Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Volt erre példa régen, de ma már nem így működik a dolog! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

Legy Csontvelo Donor

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik az! 

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints erre a linkre: /bajzat-kriszitan-tortenete/

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Honlapunk főoldalán megtalálod az aktuális kampányainkat! Nem kell mást tégy, csak itt a logónkra kattintanod!

Image

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt: /ado

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, a fenti címsort másold be, s oszd meg a Facebook oldaladon! Segíts így eljuttatni az információt a lehető legtöbb emberhez!

További információt donor kérdésben a fenti képre kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Ha segítségről van szó, a kis dolgok is nagy erővel bírnak

Van az a helyzet, amikor épp csak meg kell fogni valaki kezét, s azt mondani gyere, segítek! Így tettünk most mi is, egy olyan édesanya kezét fogtuk meg képlékenyen, aki már súlyos hónapok óta nem volt otthon kisfiával, és vittük el kérésére egy hipermarketbe, hogy bevásároljon a mindennapokra. Hónapok óta a Szent László Kórházban található Démétér Házban élnek, itt főznek, itt mosnak, s mivel az édesanya folyamatosan kisfia mellett van, így egyértelmű kiesett a munkából, ezáltal a kereset is csökkent, s már nehézkes az élelem és a mosószerek megvásárlása is!

L Mate (1)


Elvittük most az anyukát a fenyőfás áruházlánc egyik nagy hiperébe, s mondtuk szedje össze a polcokról amire szükségük van. Mi mentünk a hölgy után, toltuk a kocsit, segédkeztünk az olyan termékek árazásában amiket mérni kellett, s a végén a kasszánál fizettünk. Került a bevásárlókocsiba mindenféle élelmiszer, ami a főzéshez kellhet, friss zöldség, gyümölcs, tejtermék, szárazáru, hús, egy kis édesség Máté kedvencei közül, mosószer és öblítő. “Munkánk” végeztével visszavittük Máté anyukáját a Démétérbe, itt vittünk még egy másik családnak egy kisebb fertőtlenítőszer-, mosószer csomagot, majd indultunk tovább!

A két támogatás alig volt több, mint 30000.- Ft, mégis nagy örömet szereztünk két érintett családnak is! Mindketten gyermekeik életéért, egészségéért küzdenek, ilyenkor jól jön minden pici segítség, de még csak egy jó szó is!

V Roland (1)


Máté hét éves, alapbetegsége egy Myelodysplasias syndrome, Roland, aki a pár flakon fertőtlenítő és mosószer csomagot kapta kilenc éves, neki az alapbetegség egy akut leukémia. Mindkettejüket transzplantálták, Máténál még nem egyértelműen jó a vérképzés, valamiért az új csontvelő még nem akar trombocita sejteket képezni, Rolandéknak pedig egy vírusos szövődménnyel telik meg a bajuk. Étvágytalan, nem nagyon akar enni...tegnap épp találkoztunk vele a Démétérbe, kérdeztük tőle mi a kedvenc étele, pörkölt és főtt tészta, jött a válasz, mondtuk neki nekünk is épp ez a kedvenc, egy jót nevettünk, biztattuk, hogy egyen minél többet! Ahhoz, hogy megjöjjön a régi erőnlét, enni kell!

A két kisfiún kívül még egy 8 éves kislányt támogattunk, illetve egy 48 éves felnőtt hölgy betegünk utazási költségeihez járultunk hozzá, ami a kórház és a lakóhelyük közti folyamatos távolság megtételét illeti! Ő is visszakerült a kórházba, jól jön a segítség, hogy tudja látogatni párja!

Az egyik képen Máté a most kapott termékekkel, a másikon pedig Roland, talán anya, vagy apa nagy napszemüvegében! 😉👍 Ha szimpatikus neked az, amit csinálunk, kérjük segítsd munkánk! Egy 500.- Ft-os SMS, vagy pár ezer forint utalás, bármelyik jól jön!

