vásárolnál valamelyik betegünknek egy újat? Ez esetben kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot, s összehozunk egy gyerkőcünkkel, akinek akár Te magad személyesen tudod átadni ajándékod! Mit szólsz, jó ötlet? Természetesen mi is átadhatjuk adományod a nevedben, ha mondjuk épp távolabb laksz, vagy nem szeretnél, nincs időd személyesen jelen lenni! Bárhogy is dönts, itt az oldalunkon mindig látni fogod, hogy kinek/kiknek segítettél, ha támogatod munkánk! A betegeinkhez vezető összes segítő csatornát megtalálod az alábbi linken: 👇

/hogyan-segithet

A Facebook-on is megtalálsz minket! ...és hogy osztani ér e az ottani bejegyzéseinket! Naná, s köszönjük is szépen! 😉👍 Lehet épp általad jutnak el írásaink egy olyan emberhez, aki tud, s ráadásul szeretne is segíteni! ❤️

"Elsők a gyererek, bárhogy legyen is!"- Egy többgyermekes transzplantált édesapát támogattunk

Olyan élethelyzetben segítettünk egy felnőtt, többgyermekes édesapának, amit senkinek nem kívánunk! Gondoljunk csak bele...van egy 39 éves fiatalember, akinél korábban egy akut leukémiát diagnosztizálnak...gyermekeit, s feleségét otthon hagyva kórházba kerül a beteg, harcol az életéért, átvészel több ciklus kemoterápiát...kiderül, hogy teljes gyógyulást érjenek el nála transzplantálni kell...nehézségek árán, de túl lesz ezen is...nagy sokára hazamehet, idővel állapota, élete visszaáll a normál kerékvágásba...sajnos beteg múltja miatt nem szívesen alkalmazza senki, alkalmi munkát talál csupán...felelős a gyermekeiért, feleségéért, ezt tudja jól, sőt az élet egy újabb gyermekkel ajándékozza meg a családot, aki nemsokára megszületik...szóval dolgozna az édesapa, de nem tud, mert nem talál munkát! 🙁 Őrlődik ő is és felesége is, miként, hogyan osszák be azt a keveset, amijük van! Nem kérdés, elsők a gyerekek!

Az az állapot áll fent náluk, hogy bizony sajnos a villanyszámlával megcsúsznak, mert a mindennapi élelmiszer megvásárlása után sokszor már nem marad a családi kasszában a rezsiszámlák mindennemű befizetésére. “Sakkozniuk” kell, mikor mit, s hogyan tudnak fizetni. Sajnos több háztartásban is találkozunk ezzel a jelenséggel, több olyan felnőtt betegünk van, akinek nem sikerül visszaállni a munkába. Van akinek az egészségi állapota nem engedi, a kezelések, avagy az átültetés utáni szövődmények/mellékhatások, de sokan vannak olyanok is, akiket nem vesznek épp vissza a régi, vagy épp fel egy új munkahelyre.

Na de térjünk vissza a mi mostani támogatottunkra. A szóban forgó apuka nem azért nem dolgozik, mert nem lenne szabad egészségi állapotánál fogva, vagy épp lusta, sajnos nem kap állandó munkát sehol. Az áramszolgáltatónál tartozásuk felhalmozódott, részletenként próbálta a család rendezni azt, egy részét sikerült is, de most egy olyan felszólító levelet kaptak a társaságtól, hogy a maradék 44 562.- Ft-ot be kell fizetniük e hó 29-ig, egyébként kikapcsolják az áramot náluk.

Foto 1

Amikor ezt megtudtuk, nem volt kérdés, hogy segítenünk kell, egy transzplantált beteg, egy várandós édesanya, egy többgyermekes család nem maradhat áram nélkül! Támogatásunkat ebben a vis maior helyzetben az Adhat Vonal által beérkező adományokból tudtuk finanszírozni, hála és köszönet minden egyes támogatónknak, akik egy-egy emelt díjas SMS üzenet elküldésével, vagy hívással segítették/segítik munkánk!
Idén sajnos az adó 1%-os bevételünk a betegtámogatásaink intenzitását, összegszerűségét nézve nagyon kevés lett, így örülünk, jól jön, s kell is betegeinknek a plusz segítség, legyen szó az Adhat Vonal, vagy banki átutalás, esetleg bankkártyás adományozás használatáról!

A leggyorsabb, legegyszerűbb támogatási mód egy emelt díjas SMS üzenet elküldése! Egy SMS 500.- Ft támogatást jelent betegeinknek. Ettől a szegény sem lesz szegényebb, a családoknak viszont hatalmas segítség ez! Gyerkőceink hosszú-hosszú hónapokat a kórházban töltenek, csemetéik mellett valamely szülő rendszerint folyamatosan bent van a kórházban, kiesnek a munkából, ebben az időszakban jól jön a külsős segítség! Erre a célra jöttünk mi létre, az érintett betegek közvetlen támogatására.

