Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Aktualitások

Itt az AKTUALITÁSOK aloldalunkon olyan átadásokat találtok, ahol a beteg, illetve kiskorú esetén az érintett család írásos hozzájárulását adta ahhoz, hogy rövid betegségtörténetüket és fotójukat közölhetjük nyilvánosan! Számunkra nagyon fontos, emellett kötelező, hogy betartsuk az előírt személyes adatkezelési és adatközlési szabályokat, így betegségtörténetét-fotóját csakis olyan érintetteknek tudjuk megosztani, akik ehhez hozzájárultak.

Az adatkezelési és adaközlési szabályok betartása mellett számunkra ugyanolyan fontos az is, hogy láthassák támogatóink, kinek/kiknek segítünk, így ezért hoztuk létre ezt az aloldalt! Köszönjük a nekünk felajánlott adóforintokat és különböző adományokat!

Image

Az első két cikk állandó, az első a csontvelő-donorság fontosságára hívja fel a figyelmet, a második cikk fotójára kattintva pedig a közösségi oldalon tudja beállítani bárki profilfotójához a képkeretünket!

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

A csontjaid belsejében egy beteg embertársad új élete rejlik! A legjobb írás, amit csontvelő-donor ügyben olvastál! Megosztani az információt ismerőseiddel kötelező! Donációról közérthetően:

Azt tudtad, hogy a csontvelő-transzplantáció nem is szó szerint csontvelő-transzplantáció!? A donortól őssejteket gyűjtenek, amit transzfúzió formájában kap meg a recípiens, azaz a beteg. Sokan azt hiszik, ez egy műtét, pedig nem! Az is tévhit, hogy a donornak fájdalmas beavatkozásokon, "operáción", csontfúráson kell átessen, amikor szükség van a sejtjeire! Nos, ez a valóságban a következőképpen néz ki: Először is be kell mennünk a lakóhelyünkhöz legközelebb eső hematológiai centrumba, ahol ambulánsan, (tehát jövünk, meg megyünk) 2-3-5 (változó) napon keresztül kapunk napi két injekciót a vállunkba. Ez egy olyan injekció, ami a csontvelőből kihozza perifériára, azaz a vérkeringésünkbe az őssejtjeinket. Ez az injekció semmiféle egészségkárosodást nem okoz, két negatív tulajdonsága viszont lehet. A donornak fej- és csontfájdalmai lehetnek (medencecsont), az esetek többségében vannak is! Ezek egyénre válogatva különböző erősségűek, esetenként gyengék, de van, akinek pár napig elviselhetetlenül fáj a feje, a csontja. Na de mi ez a “kis” kellemetlenség azzal szemben, hogy egy új életet adunk egy másik beteg embertársunknak, akinek csakis kizárólag a csontvelő-átültetés mentheti meg az életét!? Ezek a szóban forgó fájdalmak pár napon belül rendszerint elmúlnak!

Miután megfelelő számú őssejt kering ereinkben az injekció hatására, azokat két véna szúrása után egy gép segítségével ki tudják gyűjteni! Az eljárás legjobban a vesedialízishez hasonlítható. A két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal nem jár, és ugyancsak elmondható, egészségkárosodás sem éri a donort! (A tű, amit az eljárás során alkalmaznak picit vastagabb, mint a sima vérvételkor használatos társaik, olyan, mint amit véradáskor használnak.) Őssejtjeink száma nem csökken, azok rövidebb időn belül, mint gondolnánk újraképződnek, tehát hátrány ilyen téren sem ér minket! Visszatérve az őssejt gyűjtésre, egyik szúrt vénán keresztül szív a gép, a másikon pedig visszaad. Az őssejtgyűjtés időben olyan 2-5 órát vesz igénybe, általában 3 óra alatt lezajlik. Szélsőségesebb esetek előfordulhatnak, de nem jellemző! A két véna szúrásán kívül az a kellemetlenség éri még a donort, hogy kezeit ezidő alatt nem mozgathatja, és ágyhoz van kötve. (Ez azért van, mert mindkét karjában benne a tű, s ha behajtaná a kezét, úgy az átszúrná a vénát.) Több donor ezt úgy vészeli át, hogy az eljárást átalussza. Időközben kigyűjti a vérből az őssejteket a gép, a többi sejtet pedig visszakaptuk. Az őssejteket egy transzfúziós zsákba összegyűjti, amit később egy tisztító eljárás után ugyanúgy egy transzfúzió formájában megkap a beteg! Ezek az őssejtek olyan "okos" sejtek, hogy érzékelik a szervezetben, -ahová bekerülnek-, hogy ott vérképzésre van szükség, így 7-11 napon belül megtapadnak a csont üreges részeiben, s elkezdezdik a vér alakos elemeinek termelését, mint fehérvérsejt, hemoglobin, trombocita, tehát az eljárással a betegnek ismét egy egészséges vérképzése lesz! ✌️❤️

