Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

Ha újra itt vagy, akkor kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Nagyon ritkán van ilyen eljárásra szükség, hogy csontot kelljen fúrni, az ilyen esetek száma tényleg elenyésző, ráadásul a donor döntése, hogy vállalja e ezt a procedúrát, avagy csak a perifériás vérkeringésből gyűjtött őssejtadásra hajlandó! Régen csakis a közvetlen csontból történő őssejt gyűjtést alkalmazták, de ma már az esetek legtöbbjében két véna szúrása mellett nyernek a donortól őssejtet! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik!

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints ide!

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Nem kell mást tégy, kattints ide!

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt.

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, keress ránk, kedveld oldalunk, s oszd is meg posztjaink!

További információt donor kérdésben ide kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

A Démétér Házban és a Csontvelőtranszplantációs osztályon is lesz karácsonyfa

Bebizonyosodott ezúttal is, az összefogásnak bizony ereje van! A sok kicsi sokra tud menni, ha többen úgy akarjuk! Köszönjük szépen az összes adományozónak a segítséget! A korábbi posztunkban szóló felhívásunkra többen összefogtatok, volt aki 500.- , de volt aki 40 000.- Ft-tal támogatta a két műfenyő megvásárlását, amit segítségetekkel meg is tudtunk venni a Démétér Házba, s a Csontvelőtranszplantációs osztályra! A két mű fa hamarosan karácsonyfává válik, pénteken lesz a kórházi karácsonyi ünnepély, ekkor fogják megkapni díszeiket a fák. Rengeteg gyönyörű színes gömböt, sok-sok szebbnél-szebb karácsonyfadíszt kaptunk ma egy támogatónktól, úgyhogy semmiképp sem maradnak csupaszok a fenyők. Ha már karácsonykor kórházban kell lenni egy kisgyereknek, legalább ennyi ünnepi hangulatot csempésszünk be a mindennapjaikba! Sajnos többen lesznek az ünnepek idején kórházban, mint kellene, de mint tudjuk ezzel a fránya kórral való harc időben is el tud húzódni, hónapokat vesznek igénybe a kezelések, s ilyenkor muszáj az orvosi felügyelet, nem engedhetnek mindenkit haza! Ez persze érzékenyen érinti a családokat, de mi mindig azt szoktuk mondani, inkább egy karácsony kórházban, s aztán ezer másik otthon egészségben, mint épp fordítva!
Meglett A Ket Karacsonyfa
Az érintettek mellett ne feledkezzünk meg gyógyítóikról sem, jó pár doktor néni, doktor bácsi, és még több ápoló lesz karácsonykor kórházban, akik szeretteiket otthon hagyva szívvel-lélekkel teszik majd a dolgukat az ünnepek idején is! Szóval ez a két fa mindenki közös karácsonyfája lesz, aki az év végén megfordul a transzplantációs osztályon, vagy a Démétér házban, legyen az beteg, családtag, vagy gyógyító.
A befizetéseitekből 99 395.- Ft gyűlt össze célzottan a két műfenyő megvásárlására számlánkon. A két fa ára 75 980.- Ft volt, így a fák megvétele után maradt még a pénzből 23 415.- Ft. A gyűjtést indító posztban azt ígértük, hogyha több pénz gyűlik össze, mint amennyibe a két fa kerül, akkor a fennmaradó összegből karácsonyi finomságokat fogunk vásárolni a családoknak. Nos, ezt természetesen be is tartjuk, 23 415.- Ft értékben bejglivel és szaloncukorral lepjük majd meg a családokat! Az utolsó kórház látogatásunk jövő szerdán lesz, ekkor kerülnek majd átadásra az említett finomságok!
Egyenlőre még csak három gyerkőc áll a fenyő mellett, de ettől sokkal többen fogják majd körbe állni pénteken az ünnepségen! Az egyik fát kibontottuk, hogy lássátok milyen szép, élethű fenyőt sikerült vásárolnunk, a másikat pedig dobozban viszik majd át az osztályra, s ott fog kibontásra kerülni.
Ne feledjétek, jót tenni jó, s ha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is! Ha teheted, tégy még jót az ünnepek előtt! Segítsd munkánk, ezáltal a leukémiás gyermekeket, és rosszindulatú vérképzőszervi, csontvelő-transzplantált betegeket támogatod! www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet
Szeretetet, meghitt, igazi családi pillanatokat, együtt átélt és megélt élményeket, törődést kívánunk mindenkinek! Így az év végén picit hagyjunk több időt magunkra, a másikra, másokra való figyelésre! Csak így lehet szebb a Világ!

