Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Volt erre példa régen, de ma már nem így működik a dolog! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

Legy Csontvelo Donor

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik az! 

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints erre a linkre: /bajzat-kriszitan-tortenete/

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Honlapunk főoldalán megtalálod az aktuális kampányainkat! Nem kell mást tégy, csak itt a logónkra kattintanod!

Image

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt: /ado

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, a fenti címsort másold be, s oszd meg a Facebook oldaladon! Segíts így eljuttatni az információt a lehető legtöbb emberhez!

További információt donor kérdésben a fenti képre kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Tavaly karácsony óta tart Krisztián küzdelme- Ment egy kis segítség Szerencsre

Egy szerencsi kisfiút tudtunk támogatni, Krisztiánnál egy akut leukémiát diagnosztizáltak. Szemezgetünk az édesanya hozzánk írt leveléből:

"Történetünk előzményei 2017 karácsonyára nyúlnak vissza. Krisz betegeskedni kezdett, majd január és február is így telt el. Természetesen voltunk vele orvosnál, ennek ellenére nem javult az állapota, előfordult, hogy 40 fokos lázzal küzdött. Vírusos influenzára kezelték. Kórházba is kerültünk, ahonnan lázmentesen hazaengedtek öt nap múlva, de otthon ismét belázasodott. Két hét múlva újra beteg lett, majd a március 15-i hosszú hétvégén rohamosan romlani kezdett az állapota, pár nap múlva intenzív osztályra került, ott diagnosztizálták nála a leukémiát.
Ezek után átkerültünk az onko-haematológiai osztályra, ahol elkezdődtek a kemoterápiás kezelések. Későbbi genetikai vizsgálata a betegséget magas rizikófaktorú csoportba sorolta be. Öt hónapja tartanak a kezelések, most a teljes időtartam felénél járunk. A kezelések megviselik Krisztián szervezetét, emellett az ízületeit is, egy hónapra kerekesszékes lett, nem tudott járni.
Egyetlen gyermekünk Krisztián, a férjem dolgozik, én méltányossági táppénzen vagyok vele az év végéig. Utána nagy valószínűséggel ápolási díjat kell igénybe vennem. A kórházi kezelések előreláthatólag még öt hónapig tartanak, majd azt fogja követni az otthoni gyógyszeres kezelés, sűrű kontrollok mellett közel másfél éven át. Ekkor nem mehet közösségbe a legyengült immunrendszer miatt."

K Krisztian

Nem kérdés, segítünk a családnak, amiben és amennyire csak tudunk! Most 50 000.- Ft-ot utaltunk ki az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására, ez nagyon fontos, de a későbbiekben, ha lehetőségeink is engedni fogják, Krisztián mellett leszünk a rehabilitációja idején is! Idén sajnos siralmas lett az adó 1%-unk, az nem sokáig fogja fedezni a támogatások összegeit, de bízunk benne sokan mellénk álltok, s segítitek az ilyen, s hasonló betegeinket, mint például Krisztiánék!
Minden apró segítség most fontos, és mint látod jól jön, kell a családoknak a segítség! Az alábbi linkre kattintva elértek minden, a betegeinkhez vezető támogató csatornát: /hogyan-segithet

Kérünk szépen Titeket, próbáljatok megmozgatni minden követ, aki csak tud segítsen, mert támogatás nélkül a nekünk felajánlott adó 1% összege pár hónap alatt elfogy! Ha nem lesz ezen felül támogatottságunk, akkor tavasztól már nem tudjuk teljesíteni a kérelmeket! Eddig ilyen még nálunk nem fordult elő, egyetlen vérképzőszervi beteg kérelmét sem utasítottuk el a nyolc év alatt, reméljük ezentúl sem lesz rá szükség! Köszönünk minden apró befizetést!