SMS:
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

Utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Egy édesapáért küzdenek az orvosok, mi pedig segítjük őt, amiben csak tudjuk

Ma egy 32 éves felnőtt betegünk, egy fiatal apuka várt minket a Szent László Kórházba, akinek a közelmúltban sajnos relaptált a betegsége! A transzplantáció után mindenki azt hitte, hogy minden rendben lesz Dénesnél, az élet sajnos nem így hozta! 🙁 Közel, s távol mindössze hatvan nap telt otthon egészségesen, s kiújult a leukémia! Ő volt az az apuka, akire a korábbi posztunkban utaltunk, s hála két célzott befizetésnek, ma 50000.- Ft értékben tudtuk meglepni a családot benzinkártyával! Tudatosan írtunk családot, mert az érintettten kívül Dénes két pici gyermeke, 3.5 éves kisfia és 1 éves kislánya, illetve felesége is nagyon örül a segítségnek, hisz most támogatásunkkal plusz költség nélkül tudnak minél sűrűbben jönni az apuhoz, a szerető férjhez látogatóba, ezzel is erőt adva neki a küzdelemben!

Ma rögtön dél után mentünk a 22-es épületbe Dénes kórtermébe, amit kívülről a látogató folyosóról közelítettünk meg, szájmaszk, s a megfelelő “védőfelszerelés” mellett picit “zavartuk” a szobában! Zavartuk? Dehogy zavartuk, örült nekünk a fiatalember, a telefonbeszélgetések után végre arc is társult a hanghoz! 👍

Először bekukkantottunk csak az ajtón, Dénes épp ott ült az üveg másik oldalán egy kis asztalka mögött, picit élvezte a nap sugarait az ablakon keresztül talán, illetve a természetes fényben jobban is látta, amit épp csinált! Amikor megláttuk, hogy gyermekeinek rajzol, hirtelen összeszorult a torkunk! 😢
Gondoljunk csak bele, diagnosztizálnak egy nagyon komoly betegséget, átvészeljük a kemót, túl vagyunk az átültetésen, hónapok elteltével ismét otthon a családdal, majd két hónap egészség után ismét beköszönt ez a piszok betegség! 🙁

V Denes

Az asztalka mellett az infúziós állványon Cytosar folyt, pont az a kemikália, ami annak idején nekem! 🙁 Nincs mit mondani, megy a drukk, megy a szorítás Dénes, csak előre nézz, és próbáld ezt pozitívan tenni! Tudjuk, hogy nem egyszerű, de még egy második nekifutás után igenis ki lehet jönni győztesen! Hit, erő, és kitartás, erre a három dologra lesz most szükséged! 💪 Ahogy tudunk melletted vagyunk! Idén nem hirdettünk az adó 1%-os kampány idején, azt a pénzt sem szerettük volna előletek, betegek elől elvenni, a következmény az lett a nem hirdetésnek, hogy nagyon pocsék 1%-unk lett, de bízunk benne az emberek mellénk állnak, s segítenek, hogy tudjunk dolgozni! Tudod nagyon jól, beszéltük is, rengeteg beteg van, szükségetek van a segítségünkre! Mi adjuk a munkánk, az erőnk, az energiánk, s talán lesznek olyan emberek, akik mellénk állnak pár forint támogatással, ki-ki milyen összeget engedhet meg kiadni mások megsegítésére! Közhely, de mi is csak pénzből tudunk segíteni! 🤗

Aki szeretné támogatni betegeinket, Ő a következőképp tehetik meg:

Legegyszerűbb, legkevesebb “költséggel” járó támogatási forma egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS elküldése! Ettől a szegény sem lesz szegényebb, de sokat segít egy beteg embertársának! A telefonszám 13600, ide kell csupán egyszerűen elküldeni a 41-es kódszámot!

Második módja a segítésnek az utalás! 👇

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Akinek egyszerűbb/jobb/könnyebb, az tud bankkártyával is segíteni:

https://adjukossze.hu/kampany/a-nagy-harcokat-sokszor-kisgyerekek-vivjak-1094/tamogatom/rendszeres

Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget! A poszt osztható! 🙏🤗

(Dénesen kívül ma négy betegnek is segítettünk összesen 134 083.- Ft értékben, hamarosan láthatjátok ezen beszámolókat is! Azon betegeink történetét/fotóját tudjuk ugye megosztani, aki ehhez írásos engedélyét adta! Ha ez megvan a beteg részéről, mi kommunikáljuk a támogatást! Hisz hogyan is várhatnánk el segítséget az emberektől, ha nincs számukra visszajelzés, hogy kinek/kiknek segítenek!)

