Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Volt erre példa régen, de ma már nem így működik a dolog! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

Legy Csontvelo Donor

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik az! 

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints erre a linkre: /bajzat-kriszitan-tortenete/

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Honlapunk főoldalán megtalálod az aktuális kampányainkat! Nem kell mást tégy, csak itt a logónkra kattintanod!

Image

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt: /ado

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, a fenti címsort másold be, s oszd meg a Facebook oldaladon! Segíts így eljuttatni az információt a lehető legtöbb emberhez!

További információt donor kérdésben a fenti képre kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

A Magyar tengerhez készülök- Köszönöm a felajánlást a balatonföldvári családnak!

Sziasztok kedves Nénik és Bácsik! Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam nektek, Míra vagyok, egy 5 éves nagylány. Sajnos korábban egy akut leukémiát diagnosztizáltak nálam, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kaptam a kezeléseimet, itt találkoztam anno az Alapítvány képviselőjével, Krisztián bácsival is.
K Mira
Pár napja egy csodás telefont kapott az anyu tőle, ugyanis kiderült, hogyha van kedvünk, szabadidőnk, s szeretnénk is, akkor elmehetünk a Balatonra pihenni pár napot! Talán nem is kell nektek külön említenem, de nagyon-nagyon megörült ennek a hírnek a teljes család! Képzeljétek, még sosem voltam a magyar tengernél, és már nagyon vágytam rá, hogy láthassam egyszer. Most ez egy jótékony néni felajánlásának köszönhetően meg is valósul! Móni néniéknek van egy gyönyörű apartmanja Balatonföldváron, amit nekünk ad két éjszakára! 👏😁 Örömömben táncra tudtam volna perdülni, mikor megtudtam. Négyen megyünk majd a Balcsira július legelején, ott lesz az apu, anyu, s a 13 éves testvérem is! 👍 Gyönyörű a ház, lejjebb görgetve ezen az oldalon találhattok róla fotókat! Lesz saját medencénk, de még akár teniszpályánk is, ha ki szeretnénk próbálni! 🙂
Szüleimnek ez a kis kiruccanás nem sok pénzébe fog kerülni, hisz az utazásunkhoz és az ottani fogyasztásunkhoz az Alapítvány küldött anyunak 50 000.- Ft-ot! 😉✌️
Köszönöm szépen neked Móni néni, hogy lehetővé tetted nekünk ezt a nyaralást, ígérem küldök majd sok-sok mosolygós fotót magamról, hogy láthasd itt az Alapítvány oldalán, milyen jól érzem magam! Sok puszi neked, és mindenkinek, aki segíti sorstársaimat!
Azt még el is felejtettem említeni, pedig nem mellékes, az Alapítvány a pénzt a Szegeden induló “Jótékony futó”-k adományaiból tudta kiutalni nekünk! Puszilom a maratonistákat is! 😘

Kende az időszakos kontrollvizsgálaton való megjelenése után a Balatonra indul egy pár napos pihenésre