Számlaszám:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

A lájkokat és megosztásokat is örömmel vesszük Facebook oldalunkon, de most, ha teheted, segíts mellette pár száz, vagy 1000-2000.- Ft-tal! Mi egyetlen dologgal tudjuk meghálálni adományod, folyamatosan kommunikáljuk feléd, hogy kinek tudtunk segíteni, kinek/kiknek a támogatására fordítottuk a beérkező pénzeket!

Egy fiatal édesanyát támogattunk, aki most a transzplantáció után a CMV-fertőzéssel küzd

Egy 27 éves krónikus leukémiával (CML) küzdő édesanyát tudtunk ma támogatni. Orsolya harca betegségével tavaly nyáron kezdődött, nem sokkal azután diagnosztizálták betegségét, amikor megtudta, hogy anyai örömök elé néz.

Gondoljunk csak bele, egy kis pocaklakó növekszik a testünkben, ez egy nőnek a világ legcsodásabb érzése, ekkor közölték Orsolyával, hogy súlyos beteg! Szörnyű lelkiállapoton mehetett keresztül az egész család! Mára már szerencsére ez egy rossz emlék csupán, azóta Orsolya túl van egy idegen donoros csontvelő-átültetésen, 100% donor vérképzéssel! 👍
Anno a terhesség alatt a betegség kiderülése után el kellett kezdeni a kemoterápiás kezeléseit a hölgynek, még a kezelések közt is folyamatosan vért kapott Orsolya, hogy szépen fejlődhessen a pici! Szerencsére a kislány, aki épp ma 11 hónapos, jól van! Ráadásul a Szent László Kórház udvarán össze is futottunk a családdal, megismerhettük személyesen is Orsolya szeme fényét! 😉✌️
Többször hangsúlyoztuk már, de ez így is van, abban az esetben is van gyermeki érintettség, ahol felnőtt beteg van a családban...ha közvetlenül nem is, de közvetetten mindenképp, hisz lelkileg megviseli az az élethelyzet a gyermeket is! Orsolyáéknál az apuka van GYED-en a picivel, hisz amíg felesége kórházban volt, ő és édesanyja gondozták a babát!

G Ne F Orsolya

Most, a transzplant után sem egyszerű náluk az élet, egy úgynevezett CMV fertőzés alakult ki az anyukánál. A Cytomegalovirus a herpeszvírusok családjába tartozik, a fertőzés legtöbbször klinikailag tünetmentesen zajlik le, de ugye csökkent immunrendszer mellett okozhat, s tud is okozni kellemetlenséget! Orsolya is elmondja, hogy már olyan jól volt a beavatkozás után, otthon játszott kislányával, már a könnyebb háztartási munkálatokból is ki tudta venni részét, de most ez a vírus teljesen ledöntötte. Alacsony lett a fehérvérsejt, vérlemezke, s hemoglobin száma is, ma például trombocitát kellett kapjon...
Természetesen elindítják a vírus elleni kezeléseket, reményeink szerint hamar túl lesz Orsolya a nehézségeken! Ha megállítják a vírust, utána ismét szépen dolgozik majd a csontvelő, s visszajön az erőnlét! Orsolyáékat innen is üdvözöljük! Egy ici-pici segítséget tudtunk a fertőtlenítőszer vásárlásaikhoz nyújtani.

A mai nap még másik négy betegnek is segítettünk. Korábbi posztunkban megismerhettétek Noémit, ő is egy felnőtt hölgy betegünk, pár bejegyzéssel lejjebb görgetve láthatjátok is, hogy ki ő. Hosszas ideje fekszik kórházban, jelen pillanatban ráadásul még a mozgás is erőteljesen beszűkült nála, az izmok nem úgy engedelmeskednek, ahogy kellene...egyedül fekszik egy kórteremben, s már nagyon szeretett volna legalább egy rádiót magának, amit hallgathatna napközben. Nos, ezt mi hétfőn tudtuk meg, úgy volt, hogy ma azzal kezdünk, hogy vásárolunk egy rádiót, de mivel korábbi posztunkat olvasta egy másik betegünk, aki jelezte felénk, hogy ne vegyünk rádiót, mert neki van, amit még talán szinte be sem kapcsolt, s szívesen odaadná Noéminek, ha örömet okoz vele! 😍🤗 Volt is öröm, benéztünk Noémihez a kórterembe, s mikor meglátta mit vittünk, nagyon megörült! 👍
Ezen felül két betegnek tudtunk összesen 45000.- Ft célzott adományt kifizetni, s egy fiatalember betegünknek, -épp ő volt a rádiót felajánló-, egy jó kis őszi-téli bakancsot vásárolni. Jön a csapadékos idő, kell egy meleg lábbeli, hogy ne fázzon az ember lába! A fiatalember is már túl van oly sok mindenen, hónapok óta a kórházban él szinte, lehet ezt mondani, de talán, ha minden úgy sikerül, ahogy ő szeretné, akkor hamarosan visszakapja a korábbi kis életét! Szorítunk, hogy így legyen!!!