Egy persely, sok apró, egy boldog szív

Jelentjük nem fog ki rajtunk a rendszer, az adomány így, vagy úgy, de mindig célba ér!
...na de kezdjük a legelején! Az Auchan Soroksár áruház üzletsorán található Update üzlet gyűjtést szervezett betegeinknek, s szerencsére többen a kezdeményezés mellé is álltak vásárlóik közül, félig lett adománnyal az alapítványos persely! Nagyon sok apró fémpénz volt benne, de tudjátok aki a kicsit nem becsüli...
Szóval ma kiürítettük ezt a szóban forgó perselyt, természetesen szigorúan a “szabályok” szerint...jelen volt mindkét fél, az Alapítványtól is, és az üzlet részéről is, közösen megszámoltuk a pénzgyűjtő ládika tartalmát, s a teljes pénzt meg is kapta ma egy betegünk! Nem volt ez annyira egyszerű, ugyanis próbáltuk volna befizetni a sok kis adományt a számlavezető bankunk egyik fiókjában, ahol tényszerűen közölte velünk a banki alkalmazott hölgy, hogy ő ugyan címletenként csak maximum 20 darabot vehet át az érmékből! Még egy kinyomtatott hirdetményt is hozott a kezében ezzel kapcsolatban, így nem volt mit tenni, a sok-sok apró érme nálunk kellett, hogy maradjon! Zárójelben hozzátennénk, hogy érthetetlen számunkra, de mindegy! Természetesen meg volt a véleményünk, de ez már tényleg nem ezen poszt része! A mi olvasatunkban az aprópénz is pénz, s a pénznek a bankban a helye...! Többet ne is lovagoljunk ezen, engedjük el a témát, a lényeg a lényeg, hogy ebben a perselyben a fitness termékeket vásárlók 37 650.- Ft-ot dobtak össze, s ez a pénz, a teljes összeg célba is ért ma este! Egyenesen a gyűjtés helyszínéről útba indultunk a Szent László Kórházba, s egy olyan család kapta meg tőlünk a súlyban sem kevés “ajándékot”, akik már megvívták nehéz harcukat a leukémiával, de még mindig sokat kell járjanak a kórházba ilyen-olyan vizsgálatokra. Most például azért érkeztek a fővárosba Dorkáék, mert holnap egy alvásban elvégzett EEG vizsgálaton kell átessen a nyolc éves kislány.
O Dorka Perselyadomany
Jó messziről járnak Budapestre, minden egyes ilyen kórházi látogatás több, mint 500 kilométer, ez bizony nagyon megviseli a családi kasszát! Mindezek mellett ugye a háztartás fenntartása, Dorka iskoláztatása, rezsiköltség, lehetne sorolni, s most itt vannak a nyakunkon az ünnepek is, ilyenkor egy picit mindig jobban költ az ember lehetőségeihez képest, szóval lesz helye az adománynak.
Úgyhogy banki bosszankodás ide, vagy oda, a nap jól végződött, letudtuk Dorkával és anyukájával egy nagy nevetéssel az egészet, a szél már nem fogja elfújni egyikőjüket sem, az már egyszer biztos! Élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásra fizettük ki a pénzt Dorka anyukájának. A nagylány ugyan túl van a nehezén, de még mindig vigyázni kell a fertőzésekkel, úgyhogy náluk is, mint az összes többi érintett családnál kétszer annyi fertőtlenítőszer fogy, mint egy átlagos háztartásban!
Köszönjük szépen a gyűjtést az Update bolt vezetőjének, hasonlóképp hálásak vagyunk az adományozóknak, akik megtöltötték a perselyt, Dorkáéknak pedig nagy puszi!

