Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

FIGYELEM! BŐVÜLT AZ ADÓKEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ BETEGSÉGEK LISTÁJA

FIGYELEM! Sokakat érint, talán nem is mindannyian tudtok róla! Bővült az adókedvezményre jogosító betegségek listája. Éves szinten 89 400.- Ft adókedvezmény érvényesíthető! Aki érintett, ne hagyja ezt veszni!

Az adókedvezmény igénybevételéről bővebben a kormányzati oldalon találtok információt a képre kattintva:

Adokedvezmeny 2019

A mi vérképzőszervi betegeink szinte mindegyike adókedvezményre jogosult, de 2019-től bővült az eddigi betegségek listája, adókedvezményt igényelhetnek az emlő- és petefészek-daganatban, a méhnyakrákban, az endometriózisban, valamint a here- és prosztatarákban szenvedők is. További érintett betegségek listája itt található.

Az adókedvezmény a személyi jövedelemadóból érvényesíthető szakorvosi, szakambulanciai vagy ezek alapján háziorvosi igazolással, amit az adótörvényben meghatározott ideig meg kell őrizni. Az adókedvezményt vagy havonta lehet igénybe venni, vagy az éves adóbevallásnál egy összegben visszaigényelni. Az adókedvezmény a jelenlegi minimálbér 5 %-a, tehát havi 7 450.- Ft, ami éves szinten 89 400.- Ft-ot jelent. A kedvezmény nem megosztható, de visszamenőleg is igénybe vehető, ezért akinek a betegségét két-három évvel korábban diagnosztizálták, és ez az időpont szerepel az orvos által kiállított igazoláson is, azok érvényesíthetik visszamenőlegesen a kedvezményt. Ebben az esetben az akkori minimálbér után jár az 5 %.

Aki havonta szeretné igénybe venni a kedvezményt, annak le kell adnia az adóelőleg-nyilatkozatát munkahelyén. A nyilatkozat innen tölthető le.

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz! Először is ajánljuk figyelmedbe az alábbi RTL Klub Fókusz videót, nézd meg ezt, kapsz egy kis inspirációt, s gyere vissza, olvass tovább! Katt a képre a videóért:

RTL Klub Fokusz Gyerekek Es Fiatalok Akik Megkuzdottek A Leukemiaval

Ha újra itt vagy, akkor kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Nagyon ritkán van ilyen eljárásra szükség, hogy csontot kelljen fúrni, az ilyen esetek száma tényleg elenyésző, ráadásul a donor döntése, hogy vállalja e ezt a procedúrát, avagy csak a perifériás vérkeringésből gyűjtött őssejtadásra hajlandó! Régen csakis a közvetlen csontból történő őssejt gyűjtést alkalmazták, de ma már az esetek legtöbbjében két véna szúrása mellett nyernek a donortól őssejtet! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik!

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints ide!

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Nem kell mást tégy, kattints ide!

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt.

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, keress ránk, kedveld oldalunk, s oszd is meg posztjaink!

További információt donor kérdésben ide kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Elkészült új Facebook képkeretünk, bárki kipróbálhatja saját profilképén

Elkészült új Facebook képkeretünk, próbáld ki Te is, hogy mutat a saját profilképed vele! 😉

Segítsd ekképp is népszerűsíteni telefonos kampányunkat! Kattints a képre, s utána egy klikkeléssel aktiválhatod is keretünket a saját fotódon! Köszönjük, hogy ezzel az ingyenes gesztussal is segíted a leukémiás betegeket! ❤️

Facebook Kepkeret

A limfómát legyőzte Imre, most bánat emészti a lelkét

Egy haláleset történjék az bármikor, bármi oknál fogva, kivétel nélkül minden esetben megviseli a szeretteket! Minket is megérint, ha elveszítjük egy betegünket...most nem ez történt, mégis szomorú a szívünk! Féltjük Imrét, hogy mi lesz vele! Nem kimondott, és nem bizonyított ugyan, de mi hisszük, hogy egy rákos betegség kialakulását, az abból való gyógyulást befolyásolja a mindennapi stressz, idegeskedés, a lélek boldogtalansága. Sajnos Imrére nehéz napok várnak, a napokban elveszítette hőn szeretett párját! 😢💔
H Imre E Parja