Roland egy hazánkban teljesen újféle kezelést kap

A Dél-Pesti Centrumkórházban található Démétér Házban jártunk, a képen látható 9 éves kisfiút támogattuk! Ma kaptuk kézhez a szülőktől a támogatásukhoz szükséges orvosi és egyéb dokumentumokat, s az internetnek, és a mobil technikának köszönhetően már onnan a helyszínről, a telefonunk segítségével ki is tudtuk utalni a család támogatását! Az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításában segítünk nekik! Fontos, hogy Roland a transzplantáció után ne kapjon majd el otthon semmilyen fertőzést, hisz az, az ő állapotában akár tragikus is lehetne!
A kisfiú túl van már a transzplantáción, de sajnos a betegsége olyan agresszív, hogy maradtak leukémiás sejtek a szervezetében a beavatkozás után is, így most egy speciális célzott kezelést indítottak nála, bízva abban, hogy a kezelés hatására a beteg sejtek elpusztulnak majd. Ez egy 28 napos újfajta kezelési módszer, hazánkban Rolandnál alkalmazzák elsőként. Szorítunk neki, és bízunk!!! 🤞❤️
A kisfiú leukémiáját 2016-ban, épp karácsony szentestéje előtti nap, azaz december 23-án diagnosztizálták! Ne is gondoljunk bele, hogy min ment akkor keresztül a család! A karácsony ünnepe bút és bánatot hozott hozzájuk! 🙁 Szörnyű lehetett mindez 7 évesen!
A diagnosztizálás után szinte azonnal, napokon belül el kellett kezdeni kemoterápiás kezelését, ami több ciklusból tevődött össze, 8 hónapon keresztül tartott az aktív kezelés. Tavaly szeptemberben elkezdődtek a fenntartó kezelések is, -sajnos nem olyan egyszerű megszabadulni a kórháztól, ha egy ilyen betegsége van az embernek-, de rá egy fél évre, sajnos relaptált a betegség! Ismét megjelentek a leukémiás sejtek Roland szervezetében. Ekkor kellett a transzplantáció mellett döntsenek az orvosok, s még mindig zajlik a harc a kóros sejtek ellen! Ami jó hír, hogy van egy kis GVHD-s reakció Rolinál, azaz küzdenek a donor sejtek! Ez egy immunreakció, a saját és a donortól kapott sejtek harca. Bízunk benne a donor T-sejtek győzedelmeskednek a rossz sejtek ellen! Reméljük, hogy ez az új kezelés teljes remissziót fog hozni Rolinak!
V Roland
Rolandnak van egy tündéri édes hugija, akivel ma a Démétér Házban találkoztunk is, ő látható a fotón a bátyussal! Egy másik kis beteg öcsikéjével játszott a ház közös nappalijában, amíg mi a szülőkkel beszéltünk! 🙂✌️
A család kezét természetesen nem engedjük el, amiben tudunk, s amit alapítói okiratunk és lehetőségeink engednek, segítünk nekik továbbra is! Rolanddé volt idén a 197. támogatás átadásunk, köszönjük szépen minden támogatónknak, hogy ezt lehetővé tették! Akik segíteni szeretnének, ők minden, a betegeinkhez vezető támogató csatornát megtalálnak az alábbi linken! Tudsz segíteni egy egyszerű, gyors 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenettel is akár, vagy banki átutalással, esetleg akinek ez a szimpatikusabb, online bankkártyás adományozással is! Bővebbi információért kattints felül a "hogyan segíthet" gombra!
Hajrá Roli, neked csak annyit üzenünk, légy még erős! Anya és apa imád, gyógyulj meg mihamarabb! A szülőknek kitartást kívánunk, segíteni fog, segítenie kell ennek az újfajta kezelésnek! ❤️❤️❤️

