Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

Ha újra itt vagy, akkor kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Nagyon ritkán van ilyen eljárásra szükség, hogy csontot kelljen fúrni, az ilyen esetek száma tényleg elenyésző, ráadásul a donor döntése, hogy vállalja e ezt a procedúrát, avagy csak a perifériás vérkeringésből gyűjtött őssejtadásra hajlandó! Régen csakis a közvetlen csontból történő őssejt gyűjtést alkalmazták, de ma már az esetek legtöbbjében két véna szúrása mellett nyernek a donortól őssejtet! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik!

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints ide!

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Nem kell mást tégy, kattints ide!

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt.

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, keress ránk, kedveld oldalunk, s oszd is meg posztjaink!

További információt donor kérdésben ide kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Tamarának szorítunk- Köszönjük No Comment Hip Hop

Ezt a tündér kicsi lányt, az 5 éves Tamarát tudtuk a mai napon másodjára támogatni. Tavaly szeptemberben ismertük meg a családot, ekkor hívott fel minket Tamara édesanyja a segítségünket kérve. Elmondta a hölgy, hogy mibe vannak, hogy nagyon aggódik kislányáért... A beszélgetésünk során kiderült, hogy az anyuka egyedül neveli a gyermeket, s azt is megtudtuk, hogy a családban már nem először üti fel a fejét ez a szörnyűséges kórkép, egy akut leukémia. Tamara előtt volt egy nagy fia is korábban, nála sajnos szomorú vége lett a küzdelemnek! Egyébként is, de ennek tudatában még jobban szorítunk Tamarának/Tamaráért, olyan nem lehet, hogy egy édesanya ugyanabban a betegségben veszítse el mindkét gyermekét! Még csak ne is beszéljünk ilyenről, szerencsére kisebb-nagyobb szövődményekkel, de az alapbetegséget érintőileg jól reagál a kislány a kemoterápiás kezelésekre.

K Tamara Timea

Tamara 2018 augusztus elejétől van kórházban, a Szegedi Gyermekklinikán kezelik. Jelenleg is zajlik a citosztatikus kezelése, a harmadik blokk végénél tartanak. Ezután lesz még egy blokk, aztán bízunk a legjobbakban! Szerencsére a friss csontvelő minta negatív! Ahogy az anyuka fogalmaz, hatalmas próbatétel ez nekik, lelkileg, fizikálisan, anyagilag, mindenhogy!

Tavaly az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítását támogattuk a kislánynak, most az élelmiszer és fertőtlenítőszer kiadásaikban nyújtottunk segítséget 50000.- Ft kiutalásával! A No Comment Hip Hop tánciskola önkéntes felajánlású adományából segítettük Tamaráékat, ezúton is köszönjük szépen az önzetlen segítséget a tánciskola tulajdonosának! Tamarát innen is öleljük, mielőbbi gyógyulást kívánunk a pici lánynak! Anyukának sok erőt és kitartást, most sikerülni fog!!!

No Comment Hip Hop

Segítenéd munkánk, hogy minél több Hőshöz elérjünk mi is? Add az adód 1%-át! 10 perc ráfordítást igényel csupán, akár megteheted most is, és ráadásul neked teljesen ingyenes! Most nincs 10 perced, de segítenél? 20 másodperc elegendő ahhoz, hogy elküldj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS-t! Ha kened-vágod az sms küldést, még hamarabb célba juttathatod üzeneted! A telefonszám: 13600. Ide kell csupán ennyit elküldeni: 41