Zsófi az egész nyarat kórházban töltötte- Így az átültetés után 100 nappal már nagyon vágyik haza

Zsófika volt a soron következő támogatottunk, idén szám szerint a 218. a sorban. 50 000.- Ft támogatást utaltunk ki az anyuka számlájára az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására. Zsófi és anyukája most már nagyon rég a Démétér Ház lakója, hónapok óta kórházban vannak. Immáron lassan 100 nappal a transzplantáció után nagyon remélik, hogy hamarosan hazamehetnek, és elfelejthetik ezt a rémálmot, ami február óta történik velük!
Zsófi bemutatkozása:

"Zsófia vagyok, egy 8 és fél éves gecsei kislány. A Vaszari Általános Iskola 3. osztályos tanulója vagyok. Az életem ugyanúgy zajlott mint a korombeli társaimé, fociztam, lovagoltam, táncoltam és zongoráztam.
Január végén a születésnapom után belekerültem egy influenzába, amiből nem keveredtem ki. Sokat vérzett az orrom, nagy lila foltok jelentek meg rajtam és egyre fáradékonyabb voltam. Az influenzám eközben mindig visszatért.
Február végén a doktor bácsim elküldött egy gyors vérvételre, aminek az eredménye nagyon rossz lett. Már délután a győri kórházban voltam, ahonnan este átszállítottak Budapestre a Heim Pál kórház onko-hematológiai osztályára, ahol egy hónapig vizsgáltak.

Harmadszori csontvelő vétel után biztosra megmondták hogy MDS (mielodiszplázia) betegségem van. Április elején felkerültem a nemzetközi donor listára.
Május közepén sikeresen találtak egy alkalmas donort. Hosszú egyeztetés után június végén feküdtünk be a Dél-Pesti Centrumkórházba a transzplantációra, amire július elején került sor.
Jelenleg közel 100 napos vagyok, a körülményekhez képest jól érzem magam és az eredményeim is megfelelőek.
Október közepén remélem, hogy már haza mehetek! Családommal, barátaimmal és az osztálytársaimmal újra találkozhatom, és visszakapom régi életem!"

Reméljük, hogy minden rendben lesz hosszútávon Zsófi, s kórházba már csak a kontroll vizsgálatokra kell majd gyere! Vigyázz nagyon magadra, üdvözlünk innen is, szerdán megyünk a Démétérbe, még találkozunk!

B Zsofia

Olvasnál tovább? Megnéznéd kiknek tudtunk még segíteni Zsófin kívül? Görgess lejjebb!

Segítenéd betegeinket? Küldj egy egyszerű 500.- Ft értékű támogató SMS üzenetet!

Telefonszám: 13600

Az üzenet szövege: 41

Utalnál, vagy inkább a bankkártyás adományozást választod? Kattints ide, s máris megtalálsz minden lehetőséget:

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Facebook oldalunk posztjai oszthatóak,  talán épp teáltalad látja majd egy olyan ember bejegyzéseinket, aki megteheti, és szeretné is segíteni betegeinket!

Réka túl van a transzplantáción- Várjuk a sejtek megjelenését, hogy nyílhasson a boksz ajtaja

Sokan nem is tudják, milyen szerencsések akik egészségesek! Nos, a képen látható 11 éves kislány fiatal kora ellenére már tudja mi az a küzdés, milyen az, amikor valakinél egy komoly betegséget diagnosztizálnak. Réka és anyukája július óta folyamatosan kórházban vannak, többször találkoztunk már a Démétér Házban velük, s most segítettük is őket egy picit. A mindennapi élelmiszer kiadásaikban álltunk melléjük, és az édesapa üzemanyag költségéhez kaptak némi segítséget. Réka most a steril bokszban van, megkapta már a német donortól kapott őssejteket, az anyukája hol vele, fent a kórház szinten, hol lent a Démétér Házas apartmanjukban.