A segítő SMS telefonszáma: 13600
Az üzenet szövege pedig: 41
(A telefonszám belföldről érhető el!)

Utaláskor a következő adatokkal indíthatja bárki útba adományát:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Akinek egyszerűbb/szimpatikusabb/könnyebb, Ők a bankkártyájuk segítségével is tudnak online pár kattintás után adományozni. Itt plusz költséget nem számít fel a bank, ugyanis bankkártyás vásárlásnak minősül a tranzakció. 

https://adjukossze.hu/kampany/a-nagy-harcokat-sokszor-kisgyerekek-vivjak-1094/tamogatom/rendszeres

A megosztásoknak örülünk, mellette kérjük, aki tud segítsen is valamilyen formában! Nyomjuk meg az őszi időszakot, jelen pillanatban is 16 beteg kérelme van beadva, s várja a segítségünk! A támogatás kérelmek folyamatosan érkeznek Alapítványunkhoz, heti 2-4 új kérelem mindig befut hozzánk! A nyolc év alatt még egyetlen vérképzőszervi beteg kérelmét sem utasítottuk el, bízunk benne ezután sem kell ezt megtegyük! Támogatásaink is folyamatosan ütemezve vannak, ha szívesen megismernéd betegeinket, hogy kiknek, s miben tudtunk segíteni, csak görgess itt lefelé!

(Az érintett apuka fotóját és nevét nem tudjuk megosztani, nem kaptunk erre felhatalmazást. Munkánkat összhangban kell végezzük az adatkezelési/adatközlési irányelveinkkel, így oldalunkon azon betegek fotóit, neveit tudjuk megjelentetni, akik ehhez írásban hozzá is járultak.)

Ha segítségről van szó, a kis dolgok is nagy erővel bírnak

Van az a helyzet, amikor épp csak meg kell fogni valaki kezét, s azt mondani gyere, segítek! Így tettünk most mi is, egy olyan édesanya kezét fogtuk meg képlékenyen, aki már súlyos hónapok óta nem volt otthon kisfiával, és vittük el kérésére egy hipermarketbe, hogy bevásároljon a mindennapokra. Hónapok óta a Szent László Kórházban található Démétér Házban élnek, itt főznek, itt mosnak, s mivel az édesanya folyamatosan kisfia mellett van, így egyértelmű kiesett a munkából, ezáltal a kereset is csökkent, s már nehézkes az élelem és a mosószerek megvásárlása is!

L Mate (1)


Elvittük most az anyukát a fenyőfás áruházlánc egyik nagy hiperébe, s mondtuk szedje össze a polcokról amire szükségük van. Mi mentünk a hölgy után, toltuk a kocsit, segédkeztünk az olyan termékek árazásában amiket mérni kellett, s a végén a kasszánál fizettünk. Került a bevásárlókocsiba mindenféle élelmiszer, ami a főzéshez kellhet, friss zöldség, gyümölcs, tejtermék, szárazáru, hús, egy kis édesség Máté kedvencei közül, mosószer és öblítő. “Munkánk” végeztével visszavittük Máté anyukáját a Démétérbe, itt vittünk még egy másik családnak egy kisebb fertőtlenítőszer-, mosószer csomagot, majd indultunk tovább!

A két támogatás alig volt több, mint 30000.- Ft, mégis nagy örömet szereztünk két érintett családnak is! Mindketten gyermekeik életéért, egészségéért küzdenek, ilyenkor jól jön minden pici segítség, de még csak egy jó szó is!

V Roland (1)


Máté hét éves, alapbetegsége egy Myelodysplasias syndrome, Roland, aki a pár flakon fertőtlenítő és mosószer csomagot kapta kilenc éves, neki az alapbetegség egy akut leukémia. Mindkettejüket transzplantálták, Máténál még nem egyértelműen jó a vérképzés, valamiért az új csontvelő még nem akar trombocita sejteket képezni, Rolandéknak pedig egy vírusos szövődménnyel telik meg a bajuk. Étvágytalan, nem nagyon akar enni...tegnap épp találkoztunk vele a Démétérbe, kérdeztük tőle mi a kedvenc étele, pörkölt és főtt tészta, jött a válasz, mondtuk neki nekünk is épp ez a kedvenc, egy jót nevettünk, biztattuk, hogy egyen minél többet! Ahhoz, hogy megjöjjön a régi erőnlét, enni kell!

A két kisfiún kívül még egy 8 éves kislányt támogattunk, illetve egy 48 éves felnőtt hölgy betegünk utazási költségeihez járultunk hozzá, ami a kórház és a lakóhelyük közti folyamatos távolság megtételét illeti! Ő is visszakerült a kórházba, jól jön a segítség, hogy tudja látogatni párja!