Noémi egyedül vívja harcát- A kórházban jártunk nála

Ma annál a felnőtt akut leukémiás beteg hölgynél jártunk, akire a közelmúltban a Szent László Kórház pszichológus hölgye hívta fel a figyelmünk. Tőle tudtuk meg, hogy fekszik az osztályon egy olyan beteg, akinek korábban meghalt az anyukája, s egyetlen rokon tud csak hozzá járni látogatóba, de ő is a nagy távolság miatt elég ritkán. 

Akkor tudtuk meg a pszichológus hölgytől, hogy Noémi, a szóban forgó betegünk az egyik látogatásakor említette, hogy mennyire jól esne neki, hogyha tudna magának a kórteremben egy-egy gyors kávét, vagy teát készíteni, így mi akkor azonnal léptünk is a dologban. Két nap múlva vittünk vízforralót Noéminek, többféle teaválogatást, Nescafe-t, hozzá bögrét, s ami szükséges, -ezt a posztot egy picivel lejjebb görgetve láthatjátok-, és anno megbeszéltük, hogyha bármikor szüksége lesz segítségre ilyen téren, akkor szól, s viszünk neki, amit kell. 

F Noemi

Pénteken ismét hívta a számunkat a kórházi pszichológus hölgy, s elmondta, hogy Noémi nem tud már hívni minket, mert nagyon erőtlenek a karjai, mozgatni is alig bírja őket, s nem tudja megfogni a telefont, mivel az ujjai sem engedelmeskednek, nem tudja behajlítani őket, így ő tolmácsolná, hogy Sudocrem-re lenne szüksége a betegnek. 

Ma elmentünk bevásárolni ismét a hölgynek, hívni nem tudtuk, mert ugye nem tudja felvenni a telefont a kézprobléma miatt, de vettünk mindent, amit úgy gondoltunk, hogy szükséges! 
Amikor meglátta Noémi, hogy miket vittünk még a Sudocrem mellett, mindennek nagyon örült!

Volt a csomagban ismét tea, kávé, cukor és citromlé, ásványvíz, szalvéta, toalett papír, zsebkendő, tusfürdő, testápoló, ami jól fog jönni a kezelésektől száraz bőrére, fogkrém, fogkefe, no meg persze Corsodyl a megfelelő szájhigiéniáért a bacik ellen! 

Noemi Tamogatas

Az osztály nővérei nagyon odafigyelnek Noémira, tudják jól, hogy most nincs egyszerű helyzetben a beteg, ők készítik most Noéminek a kávét-teát, ők segítenek a tisztálkodásban is, stb.

Még a héten egy dolgot fogunk vinni a hölgynek, ami nem más, mint egy rádió, mert az nagyon hiányzik a kórteremből, az emberi hang. Gondoljunk csak bele, Noémi egyedül fekszik egy kórteremben, most ráadásul ugye a mozgás is nehéz! Milyen az, amikor napról-napra mozdulatlanul, gyengén, kiszolgáltatottan kell feküdni némán, egy ingerszegény környezetben, mikor a test nem mozog, de az elme épp! Közben folyik az infúzió, s ráadásul jól sincs a beteg! 🙁 

Szóval Noémi, ma nem tudtunk már visszamenni hozzád a rádióval, de szerdától ígérjük a nővérek és az orvosok hangja mellett más hangok is felcsendülnek majd a szobádban! 🙂👍

(Noémiről a fenti fotó korábban készült, ma nem volt jó állapotban a hölgy, így nem is készült fotó róla, csak a dolgokról, amiket vittünk neki.)