Míra mellett szeretnénk bemutatni nektek Kendét is, aki a másik kedvezményezett lesz, ugyanúgy két éjszakát fog eltölteni szüleivel Balatonföldváron, egy család felajánlása lévén, mint Míráék!
Mónika, a felajánló hölgy ugye a napokban jelezte felénk, hogy balatonföldvári nyaralójukat szívesen odaadnák két családnak egy-egy pár napra, hogy töltődjenek, kapcsolódjanak ki a nehéz, kezelésekkel teli időszak után! Nagyon szép a gesztus, innen is köszönjük a családnak a felajánlást!!! ❤️ ...és, ha már jött egy ilyen szép segítségünk, akkor természetesen ebből a pihenésből mi is kivesszük a részünk, na nem a lábunk lógatásával, annál inkább még egy plusz segítséggel, ez a család is 50 000.- Ft pénzbeli támogatásban részesül tőlünk, hogy fedezzük az oda, s hazaútjukat, illetve a fogyasztásukat a Balatonon tartózkodásuk idejére, ugyanúgy mint az előző posztban megismerhető Míráék. Ha esetleg ez az összeg nem fedezne mindent, úgy akkor sem kell már sokkal kipótolni majd, hogy jól érezze magát a család!
T Kende
Kende túl van egy csontvelő-transzplantáción, rájuk fér egy kis üdülés a szó szoros értelmében is véve akár! Épp az első pihenési napon lesz Kendének egy időszakos kontroll, így ők Budapestről fogják célba venni a Balatont, miután megjelentek a Szent László Kórházban. Ott mindennek rendben kell legyen, s uzsgyi az M7-es autópályán hamar ott lesznek Földváron! 👍 Ha esetleg valami miatt közlekedési dugóba kerülnének, úgy félúton még unaloműzésképpen dalra is fakadhatnak, elénekelve a “Földvár felé félúton” című slágert! 😁😉👍
Na jó, ne poénkodjunk, nagyon szuper pihenést nektek Kende, érezd jól magad, ölelünk sokszor! Azért egy-két mosolygós fotónak örülni fogunk, ha kaphatunk majd! ✌️
Jó utat kívánunk a családnak!
Csak csendben szeretnénk megsúgni, hogy Mónikáék készültek egy “kis” ajándékkal a két családnak, a képen látható játékok fogják őket várni amikor megérkeznek! Le a kalappal a vendégül látó család előtt!
Ajandekok
Te is szívesen segítenél? Ha nem is ekkora felajánlással, csak egy picivel, amit épp gond nélkül adni tudsz? Mi minden apró segítséget hálásan köszönünk, mint láttuk már többször, a sok kicsi tud sokra menni! Segítségnyújtáshoz kattints ide, s válaszd ki a neked megfelelőt!

A bajban nem szabad a fejünket a homokba dugni!- Szorítunk Jázmin, hogy minden rendben legyen!

Ha nagy a baj, segítenünk KELL! Egy szervezetnek a váratlan helyzetekre is fel kell készülni, persze figyelembe kell venni a lehetőségeit! Most Jázmin anyukájának sikerült azonnali segítséget nyújtanunk, hála a ProgRun Kft szervezésében a közelmúltban megrendezett Szeged Maraton "Jótékony futó"-inak! Az indulók közül ugyanis sokan a szervező cég kezdeményezése mellé álltak, és adományaikkal segítették a leukémiás betegeket! Az így beérkező adományok tették most lehetővé, hogy vis maior segítsünk az alábbi családnak. A fotón látható kislány alapbetegsége egy krónikus myeloid leukémia (CML), nem rég meg kellett műteni a fogát, mert fel volt duzzadva az ínye, nyirokmirigyei, s most annyi pénze sincs a családnak, hogy visszamenjenek kontrollra a kórházba! Sajnos vannak olyan háztartások, ahol valóban ennyire szűkösek a lehetőségek, és ilyen esetben nem szabad nem segíteni! Dolgozna az anyuka, ha tudna, de otthon kell legyen négy éves kislányával.

B Jazmin Petra

Jázmin leukémiájára 2017 tavaszán derült fény, krónikus leukémia lévén szájon át szedhető gyógyszeres kezelést kap, egyenlőre azt a tájékoztatást kapták a tanszéktől, hogy nem szükséges jelen pillanatban transzplantáció. A krónikus leukémiáknál is van az a kategória, amikor az átültetés szükséges, de egyenlőre Jázmin betegségét még úgy tűnik kordában sikerül tartani. Reméljük nem lesz rá sosem szükség, de mentsvárként még mindig ott van a beavatkozás.

Jázmin anyuka, számlájukon a pénz, utazzanak el Debrecenbe, menjenek vissza az orvoshoz, ismét nagyon beduzzadt, megdagadt a pici ínye/nyirokcsomói, nem szabad elbagatellizálni a dolgot, pláne egy ilyen háttérbetegség mellett! Reméljük nem lesz semmi nagyobb baj Jázmin fogával! Örültünk, hogy segíthettünk, vigyázzanak egymásra!