Reka

Ma is itt futottunk össze a ház közösségi terében az anyukával, akinek átadtuk a Spar-os ajándékkártyát és az OMV-s benzinkártyát, s egy jót beszélgettünk. Volt itt a közös konyhában több érintett, velük is váltottunk pár szót, köztük egy olyan anyukával, aki május óta az egész nyarat a kórházban töltötte kisfiával, és még mindig nem tudják, mikor mehetnek végre haza, egy olyan huszonéves fiatalemberrel, akinek ugyancsak hónapok óta a kórház az “otthona”...Réka támogatása után átmentünk a 22-es épületbe, ott fekszik most egy anyukánk, akinek kérésére vittünk pár pohár pudingot és tejberizst, ugyanis csak ezt tudja most megenni. Szorítunk innen is neked Kati! 🤞

Na de térjünk vissza Rékánkra. A nagylány bőrén tavasszal sok pici lila foltra lettek figyelmesek, aminek először nem is tulajdonítottak jelentőséget. “Mivel anyukám igen aggódós típus, ezért elvitt vérvételre!”- mondta Réka. Sajnos a véreredmény nagyon alacsony vérlemezke, azaz trombocita számot igazolt vissza, ezért még aznap a szegedi kórház onko-hematológiai osztályán kötöttek ki. Két hét alatt több vizsgálatot végeztek Rékánál, ami után felkerültek Budapestre a Dél-Pesti Centrumkórházba, itt már teljes bizonyossággal mondták az orvosok, hogy sajnos Rékának Myelodisplasiás szindrómája van!

Július végén fel is terjesztették a transzplantációt a bizottság elé, szerencsére gyorsan lett donor is, ma öt napja, hogy a beteg ereiben ott csörgedeznek a német donor életmentő őssejtjei. Jövő hét közepe felé meg is kell, hogy tapadjanak ezek a hemopoetikus őssejtek, s szépen lassan, de biztosan emelkednie kell majd a fehérvérsejt-, hemoglobin-, s trombocita sejtek számainak! Szorítsunk együtt ennek az édes kislánynak!

Az apuka dolgozik, ahogy tud folyamatosan ingázik az otthonuk és a kórház között. Réka testvére középiskolás, őt is nagyon megviselték a történtek, de mára sikerült a szomorúságon felülkerekednie, s ő is látja már az alagút végén a fényt, várja nagyon haza hugicáját!

Úgy néz ki, még azért a hazaút várat magára, de előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor kigördül a család autója Rékával és anyukájával a fedélzeten! 🤞🤞🤞🤞🤞

Ágnes még Debrecenben a klinikán, otthon szerető férje és gyermekei várják már nagyon haza

Az ország keleti régiójában élő 31 éves hölgy betegünknek tudtunk ma segítséget nyújtani. Ágnes kétszeres anyuka, meg kell, hogy gyógyuljon, szerető férje és gyermekei már nagyon várják haza! A gyógyulás terén szerencsére nincs is probléma az elszántsággal, ez kiderül Ágnes leveléből is. Szemezgetünk belőle pár sort:

"Október közepétől taposom a Non-Hodgkin lymphoma útját! (Ezt tavaly év októberére kell érteni.) Egy nagy csomóm volt, ami a bordák között törte át magát és a szívet ölelte, s mellette a nyakamon volt pár megduzzadt nyirokcsomó. Előtte szeptembertől köhögéssel mentem orvoshoz, ami nem múlott. Voltam röntgenen, pajzsmirigy ultrahangon, vérvételen, de semmi nem mutatkozott még. 
Vettek szövettant, s a két hét alatt, amíg annak eredményét vártuk, már tovább nőtt a daganat, mint egy nagy kifli, olyan volt. 
Előbb az onkológiára kerültem, ahol három sugárkezelést írtak ki, majd a kezelőorvosom egy nagyon szuper hematológushoz irányított. Imádom a dokimat, és ez nagyon sokat számít!