Egész Oroszlány a sportoló fiatalemberért aggódik

Marci leukémiája sajnos pár hete, karácsony előtt, a transzplantáció után egy évre relaptált, kórházban van ismét a család. Márton fent az osztályon küzd, szülei és öccse pedig a Démétér Házban aggódnak gyermekükért. Most ismét kemoterápiás kezelést kezdtek Marcinál, egy újabb transzplantáció van tervezve, az kérdés, hogy az öccse sejtjeivel, -ő volt a korábbi donor is-, vagy esetleg megpróbálnak keresni egy megfelelő idegen donort a nemzetközi donorlistán. A szülőktől úgy tudjuk ez még kérdés az orvosok körében is, csak felvetődött ez a lehetőség is, de most az elsődleges feladat mindenképp az, hogy a citosztatikumok hatására ismét remissziót érjenek el!
V Marton Gergo
Mártont már korábban is támogattuk, még anno a transzplantáció idején, s természetesen próbálunk most is mellettük lenni. A közelmúltban is, és most is az élelmiszer-, fertőtlenítőszer megvásárlásában, tehát a mindennapi kiadásokban kellett segítenünk, hisz anyagilag teljesen lenullázódott a család. Ez sajnos sok esetben előfordul, hisz ez a fránya betegség, a hosszú-hosszú kezelések, az otthoni megfelelő higiénés feltételek kialakítása, annak költségei elviszik a családok tartalékait.
Az sajnos semmiképp nem jó hír, hogy a transzplantáció után is visszajött a leukémia, de láttunk már ilyet, hogy egy második átültetés vezetett teljes gyógyuláshoz, bízunk benne Marci esetében is így lesz! A lehető legjobb kezekben van a Dél-pesti Centrumkórházban, mindenki teszi a dolgát, az orvosok és asszisztenseik is azon vannak minden nap, hogy a leukémiás sejtek csökkenjenek a csontvelőben, lehetőség szerint minél előbb lenullázódjanak! Szorítunk Marciért, kitartást nagyfiú! Neked, mint egy sportoló fiatalnak nem kell bemutatni mi az a küzdelem, szóval hajrá, adj bele mindent, hogy egy KO-val kiüsd a leukémiát!

Öröm a gyerkőcöknek, öröm a szülőknek

Egy Angliából érkező Jézuska ajándékát vittük ma be a Démétér Házba...jobb később, mint soha, szokták volt mondani! Egy, a szigetországban kint élő házaspártól kaptuk az ünnepek után a képeken látható dolgokat, amit ezúton is köszönünk mindenkinek, aki beleadta részét. A házaspár elmondta, hogy figyelemmel kísérik munkánk, s pár kint élő baráttal összefogtak, gyűjteni kezdtek, hogy meglepjék gyerkőceinket. Volt a csomagokban rengeteg édesség, kifestő, színesek, játék...délelőtt ottjártunkkor egy gyerkőc volt a házban, Gábor, így vele készült a fotó, de megbeszéltük a kisfiú anyukájával, hogy délután/estefelé, amikor már minden család visszaérkezik az osztályról szállásukra, szétosztják testvériesen egymás közt a csomagok tartalmát.

Gabo Es Az Angliai Adomany
A másik fotón látható kávéfőző és sok-sok kapszula finom kávé már a szülők örömére került átadásra. Egy régi segítőnkkel és barátnőjével találkoztunk ma személyesen a kórházban, ők lepték meg a szülőket a “frissítő finomsággal”, és a hozzájuk tartozó kávéfőzőgéppel. Nagyon jól is jött a felajánlás, hisz a Démétér Ház új szárnyában található közösségi konyhában még nem volt kávéfőző eddig.
Kaptak a szülők egy utántölthető kapszulát is, ha elfogynak az egyszer használatos kávéadagok, és nem lesz pénzük újakat venni a szülőknek, akkor bármilyen kávét tudnak majd az újratölthető kapszulába tölteni, s ki-ki olyan kávét, teát tud majd lefőzni a Nescafé gépen, amit szokott fogyasztani. Ezúton köszönjük ezt a felajánlást is, a gép azóta kicsomagolásra került, s holnap reggel már birtokba is veszik a szülők!
Kavefozot Kapott A Demeter Haz
Ezen kívül egy 9 éves nagyfiút támogattunk ma, akinek így a tél beálltával meleg ruházati cikkeket, és egy jó meleg téli cipőt fog vásárolni anyukája a támogatásból. Az anyuka azzal keresett meg minket, hogy gyermeke kinőtte szinte az összes tavalyi téli ruháját, s önerőből nem futja már nekik új holmikra...természetesen helyt adtunk a kérvénynek, hisz a beteg állapotában nem sokkal a transzplantáció után nem tenne jót egy megfázás, vagy bármi más szövődmény. A másik támogatottunk egy 26 éves fiatal apuka volt, ők tüzelővel állnak hadilábon, így a család tűzifa vásárlásra kapott kis anyagi támogatást! A két család most elzárkózott fotó közlésétől...nekünk e kérésüket természetesen az adatkezelés/adatközlés szabályainak megfelelően tiszteletben kell tartsuk, így nincs fotónk a két érintettől. A fiúk így 9 éves környékén már nem mindannyian szeretik, ha fotózzák őket, a felnőttek pedig többen elzárkóznak, nem szeretik beteg önmagukat viszont látni! Érthető, nincs ebből baj! Gyógyulást kívánunk mielőbb mindkét családban!
Mint látjátok törekszünk a személyes kapcsolatokra...ha esetleg valaki szívesen segítené betegeinket, de ő maga szeretné átadni adományát, úgy természetesen összehozunk egy személyes találkozót. A két hölgytől, akik a kávégépet és kávékat hozták kaptunk még kettő darab egyenként 25 000.- Ft-os Auchan ajándékkártyát is....ezek hamarosan átadásra kerülnek, jönni fog arról is a beszámoló!
Többen kérdezitek mivel tudtok segíteni nekünk a legegyszerűbben...erre mindig azt a választ szoktuk mondani, hogy a legegyszerűbb, leggyorsabb, mindenki számára kivitelezhető segítségnyújtási forma egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenet küldése. A telefonszám 13600, ide kell csupán elküldeni egy üzenetben a 41-es kódszámot. Szóval ha úgy érzed, hogy 500.- Ft neked sem a világ, akkor küldj egy SMS-t!