A tatabányai Plazma Center gyűjtést szervezett betegeinknek. Jelentjük az adomány célba ért!

bejegyzésünkben mindenekelőtt köszönetet szeretnénk mondani a Plazma Center Tatabánya -nak, illetve az összes plazmaadó donoruknak, akik a jó ügy mellé álltak, s támogatták, támogatják a leukémiás betegeket! A Centerben ki van helyezve egy alapítványos zárt persely, amit ma a dolgozókkal együtt kiürítettünk, s aminek tartalma ma egyúttal átadásra is került két vérképzőszervi betegségben érintett család részére! Mivel a számlavezető bankunkban címletenként csupán 20 darab érmét tudtunk volna befizetni, s az összegyűlt adományban ettől több fémpénz is volt, így a készpénz kifizetést tudtuk ez esetben eszközölni, hogy mielőbb célba érjen a plazmaadók adománya!
Zsofika
74 955.- Ft gyűlt össze a perselyben, ami ma teljes egészében célba is ért! 37 955.- Ft-ot kapott Zsófi tőlünk, s 37 000.- Ft-ot pedig Máté!
L Mate (3)
Zsófi egy 8 éves kislány, Máté pedig egy 7 éves kisfiú. Három dologban egyezik a két fiatal, mindkettejük alapbetegsége egy Myelodysplasiás szindróma, mind a ketten már nagyon régóta vannak kórházban, s egyformán már végre otthon szeretnék tölteni az ünnepeket! Nagyon szorítunk, hogy ez így legyen, bár ismerve a körülményeket sajnos van rá esély, hogy nem tudnak még hazamenni a jövő héten. Máténak például most pénteken lesz a szülinapja, amit sanszos, hogy a Démétér Házban fog megünnepelni a család. Innen is boldogságos születésnapot kívánunk Máté, ne szomorkodj, inkább egy szülinap a kórházban, majd ezer otthon egészségesen, mintsem fordítva! Szóval fel a fejjel Máté fiam! (Mi csak így hívjuk a kisfickót!)
Mindkét családnak nagyon jól jött az ünnepek előtti segítség! Zsófiék minden pénze elment az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására, nagy örömmel mutatta ottlétünkkor a nagylány, hogy milyen felújításon ment keresztül az otthoni rezidenciája...Mátéék szintúgy nem dúskálnak a jóban, ők meg már olyan régóta a Démétér Ház lakói, hogy szinte már nem is emlékszünk rá, hogy mikor is költöztek be. Nyilván egy 7 éves kisfiút nem lehet magára hagyni a kórházban, pláne nem egy ilyen jellegű hosszas beavatkozás esetén, így az anyuka jó ideje kiesett a munkából, megtakarítása, ha volt is, már rég elfogyott...talán nem kell ecsetelni sokaknak, ha azt mondjuk, hogy mindennapi problémákkal küszködnek, akkor sem hazudunk! Jól jött, s kellett a segítség mindkét családnál! Köszönjük szépen a Plazma Center Tatabányának, illetve plazmaadóiknak mégegyszer a segítséget!
Sajnos több olyan családunk van, akik hasonló cipőben járnak, ha tudsz, és szeretnél is hasonló sorsú családoknak közvetlen segítséget nyújtani, akkor nincs más dolgod, kattints az oldal tetején a "Hogyan segíthet" feliratra! Köszönjük!

Köszönjük Vigyázz Kéz Kesztyű!

Ezt a hatalmas csomagot kaptuk Mikulásra! Úgy látszik egész évben jók voltunk, hisz nem volt virgács mellette! Ugyan nem édességekkel volt megpakolva, s nem is Lappföldről jött a küldemény, de mi nagyon örültünk neki!


Több ezer darab gumikesztyűt, s több tucat színes, mintás, mesefigurás szájmaszkot kaptunk a Vigyázz, kéz, kesztyű-től, hogy közvetítsük arra a helyre, ahol elkél az ilyen jellegű segítség! Hová is kerülhetett volna máshová ez a támogatás, mint az ország legnagyobb hematológiai-, csontvelőtranszplantációs centrumába, a Dél-pesti Centrumkórházba! A Démétér Ház vette át a támogatást tőlünk, de a szájmaszkokra a csontvelőtranszplantációs osztály is jelezte, hogy igényt tartana...jut mindenhová belőlük, akár meg is tud osztozni rajta majd az osztály és a Démétér Alapítvány!

Vigyazz Kez Kesztyu Adomany

Ezúton is köszönjük szépen a Doktormarket Kft segítségét! Tavaly is kaptunk a cégtől egy hasonló csomagot, s mint kiderült, azóta az ügyvezetőjük figyelemmel kíséri munkánk, s idén is úgy gondolta, hogy segítenek, hisz nagyon jól tudja, hogy milyen sok betegünk van évente, s milyen fontos náluk a megfelelő védőöltözet a gyenge immunrendszer mellett!