Megkaptam az első kemót, és visszament minden a nyakamról. Annyira boldog voltam! Mondták az orvosok is, hogy ez amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is húzódik vissza! Hozzátették, nagyon jól is gyógyítható a hematológiai betegségek közül.

Már nyolc kemó után vagyok, kétszer voltam Pet CT-n is. Az alapdaganat eltűnt, de egy másik szeretne kinőni, sejtburjánzásnak nevezte a doktor úr! Ezek után még két erősebb kezelést kaptam, illetve ismét CT vizsgálaton voltam. A kontrollon nagyon jó hírrel várt az orvos, nem látható rossz sejt a szervezetemben! 
Lesz őssejt transzplantációm, amit a saját őssejtjeimmel hajtanak majd végre, időpontot a napokban fogok tudni.

Van két szép gyermekem és férjem, akikért küzdök, és nagyon élni akarok! Egy ilyen betegség nagyon felemészthet egy családot, nem is a betegnek van a legnehezebb dolga, inkább a családtagoknak, akik a hétköznapokat szervezik tovább, és közben izgulnak értünk! Nagyon büszke vagyok rájuk, mert idáig nagyon jól kezelik! Én az elején azt mondtam, engem nem érdekel mi a neve a betegségnek, csak kezeljenek már, és gyógyuljak! Fával fűtünk, segítségüket tűzifa vásárlásra kérnénk!"

Ágnes megküldte a támogatásához szükséges további dokumentumokat is, így természetesen támogatjuk a családot, amennyire lehetőségeink engedik! A tűzifa vásárlásra ma kiutaltuk támogatásukat, hogy a férj mielőbb tudja intézni a vásárlást. Most még viszonylag tűrhetően süt a nap, de esténként már hideg van, egy családi házban elkél az esti begyújtás, pláne ahol két gyermek is van! Ágnes gyógyulását természetesen nyomon követjük, amikor már felkerül Budapestre a transzplantációra, ha lehetőségeink engedni fogják, segítjük még a családot! Innen is minden jót kívánunk Ágnes, fel a fejjel, mindig csak előre nézzen, már látszik a folyosó végén a fény! Keressük egymást a Szent László Kórházban!

Ágnes nem szerette volna, hogy fotója kikerüljön nyilvánosan oldalunkra, így azt nem tudjuk megosztani. A betegségtörténet, amit megosztottunk, Ágnes írásos engedélyével került ki, fontos, hogy betartsuk az adatkezelési irányelveket!

Folyamatosan jönnek a hasonló segítségkérő megkeresések, most így az ősszel megugrott a felnőtt támogatáskérelmek száma is! Mi ugye nem csak, és kifejezetten a gyermekkorú betegeknek segítünk, hanem ott vagyunk a felnőtt hematológiai betegek mellett is! Hisszük, és tudva tudjuk, az ilyen esetekben is van gyermeki érintettség! Ágnest is két megrémült picike várja haza, ők még nem annyira értik, hogy mi van az anyuval! Kell a segítség az ilyen családoknak is, hisz még Ágnes, meg a többi édesanyáink-édesapáink bizony még fel szeretnék nevelni gyermekeiket!

Telefonos Kampany

Ha tudsz, segíts! 

www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Kezdd egy Facebook poszt megosztással, az ingyen van, és esetleg küldj egy 500.- Ft-os SMS-t betegeinknek! 
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

Myeloma multiplex amivel Zsuzsanna küzd

Ma egy felnőtt hölgy betegünknek tudtunk segíteni. Zsuzsannánál 2016 nyarán Myeloma multiplexet diagnosztizáltak, azóta 19 sugárkezelésen van túl a hölgy. Kontrollra jelen pillanatban három havonta kell menjen Budapestre, az utolsó felülvizsgálat most volt szeptember 21-én, amikor pet ct vizsgálatot is elrendelt Zsuzsanna kezelőorvosa. A tumor markerek sajnos emelkedő tendenciát mutatnak, sőt az utóbbi időben nagyon sokat romlott a hölgy látása is. Ennek mind a betegség az okozója, nagyon alattomos egy kórról van szó! Magáról a Myeloma multiplexről itt lehet megtudni több mindent annak, akit érdekel: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Mielóma_multiplex