Donorra vár Alex

Alex három éve küzd a leukémiával, transzplantációra vár. Az első kemoterápiás kezelések után rövid ideig sikerült nála teljes remissziót elérni, azóta sajnos most már negyedjére relaptált betegsége. 19 évesen az embernek tervezni kellene a jövőjét, ehelyett rengeteg van kórházban a hajdúböszörményi fiatalember. Apukája rendszeresen látogatja, ő próbálja a nagyfiúban tartani a lelket. Debrecenben kezelik a fiatalembert, most is kórházban van, kemoterápiás kezelést kap, a csontvelő az apláziából kezd magához térni, hamarosan hazamehet egy kis töltődésre Alex. Az apuka keresett meg minket, hogy segítsünk tűzifa vásárlásban nekik, itt a hideg, nincs tüzelőjük, s mire Alex hazamegy a kórházból meleg lakással kell várni.
L Alex
Sajnos ők is azon családokhoz tartoznak, akik mire kifizetik a rezsiköltségüket, a havi élelmiszer, a szükséges fertőtlenítő-, mosó-, tisztító-, és tisztálkodószereket, már nem sok pénz marad a kasszában, s nyilván ott van még a ruházkodás, télen ugye a tüzelő megvásárlása, most ráadásként a plusz utazási költség is a rendszeres kórházba járás miatt.
Folyik a megfelelő donor keresése, sajnos Alex testvérei nem alkalmasak. Az orvosok, a család, mindenki bízik benne, hogy hamarosan jön a visszajelzés, hogy találtak a nemzetközi donorlistán megfelelő donort, s mielőbb megkezdhetik a beavatkozást, a hosszú távú gyógyulást szem előtt tartva ez az egyetlen esély a felépülésre! Nem győzzük mi is hangsúlyozni, aki csak teheti menjen el vért adni, s jelentkezzen csontvelő-donornak! Erről bővebb információt itt olvashattok, s az oldalon a képre kattintva meg is nézhetitek azt az RTL Klub-os felvételt, amit nem rég forgattunk a témában egy gyógyult leukémiás hölgy szervezésében. Rékát innen is öleljük! Alexnek erőt és kitartást kívánunk...szorítunk donor ügyben!
Ha félsz a tűtől, de együttérzel betegeinkkel, és szívesen segítenéd támogató munkánk, kukkants be ide, s nézd meg miként tudod adományod célba juttatni! Ne feledkezz meg az adó 1% felajánlásról sem, most aktuális, rendelkezz felőle! Ez neked teljesen ingyenes, ráadásul pár percet igényel csak a rendelkezés, tedd meg, kérünk! Facebook oldalunkon a posztok megosztásának örülünk! 