Imre egy Non-Hodgkin Lymphoma-s betegünk, akinek ebben a nehéz időszakban segítettünk. Épp elég kiadás vár most rá, temetési költségek, stb., így a rezsiköltsége kifizetéséből átvállaltunk egy részt, hogy azt a pénzt is amit erre a célra fizetett volna ki, másra tudja fordítani. Sok erőt kívánunk innen is Imrének, hogy legyen ereje feldolgozni ezt a tragédiát, s ezúton is szeretnénk részvétünket, együttérzésünket kifejezni felé. Imre egyedül maradt, szerencsére az anyukája pár száz méterre lakik tőle, így lesz támasza a közelben. A mosonmagyaróvári betegünknek van egy kisfia is, minden bizonnyal ő lesz a másik vigasza a nehéz időkben. Ha majd úgy érzi Imre, el tud menni mindig meglátogatni kisfiát. Igaz ahhoz, hogy gyermekét láthassa autóba kell ülnie, s több, mint száz kilométert kell utaznia, de eddig is támogattuk ezeket a látogatásokat lehetőségeink szerint, ami az utazási költséget illeti, s ezután is fogjuk.

Imrének 2016 januárjában derült ki betegsége, először Mosonmagyaróváron kezelték, majd Győrben kapott kemoterápiát, szám szerint 14-et! Még javában a gyógyulás, regenerálódás időszakában van, bízunk benne a remisszió marad továbbra is! Sok erőt kívánunk neked Imre, s jó egészséget!

A két és fél éves öcsém egy igazi hős

Kedves Nénik és Bácsik! Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam, én egy transzplantált kisfiú büszke nővére vagyok. Az idén három éves öcsém egy igazi hős, fiatal kora ellenére túl van egy csontvelő-átültetésen!
Képzeljétek, ma délután találkoztunk az Alapítványtól Krisztián bácsival, akitől egy 100 000.- Ft-os Auchan ajándékkártyát kaptak a szüleim. Mi egy sárbogárdi család vagyunk, s két helyi céges támogatásnak köszönhetően kaphattunk ismét segítséget a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért Alapítványtól. 2018 februárjától fogják a kezünk, ekkor volt a testvérem transzplantációja. Akkor jó időre kettészakadt a családunk, öcsém Budapesten volt sokáig az anyukámmal, mi pedig az apuval itthon. Szomorú napokon, heteken-hónapokon vagyunk túl, de szerencsére azóta már itthon van a kisöcsém, s anya is! Még mindig nem felhőtlenek a mindennapjaink, a testvérem ugyanis nem tud szájon át étkezni, egy gyomorszondán keresztül táplálja őt anyukám. Először nem értettem miért egy injekciós fecskendőn keresztül kell, hogy anyu etesse az öcsikém, de most már tudom azért, mert nem rág, nem tud rágni a testvérem. Anyukámék remélik ez hamarosan változik, hisz készülünk nyáron az Alapítvány táborába, addig jó lenne, ha az orvos bácsik el tudnák távolítani az öcsém gyomorszondáját, hogy ő is teljes életet élhessen...tudja élvezni a fürdőzést, és a finom ételek ízét, amit majd kapni fogunk a táborban! Kérlek titeket szurkoljatok nekünk, hogy ez így legyen! 🙏👍
B David Novere
Ha kedvelitek az Alapítvány Facebook oldalát, és megosztjátok posztjaikat, már az is nagy segítség!
A szurkolás mellett kérek mindenkit, aki még nem rendelkezett idén az adója 1%-a felől, ő tegye meg az Alapítvány javára! Sajnos túl sok betegük van rajtunk kívül is, s tapasztalatból tudjuk, ők mindent megtesznek az érintett családokért! ❤️ Mi is már pihenhettünk az ő közvetítésükkel a Balatonon, többször vállalták már át az öcsém speciális tápszer költségeit, ott voltunk tavaly velük a Mikulás napon, s életünkben először megnézhettük a Tropicarium-ban a létesítmény nagy tengeri akváriumát...szóval kérlek Titeket, segítsétek a munkájukat, ahogy tudjátok!
Ha most például kéznél van a telefonotok, akkor tudtok küldeni egy gyors, 500.- Ft-os emelt díjas SMS-t a hozzánk hasonló helyzetben lévő családoknak! Nekünk mindegyikünknek ez a csekély összeg is sokat jelent!
A telefonszám 13600, ide kell csupán ennyit elküldenetek: 41. Köszönöm szépen Nektek az Alapítvány munkatársai nevében is!