A csontvelő donorokat egy nemzetközi listán tartják nyilván, így ha Te donor leszel, nem csak magyar betegnek tudsz segíteni sejtjeiddel, hanem a Világ bármely részén lakó betegnek életmentője lehetsz akinek ugyanolyan, vagy közel hasonló a genetikája, mint neked! Ha te vagy a beteg? Neked is bármely országból származhat donorod, a lényeg, hogy genetikailag megfeleljetek egymásnak! Igen, jól olvasod, nem vércsoportilag kell egyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag! Ez is új információ lehet sokaknak! 👍 A beteg vércsoportja viszont meg fog változni a donoréra! Gondoltad volna, ha a transzplantáció után vesznek vért a donortól és a betegtől, s a kémcsöveket összecserélik, akkor nem tudják megmondani melyik kié, mert teljesen egyeznek! 😮

...és azt tudtuk hogy Európában az utolsók közt kullogunk csontvelő donor ügyben?! Pedig konkrétan, mint látjuk ez pár tűszúrásból áll a gyakorlatban, enyhébb vagy erősebb fej és csontfájdalommal, ami pár napig eltarthat ugyan, de semmi mással! Ezen kívül semmilyen egészségkárosodás nem éri a donort! Régen még fúrták a donor csontjait, onnan nyerték ki a csontvelőt, de ma már ez nem így néz ki! Egyes, nagyon ritka esetekben előfordul, hogy a donortól csontból kinyert csontvelőre van szükség, de ez annyira elenyésző számú, hogy szinte százalékban nem is mérhető. Ráadásul, ha minket, mint donort ilyen kéréssel keresnének meg, nagyon-nagyon kevés erre az esély, ezt a beavatkozást bármikor visszautasíthatjuk. Ez az eljárás sem jár egészségkárosodással, annyiban különbözik, hogy itt meg kell fúrni a csontot, s onnan kiszívni a csontvelőt. Ez sokkal rövidebb ideig tart, mint az őssejt gyűjtés vérből, viszont fájdalmasabb is! DE még egyszer, ez roppant ritka, és a csontból kinyert csontvelővétel visszautasítható, ha a donor csak a vérből kiszűrt őssejt gyűjtést vállalja!

Írásunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy jelentkezzünk minél többen csontvelő donornak❗️

A transzplantációra váró leukémiás, és más vérképzőszervi, vagy immunhiányos betegek, akiknek csak a csontvelő-transzplantáció mentheti meg az életét nem arra várnak, mint egy szervtranszplantációra váró beteg, hogy meghalljon valaki és megkaphassák a szerveiket, nekik mi élők tudunk segíteni őssejtjeinkkel!

Kérjük, gondold át...pár tűszúrás megér annyit, hogy megments egy emberi életet!!!