Dávidka speciális tápszer költségeit vettük le a szülők válláról

Dávidkánk még most decemberben volt csak két éves, de már túl van egy csontvelő-transzplantáción. Egy ritka, genetikai hátterű betegséget diagnosztizáltak a kisfiúnál, hematológiai szakirányú kezelést igényelt, majd egyetlen reménysugárként az életben maradásra meg is kellett transzplantálni. Az átültetés 2018 februárjában történt, sikeres volt, szerencsére az életveszély elmúlt, de azért nem teljesen kerek még mindig a család története.
Az édesanya a mai napig egy úgynevezett PEG gyomorszondán keresztül táplálja gyermekét, az evés, a rágás még nem megy, de bízunk benne ez hamarosan pozitív irányba változik, s Dávidka idővel ugyanúgy, mint egészséges társai tud majd rendesen szájon át étkezni. Dávid havi speciális tápszer adagja 25000-30000.- Ft között mozog, most 50000.- Ft-ot utaltunk ki az édesanya bankszámlájára, ezzel is egy szűk két havi tápszer költségeit levéve a válláról. Dávidnak van egy nővére is, talán egy kétgyermekes családnak nem kell bemutatni, van kiadás bőven egy négytagú családban, még akkor is, ha mindkét gyerkőc egészséges, nem pedig így, a plusz költségekkel!
B David (1)
További fotókért kattints át Facebook oldalunkra
Dávidéknak, az egész családnak innen is jó egészséget kívánunk! Aki figyelemmel kíséri munkánk, az tudja, Ő volt az a kisfiú, aki tavaly nyáron egy magánember felajánlónk által el tudott menni pár napra szüleivel és nővérével a Balatonra. Hozzátesszük ezt a pénzt is egy magánember adományozónk fizette be a számlánkra az ünnepek alatt, azzal a kéréssel, hogy adjuk azt oda egy rászoruló családnak. Ezúton is köszönjük az adományt!
Dávidékkal személyesen most december elején találkoztunk először, a fotók is ekkor készültek, az alapítványos Mikulás napon. Egy tüneményes kisfiút, egy édes, aranyos nővért, s egy szerető szülőpárt ismertünk meg személyükben. Töretlenül valljuk, ha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is, így mivel még Dávidkát a sok-sok kórházban töltött idő miatt nem sok külső inger, élmény érte, így anno őket a Télapó ünnepség után a játszóházon kívül befizettük a Tropicarium-ba is! Volt ám nagy rácsodálkozás a “tenger” alatti világra!
Tartjuk továbbra is a családdal a kapcsolatot, nem engedjük el a kezüket, ha szükségük lesz külsős segítségre, s az Dávidka biztonságos gyógyulásához elengedhetetlen lesz, természetesen segítünk még ahogy csak tudunk!
Támogatnád Te is ezt a tevékenységet? Most egészen május 20-ig megteheted mindenféle kiadás, pénz ráfordítás nélkül! Mutatjuk hogyan:  /ado