Amanda transzplantációra vár- A sok kezelés hatására teljesen tönkre ment a mája

Délelőtt voltunk Amandánál, de azóta is ő jár a fejünkben! Az a tekintet, az a mosoly, ami fogadott minket a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika kórtermében, s az az integetés, ahogy elköszönt tőlünk az üvegen keresztül amikor jöttünk el tőle. A fotó nem adja teljesen mindazt vissza, amit ennek a tíz éves kislánynak a szemében láttunk!
Hol is kezdjük az ő történetét?! Hogyha egy mondatban, tőszavakkal kellene összefoglaljuk, akkor az a mondat valahogy így nézne ki...Diagnosztizálás...a betegség egy akut leukémia, muszáj azonnal kezelni...kemoterápia, kemoterápia, kemoterápia, ♾...a citosztatikumok hatására máj probléma...májtranszplantáció várólista! 😢
Amanda betegségét ötévesen diagnosztizálták, mint derült égből a villámcsapás, de mint tudjuk egy akut leukémia már csak ilyen! Nyírségi lány lévén Debrecenben vette fel a pici lány a kemoterápiás blokkokat. Az aktív kezelések után protokoll szerint jöttek a fenntartó kezelések, 12 lett volna belőlük szám szerint, de az 5. után abba kellett hagyni ezeket. Amanda mája annyira telítődött a citosztatikumoktól, hogy teljesen feladta a szolgálatot. Időközben többszörösére dagadt, ez látszik a ma készült fotón is, mert az bizony nem Amanda hasikája, ami dudorodik, hanem az a megpuffadt máj! 🙁 Oxigént kap most is, mert a méregtelenítő szerve már annyira nagy, hogy nyomja a tüdőt, s nehéz a levegővétel! Várják a megfelelő májat! Kicsit visszás ez a dolog, épp ezt beszéltük az anyukával, mert ugye ehhez valakinek meg kell halnia, hogy a kislány egy új szervet kaphasson...de mi mégis bízunk benne, hogy hamarosan sor kerülhet a transzplantációra. A donornak ugye meg kell feleljen pár kritériumnak, s jó lenne, ha korban sem egy 60-70 éve “működő” szervet kellene kapjon a nagylány!
D Amanda
Mi szorítunk neked Amanda nagyon, most a mindennapi kiadásaikban segítettük a családot pénzbeli és Spar ajándékkártya tárgyi támogatásunkkal. Megbeszéltük az édesanyával, hogy jövő hónapban még tervezzük támogatásukat. Nem egyszerű a család helyzete, anyuka és lánya a fővárosban, apuka otthon...aggódik a teljes család! 🙁💔 Mi Amandát a vérképzőszervi érintettség lévén tudtuk ismét támogatni, esetükben is beigazolódott az a tény, hogy bizony ez a betegség, és a vele járó kezelések nem múlnak el nyomtalan, a rehabilitáció hosszadalmas tud lenni!
Kérjük, aki tudja segítse támogató munkánkat, mint látjátok dolgozunk folyamatosan...kell, s szükség van a segítségre az érintett családoknak! ...és sajnos vannak sokan! Ma több támogatásunk is volt...azon eseteket, ahol a beteg hozzájárult története közléséhez, hamarosan olvashatjátok oldalunkon! Támogató csatornáinkért kattints fent a "Hogyan segíthet" feliratra!