Ne feledd, ha az év bármelyik részén úgy döntesz, hogy segíteni szeretnél egy beteg, rászoruló embertársadnak, vagy egy jó ügy mellé szeretnél állni, kattints ide az oldalunkra, mindig vannak aktuális gyűjtéseink! 

Mikulás nap? Koktélok? Természetesen álltuk a gyerekek italait!

Ma Mikulás nap van a Démétér Házban, de mi a Télapó előtt belopóztunk a házba, hogy a gyerkőcök innivalóját biztosítsuk a rendezvényre. A Mikulás Manóitól tudjuk, hogy körülbelül hatvan gyerkőc lesz jelen az összejövetelen, így vásároltunk bőven gyümölcslevet, színes szörpöket a koktélok készítéséhez, szigorúan műanyag poharat a baleset elkerülése végett, s pohárdíszeket, ha már koktél, akkor adjuk meg a módját!
Mikulas Nap (1)
Képzeljétek, van egy fiatalember, a csontvelőtranszplantációs osztályon mindenki tudja, hogy kiről van szó, hogyha azt mondjuk, a koktélos Szabi, szóval ez a fiatalember minden hétfőn bejár a kórházba a gyerekekhez, s színes, s igen finom koktélokat készít nekik gyümölcslevekből, szörpökből, szépen kidíszítve, mint ahogy azt a nagyok szokták. Ez a fiatalember önerőből finanszírozza eme jó cselekedetét, le a kalappal előtte, már évtizedes múltja van Szabi ‘koktél keverésének’! Mikor anno 11 éve Alapítványunk képviselőjét Bajzát Krisztiánt transzplantálták, már anno Ő is kapott Szabolcs finom italaiból! Emlékezetes nap volt, amikor egy igazi bármixer megjelent földig erő fekete kötényben, csokornyakkendőben a kórterem ajtajában, s megkérdezte tőlem és szobatársamtól, hogy milyen koktélt kérünk! Pirosat, vagy sárgát? Először hirtelen meglepődtünk, majd kerestük merre van a kandi-kamera, majd végül talán jobban örültünk az ‘ajándéknak’, mint a gyerekek! Természetesen piros italt választottunk, jó kis vérképző fekete-ribizlit!
Szóval, most úgy éreztük, erre a Mikulás napi rendezvényre mindenképp átvesszük ezt a kiadást Szabitól, s megvásároltuk a lurkóknak a gyümölcsleveket! Megbeszéltük a kórházi koktélos Úrral, hogy ezentúl mindig így teszünk! Ha rendezvény, akkor mi visszük az innivalót! A ház koordinátor asszonyától tudjuk, hogy a gyerekek éhezni sem fognak, reggel bekerülnek a csirkecombok a sütőbe, s ha a nagy mikulásozás közben megéhezik a fiatalság, akkor lesz mit a pocakba tömni!
Szuper szórakozást kívánunk innen is a teljes csapatnak! Áldott Adventet, kellemes ünnepre hangolódást, s jó egészséget kívánunk minden kis és nagy betegünknek, mindenkinek!

