Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Jelentkezz csontvelő donornak! Őssejt donációról közérthetően

Te véradó vagy? Arra gondoltál már, hogy jelentkezz csontvelő-donornak is? Hallottál a dolog fontosságáról, ismered az eljárást, vagy szeretnél róla többet tudni? Jó helyen jársz!

Kezdjük is a legfontosabb információkkal, ami a legtöbbek első kérdése! Tudni kell, a csontvelődonort, amikor a jelentkezésen túl a gyakorlatban is donorrá válik, nem éri nagy fájdalom, s egészségkárosodást sem szenved! Nyomatékosítsuk picit, hangsúlyozzuk még egyszer, a donort nem éri különösebb nagy fájdalom, s semmilyen egészségkárosodást sem fog szenvedni! 

A közhiedelemmel ellentétben nem műtétről, nem a csontjaid fúrásáról van szó! Volt erre példa régen, de ma már nem így működik a dolog! Csupán pár tűszúrásról beszélünk! Igen, jól olvastad, pár tűszúrás árán megmentheted egy beteg embertársad életét! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább! 

Első lépés, menj el egy véradásra! Ott jelezd a művelet előtt a vért vevő személyzetnek, hogy csontvelő donornak is jelentkeznél egyben! Ekkor az fog történni, hogy egy picivel több vért fognak levenni tőled, amit ki tudnak vizsgálni. Ekkor végeztél is a teendőiddel egy időre, de ezzel még nem sikeres a jelentkezésed! A véradás után várj egy picit, s pár hét elteltével, hogyha nem kapsz semmilyen értesítést az OVSZ-től, menj vissza a véradásod helyére, s erősítsd is meg szándékod! Csak ez után leszel potenciális donor! 

INFORMÁCIÓ: Az OVSZ csak abban esetben fog értesíteni a véradásod után, hogyha valamiféle kizáró tényezőt találtak a levett vérmintádban. Fontos még továbbá, hogy a véradásod után maximum 50 napod van rá, hogy visszamenj donornak való jelentkezési szándékod megerősítésével! 

Ekkor ki kell majd tölts egy jelentkezési lapot, hogy felkerülhess a nemzetközi donorlistára, de ekkor még mindig nem vagy donor! Ekkor nem is kell őssejtet adnod, csak simán bekerülsz a rendszerbe egy szám azonosítóval. 

Ezek után, hogyha a világban bárhol van egy olyan beteg, akinek Te genetikailag megfelelsz, úgy fel fogják veled venni a kapcsolatot, vállalod e, hogy a gyakorlatban is donor légy! A válasz nyilván egyértelmű, IGEN, hisz ezért jelentkeztél, hogy sejtjeiddel új életet adj egy betegnek! Csupán érdekességképpen: nem vércsoportilag kell megegyezzen a donor és a recípiens, hanem genetikailag kell, hogy egyezzenek, illetve közel egyezzenek! Példa: köztudott ugye, hogy nálunk az Alapítványnál, én, azaz Bajzát Krisztián 2007-ben átestem egy idegen donoros csontvelő-transzplantáción. Anno a beavatkozás előtt 0- vércsoportom volt, most pedig már a transzplant után B+.

Legy Csontvelo Donor

INFORMÁCIÓ: Célzott véradás van, célzott csontvelő donornak való jelentkezés nincs! Azt nem tudod jelezni, hogy Te ennek, vagy annak az ismerősnek, barátnak, családtagnak lennél a csontvelő-donora, hisz arra az esély, hogy Te megfelelj neki, nagyon pici! Persze nincs kizárva, úgyhogy mindenképp jelentkezz, hogyha van érintett ismerősöd, aki transzplantáció előtt áll! Jelentkezz akkor is, hogyha nincs ilyen ismerős, családtag, hisz nem tudhatod, lehet ezekben a pillanatokban is rád vár valaki, akinek megmenthetnéd az életét! 

Lehetséges, hogy sosem leszel gyakorlatban is donor, hiába vagy fent a nemzetközi donorlistán, mert nincs olyan beteg a földön, akinek Te megfelelsz genetikailag! Most viszont tételezzük fel, hogy mégis van! Ebben az esetben a lakóhelyed szerinti legközelebbi hematológiai centrumba fognak behívni, ahol pár napon keresztül kapni fogsz a válladba egy-egy injekciót! Ez az injekció nem másra hivatott, mint arra, hogy a csontod belsejéből kihozza őssejtjeidet a perifériás vérkeringésedbe! Így ugye nem kell a csontjaidat fúrni, az őssejtjeidet egy-egy szúrt véna mellett ki tudják majd gyűjteni! Igen, jól értelmezed, ez az egész procedúra manapság már csak pár tűszúrás!!! Injekció a válba, s két szúrt véna a gyűjtéskor!!! 