Gabó szerencsére túl az életveszélyen, de még mindig az intenzív osztályon

Gabó egy 2,5 éves kisfiú, akinek az alapbetegsége egy krónikus monocytás leukémia. Múlt szeptemberben volt a transzplantációja. A beavatkozás nagyon megviselte, sajnos nem volt szövődménymentes. A bőrén a GVHD tüneteit látjuk, fogyott is az utóbbi időben. Jelen pillanatban is az intenzív osztályon lábadozik! Kemény időszak áll Gábor és családja mögött, öt hétig volt lélegeztetőgépen, de azt az öt hetet nem kívánjuk senkinek! Anyukája éjt nappallá téve ott volt kisfia mellett, akiből csövek lógtak ki, végig izgulta ezt az időszakot, mert bizony volt kockázat! Ismerjük az anyukát, találkoztunk már párszor velük a Démétér házban a hónapok alatt, amióta kórházban vannak, de most először láttuk a szemében a félelmet, amikor pár hete az intenzív osztály bejáratánál találkoztunk. Ráadásul épp látogatási zár volt, még a férje, s másik kisfia sem tudott látogatóba jönni, ez plusz megpróbáltatás volt mindenkinek!
H Gabor (1)
Szerencsére a helyzet javult, öt hét után le tudták kapcsolni Gábort a lélegeztetőgépről, még oxigén támogatással ugyan, de szépen lélegzik! Ennyi idő gépi lélegeztetés után ez a gyerekek tizedének sikerül. Az anyuka szavai: “Nagyon hosszú még az út a gyógyulásig, de hatalmas élni akarása mindenre képessé teszi, ezt már többszörösen is bebizonyította.” “10 perccel extubálás után sportszeletet evett. Erre a 60 éves főorvosnő is azt mondta, ilyet még nem látott!”
Valóban ebben a kis törékeny kisfiúban akkora erő lakozik, hogy sokan mi felnőttek is megirigyelhetnénk! 50000.- Ft-tal támogattuk a hónapok óta kettészakadt családot, az anyuka azt mondta amikor felhívtuk az utalás tényével, hogy ő nem is gondolta volna, hogy még tudunk segíteni ennyivel. Tudjuk, hogy min mennek át, a lelkiek mellett anyagilag is baromi nehéz, ha fogalmazhatunk így...két kisgyerek, megemelkedett fertőtlenítőszer kiadások, ugye fontos a megfelelő higiénia, hisz Gabónak még nem annyira rég volt a transzplantációja, apuka amikor csak tud jön hozzájuk a testvérrel, 200 km-re laknak a fővárostól, szóval van kiadás bőven, mellette rezsiköltség, a mindennapi élelmiszer kiadások...
Nagyon sok erőt kívánunk innen is Gáboréknak! ❤️✌️Szurkolunk továbbra is, e héten jön meg a biopszia eredménye, ami eldönti, hogy kell e újabb transzplant, avagy sem! Szóval megy az ima, pozitív energia, szorítás, drukkolás...Hajrá Gabó, mutasd meg! 👍💪✌️🤞 Mi eltökélten dolgozunk tovább folyamatosan, mint korábbi érintettek, szükségük is van ránk a betegséggel harcoló családoknak! Kérjük, kedveld Facebook oldalunkat, s segítsd munkánk az ottani posztjaink megosztávával! Köszönjük!

Flórián egy egyedi kezelést kap leukémiájára- Elsőként az országban

A kemó, amit agydaganatos betegeknek szoktak adni alapesetben, reméljük jó lesz Flórián leukémiájára!
“Pánikos vagyok, de a gyerekek miatt muszáj lesz végigcsinálni!”, mondta ottlétünkkor a fiatal jászsági apuka.