Ha úgy gondolod, hogy hasznos dolgokat tudtál most meg, akkor a like mellett, kérjük oszd is meg bejegyzésünk és kedveld oldalunkat! Biztosak vagyunk benne, lesz még olyan írásunk, ami érdekelni fog! 😉👍

Ha úgy döntöttél, hogy jelentkezel donornak, nincs más dolgod, menj el egy véradásra az OVSZ egyik állandó véradó állomására, ez az első, ott jelezd, hogy csontvelő-donor szeretnél lenni! Állandó véradó helyszínek az országban: http://www.ovsz.hu/ver/allando-veradasi-helyszinek
Mivel a donorság egy kötelező véradással kezdődik, így csak akkor lehetsz donor, ha véradásra alkalmas vagy: http://www.ovsz.hu/ver/ki-lehet-verado

58761523 2139953059433940 8561942164123156480 N

(A fotót egy donortól kaptuk)

Főbb tudnivalók, gyakori kérdések:

• Minimális súlyhatár 50 kg. Ez alatt nem adhatsz vért, ezáltal donor sem lehetsz

• Minimum korhatár a véradásnál 18 év, a maximum 65. Donor korhatár 18-45!

• Ha valamilyen krónikus betegséged van, és/vagy állandó jelleggel gyógyszert kell szedj, egyéb oknál fogva nem adhatsz vért, donor sem lehetsz!

• Terhesség és szoptatás ideje alatt nem lehet vért adni. A szoptatás időtartamának megegyező idő elteltével lehet újra vért adni, és jelentkezni donornak!

Donoroknak szóló információk:

http://www.ovsz.hu/csv/ossejt-donoroknak-szolo-informaciok

FONTOS! A véradás után 50 napon belül vissza kell menj annak helyszínére, s meg kell erősíteni szándékod, ez után fogsz felkerülni a nemzetközi donorlistára! Ha van olyan beteg a világban, akinek Te életmentő donora lehetsz, akkor fognak megkeresni téged! Először is megkérdezik vállalod e a donorságot, s utána behívnak majd a hozzád legközelebb eső hematológiai centrumba....innentől már tudod mi történik! 😉👍 Reméljük sokan lesztek, akik jelentkezni fogtok! Csak abba gondolj bele, ha Te lennél a beteg, -reméljük sosem leszel,- neked is jól esne, ha segítene valaki a sejtjeivel, hiszen neked ez az egyetlen esélyed az életben maradásra! Szóval hajrá!

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

Egy ötgyermekes család, ahol most mindenki szeme fénye a legkisebb gyermek

Egy 14 éves tini nagylányt támogattunk, akiért négy testvére és természetesen szülei nagyon izgulnak ezekben a pillanatokban. Hétfőn megy Dóra PET CT-re, ami meg fogja mutatni mit ért el a korábbi hat ciklus kemoterápia.

Ahogy az a fenti sorokból már kiderült, Dóráék egy ötgyermekes család, akik most a segítségünket kérték! Idén májusban derült ki, hogy Dóra Hodgkin kórban szenved, onnantól indult a rémálom, amiben most is vannak!

“Vizsgálatok következtek, a biopszia vételnél altatás után nem tudott spontán fellélegezni, lélegeztető gépre került. Kilenc napig altatták, szondán táplálták!- írja az anyuka.
Ez egy roppant nehéz időszaka volt a teljes családnak, a nyirokduzzanat a tüdő melletti nyirokcsomóból indult ki, a jobb tüdőlebenyt szinte teljesen befedte!
Ilyenkor gondolkozik el az ember, ugye a mi hétköznapi problémáink ez mellett mennyire eltörpülnek!?
Lefolyt a hat ciklus citosztatikus kezelés, most a PET CT eredményétől teszik függővé az orvosok is a jövőbeni teendőket. Dóri időközben lefogyott, gyenge lett, nagy fellélegzés lenne most neki, ha a képalkotó eredmény csakis jó dolgokat mutatna.
Mondani sem kell, anyagilag ez a “pár” hónap is mennyire megviselte a családot...a pár jelző nem véletlenül van idézőjelben, hisz nem volt az olyan rövid, az ember a legnagyobb ellenségének sem kíván hasonlót! Az anyuka táppénzen, s folyamatosan Dórával a kórházban messze az otthonuktól, az apukának felmondtak a munkahelyén...nem is szeretnénk sorolni! 😔

Már a sokadik bejegyzésnél írjuk, hogy mennyire érződik az év vége a mi bankszámlánkon is, ez valóban így van, így most egy kisebb összegű támogatással tudtunk segíteni, a megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásokhoz hozzájárulni, de megbeszéltük az anyukával, jövő januárban menni fog a szokásos 50 000.- Ft támogatás. Dóráé ma a 344. támogatás átadás.