Köszönjük szépen az Auchan Magyarország Kft soroksári áruházának az adományt

Ma ismét a Dél-pesti Centrumkórházban jártunk, egy olyan nagylányt látogattunk meg, aki a közelmúltban egy pár napra hazamehetett a transzplantáció, s a korábbi hosszas bennfekvés után, de sajnos ismét visszakerült a kórházba. Az a fránya CMV vírus! Sajnos Rékánál is kimutatható a vírus, ami ugye kezelést igényel, egyéb esetben el tud harapózni is akár, veszélyekkel járhat! Talán ez a legrosszabb, amikor az ember több hónap kórházi lét után végre otthon van, elhúzzák az orra előtt azt a bizonyos mézes madzagot, s utána irány ismét vissza a kórházi közeg! Ma tudtuk meg az anyukától, hogy biztatják őket az orvosok, ha a jövő héten javul a helyzet, akkor van esély, hogy az ünnepeket otthon töltheti a család!
Réka egy picit most bágyadt, fáradt, hisz nem rég volt a transzplant maga, aztán volt része egy kis rotavírusban is, most meg itt van a CMV!
F Reka
Nem egyszerű az élet, de fel a fejjel Réka, ennyi rossz után már csak a jó dolgok jöhetnek, nagyon szorítunk, hogy szenteste már otthon légy! A napokban egy 30 000.- Ft-os Auchan ajándékkártyát kaptunk a soroksári Auchan áruháztól, ezt kapta meg most tőlünk a család. Ezúton is köszönjük szépen az áruház Vezetésének, hogy gondolt így az év végén betegeinkre!
Ma délután találkozónk volt egy támogató hölggyel is, a Démétér ház új részében találkoztunk jótevőnkkel, aki a Démétér házas és a Csontvelőtranszplantációs osztály leendő karácsonyfájára hozott sok-sok díszt, és égősort... A két műfenyő megvan, pénteken lesz a karácsonyi ünnepség a kórházban, ekkor öltözik majd ünnepi pompába az osztály és az újjászületés háza is.
Sőt, a tegnapi posztunkban olvasta a hölgy, hogy az egyik támogatottunknak születésnapja lesz pénteken, így meglepte a kis Mátét egy születésnapi ajándékkal, és tortával. Mi több, nem is egy tortát kapott Máté, gondolt a hölgy a ház többi kis lakójára is, így jut az desszertből mindenkinek! Egy kis plusz segítséget is kapott Máté anyuka, a ház pedig egy nagy szatyor üvegpoharat! Fogyóeszköz, így jól jön mindig egy kis pótlás!
A hölggyel egy-két érintett társaságában jót beszélgettünk, látta, hogy igazából mi egy nagy “család” vagyunk, együtt sírunk és együtt nevetünk, látta, hogy milyen fontos az érintetteknek a külsős segítség, s úgy döntött, továbbra is segíteni fogja betegeinket! Ezúton is köszönjük szépen Márta segítségét, hamarosan látni fogjátok, hogy milyen gyönyörűséges díszeket kaptunk tőle.
Pénteken ugyan már nem leszünk a kórházban, de bízunk benne kapunk a feldíszített karácsonyfáról majd egy fotót!

Nézd, lehet így is!

Nézd, lehet így is! Hadat üzenünk a vizes lepedőnek, és az általánosításnak! Ismeritek a mondást?: “Ráhúzni a vizes lepedőt.” Többen szeretik ezt a szóban forgó lepedőt ráhúzni az alapítványokra, sokan általánosítanak, azonnal rávágják, hogyha alapítványos támogatásról van szó, már-már szállóige lett, hogy “minek segítsek, az úgysem oda kerül!” Nos, ez nem így van! Van aki becsülettel dolgozik, s bizony az adomány pontosan odakerül, ahová azt a támogató szánta!

Tamogato Es Tamogatottak

A képen egy támogató anyuka látható nagylányával, s öt támogatott család! A hölgy adománya pontosan odakerült, ahová Ő azt szerette volna! Fejenként 40 000.- Ft értékben Spar ajándékkártyát kapott az öt család! Jótevőnk a napokban felvette velünk a kapcsolatot, jelezte, hogy mekkora összegben, s mennyi családnak szeretne segíteni, kérte, hogy amennyiben lehet, szeretné Ő odaadni a támogatást a kislányával a családoknak! Nem is másért, amolyan nevelő szándékkal gyermeke irányába, -fő a jó példa-, meg gondolta, így legalább beláthat egy picit a mindennapjainkba. Megbeszéltük, hogy Spar ajándékkártyát fog kapni a hölgy által meghatározott öt család a pénzből, az jól fog jönni mindegyiküknek most így karácsony előtt! Élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásra is tudják majd használni a ‘fenyőfás’ áruházlánc fizetőeszközét. Kértünk két napot, hogy megszervezzük az átadást, a hölgy egyszerűen átutalta az általa felajánlott összeget az alapítványos számlánkra, mi levettük a gondot a válláról, megvásároltuk a Sparos ajándékkártyákat, amit vittünk ma magunkkal, s maga a támogató adhatta át azokat a kis betegeknek! Találkoztunk kora délután a Szent László Kórház területén található Démétér Házban, jött a támogatónk, s jöttek az érintett családok is, s egy szuper kis ismerkedős, adományozós összejövetel kerekedett a találkozásból! Érezhető és tapintható volt a szeretet, ami áradt mindenkiből egymás felé!