Zsuzsának most olyannyira elromlott a szeme, hogy kéthetente kell járjon Budapestre a Semmelweis Egyetem Mária úti Szemklinikájára. Mindig nagyobb dioptriás szemüveget kap, mert egyből nem lehet nagy dioptriával terhelni a szemet! Mivel a szem és az agy között szoros “együttműködés” van, így időt kell hagyni az agynak, amíg fel tudja dolgozni a “látási változásokat”.

Verunk Elemei

Zsuzsanna azzal keresett meg minket, hogy nagyon megviseli anyagilag a rendszeres Székesfehérvár-Budapest közti utazásoknak a költsége, mivel ugye tömegközlekedési eszközt nem vehet igénybe, s a benzin pedig drága, s ha tudunk, járuljunk hozzá üzemanyag kiadásaihoz. 
OMV benzinkártyát kapott most tőlünk a hölgy. Ahogy tudtuk, segítettük már többször Zsuzsannát, hisz tudjuk nagyon jól, milyen nehéz ezzel a betegséggel együtt élni. Ahogy tud, próbál dolgozni a beteg, ez néha hol könnyebb, hol nehezebb, periódusonként változik, egyszer erősebb, már-már az elviselhetetlen kategóriát súrolja a csontfájdalom, néha pedig picit alábbhagy, hagyja is élni kiszemelt áldozatát!

Nem egyszerű sorsokkal találkozunk munkánk kapcsán, nagyon sok helyre elkél a segítség! Érdekelnek mindennapjaink? Görgess itt lefelé, s láthatod kiknek segítesz, ha támogatod munkánk! Facebook posztjaink oszthatóak, továbbra is minden segítséget hálás szívvel köszönünk!

Három beteg támogatásával kezdtük az októbert

Még csak most kezdődött az október, de máris három betegnek tudtunk segíteni, és még két érintett támogatása van tervezve október 03-ig. A támogatások összértéke 260 000.- Ft. 

B Kati 

Van köztük olyan érintett, akinek csupán pár ezer forinttal tudtuk támogatni a megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásait, de voltak köztük többen olyanok is, akiknek több tízezer forinttal támogattuk a lakhatási költségeit, illetve a rezsi számláik kifizetését. Egyik ilyen betegünk egy tinédzser nagylány, akit folyamatosan tudunk támogatni minden hónapban egy korábbi jótékonysági koncerten befolyt adományokból, másikuk pedig egy akut leukémiás kisfiú, akit az anyukája egyedül nevel. Anya és kisfia a hölgy volt párjánál lakik, de fizetniük kell a lakhatásért, s be kell szállniuk a rezsiköltségbe is...más rokonuk nincs, aki segíthetne, s mivel az anyuka nem tud dolgozni a beteg kisfiú mellett, így lehetőségeink szerint bizonyos rendszerességgel próbálunk segíteni, hisz az édesanya “bevétele” nem fedez mindent. Az öt fő között van két olyan kisfiú is, akik még mindig kórházban vannak. Egyiküknél még zajlanak a kemoterápiás kezelések, az édesanyjával már több hónapja kórházban vannak folyamatosan, másikuk már túl van a transzplantáción, de még mindig a steril bokszban. Most volt csontvelő mintavétel, aminek eredménye hamarosan meglesz, mindenki azt várja, hogy remissziót fog mutatni a lelet! Az öt fő között van egy olyan fiatal anyuka is, akinek ismét farkasszemet kell néznie betegségével, ugyanis a napokban derült ki, hogy relaptált betegsége. A mai nappal indult nála egy nagyon kemény kezelés, bízunk benne érzékenyek lesznek rá a beteg sejtek, s az aplázia után egészséges fehérvérsejtek fognak visszajönni!