 

S Dora

Ha szeretnéd segíteni munkánk, hogy a decemberi hónap se legyen kurtább, mint a többi, meg tudod tenni! Köszönettel veszünk minden apró segítséget, mint látjátok jó helyre kerülnek az adományok!

Utalási adatok:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: karácsonyra szeretettel

A mi támogatásunkon kívül Károly testvére célzott adománygyűjtés szervezésével próbál segíteni

Egy 37 éves fiatalembert támogattunk a mai napon, kinek történetét testvére fogalmazásában ismerhetjük meg:
"Tisztelt Alapítvány, Kedves Krisztián! Testvérem miatt keresem meg mostani levelemmel az Alapítványt. A bátyám életébe éppen egy évvel ezelőtt tette be a lábát a betegség. Minden egy influenza elleni oltással kezdődött, amelyet követően állandó láz, megfázás és egyre fokozódó gyengeség lett úrrá rajta. Februárban már teljesen legyengülve kereste fel a háziorvosát, aki vérvételre küldte. Az eredményből már akkor látszott, hogy baj van, így sürgősségi esetként azonnal beutalták a győri hematológiára. Itt kezdetét vette számos vizsgálat, és sajnos a diagnózis is kiderült: Akut Myeloid Leukaemia, annak is egy kevert típusa, amely rendkívül agresszív módon támadta meg a szervezetét. A doktor úr a rendkívül rossz eredmények ellenére (ekkorra már fél arca feldagadt, járni nem tudott és több foga begyulladt testvéremnek) azonnali kemoterápiát kezdett nála, és bár ezt csak utólag mondta meg, kevés esélyt látott a túlélésre akkoriban. Hirtelen csöppentünk bele egy rémálomba, amely hatványozottan sújtotta a bátyám családját, mivel párjával két kisgyermeket nevelnek, és a betegség előtt ő volt a családfenntartó. A testvérem azonban élni akart, így a kevés esély ellenére is küzdött, 4 kemoterápiás cikluson van túl, amelyek eredményeként sikerült lecsökkenteni a rákos sejtek számát. Nagyon bíztunk a gyógyulásban, és abban, hogy mihamarabb visszatérhet a normális életvitelhez, azonban a betegség jellege miatt sajnos elkerülhetetlenné vált az őssejtátültetés. Szerencsések vagyunk, mert én, mint a testvére, teljesen egyező donornak bizonyultam, így jelenleg már zajlanak a vizsgálatok és készülünk a Szent László Kórházba január 14-én, hogy meglegyen a transzplantáció. A testvérem sok szeretet és biztatást kapott mind a faluban Kisbajcson, ahol családjával él, mind a munkahelyén, mind pedig a tágabb család és barátok körében, azonban az elmúlt 10 hónap sajnos kimerítette a családi kasszát, bárhogy is igyekeztünk mindannyian támogatni őket. A testvérem nagyon erős, az orvosai is csodálkoznak, mennyire élni akar, milyen erős a szervezete, ő pedig már azt tervezi, mikor térhet vissza dolgozni. Budapesten arról tájékoztattak minket, hogy a transzplantációt követően még egy év, mire az immunrendszere olyan állapotba kerül, hogy beszélni tudjunk az esetleges visszatérésről. A testvérem ez miatt eléggé elkeseredett, mert tudja, hogy a táppénz és a párja keresete messze nem elég ahhoz, hogy a következő egy évet átvészeljék. Sajnos korábban elárverezték az otthonukat, így jelenleg albérletben élnek két gyermekükkel, ahol fával tüzelnek és igyekeznek a higiénikus környezetet biztosítani számára. Azért kerestem meg az Alapítványt, mert a betegség előtt is nehéz anyagi körülmények között éltek, de a betegség miatt a testvérem keresete teljesen kiesett, ezért nagyon korlátozottá váltak az anyagi lehetőségeik, sajnos a tüzelő vásárlása és a kiadások kifizetése mellett nem marad szinte semmi a testvéremre, veszélybe került a transzplantáció utáni helyzete is. Amikor a bátyámnál kiderült a betegség, telefonon már beszéltem önöknél Bajzát Krisztiánnal, és nagyon sok hasznos információt kaptunk, amely már akkor segített tisztán látni. Most szeretnék egy célzott gyűjtést szervezni neki, hogy semmi másra ne kelljen koncentrálnia, csak a gyógyulásra. Mellékelve csatolom a kért dokumentumokat és bízom a segítségükben!"
IMG 20191204 102824 1
Kedves Judit! Itt az év vége, ami már nagyon látszik a mi bankszámlakivonatunkon is, -Károlyé idén a 343. támogatás,- de természetesen lehetőségeinkhez képest segítünk, illetve a megbeszéltek szerint januárban utalunk egy nagyobb összeget az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítására. Mindezek mellett egyértelmű, hogy közvetítjük Önök felé a célzott támogatásokat is! Az ismerősök, barátok, mindazok, akik segíteni szeretnének Károlyéknak, ők az alábbi adatokkal indítsák utalásukat:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Szadlis Károly támogatása
Az így beérkező célzott adományokat teljesen külön kezeljük, s az teljes egészében Károlyt illeti meg! (Fontos elmondanunk, hogy a teljes név megosztását engedéllyel tettük!)
Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk Mindenkinek, aki tud, segítsen a családnak!