Rolika volt a 2019-es év első támogatottja

Január 06-a van, és még nem posztoltunk idén? Valóban, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozunk a háttérben, csak épp betegeskedtünk, -vírusos kötőhártya-gyulladás-, s nem voltunk gép előtt sokat. Na de az év végi pihenésnek, és tétlenségnek vége, holnaptól ismét gőzerővel indul az év!
A 2019-es esztendő első támogatottja Rolika volt, akit a korábbi adományvonalas gyűjtésünk által tudtunk támogatni. Mi több, ebben az évben végig így lesz, havi rendszerességgel tudjuk segíteni a családot! Hála Nektek, akik a megadott napon kézbe vettétek telefonjaitokat, s segítettétek Rolkó rehabilitációját! Rolika mellett egy székesfehérvári felnőtt betegünknek is segítségnyújtással indítottuk az új évet, akinek a mindennapi élelmiszer és fertőtlenítőszer kiadásaiban segédkeztünk Spar ajándékkártya átadásával. Szükség van rá, mert betegünk mire kiváltja gyógyszereit, s befizeti a havi rezsiszámlákat, sokszor nem marad elegendő pénze a rokkantsági nyugdíjából. A két támogatás összértéke 265 000.- Ft, ebből is látszik, hogy a sok 500.- Ft-os adományvonalunkra küldött SMS-ből közösen nagy dolgokat tudunk megvalósítani!
Roli Es Timi
Holnap ismét két betegünket tudjuk támogatni az Adhat Vonalas adományokból, egyiküknek tűzifát kell vásároljunk, ő egy fiatalember lesz, akinek másodjára relaptált a leukémiája, és nincs otthon ebben a nagy hidegben elegendő tüzelőjük, illetve egy pici másfél éves fiúcskának fogunk speciális tápszert vásárolni, amivel az édesanyja szondán keresztül tudja majd táplálni. Egy havi tápszer ára 25000-30000.- Ft, mi most két hónapra elegendő tápszer árát vállaljuk át magunkra a sárbogárdi családtól! Természetesen jönni fognak a képek, hogy kinek segítettünk, illetve a beszámoló posztok is! Szerdán még egy Angliából küldött csomaggal érkezünk majd a Démétér Házba, de ezt is látjátok majd az átadás napján. Tudjátok, nekünk nagyon fontos az átláthatóság, a visszaigazolás, hisz hogyan is várhatnánk el tőletek, hogy segítsetek, ha nem láthatnátok, hogy adományaitok célba is érnek! Azon betegek fotóit, rövid betegségtörténetét tudjuk megosztani oldalunkon, akiktől írásos engedélyt kapunk erre! Nyilván annyi adatot közlünk mi is, amit az érintettek megengednek! Az adatkezelésnek, adatközlésnek is vannak szabályai, amit magunkra kötelezően kell vennünk, mi több, be kell tartanunk!
Szóval induljon az új év! Egészséget, boldogságot kívánunk mindenkinek! Figyeljetek egymásra, a másikra, ez nagyon fontos ebben a rohanó világban! Amit adsz, azt kapod vissza, szokták volt mondani, de ez így is van!
Ne feledd, idén is minden nap 0-24 óráig él az adományvonalunk, ha kezedben a telód bármikor tudsz küldeni 500.- Ft-ot az éteren keresztül! Ez a leggyorsabb, legegyszerűbb adományozási forma, ami talán nem túlzás, de mindenki számára kivitelezhető! Ettől a szegény sem lesz szegényebb, a mi munkánkban viszont jelentős segítség ez is! Tapasztaltuk már, a sok kicsi sokra megy!
Telefonszám: 13600
Az üzenet szövege csupán ennyi legyen: 41