Cs Alexandra

Szorítunk mindegyiküknek, tesszük a dolgunk, ahogy azt lehetőségeink engedik! Próbálunk ott lenni betegeink mellett az aktív kemoterápiás kezelések idején éppúgy, mint a későbbi rehabilitáció közben. Egy leukémiás megbetegedés minden egyes esetben több havi kemoterápiás kezelést igényel, ahol szükség van átültetésre is, ott a teljes felépülésig eltelhet akár egy-két, de még három év is! Ez az időszak rendszerint megviseli a családok anyagi helyzetét, még az olyan családok is megsínylik ezeket a nehéz hónapokat-éveket, akik mindaddig megfelelő egzisztenciával rendelkeztek. Gyermek beteg esetén ugye valamely szülő mindig a kórházban van csemetéjével, így kiesik a munkából, ebből egyenes arányban következik, hogy kevesebb lesz a család bevétele, felnőtt beteg esetében pedig a beteg saját maga esik ki a munkából, a végeredmény ugyanaz, kevesebb fizetés, mindennapi problémák! 🙁

V Roland1

Szóval 10 esetből 6-7 családnál szükséges a külsős segítségnyújtás, ilyen esetben jönnek a képbe a nonprofit szervezetek, alapítványok! Alapítói okiratunk szerint mi is ilyen szervezet vagyunk, így hát tesszük, amit tennünk kell!

Ha módodban áll, kérjük segíts, hogy segíthessünk! Idén sajnos nagyon kevés lett a nekünk felajánlott adó 1% összege, -éves szinten több, mint száz új kérelmet kapunk-, az nem sokáig fogja fedezni a támogatások összegeit, de bízunk benne sokan mellénk álltok, s segítitek betegeinket adományotokkal! 
Minden apró segítség most fontos, és mint látjátok jól jön, kell a családoknak a segítség! 

Kérünk szépen Titeket, próbáljatok megmozgatni minden követ, aki csak tud segítsen, mert támogatás nélkül a nekünk felajánlott adó 1% összege pár hónap alatt elfogy! Ha nem lesz ezen felül támogatottságunk, akkor tavasztól már nem tudjuk teljesíteni a kérelmeket! Eddig ilyen még nálunk nem fordult elő, egyetlen vérképzőszervi beteg kérelmét sem utasítottuk el a nyolc év alatt, reméljük ezentúl sem lesz rá szükség! Köszönünk minden apró befizetést!

Számlaszám: 
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Mi egyetlen dologgal tudjuk meghálálni adományod, folyamatosan kommunikáljuk feléd, hogy kinek tudtunk segíteni, kinek/kiknek a támogatására fordítottuk a beérkező pénzeket! ❤️✌️

Egy akut leukémiás anyukánkért izgulunk

Mondtuk már többször, sajnos ma is így volt...”mi szeretjük a munkánk, de ő bizony néha nem szeret minket!”
Ma ismét szembesültünk azzal, hogy mennyire kiszolgáltatott egy ember amikor beteg, amikor hosszas küzdelem van már mögötte, de betegsége nem tágít, ismét kiújul egy idegen donoros csontvelő-transzplantáció után is! 😢

Két hete és pontosan két napja még, hogy egy boldog édesanyával, párjával, és közös kisgyermekükkel találkoztunk a Szent László Kórház udvarán, nem úgy, mint ma, amikor egy reményt vesztett családot vártunk ugyanott, a kórház 22-es épülete előtt!