Nándor szobáján egy ablakcsere volt aktuális, amiben segítettünk az anyukának

A képen látható 10 éves kisfiú szobája ablakának kicserélésében segítettünk az édesanyjának. Betegeinknél nagyon fontos otthonukban a megfelelő higiénés körülmények megléte, aminek része egy jól záró nyílászáró is, ami bizony Nándi szobájában cserére szorul. Az anyuka egyedül neveli gyermekét, 2017 nyarától küzdenek a halálos kórral, eddig nehézkesen, de mindent próbált felújítani a lakásban, de már az ablakok lecserélésére nem maradt megtakarításából. A következő megkeresést kaptuk a közelmúltban:

“Kisfiamnál 2017 júniusában T-sejtes lymphoblastos lymphomát diagnosztizáltak. Az első időszak számunkra iszonyatosan megterhelő volt lelkileg, és anyagilag is. 2018 márciusában befejeztük az aktív kemoterápiás kezeléseket, de a fenntartó kezelések jelenleg is zajlanak!

Gyermekem szobájában a nyílászárók cseréje szükséges. Régi, elkorhadt fa ablakok vannak a szobán, amiket nem lehet rendesen bezárni. Egyedül nevelem kisfiamat, és sajnos az ablakokat nem tudom segítség nélkül megvásárolni.”

Még most jó idő van, de megállíthatatlanul jön a tél, ezzel együtt a hideg, elengedhetetlen, hogy a zimankós időben egy beteg kisfiú szobáján jól zárható ablak legyen, ami mellett, vagy amin keresztül nem tud bejutni a hideg! Ha ez fordítva lenne, akkor ugye egyrészt hiába fűtenének, kiszökne a meleg a szobából, másrészt a hideg beáramló levegő rögtön pára formájában lecsapódna, s az bizony előbb-utóbb a falak penészesedéséhez vezetne, ami veszélyeztetné Nándi egészségét. Az alapítói okiratunkban megfogalmazott céljaink szerint feladatunk a rosszindulatú vérképzőszervi betegek közvetlen segítése, így tudtunk most ebben az esetben is helyt adni a kérelemnek!

Hamarosan beszerelésre kerül egy új műanyag nyílászáró, s az biztos, hogy onnantól kezdve a meleg bent, a hideg pedig kint fog maradni! 😉✌️
Nándort és anyukáját innen is üdvözöljük, továbbra is szuper egészséget kívánunk! Kitartás, ez már a végső hajrá, rendben lesz minden!

B Nandor

Kérjük, ha teheted segítsd két dologgal betegeinket! A kettő együtt neked csupán 500.- Ft-ba fog kerülni! Egyrészt kérünk oszd meg posztunk, s mellette küldj egy emelt díjas SMS üzenetet Adhat Vonalunkra!
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

A nap 24 órájában él a vonal! Ha kéznél a telefonod, akár most is célba tudod juttatni adományod! Köszönjük segítséged! Megismernéd a többi betegünket is? Nincs más dolgod, görgess lefelé itt az oldalon!

Auchan ajándékkártyát kaptak Leviék, köszönjük szépen a felajánlást Auchan Magyarország Kft!

Levikénket már többen ismeritek, három éve transzplantálták ezt a cukorfalat kisfiút, azóta lehetőségeink szerint folyamatosan támogatjuk a családot, így találkozhattatok már vele több fotón is! Ez történt ma is, picit segítettünk a család mindennapi kiadásaiba, egy 50 000.- Ft értékű Auchan ajándékkártyával tudtunk hozzájárulni az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásukhoz az Auchan Magyarország Kft jóvoltából. A napokban kaptuk a “madaras áruháztól” ezt a tárgyi felajánlást, s Leviék voltak azok, akik megkapták tőlünk!