A mi Jézuskánk ajándéka a Démétér Házban gyógyuló gyerkőcöknek

A mi Jézuskánk egy laptoppal lepte meg a Démétér Házban gyógyuló gyerekeket! Már többször láttuk ottjártunkkor, hogy az egyetlen asztali gépen a Ház közösségi terében szeretnek játszani, mesét-, filmet nézni, zenét hallgatni a lurkók, így arra gondoltunk meglepjük most az év végén őket egy plusz géppel! Ezentúl, ha az asztali gép épp foglalt, ott lesz a laptop, nem kell várnia annak, aki épp a netet szeretné használni. A laptop helyhez lesz kötve, a helye a Démétér Ház közösségi tere lesz, de azt bárki a Ház lakói közül szabadon használhatja majd, akár a szülők is. Mivel a közös nappaliban lesz megtalálható a gép, így kiközösíteni senki nem fogja majd, eltűnni sem fog, amolyan mindenki laptopja lesz!
A Mi Jezuskank Ajandeka A Demeter Haznak
A számítástechnikai eszköz mellé vittünk még a karácsonyt kórházban töltő gyerekeknek 11 doboz szaloncukrot...ha emlékeztek, volt a közelmúltban egy célzott gyűjtésünk két műfenyőre, s azt ígértük, hogyha több adomány összegyűlik, mint amennyibe kerül a két fa, a megmaradó pénzből szaloncukrot és bejglit fogunk vásárolni. A bejglit több szempontból átgondoltuk, azt nem vásároltunk, de szaloncukrot igen.
A két fa már teljes díszében tündököl, igazi karácsonyfák lettek, az egyik itt a Démétér Házban, a másik pedig a csontvelőtranszplantációs osztályon található. Ezúton is köszönjük mindenki adományát, aki ha csak egy picivel is, de hozzájárult az ünnep hangulatához!
A laptopon kívül volt ma több támogatás átadásunk is, illetve személyesen találkoztunk egy támogató családdal is... Reggel egy olyan huszonéves fiatalemberrel találkoztunk a Házban, aki ide, s tova már lassan két éve kórházban van. Sajnos az ünnepek alatt sem lesz ez máshogy, így egy 50000.- Ft-os Spar ajándékkártyával leptük meg őt. Már kijárhat a városba is a fiatalember, így a napokban a kártya segítségével be tud magának vásárolni, amire csak szüksége van, legyen szó élelmiszerről, tisztálkodó-, mosó-, vagy fertőtlenítőszerről...erről az átadásról nincs fotónk, a fiatalok már nem annyira szeretik, ha fotózzák őket, ez persze nem kizáró tényező a támogatást nézve. Nekünk ugye roppant fontos az átláthatóság, a visszaigazolás a támogatók felé, hogy támogatásuk célba ért, de legalább ugyanolyan fontos az adatkezelési, adatközlési szabályok betartása is, így csak azon átadásokat tudjuk fotóval kommunikálni, ahol ehhez engedélyt kapunk. A fiatalemberen kívül egy felnőtt hölgy betegünket is támogattuk, aki két havi vitamincsomagot kapott tőlünk.
Ezúton is békés, meghitt ünnepeket kívánunk mindenkinek, köszönjük, ha kedvelitek Facebook oldalunkat, s figyelemmel kíséritek munkánk! Nagy köszönettel fogadjuk az ünnepek alatt is adományaitokat, most mi is pihenünk, de január 02-tól ismét elkezdődik a munka! Betegeinknek pozitív töltődést kívánunk otthon, akik kórházban töltik az ünnepeket, nekik azt üzenjük, hogy inkább egy karácsony a kórházban, aztán ezer másik otthon egészségesen, mint fordítva! Kitartás, VELETEK VAGYUNK! 