O Florian 2

Flóriánt is már ismerhetik azok, akik figyelemmel kísérik munkánk, többször segítettünk már neki lehetőségeink szerint. A fiatalember betegsége rózsaszínes, később pirosas foltokkal, szédüléssel, ájulással kezdődött. 2015-ben azonnal Budapesten a Szent László Kórházban kezdődtek a kezelések, kérdésünkre, hogy mennyi kemoterápiás blokkon esett át Flóri, azt mondta, már szám szerint nem is emlékszik rá. Egy biztos, diagnosztizálás után egy teljes évet kórházban volt. Akkor kétéves kislánya és szerető párja várta haza, most pedig már bővült a család, a kislány immár hatéves lett, mellette és párja mellett egy négy hónapos kisfiú is mielőbb szeretné otthon látni az aput! Emlékszünk, régen is nehéz volt neki a kórházlét egyedül, most is nehezen viseli szerettei hiányát! Ezúttal sógora tartja benne a lelket, a kezelések idejére beköltözött vele a kórterembe! Ő kimegy a boltba, ha szükség van bármire a hipermarketből, élelmiszer, fertőtlenítő, tisztálkodószer, mi is ezekben a mindennapi kiadásokban segítettünk neki picit. Transzplantációról már jó ideje szó van, volt időszak amikor ő utasította vissza a beavatkozást, valamikor az orvosok odázták, mára ott tartanak, hogy muszáj az átültetés, mivel relaptált a leukémia! Nem a csontvelőben jelent meg ezúttal a kór, hanem az idegrendszert támadta meg a betegség. Kettős-látással és kaotikus fejfájással jelentkezett kezelőorvosánál apukánk, különös, de ezeket a tüneteket a leukémia okozta! Egyedi kezelést választottak orvosai, ebben bíznak, hogy vissza tudják szorítani a rossz sejteket. A transzplantációnak még nincs pontos kijelölt időpontja, de most már határozottan tudja mindenki, ez a végleges megoldás a teljes gyógyuláshoz! Valószínűleg Flórián testvére lesz a donor.

Flórián, fel a fejjel, csak előre nézz, csodálatos gyermekeidet bizony még fel kell nevelni, fel fogod nevelni! 👍✌️❤️ Ahogy tudunk segíteni fogunk a jövőben is, kérünk jelentkezz majd, ha tudsz valami pontosat!

Két céges támogatásnak köszönhetően tudtuk ismét támogatni Dávidkáékat

Tavaly augusztusban az alábbi mondatokkal keresett meg minket Dávid anyukája: “Kisfiam transzplantációja 😟😭 2018 februárjában volt a Szent László Kórházban. Sajnos idegileg is és anyagilag is kimerültünk! 😥 Ha tudnának segíteni megköszönném! Tisztelettel: Dávid anya”
D David
Anno azonnal felvettük a családdal a kapcsolatot, azóta már többször is támogattuk a transzplantált kisfiút, egy felajánlás által a nyár végén elmehettek a Balatonra egy rövid pihenésre, töltődésre, ott voltak a Mikulás napunkon, idén jönnek az alapítványos táborba...most két céges támogatásnak köszönhetően öt hónapon keresztül tudjuk segíteni a családot! Köszönjük szépen a segítséget a Beef Farmer Kft-nek, és a Silver Wolf Kft-nek! 👌✌️
Jól jön a támogatásunk, Dávid is a transzplantáció szövődményeivel küzd! Egy gyomorszondán keresztül táplálja a mai napig édesanyja, egyszerűen nem hajlandó enni/rágni Dávid! A speciális tápszer több tízezer forint kiadás nekik, mellette a megemelkedett fertőtlenítőszer vásárlásaik is nehezítik a mindennapjaikat, van helye az adománynak! Dávidnak van egy hétéves nővére, neki is próbálnak megadni mindent a szülők! ❤️ Köszönjük a támogatásokat, lehetőségeink szerint próbálunk minden érintett mellett ahol szükséges ott lenni!

Kemény sorok egy édesapától

Egy rövid, de velős levelet kaptunk egy édesapától! Természetesen segítettünk az 5 éves Dávidnak!