Levi Auchan Ajandekkartya Atadas

Leventének van egy kisöccse is, akinél autizmust diagnosztizáltak, glutén, és sok más allergén diétát tart a család a kisfiú állapotának javulása érdekében, így lesz helye a kártyán lévő pénznek. Ezek a termékek köztudott, hogy nem olcsóak, de mivel hatásos a kúra, így tartják a diétát! Levinél pedig továbbra is fontos az otthoni megfelelő higiénia, így egy “normál” családhoz képest több fertőtlenítőszer fogy náluk, mint általában, úgyhogy duplán jól jön a támogatás!
A Démétér Házban találkoztunk Leventével és anyukájával, ahová vártuk a LAHA egyik munkatársát, aki egy rövid kis videót forgatott velünk, amit Ti is hamarosan láthattok majd! Hogy mi is az a LAHA pontosan, kik ők, és mit csinálnak? Itt találtok róluk egy bemutató anyagot, érdemes megnézni: https://m.youtube.com/watch?v=EbTD6j0xnUs

Szuper kis délelőttöt töltöttünk a Démétér Házban, ahol találkoztunk egy másik olyan érintett anyukával is, akik eddig még nem kérték a segítségünk, de ma megbeszéltük, hogy támogatjuk őket is hamarosan! Náluk is egy fiatal kis fiúcska a beteg, akit most transzplantáltak, de sajnos így a beavatkozás után is megjelentek a beteg sejtek! Lelkileg és anyagilag is szétzilálta őket a betegség, segítenünk kell, segíteni fogunk nekik ebben a nehéz időszakban!

Leviéket innen is öleljük, reméljük picit sikerült enyhíteni a bevásárló kártya lévén a kiadásaikat!

Céged van, és szívesen segítenéd betegeinket pénzbeli, vagy tárgyi támogatással? Nézd, ezt az oldalt neked hoztuk létre (lap alja): /hogyan-segithet

Facebook oldalunkon minden posztmegosztást örömmel veszünk! 😉✌️ #stopleukémia #amikishőseink #veletekvagyunk

Amikor a szemek beszélnek

Ha erre a fotóra ránéz valaki, az rögtön tudni fogja, hogy Máténak mennyit jelentett ez az apró segítség! Még süt a nap, de úgy rohan az idő, hogy hamarosan el fognak kelni a kis betegnek ezek a vastagabb, télies új cipők! Most kezdte az első osztályt a kisfiú, s megtudtuk a napokban, hogy nincs megfelelő meleg, vízálló cipője, így próbáltunk azonnal lépni a dologban még most, az ősz elején!

L Mate Cipo Tamogatasa

Sokan tudják, milyen az, szegény családban felnőni! Amikor anyu és apu éjt nappallá téve dolgozik, ha épp van mit, s mégis minden forintot nagyon be kell osztani, hogy a hónap végén legalább étel jusson az asztalra! Milyen az, amikor vizes zokniban kell hazamenni az iskolából, mert beázik a régi, elnyűtt cipőnk... Nos, Máténál ez nem lesz így, bízunk benne nem fog átázni, fázni a lába a legnagyobb télvíz idején sem!

Máté a kezelései idején egy évig volt kórházban, mert rosszul viselte a kemoterápiát, nem evett, s nem ivott, így szondán keresztül táplálták anno. Akkor nagyon lefogyott, ez látszik a mai napig, egy vézna, vékonyka kisfiúról beszélünk. A lába izmai is sajnos gyengék, egy lumbálás alkalmával korábban bevérzett a szúrás helye, illetve végig a gerince mentén, s sajnos annak az lett a szövődménye, hogy sokáig nem tudta mozgatni a lábait. Megműtötték anno, a jobb lába rendbejött, de a bal elkezdett sorvadni. Gyógytornára jártak, és járnak is a mai napig, de csekély, mondhatni elenyésző a javulás, járássegítőt hord! Cipővásárlásnál is több szempontot figyelembe kell venni, első és legfontosabb, hogy tartsa a bokáját a lábbeli, mert anélkül még bizonytalanok a lépések. A család Kecskemét közelében lakik, az édesanya ott, a belvárosban található bevásárlóközpontban talált egy olyan boltot, ahol tudott válogatni a megfelelő magas szárú és jó tartást biztosító lábbelik között. Mi kiutaltuk nekik a két bakancs árát, a szülők megvették a lábbeliket, s ma már meg is kaptuk tőlük a visszaigazoló fotót!