A gyűjtést egy gép fogja végezni, ez több óra hosszát is igénybe vehet, de a két véna szúrásán kívül semmilyen fájdalommal, vagy rosszulléttel nem jár! Az egyik karodból szívja a vért a gép, amiből ő különböző technika segítségével kigyűjti a véredben lévő őssejteket, s ezzel egy időben a többi sejtet a másik karodba már vissza is adja! Magyarul, nem lesz még csak nagy vérvesztésed sem. Ilyenkor egy kényelmes ágyon/székben fekve pihensz. Egy a fontos, hogy mozdulatlanul tedd ezt, hisz a két karodban egy-egy tű van! Ettől sem kell tartanod, hisz ez a két szúrás csupán addig az egy pillanatig fáj, amíg épp megszúrnak! Utána már nem is érzed, hogy ott van a tű! Mozgatni is csak azért nem szabad, hogy nehogy átszúrja a vénád a tű! 

Szóval, kigyűjtötte az őssejtjeid a gép, amit egy transzfúziós zsákban te is látni fogsz. Ezután Te megszabadulsz a tűktől, az őssejtes "zacskót" pedig útba indítják a beteg felé. Most jönni fog részedről a kérdés...mi lesz veled a kigyűjtött őssejtjeid nélkül?! Ne tarts ettől sem, nem is gondolnád milyen rövid időn belül újratermelődik az! 

Te mindezek után hősként hazamehetsz, a szó szoros értelmében HŐS vagy, hisz megmentetted egy ember életét! 

A beteg ez idő közben nagy dózisú citosztatikumot kap, ami teljes mértékben kiirtja az ő csontvelejét. A tőled levett őssejteket eljuttatják abba az országba, abba a kórházba, ahol a beteget kezelik, s megfelelő előkezelés után azokat egyszerűen egy infúzió formájában megkapja a beteg! Az őssejtjeid bekerülnek a recípiens véráramába, amiknek 7-11 napon belül meg kell tapadniuk a csont üreges részeiben, s el kell kezdeniük új munkájukat, nem is mást, mint a vér alakos elemeinek a termelését! Ez látszik majd ugye a mindennapos vérvételek során, a beteg fehérvérsejt, hemoglobin, illetve a trombocita száma is szépen emelkedni fog! 

A beteg meggyógyul, egy idő után ismét egészséges, teljes életet élhet!

Ne feledjük, mi leukémiás betegek nem arra várunk, hogy valaki meghaljon, s megkaphassuk valamely egészséges szervét, nekünk csak és kizárólag az élők segíthetnek egészséges sejtjeikkel! Én például egy német hölgynek köszönhetem életem! Érdekel milyen út vezetett idáig? Kattints erre a linkre: /bajzat-kriszitan-tortenete/

INFORMÁCIÓ: A donor és a recípiens nem ismerheti egymást! A beteg annyit fog tudni, hogy milyen nemzetiségű segítője, milyen nemű, s hány éves! Ez persze egy idő eltelte után megváltozhat, öt év elteltével ugyanis a beteg fel tudja venni donorával a kapcsolatot, amennyiben szeretné. Az osztályra, ahol kezelték el kell juttatnia egy, a donor nyelvén írt levelet, ebben talán segítenek is a kórházban, amit ezek után több állomást érintve eljuttatnak a donorhoz! Azután már csak rajta fog múlni, hogy megkeres e minket a levelünkben megadott elérhetőségeinken, avagy sem. Amennyiben Ő is nyitott egy személyes kapcsolatfelvételre, úgy onnantól kezdve már csak a találkozót kell megbeszélni! 

Na, mit szólsz! Mindezek ismeretében jelentkezel őssejt donornak? Reméljük sok hasznos információt tudtatok meg írásunk által, s sokatoknál igen lesz a kérdésre a válasz! 

Érdekel a munkánk, szívesen segítenéd betegeinket a donorkodáson kívül? Honlapunk főoldalán megtalálod az aktuális kampányainkat! Nem kell mást tégy, csak itt a logónkra kattintanod!

Image

Ne feledkezz el kérünk az adód 1%-áról sem rendelkezni!!! Ezzel kapcsolatban itt találsz információt: /ado

Kérjük, hogyha jelen vagy a közösségi oldalon, a fenti címsort másold be, s oszd meg a Facebook oldaladon! Segíts így eljuttatni az információt a lehető legtöbb emberhez!

További információt donor kérdésben a fenti képre kattintva lehet kapni az OVSZ honlapján. Itt megtudhatja az olvasó, hogy ki lehet, és ki nem őssejt donor! Hogyha még ezentúl is lenne kérdésed, keresd az OVSZ-t központi telefonszámukon: +3613724100

Adatkezelési információ

Alapítványunk adatkezelési irányelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal!