Az egyik képen Máté a most kapott termékekkel, a másikon pedig Roland, talán anya, vagy apa nagy napszemüvegében! 😉👍 Ha szimpatikus neked az, amit csinálunk, kérjük segítsd munkánk! Egy 500.- Ft-os SMS, vagy pár ezer forint utalás, bármelyik jól jön!

SMS:
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

Utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Egy édesapáért küzdenek az orvosok, mi pedig segítjük őt, amiben csak tudjuk

Ma egy 32 éves felnőtt betegünk, egy fiatal apuka várt minket a Szent László Kórházba, akinek a közelmúltban sajnos relaptált a betegsége! A transzplantáció után mindenki azt hitte, hogy minden rendben lesz Dénesnél, az élet sajnos nem így hozta! 🙁 Közel, s távol mindössze hatvan nap telt otthon egészségesen, s kiújult a leukémia! Ő volt az az apuka, akire a korábbi posztunkban utaltunk, s hála két célzott befizetésnek, ma 50000.- Ft értékben tudtuk meglepni a családot benzinkártyával! Tudatosan írtunk családot, mert az érintettten kívül Dénes két pici gyermeke, 3.5 éves kisfia és 1 éves kislánya, illetve felesége is nagyon örül a segítségnek, hisz most támogatásunkkal plusz költség nélkül tudnak minél sűrűbben jönni az apuhoz, a szerető férjhez látogatóba, ezzel is erőt adva neki a küzdelemben!

Ma rögtön dél után mentünk a 22-es épületbe Dénes kórtermébe, amit kívülről a látogató folyosóról közelítettünk meg, szájmaszk, s a megfelelő “védőfelszerelés” mellett picit “zavartuk” a szobában! Zavartuk? Dehogy zavartuk, örült nekünk a fiatalember, a telefonbeszélgetések után végre arc is társult a hanghoz! 👍

Először bekukkantottunk csak az ajtón, Dénes épp ott ült az üveg másik oldalán egy kis asztalka mögött, picit élvezte a nap sugarait az ablakon keresztül talán, illetve a természetes fényben jobban is látta, amit épp csinált! Amikor megláttuk, hogy gyermekeinek rajzol, hirtelen összeszorult a torkunk! 😢
Gondoljunk csak bele, diagnosztizálnak egy nagyon komoly betegséget, átvészeljük a kemót, túl vagyunk az átültetésen, hónapok elteltével ismét otthon a családdal, majd két hónap egészség után ismét beköszönt ez a piszok betegség! 🙁

V Denes

Az asztalka mellett az infúziós állványon Cytosar folyt, pont az a kemikália, ami annak idején nekem! 🙁 Nincs mit mondani, megy a drukk, megy a szorítás Dénes, csak előre nézz, és próbáld ezt pozitívan tenni! Tudjuk, hogy nem egyszerű, de még egy második nekifutás után igenis ki lehet jönni győztesen! Hit, erő, és kitartás, erre a három dologra lesz most szükséged! 💪 Ahogy tudunk melletted vagyunk! Idén nem hirdettünk az adó 1%-os kampány idején, azt a pénzt sem szerettük volna előletek, betegek elől elvenni, a következmény az lett a nem hirdetésnek, hogy nagyon pocsék 1%-unk lett, de bízunk benne az emberek mellénk állnak, s segítenek, hogy tudjunk dolgozni! Tudod nagyon jól, beszéltük is, rengeteg beteg van, szükségetek van a segítségünkre! Mi adjuk a munkánk, az erőnk, az energiánk, s talán lesznek olyan emberek, akik mellénk állnak pár forint támogatással, ki-ki milyen összeget engedhet meg kiadni mások megsegítésére! Közhely, de mi is csak pénzből tudunk segíteni! 🤗

Aki szeretné támogatni betegeinket, Ő a következőképp tehetik meg:

Legegyszerűbb, legkevesebb “költséggel” járó támogatási forma egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS elküldése! Ettől a szegény sem lesz szegényebb, de sokat segít egy beteg embertársának! A telefonszám 13600, ide kell csupán egyszerűen elküldeni a 41-es kódszámot!

Második módja a segítésnek az utalás! 👇

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Akinek egyszerűbb/jobb/könnyebb, az tud bankkártyával is segíteni:

https://adjukossze.hu/kampany/a-nagy-harcokat-sokszor-kisgyerekek-vivjak-1094/tamogatom/rendszeres

Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget! A poszt osztható! 🙏🤗

(Dénesen kívül ma négy betegnek is segítettünk összesen 134 083.- Ft értékben, hamarosan láthatjátok ezen beszámolókat is! Azon betegeink történetét/fotóját tudjuk ugye megosztani, aki ehhez írásos engedélyét adta! Ha ez megvan a beteg részéről, mi kommunikáljuk a támogatást! Hisz hogyan is várhatnánk el segítséget az emberektől, ha nincs számukra visszajelzés, hogy kinek/kiknek segítenek!)

1