Jázmin fotóját az édesanya írásos engedélye, hozzájárulása lévén tudtuk megosztani! Ahol a beteg, vagy 14 év alatti gyermek esetén a törvényes képviselője hozzájárul, ott megosztjuk az érintett fotóját, keresztnevét, esetleges rövid betegségtörténetet, hisz úgy véljük, és ez így is van, hogy fontos az átláthatóság, a visszaigazolás a támogatók felé, hogy láthassák adományaik célba érkezését!

Lacikának fenntartó kezelései zajlanak- Segítségünket kérte a család

Egy hét éves kisfiúnak tudtunk alapítványos segítséget nyújtani, akinek az anyukájától a következő támogatásukat kérelmező levelet kaptuk:
"Történetünk 2016 december 06-án kezdődött az akkor még öt éves kisfiunknál, Lacikánál. Tüszős mandulagyulladásból gyógyult volna ki, mikor is jöttek a tünetek. Fáradékonyság, levertség, végtagok elnehezedése, apró pontszerű bevérzések, láz, orrvérzés. Azonnali vérvétel, és az eredmény sokk! Akut lymphoid leukémia! Azt sem tudtuk hirtelen, hogy mivel állunk szemben, csak azt tudtuk, a gyermekünk veszélyben. Azonnal sürgősségi mentővel mentünk a Szegedi Gyermekklinikára. Az ottani eredmények is igazolták, hogy leukémiával állunk szemben! Folyamatos kezelések vártak ránk, most 1,5 év elteltével látható a javulás, bár a kemoterápiát, azt még itthon is adni kell neki. Szeptemberben irány az iskola, nagyon várja. Messze még a vég, de kitartóak vagyunk, harcolunk a végsőkig!"
Szutter Laszlo Lenard
Lacikánál jelenleg a fenntartó kezelések zajlanak, ilyenkor a beteg otthonában szájon át szedhető gyógyszeres kezelés alatt áll. Az anyuka írásából kiderült az is, hogy több gyermekük van a családban, egy 1 éves kislány a legkisebb közülük. Általában Ő mindig leköti az anyut, így férje viszi Lacikát általában a vizsgálatokra. A mindennapi élelmiszer és megemelkedett fertőtlenítőszer vásárlásaikhoz járultunk most hozzá, bízunk benne a betegség végképp eltűnt a kisfiú életéből! Kitartást kívánunk a családnak, jó egészséget Lacikának!

A rokkantnyugdíj mellett elkél a segítség, pláne ahol egy iskoláskorú gyermeket nevelnek

Beatrixot a vér-, és vérképzőszervek betegségei lévén tudjuk támogatni, tettük ezt már korábban, mint ahogy a mai nappal is!
Az alapbetegséget 2016-ban diagnosztizálták, fulladás, vérképingadozás, nyirokcsomó megnagyobbodás voltak a tünetek. Nem dolgozik azóta a hölgy, rokkant nyugdíjas lett. Sok-sok megpróbáltatáson van túl Beatrix, korábban ugye a kezelések nehezítették meg a mindennapjait, kihullott a haja, iszonyatos csontfájdalmai voltak, ezek bizony még a mai napig megvannak, emlékszünk rá, hogy többször hívtuk őt telefonon anno, amikor a fájdalomtól még beszélni is alig bírt! Most például a napokban a szemét kellett megműteni Beatrixnak, a könnymirigye van "kicsúszva" a csatornájából, meg valamiért biopsziát is kellett, hogy vegyenek ott valahol a szemkörnyékről, most épp azt fájlalja a beteg, a napokban fogják kiszedni a varratokat. Miért is lenne egyszerű az élet, mindig jön valami kellemetlenség?!

M Beatrix

Még az a szerencse, hogy Beatrixban szerető családja tartja a lelket, mint láthatjuk itt a fotókon is, a most 14 éves nagy fia puszilja az anyut. A rokkant nyugdíj mellett elkél a segítség, pláne ahol egy tini, iskoláskorú gyermeket nevelnek a szülők, élelmiszer, fertőtlenítőszer, és ruházati cikk vásárlására utaltuk ki a család támogatását!