Hamarosan a Démétér Házba is megérkezik a Télapó- Mi álltuk a Mikulás ünnepség innivaló készletét

A tavalyi évhez hasonlóan idén is mi vásároltuk meg a kórházi Mikulás-napra az üdítőket! Maga a rendezvény december 06-án pénteken délután lesz megtartva a Démétér Házban, ahol innivalóban nem lesz hiány, ez a készlet fogja várni a transzplantált gyerekek mindenkori koktélkeverőjét, Szabolcsot. 🤗🍹

Szabolcs egy olyan “csudi jófej” fiatalember, aki önerőből minden héten megjelenik a transzplantációs osztályon, elegánsan, fehér ingben, csokornyakkendőben, hosszú, földig érő kötényben, mint egy igazi bármixer, -egyébként az is,- s finom, egészséges koktélokat kever a gyerkőcöknek. Műanyag pohárban, koktél dísszel, úgy ahogy azt kell! Alapítványunk képviselőjét 12 éve transzplantálták, de már akkor jó ideje fennállt ez a gyakorlat, ami tart a mai napig, úgyhogy le a kalappal Szabi előtt! 😍✌️👏 Kellemes Mikulás-napot kívánunk majd minden gyógyult, és még most küzdő gyerkőcnek! ❤️ Áldott Adventet mindenkinek!

Demeter Haz Mikulas Nap

Nagyon köszönjük mindenkinek a segítségét, aki úgy gondolja, ő még tud segíteni szebbé varázsolni a leukémiás gyerekek karácsonyát, leginkább azokét, akik az ünnepeket a kórházban, steril bokszokban fogják tölteni! 😇❤️ Fogjunk össze, a még ebben az évben beérkező adományokat ki is osztjuk idén!