Katalin000000000000000000

A fotó egy korábbi kemoterápiás kezelés alkalmával készült

A napokban derült ki, hogy Katalinnak ismét visszatért a betegsége. 💔Emlékszünk, minden apró részletét fel tudjuk idézni annak a pillanatnak, amikor anno először találkoztunk vele a kórteremben, ahol a kemoterápiás kezeléseket kapta. Benyitottunk, épp ott volt Katalinnál kisfia, s párja...egy aranyos édesded kisfiú mosolygott ránk édesanyja mellől a kórházi ágyról, ott volt mellette szerető párja, akinek láttuk az aggódó tekintetét, s ott volt Katalin is, élete harcának kellős közepén...küzdött, hisz küzdeni kellett, küzdeni magáért, gyermekéért, párjáért! 
Nem volt egyszerű, hosszú-hosszú kezelések árán, de eljutottak a transzplantációig. Sok ébren töltött, átvirrasztott, végig sírt éjszaka után végre hazamehetett Katalin, aki onnantól kezdve minden nap láthatta kisfiát, nem csak akkor, amikor épp az apuval el tudtak jönni meglátogatni őt egy-egy röpke órára, rövid időre! Akinek gyermeke van, annak nem kell részletezni, akinek nincs, el tudja gondolni, hogy milyen lehet az, amikor egy halálos betegséggel kell megküzdenie egy szülőnek, s épp csak alkalmanként láthatja gyermekét és szeretett párját, aztán tudva tudja, hogy el kell őket percek múlva engedni, hisz nekik menniük kell haza, ő magának pedig marad a négy fal, a magány, s a gondolatok! 🙁
Ez egy olyan pillanat, egy olyan élethelyzet, amit nem kívánunk senkinek!

Leírhatatlanul szorítunk Katalinnak, küldjük a pozitív energiát, gondolunk rá sokat...úgy volt, hogy ma már be kell feküdnie a hölgynek a kórházba, el kell indítani a kezeléseit, mert sajnos betegsége hirtelen, s nagyon agresszívan relaptált, de az anyuka nem volt még erre képes! Kedden derült ki, hogy ismét itt a baj, -ekkor tudtuk meg mi is, hogy ismét beteg Katalin-, azóta ez volt a második nap, s máris ismét otthon kellene hagyni szeretteit, s befeküdni egy intenzív, nagyon erős, drasztikus kemoterápiára?! 
Ma még nem tudta elengedni Katalin szerettei kezét, bejöttek a kórházba ugyan, megtudták pontosan mi vár rájuk, s jövő hétfőn lesz a napja, amikor ismét elindul a harc ezzel az ádáz kórral szemben!

Katalin párja és kisfia, amikor csak tudnak jönnek majd a hőn szeretett anyut látogatni, ebben segítettünk most nekik, a pénz nem lehet annak kizáró oka, hogy ebben az élethelyzetben találkozhasson anya és gyermeke, vagy éppen élete szerelme! OMV Value Card benzinkártyával segítettük most őket, hogy ezzel is segítsük a személyes találkozását a családnak, szükségük van mindannyiuknak egymás közelségére, egymás lelki támaszára!

Sajnos az orvosok nem sok jóval kecsegtetnek, a legkeményebb, drasztikus kezelésre van szükség...az aplázia után meglátják majd mit mutat Katalin csontvelője, abban bízunk, bíznak, bízik mindenki, hogy nem fognak beteg sejtek visszajönni! Az ellenkezőjére egyenlőre még csak nem is gondolunk...ahogy tudunk veletek vagyunk Katalin! 
A támogatást a szigetszentmiklósi bucka városrész lakói, és a Köztársaság téri ételosztók adományából tudtuk nyújtani! Ezúton is köszönjük szépen a segítséget!

Aki figyelemmel kíséri munkánk, az tudja, hogy én, Bajzát Krisztián is egy korábbi akut leukémiás csontvelő-transzplantált beteg vagyok, így nagyon megérint Katalin esete! Fogalmam sincs mihez kezdenék, ha relaptálna a betegségem! Nagyon együtt érzek Katalinékkal, bár ez most sajnos az Ő helyzetükön nem segít! 😢

Aki teheti, kérem segítse munkánk! Idén szörnyen kevés adó 1% felajánlást kaptunk, szükségünk van adományra, hisz, mint látjátok, segítenünk kell, kötelességünk, az ilyen helyzetekben!

Számlaszám:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 
11743002-20194468-00000000

Ne hidd, hogy 1-2 ezer forint nem segítség! Ha csak ennyivel tudsz segíteni, de azt szívből adod, az igenis nagy segítség! Mi egy dologgal tudjuk megköszönni a segítséged, folyamatosan láthatod itt az oldalunkon, hogy kinek/kiknek tudtunk támogatást nyújtani!

 

1