No Comment Hip Hop Tánciskola adománya a leukémiás gyermekeknek

No Comment Hip Hop Tánciskola év végi jótékonysági gála-Összesítés
300 000.- Ft adomány magától a tánciskolától, plusz 247 140.- Ft pénzadomány a tánciskola növendékeitől és szüleiktől, mindemellett több, mint 300 kg tartós élelmiszer, fertőtlenítő-, mosó-, tisztító-, és tisztálkodószer, ugyancsak a rendezvényen részt vevőktől!
Hosszú és fárasztó napon vagyunk ma is túl, de ismét megérte, sok-sok család ünnepét tudtuk szebbé varázsolni támogatóink segítségével! Köszönjük mindenkinek a segítséget!
Még itt az elején leírjuk, mi is lesz/lett ezzel a sok adománnyal, -nem mindenki szeret olvasni sokat-, aztán akit érdekelnek a mai nap részletei, alább leírunk mindent részletesen!
Szóval a tárgyi adományok, amit egész nap jó nagy kartondobozokba gyűjtöttünk már ma este célba értek! Zárásra, este 21:30-ra két érintett család már oda is tudott jönni a helyszínre a gondosan összekészített csomagjaikért, mindkettőjüket tele csomagtartójú autóval engedtük el, sőt, még kellett a hátsó ülésre is pakolniuk, hogy beférjen minden. A többi nagy kartondobozt pedig még későn este bevittük a Szent László Kórház területén található Démétér Házba. Most ugyan nem sokan vannak a létesítményben, de csütörtökön ismét jönnek vissza a most otthon lévő családok, s a fotón látható dobozokat, azok tartalmát testvériesen szét fogjuk osztani az érintett családok közt. Hiába volt már későn, épp még ottjártunkkor fenn volt Gábor, ez a cukorfalat kisfiú, akit nem rég transzplantáltak, így szerepel a fotón, mint az egyik kis támogatott ebből a sok mindenből! Most azért készítettük ezt a képet, hogy lássátok a termékek célba értek, de természetesen ahogy kapjuk majd a többi fotót az érintett családoktól, úgy bővítjük a képeket! Szóval tárgyi adomány pipa, a pénzadományt pedig a két ünnep között, a következő bankfióki nyitás alkalmával fogjuk tudni befizetni az alapítványos számlára, s azt teljes egészében közvetlen betegtámogatásra fogjuk fordítani! Roppant fontosnak tartjuk az átláthatóságot, ellenőrizhetőséget, éppen ezért is a persely tartalmát természetesen együtt a tánciskola vezetőjével, Ódor Dániellel számoltuk meg, így tudja Ő is a pontos összeget, illetve mi is, a befizetés után küldeni fogjuk neki a befizetési pénztárbizonylatot, így bizonyos lesz, hogy a pénz egésze beérkezett a számlánkra! Az összegből az érintett leukémiás, csontvelő-transzplantált családoknál az otthoni megfelelő higiénés körülményeket fogjuk kialakítani! Ez létfontosságú!
No Comment Hip Hop Ancgala Adomanyok
Na de nézzük, hogyan is indult a nap! Mi már reggel 08:45-re ott voltunk a Csili Művelődési Központban, ahol a gála megrendezésre került, elfoglaltuk a gyűjtésre kijelölt helyünk, s vártuk a táncbemutatókra érkező családokat, akik egészen 09:00-tól 20:00-ig jöttek az ütemezett előadásokra. Vásároltunk több erős kartondobozt, felkészülve vártuk az adakozókat. Tudtuk, hogy sokan lesznek, így kibéreltünk erre az időre egy kisbuszt, hogy a szállítás is megoldott legyen. Közel másfél órás előadások voltak, így jöttek a pultunkhoz ezekben az intervallumokban folyamatosan a szülők, vendégek. Nagyon sok fertőtlenítő-, mosó-, és tisztálkodószert kaptunk, egy darabig ilyesmire nem lesz szükség a Démétér Házban! Sok-sok szép új játékot is hoztak az adakozók, ebből szortíroztunk korcsoport szerint mindenkinek! Hisszük és valljuk, ha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is, így a játék is hozzájárulhat betegeink gyógyulásához, hisz minek is örülnek leginkább a picik, hát persze, hogy a játéknak! Őket még ezzel lehet levenni a lábukról.
Nagyon szépen köszönjük, hogy részesei, kedvezményezettjei lehettünk ennek a mai ünnepségnek! Ismét bebizonyosodott, hogy bizony ha akarunk, még mindig össze tudunk fogni mi emberek, s a sok kicsi bizony tud lenni együtt egy nagy egész! A legtöbben már alszotok, akik ott voltatok ma a Csili Művelődési Központban, de bízunk benne reggel többen ránk kattintotok majd, s örömmel olvassátok a beszámolónkat a tegnapi napról! Ahogy ígértük, jönni fognak a támogatott gyerkőceink mosolygós fotói az általatok hozott dolgokkal, ahogy kapjuk a friss képeket, mindig bővítjük a Facebook poszt csatolmányait! Facebook poszt: https://www.facebook.com/tegyunkleukemia/posts/1960305150732066?__tn__=K-R
Most egy pár napot mi is pihenünk, tegyétek ezt Ti is! Kapcsolódjatok ki karácsonykor, figyeljetek ilyenkor picit jobban magatokra, szeretteitekre, legyetek a lehető legtöbbet családtagjaitokkal! Aztán az új évben indul megint a munka, látni fogjátok, jövünk majd támogatásaink részleteivel, mint eddig is!
Aki teheti, vállaljon szerepet betegeink támogatásában, hisz szükség van rá, és kell is a segítség!
Utalás:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Bankkártyás adományozás:
Adományvonal:
Telefonszám: 13600
Ide kell csupán ennyit elküldeni: 41
(Egy SMS 500.- Ft támogatást jelent a leukémiás betegeknek.)
Facebook oldalunkon a poszt természetesen osztható, mi több kérünk is mindenkit, aki olvasta bejegyzésünk, ossza meg azt! Hátha pont épp rajtad keresztül jut el az információ létezésünkről egy olyan emberhez, aki tud, s szeretne is segíteni! Köszönjük!
1