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Közlemény: Karácsonyra szeretettel

Idén Télanyót is magával hozta a Mikulás, mi több, három Tündér, s a Krampusza is jött velük

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is megszervezhettük az alapítványos Mikulás-napunkat! Ezúton is köszönjük szépen minden magánember felajánlását, köszönjük továbbá a Workerline Kft-nek a céges támogatást, és utoljára, de csöppet sem utolsó sorban az Aktív Szülők Alapítványnak, hogy elhozták hozzánk a Mikulást és Télanyót a manók és krampusz kíséretében!
A rendezvényt most is úgy szerveztük, mint minden évben, hogy az az érintetteknek ne kerüljön egy fillérjébe sem! Mi álltuk a családok oda-, s haza útját, délelőtt a csöppségek játszóházaztak, délután a nagyobbacska lurkók moziztak, s közben volt egy közös ebéd, s mindenki kapott egy kis ajándékot a Télapótól!
Mikulas Nap Campona
Természetesen minden gyerkőc jó volt egész évben, s a Mikulás virgácsot egyáltalán nem osztott! 😉👍🎅🏻🤶 Nagyon köszönjük mindenkinek a segítségét, aki úgy gondolja, ő még tud segíteni szebbé varázsolni a leukémiás gyerekek karácsonyát, leginkább azokét, akik az ünnepeket a kórházban, steril bokszokban fogják tölteni! 😇❤️ Fogjunk össze, a még ebben az évben beérkező adományokat ki is osztjuk idén!
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Köszönünk minden apró segítséget! 😍👋

Egy rászoruló család, akik célzott segítséget várnak

Ismét egy olyan hely, ahol nagyon jól jött a segítségünk! A kifejezetten “leukémiás” alapítványok közül mi vagyunk az egyetlen az országban, aki a felnőtt betegeknek is anyagi támogatást nyújt, így Zsigmond csak ránk számíthatott! Lehetőségeinkhez mérten természetesen segítettünk, most a legfontosabb, az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakításához járultunk hozzá.
“Idén augusztus 08-án egy akut leukémiát diagnosztizáltak nálam. Jelen pillanatban is kórházban tartózkodom, mivel kemoterápiás kezelések sora vár még rám. Februárra tervezik a transzplantációt. A segítségüket szeretném kérni, mivel nehéz anyagi körülmények között élünk. A fiam 18 éves, most állt munkába. A nehéz helyzetünk miatt tüzelőre sem maradt pénzünk, így villany melegítővel fűtünk. Az utazási költség is komoly teher számunkra. A feleségemre számíthatok csupán, ő most a családfenntartó. A ház amiben élünk, több helyen is penészes, a fél steril szoba, ami számomra ki lesz alakítva, az a fiam mostani szobája. A nyílászáró cseréje megvolt, plusz a tisztasági festés, a laminált padlót kell még kicserélni, az olyan régebbi fajta, meg van vetemedve. A családom sajnos nem tud segíteni, sok a gyerek, édesanyám támogat még minket a rokkantnyugdíjából, ahogy tud.”
Zsigmond Abony
Zsigmond, ahogy mondtuk, tartjuk, tartsuk továbbra is a kapcsolatot, felmértük helyzetüket, valóban több téren segítségre szorulnak...mi annyit tudunk ígérni, hogy a transzplantáció idején még fogunk segíteni, illetve hogyha érkezik önnek számlánkra célzott támogatás, úgy azt teljes egészében utaljuk is önnek! Tartson ki, legyen erős! Most egy hosszabb kellemetlen időszak áll önök előtt, ez biztos, anyagilag ez nagy megpróbáltatás lesz!
Aki szeretné Zsigmondot támogatni, ő meg tudja tenni! Az alábbi közlemény rovattal kérjük az utalást elindítani, így a teljes pénzt a képen látható fiatalember fog megkapni! Az egyik legrászorulóbb család most a Zsigmondéké, akiket ismerünk. Célzott segítség:👇
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Zsigmondnak Abonyba