“Sajnos a kisfiamnál 2019 január közepén leukémiát diagnosztizáltak! Azóta a Pécsi Gyermekklinikán kezelik. Az édesanyja albérletbe költözött tőlünk, mi gyermekemmel a szüleimnél lakunk. Most jelenleg emelt családi pótlékot és a GYES-t kapom. Mire kiengedik a kórházból egy fél steril szobát kellene biztosítani, és ehhez szeretném kérni a szívességüket! Előre is köszönöm!”

Tisztelt Apuka! Kemény sorok ezek, amiket ír, a támogatás nem kérdés! Nem szívesség ez, kötelesség! Szívből jövő kötelesség! ❤️ Dávid rosszindulatú vérképzőszervi betegségét a kérvényük mellé csatolt orvosi igazolással alátámasztották, megküldtek minden dokumentumot, ami a támogatásukhoz szükséges, így a mai nappal már ki is tudtuk utalni támogatásukat! Úgy van, ahogy írta, nagyon fontos, hogy Dávid a kemoterápiás kezelésről egy higiénikus, lehetőség szerint a legcsíramentesebb környezetbe mehessen haza! “Friss” beteg lévén, ugye egy teljesen új élethelyzetbe kerültek, ha bármiben tudunk segíteni a jövőt illetően, információ, szabályok, amik a kezelésekkel járnak, s nem tudnak valamit, keressenek bizalommal minket!

Pár éve felnőtt fejjel átestünk ezen, tudjuk jól, miben vannak! Dávidnak most nagy szüksége van Önre, Önökre, próbálják őt erősíteni mindenben!

Aki még nem ismerné munkánk, nekik elmondjuk, immáron kilencedik éve küzdünk a leukémia ellen közhasznú szervezetként, az érintett családoknak közvetlen segítséget nyújtva! Folyamatosan kapjuk a hasonló segítségkérő megkereséseket, s próbálunk lehetőségeink szerint ott lenni a beteg mellett teljes válszélességgel! Ahhoz, hogy átadásaink folyamatosak tudjanak lenni, közhely ugyan, de nekünk is segítség kell! Amennyiben tetszik az, amit képviselünk és csinálunk, kérjük állj mellénk!

Gy David

Van két olyan támogató forma, ami pénzbe egyáltalán nem kerül:
- adó 1% felajánlás! Adószám: 18142842-1-14 /ado
- posztjaink megosztása

Van egy olyan támogató forma, ami 500.- Ft csupán és másodpercek alatt kivitelezhető:
- adományvonal
A telefonszám: 13600
Kódszám: 41

...és van ugye az utalás:
- Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000

Bankkártyás adományozás:
https://adjukossze.hu/…/a-nagy-harcoka…/tamogatom/rendszeres

Gyere, ismerj meg minket:
/tevekenysegunk

Dávid mellett még három betegnek segítettünk a napokban összesen 200000.- Ft értékben. Két felnőtt betegnek...egyikük egy székesfehérvári Non-Hodgkin Lymphoma-s hölgy, akinek az élelmiszer és megemelkedett fertőtlenítőszer kiadásait támogattuk Spar ajándékkártyával. Másikuk ugyancsak egy felnőtt férfi beteg, akinek egy Myeloma Multiplex nehezíti meg a mindennapjait. Az Úr rezsiköltségeinek a kifizetéséhez nyújtottunk anyagi segítséget. Harmadik beteg egy Kecskemét közelében lakó kisfiú, az a család is már évek óta harcol a leukémia, illetve a kezelések mellékhatásaival...a három érintett családtól most nem kaptunk felhatalmazást, hogy fotót osszunk meg róluk! A személyes adatkezelés és adatközlés szabályai ránk nézve is kötelezőek, így kérésüket/rendelkezésüket tiszteletben kell tartsuk!
Többen vannak akik betegségüket szégyellik, pedig hát erről senki nem tehet! A baj az legtöbbször kérés nélkül érkezik! 🙁 Mi dolgozunk, ahogy csak tudunk! STOP LEUKÉMIA!

1