Cs M Beatrix (1)

Azt tudtátok, hogy 2018 a családok éve Magyarországon? ...és azt tudtátok, hogy létezésünk óta már több száz leukémiás megbetegedésben, vagy más vérképzőszervi érintettségben élő családnak tudtunk segíteni a mindennapjaikban! Ez leginkább a Ti, az adományozók érdemei, hisz nélkületek nem tudnánk nap, mint nap eleget tenni a hozzánk érkező támogatási kérelmeknek! Köszönjük szépen mindenkinek a segítséget betegeink nevében is! 50 000.- Ft pénzbeli támogatásban részesült a család, amit a közelmúltban megrendezett Szeged Maraton “Jótékony futó”-inak az adományaiból tudtunk kifizetni Beatrixnak! Ezúton is köszönjük szépen a ProgRun Kft segítségét!

Nem közhely, az összefogásnak van ereje! Köszönjük szépen a PlayIT főszervezőjének, és a Jófejség.hu csapatának a segítséget!

Egy rendezvénysorozat, négy nagyváros, egy felajánló cég, egy elhivatott csapat, hatalmas összefogás, s az eredmény 604 565.- Ft adomány a leukémiás betegeknek!

Minden úgy kezdődött még évekkel ezelőtt, hogy a PlayIT főszervezője a Meex Agent Kft ügyvezetője felfigyelt munkánkra, 2016-ban a Budapest PlayIT Show-n külön Charity standot kapott Alapítványunk, amikor is egy 10 hónapos pici babánknak gyűlt össze szép segítség, idén pedig egy teljes gyűjtéssorozat valósult meg a Jófejség.hu csapatának köszönhetően! Egy néma aukció keretében több gameres relikviára lehetett licitálni, aminek a bevételét betegeink támogatására ajánlotta fel a szervező cég. Négy helyszínen összesen 604 565.- Ft gyűlt össze, amit ma meg is kaptunk a jófejek csapatától, a Szintlépés Alapítványtól! A pénzt a szervezővel való egyeztetés után az idei nyári táborra fogjuk fordítani. Ezt a szép nagy adományt budapesti, debreceni, győri és szegedi gamerek adták össze, amit mindenkinek külön-külön is köszönünk!!!

Playit Jofejseghu

A PlayIT Show-ról azt kell tudni, hogy már hetedik éve járja az országot és viszi el a gamer közösséghez a legújabb videojátékokat, PC és konzol eszközöket, kiegészítőket és más IT újdonságokat. A rendezvényekről természetesen nem hiányozhatnak az ország legnépszerűbb gaming videósai, Youtube sztárjai sem, akikkel akár személyesen is találkozhatnak a látogatók. Mindig nagy érdeklődésnek örvend a rendezvény, sok-sok fiatal örömére szervezik meg az eseményt! Idén még hátra van egy rendezvény, amit Siófokon rendeznek a szervezők, itt találod a honlapot: http://playit.hu/balaton/oldalak/playit-show-balaton/

A Jófejség.hu csapata 2017 augusztusa óta tevékenykedik, ekkor hozták létre a Szintlépés Alapítványt, hogy modern eszközökkel, külföldön már működő modellek alapján gyűjtsenek adományokat a ténylegesen rászorulóknak, akár más alapítványoknak, egyesületeknek.
Egy-egy hónapon át tartó kampány során lehet adományozni annak az alapítványnak, akit az aktuális kampány "arca" a legközelebb érez magához. Munkájukról itt lehet informálódni: https://www.jofejseg.hu

Köszönünk mindent a támogatóinknak, mi dolgozunk tovább folyamatosan! Az adományozók pénze és a mi munkánk, nem más, mint a leukémiás betegek segítése! Hajrá előre, mint látjuk nem közhely, az összefogásnak igenis van ereje!

Levente betegségét most diagnosztizálták- Elsőként nyújtottunk segítséget

Levente leukémiáját most diagnosztizálták, az első kezelése zajlik a Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinikán. Egy korábbi kis betegünk édesanyja hívta fel a figyelmünket a családra, s kérte, hogy segítsünk nekik, amennyiben van rá módunk.

Megkaptuk tőle Leventéék elérhetőségét, s már tárcsáztuk is a számot. Elmondtuk a nagyfiú édesanyjának, hogy milyen dokumentumokra van szükségünk a támogatásukhoz, s megbeszéltük vele, hogy másnap találkozunk a kórházban.