Bálint ha minden igaz, már otthon karácsonyozhat

Bálintot már többen ismerhetitek, akik követitek munkánk, most egy elő Mikulás napi meglepetéssel kedveskedtünk neki. Ezúton is köszönjük szépen a felajánlást Domby Tinódi Lászlónak a Pepe és a bandita című mesekönyv írójának! 🥰
A napokban találkoztunk ugyanígy a kórházban egy felnőtt transzplantált sorstárs hölggyel, aki jó ismerőse a könyv írójának, így rajta keresztül kaptunk pár szerzői példányt, hogy adjuk oda olyan gyerkőcöknek, akik örülnének neki. Nos, jelentjük az első példány átadásra került, köszönjük neked is kedves Petra a közvetítő szerepet, Bálint nagyon örült! ❤️👍
S Balint Mikulas
Ha már a Démétér Házban jártunk, egyúttal egyeztettünk is a ház koordinátorával, megbeszéltük, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is mi fogjuk megvásárolni az üdítőket a kórházi Mikulás napi ünnepélyre. Hétfőn visszük is a finom gyümölcsleveket, amikből a gyerekek által már jól ismert “koktélos” Szabolcs fog különböző italkölteményeket keverni! 😉🍸
A fentiek mellett még két családot támogattunk összesen 100 000.- Ft értékben. Az egyikük egy felnőtt leukémiás beteg, aki transzplantáció előtt áll, nekik a téli tüzelő megvásárlásához nyújtottunk támogatást, másikuk egy tündér kicsi lány, akiknél nagycsalád lévén a mindennapi élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásukba segítettünk be.
Aki tudja, kérjük segítse munkánk, ha fontosnak gondolja családtámogatási munkánk! Minden kis összegnek örülünk, és köszönjük is szépen! Itt az év vége, ami a mi számlánkon is érződik, az ez évre rendelkezésre álló anyagi kereteink kezdenek nagyon szűkösek lenni, az idén megkapott 1%-felajánlásokat pedig január 01-től kezdenénk meg, hisz 2020-ban is nagy szükség lesz rá! Köszönjük mindenkinek a segítséget!

Dánielnek 62 évesen kell szembeszállni a gyilkos kórral

Egy 62 éves, autológ csontvelő-transzplantáción átesett férfi beteg támogatásával kezdtük a hetet, akinek az alapbetegsége egy Non-hodgkin Lymphoma volt.

Az alábbi pár mondatban ismerhetjük meg Dániel történetét saját tollából:

“Betegségem előzménye egy komoly fájdalommal járó hát és gyomorbántalommal kezdődött, amit a jászberényi kórházban kezeltek. Az Országos Onkológiai Intézet a szövettani eredmények alapján 2018 tavaszán B-sejtes Non-hodgkin Lymphoma diagnózist állapított meg. Májustól a Szent László Kórházban kezeltek, állapotomtól függően az ambuláns kórházi részlegben, és a második emeleti fekvő osztályon. A számtalan kemoterápiás kezelés a kezdeti siker után egyáltalán nem használt, a PET CT-k alapján az oda nem illő sejtek egyre sokasodtak. Mindemellett munkahelyemen idén februárban felmondták az állásomat, így anyagilag és egészségügyileg is nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A feleségemmel a megélhetésünk az ő nyugdíja. Az orvosi konzultáció és a rák egyre aggasztóbb burjánzása miatt október végén őssejt transzplantáción estem át, a saját megtisztított sejtjeimet kaptam vissza. Kérem, amennyiben lehetséges legyenek a segítségünkre!”

77040120 2520921241337118 2282371889114382336 O

Lehetőségeinkhez mérten nem volt kérdés, támogattuk Dánielt, s megbeszéltük vele, hogy januárban ismét segítünk, a mostanitól egy nagyobb összeggel.
Ugye itt az év vége, ami a mi számlánkon is érződik, az ez évre rendelkezésre álló anyagi kereteink kezdenek szűkösek lenni, a jövő évi 1%-felajánlásokat január 01-től kezdjük meg, hisz 2020-ban is nagy szükség lesz rá.

Dániel, önnek jó egészséget kívánunk, tartjuk a kapcsolatot!
Ha fontosnak gondolod családtámogatási munkánk, az alábbi számlaszámra tudod elküldeni adományod. Minden kis összegnek örülünk, és köszönjük szépen!

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

1