Használd egészséggel a cipőket Máté! Szorítunk neked, hogy mielőbb használjanak a gyógytornák, s izmaid visszanyerjék erejüket!

Nem egyszerű az életük, de boldog a család, anya egészséges

Ma egy édesanyát támogattunk, Spar ajándékkártyával a család élelmiszer és fertőtlenítőszer kiadásaihoz járultunk hozzá, OMV benzinkártyával pedig az utazási költségeik kifizetését tettük könnyebbé!

Katalinra többen is emlékezhettek, anno egy korábbi támogatásánál közölt fotón még sokkal kisebb volt kisfia, egy lufiból hajtogatott tigrissel voltak láthatóak a képen, akkor még az osztályon feküdt bent anyuka, most pedig már “csak” az ambulancián volt jelenésük, vérkép kontroll, stb. vizsgálat, ami ilyenkor szükséges! Év elején januárban volt Katalin transzplantációja, de még mindig hetente kell Budapestre járniuk, van úgy, hogy egy héten kétszer is, mert 100% donor vérképzése van ugyan a hölgynek, de a fehérvérsejt és vérlemezke elemek számai nem igazán akarnak emelkedni! Sejtnövelő injekciót kap a beteg, annak hatására immel-ámmal súrolja a normál tartomány minimumát a fehérvérsejtszám, de mikor nem kap injekciót, ismét leesik a sejtek száma! Szokott ilyet csinálni az új csontvelő, de már mindenki nagyon várja, hogy injekció nélkül is szép vérkép legyen! A lényeg, hogy beteg sejtek nincsenek, bízzunk benne hamarosan magukhoz térnek az őssejtek, s elkezdenek szépen dolgozni ilyen téren is!

B Katalin

A múlt héten találkoztunk a Szent László Kórházban Katalinékkal, épp két épület közti futásunkban szólított meg minket az apuka, szóba elegyedtünk, s akkor tudtuk meg, hogy mennyi kiadásaik vannak, az apukának eltört a lába, s nem tudott dolgozni, et cetera, et cetera, sajnos a baj mindig csőstül jön, s megbeszéltük, hogy ezen a héten próbálunk egy kicsit mellettük is ott lenni anyagilag. Így is lett, ma már nem véletlenül futottunk össze, hanem ez már egy megbeszélt találkozó volt a kórház udvarán. Gyermekük még mindig nagyon cuki, 😉 egész végig hol az apa ölében, hol a földön volt, beszélgetés közben picit huncutkodtunk vele is...s feljött a téma, milyen nehéz volt anno, amíg anya kórházban volt, illetve az is, hogy bizony az ilyen családoknál is, ahol a szülő a beteg, bizony van gyermeki érintettség! Lehetne tagolni, hogy azért ez mégsem olyan, de bizony szerintünk közel ugyanaz! Talán annyi a különbség, hogy a gyerekeket ez esetben nem kell szurkálni, de bizony nem egyszerű megmondani egy egy-két éves gyerkőcnek, hogy most anya beteg, s nem láthatod egy jó ideig! Fájó ez mindenkinek, gyereknek-felnőttnek egyaránt!

Na de evezzünk picit vidámabb vizekre, szerencsére a hosszas kórházi kezeléseknek vége, anya otthon! Nem egyszerű az élet, de azt szokták mondani, csak egészség legyen, a többi valahogy megoldódik! Bízunk benne picit sikerült a terhekből levenni a család válláról, akiket innen is üdvözlünk!

1