Levente

Most Tesco vásárlási utalványt kapott a család, s némi pénzbeli támogatásban részesítettük őket, ami jól jön a kórházi mindennapi kiadásokra, s tervezzük még a jövő hónapban is a segítségnyújtást! Otthonuk felújításra szorul, azt a támogatást az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására fogjuk kiutalni.

Hosszú út áll a nagyfiú előtt, de csakis biztatni tudjuk! Erő, kitartás, s győzni kell! Nyilván nem olyan könnyű ezt az egész élethelyzetet feldolgozni 15 évesen, ráadásul itt a nyár, az iskolai szünidő, bizony nem a kórházban lenne helye egy tininek! Bízunk benne jól fog reagálni Levente szervezete a kezelésekre, hogy már az első apláziás időszak után csupa egészséges fehérvérsejtek fognak visszajönni, s a későbbiekben hosszú távon sem lesz szükség transzplantációra. Sajnos egyetlen olyan kezelési protokoll sincs, ami mindössze egy kemoterápiás ciklusból állna, így rövid otthonlét után ismételten citosztatikumok adását kell eszközölniük majd az orvosoknak, de mint tudjuk, ennél az alattomos betegségnél csak ez vezet a gyógyuláshoz. Szorítunk Levi, csakis előre nézz! 💪

Egy gyermekes család sem lehetne tűzhely nélkül- Ez esetben az érintettség lévén kompetenciánk, hogy segítsünk

Épp tegnap kaptuk meg az április havi Adhat Vonal adományokat a szolgáltatótól, ennek köszönhetően tudtunk most vis maior lépni az alábbi segítség kérésben. Mert ugye mégsem maradhat egy kisgyermekes család tűzhely nélkül! Máté egy korábbi akut leukémiás kis betegünk, akinek a mai napig oda kell figyelni az étkezésére. Ha nem néznénk a betegséget, nyilván akkor is fontos, minden gyermeknek naponta legalább egyszer meleg, főtt ételhez kellene, hogy jusson, de mivel esetükben a betegség is fennáll, így kompetenciánk, hogy segítsünk!

L Mate

Az anyukának nem volt kihez fordulnia, így keresett meg minket elkeseredésében. Nem kért ő sokat, nem hiper-szuper drága új tűzhelyet szeretett volna, csak épp egy használt háztartási eszközt...nem volt kérdés, hogy segítünk! Az alábbi üzenetet kaptuk Máté anyukájától:

“Tisztelt Alapítvány! Szeretném a segítségüket kérni! Teljesen szétégett a gáztüzhelyünk, használhatatlan lett, ereszti a gázt is, így muszáj egy használtat venni mert újat nem tudok. Ebben szeretném a segitségüket kérni, hogy amit találtam itt helyben meg tudjam vásárolni. Az ára 26000.- Ft volna. Kölcsön nem tudok kérni senkitől és nem kapunk segítséget sehonnan. Hiába küzdünk, hogy jó legyen Máté lába, sajnos az se javul. Szeptembertől iskolába készülünk, de nem sok jót mondanak! Kérem, hogy ha nem tudnak segíteni, akkor is jelezzen vissza, mert holnapig van elrakatva. Válaszát elöre is köszönöm, tisztelettel!”

A vételárat kiutaltuk az anyuka számlájára, azóta már üzembe is állt a megvásárolt tűzhely, az imént kaptuk róla az alábbi fotót. Kérdeztük az anyukától, hogy mennyire van jó állapotban ez a főző-sütő alkalmatosság, ő azt válaszolta, hogy teljesen megfelelő, így reméljük sokáig fogja majd a családot szolgálni! Sok-sok finomságot kívánunk neked Máté, anya holnaptól ismét el tudja készíteni a kedvenc ételeid! 🥘🍝🍕🍖😉👍

L Mate Gaztuzhely

27-én lesz a következő kontroll Szegeden, bízunk benne minden rendben lesz a vérképpel!

Aki tud, kérjük segítse a munkánkat egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenettel!

A telefonszám: 13600
Az üzenet szövege pedig: 41

1