Szóval, mint látjátok, mi abszolút nyitottak vagyunk felétek! Szeretnénk azzal a közhiedelemmel leszámolni, hogy az alapítványos támogatás nem oda kerül ahová a támogató szánja! Amennyiben így a karácsonyi ünnepek közeledtével Te is szívesen segítenél egy-egy érintett betegnek, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot, s kérésedre akár megszervezünk egy hasonló személyes átadást! Nem kell nagyban gondolkozni, ha kisebb nagyságrendben tudsz segíteni, de azt szívesen teszed, mi annak is örülünk!

Mit tudunk elképzelni? Pár példa: Egyszerűen csak fogd meg egy beteg kisgyerek kezét, mi megszervezzük, menjünk, vagy menjetek el közösen megvásárolni mondjuk az érintettnek így télen egy meleg sálat, sapkát, kabátot... Cipős-doboz helyett mondjuk adj egy meleg cipőt valamely kis hősünknek! (Ma például több ruhaneműt vittünk egy érintett férjnek, aki minden nap látogatja most feleségét a kórházban...jól jön több betegünknek a meleg ruházati segítség [is]!) ...vagy, egyszerűen csak vidd el egy érintett gyerkőcünket, s anyukáját egy nagybevásárlásra...

Másképp segítenél? Beszéljünk róla! ☎️📩 Keress minket e-mail -ben, telefonon.

Ma a Sparos ajándékkártyákon kívül kiosztásra került egy másik tárgyi támogatás is. A napokban két darab 15 000.- Ft-os OMV benzinkártyát kaptunk egy másik rendszeresen támogató hölgytől, hogy adjuk oda két olyan családnak, ahol sokat kell járni az érintetteknek a kórházba, vagy messze laknak Budapesttől, s jól jön nekik az utazási segítség! Köszönjük szépen Fütte Bistro, a két kártya átadásra került a mai nap, a képen két apuka fogja azokat! Egyikük több száz kilométerre lakik Budapesttől, másikuk pedig napi szinten jön a kórházba hőn szerető párjához!

Ez még mindig nem minden, egy érintett nagymama csomagját is közvetítettük ma a jelen lévők felé! Ez a nagymama 10 Mikulás csomagot, s egy kartondoboznyi játékot, mesekönyvet, puzzle-t küldött! Hálásan köszönjük neki is a segítséget!

Krisztián és jótevőjének története

A segítség nyújtásnak nem szabhat gátat egy kis megfázás, akár ez is lehetne a címe az alábbi támogatásnak! Egy támogató hölgy keresett meg minket a napokban, aki jelezte, hogy Nyíregyháza környékén szívesen elmenne egy családdal az egyik hipermarketbe, segíteni szeretne egy nagy bevásárlásban így karácsony környékén az egyik kis betegünknek!
Kerestünk is viszonylag közel a kelet magyarországi régióban egy családot, akiknek szuper lenne egy ilyen jellegű segítség így az ünnepek előtt... Sajnos a személyes találkozó nem jött létre, mert a támogató hölgy és kisfia bizony náthásak lettek, s nem szerették volna megfertőzni a támogatott családot, de a támogatásuk így is célba ért! A hölgy elutalta a számlánkra a bevásárlásra szánt pénzt, amit mi utaltunk is azon nyomban tovább a képen látható Krisztián édesanyja számlájára.
K Krisztian (1)
A személyes találkozó elmaradását sajnálja mindkét fél, de a lényeg a lényeg, Andrea támogatása célba ért! Krisztián, és a szülők ezúton is köszönik az adományt, ebből a pénzből bizony nagyon sok mindent tudnak majd vásárolni!
A 12 éves Krisztiánról azt kell tudni, hogy története a leukémiával tavaly ilyenkor kezdődött. Ekkor egy elhúzódó magas lázas állapotra lettek figyelmesek a szülők, majd később kapták meg a diagnózist, akut leukémia állt a dolog hátterében! Megkezdték a kemoterápiás kezelést, aminek jelenleg a hetedik blokkjánál tartanak. Még két ciklus van hátra, s aztán jöhet a fenntartó kezelés! Szóval még viszonylag hosszú az út, de azért szépen lassan haladnak Krisztiánék a gyógyulás felé! A családot innen is üdvözöljük, Andreának pedig hálás köszönet segítségéért!
1