Adatvedelem 2

Web-, Facebook-, illetve bármilyen más felületeinken, ahol a beteg személyes adatai megjelennek, láthatóak, -mint például teljes név, betegségtörténet, fénykép, esetenként videó, avagy közvetlen elérhetőség,- azokat minden esetben a beteg írásos kérésére, illetve írásos engedélye alapján osztottuk meg! Ennek dokumentációja lefűzve megtalálható a könyvelésünkben!

Rolikáért ég az adományvonal április 25-én

Roli egy szuper kis srác, akinek a története nagyon meghatott minket, először egy rövid kis-videóban találkoztunk vele, de rögtön megérintette a szívünk! Amint végignéztük a felvételt, azonnal jeleztük a szülőknek, hogy segíteni szeretnénk! Nem volt kérdés, szülői kérésre április 25-én 00:00- 24:00-ig biztosítjuk a családnak az adományvonalunkat, hogy aki segíteni szeretne ennek az életerős, élni akaró kis szeretetbombának, az megtehesse egy emelt díjas híváson, vagy egy-egy SMS üzenet elküldésén keresztül. Aki szeretne segíteni Rolinak a rehabilitációjában, ők 25-én bármikor útba tudják indítani adományukat egy -egy gyors hívással, üzenettel. Nem kell mást tenni ezen a napon, csak hívni a 13600-at, s az automata jelzése után beütni a 41-es számot! Az SMS küldés még egyszerűbb, a 13600-as telefonszámra kell csupán elküldeni a 41-es számot. 

Telefonszám: 13600

Üzenet szövege: 41

Roli Es Timi

Rolinál jártunk a napokban 

Rolika története:

Roland egy 8 éves kisfiú, aki az elmúlt években nagyon sok betegséget küzdött le. Többek között köztük volt egy Myelodyslasiás szindróma is, ezért mi is be tudtuk Őt venni a támogatottaink közé. Roli nagyon gyorsan jött a világra, mindössze nyolc perc alatt megszületett, már akkor látszott élni akarása. Roli koponyája négy hónapos korában hirtelen, s látványosan el kezdett nőni, amit a szülők először nem tudtak hová tenni, s orvoshoz fordultak. Egy koponya ultrahangon kiderült, hogy a kis agyacskája tele van cisztákkal, amik bizony elzárták az agyvíz keringését. Debrecenben feltárásra került a kisfiú koponyája, amikor is beültetésre került egy sönt. Ez a mágneses kis szelepecske egy, a Roli mellkasában a bőre alá beültetett csövön keresztül a hasüregébe vezeti a felesleges agyvizet. 18 hónapos volt csupán, amikor egy újabb ultrahang vizsgálaton kiderült, hogy ismét sok az agyvíz a kis koponyában. Debrecenben három napon át minden nap megműtötték, ezidő alatt el is veszítette az eszméletét, s ráadásul orvosok sem bíztatták semmi jóval a szülőket. A kisfiukért mindent megtevő szülők tehetetlenül álltak a klinika folyosóján, de persze nem adták fel a reményt! Időközben kisfiuk is küzdött az életért, s láss csodát, amikor felébredt a kómából, alig hogy kinyitotta a szemeit, s meglátta az ágya felett anyut és aput, egy apró kis mosollyal tudatta velük, hogy minden rendben lesz, ne aggódjatok. Tényleg egy földi csoda ez a kislegény! 

A műtét után hosszas időbe telt, míg Roli hazamehetett a kórházból, s újra elkezdhette a rehabilitációját. Három éves korára sikerült megtanulnia mászni, s a beszédkészsége is sokat fejlődött. Elérkezett az idő, Rolika oviba mehetett, a szülőknek egy fejlesztő óvodát kellet keresniük, mivel speciális nevelést igényel a kis Rolkó. Nagy volt az öröm, hogy gyerekek közé mehet Roli, de sajnos nem tartott soká az öröm, mert egy megfázás nagyon leterítette a már akkor is hősnek számító fiúcskát. Mint kiderült tüdőgyulladásról van szó, és a vérkép sem volt kielégítő. Ekkor jött egy újabb nagyon rossz hír, ugyanis diagnosztizálásra került egy vérképzőszervi betegség is, ami csak csontvelő-transzplantációval gyógyítható. Nagy öröm volt, hogy szerencsére találtak is donort a kis Rolinak, s viszonylag hamar megtörtént az átültetés. Negyven napig volt a steril bokszban a kis érintett, de Ő hősiesen helyt állt, mint addig is, s eddig mindig. A következő év nyarára folytathatták a mozgás fejlesztését, de ez sem volt annyira egyszerű, hisz akkor még nem tudott lábra állni Roli, így meg kellett műteni a kicsi lábait. Mindkét lábán öt-öt vágás volt, négy hétig gipsz, majd hét kemény, fájdalmakkal teli hét, rehabilitáció, rehabilitáció, rehabilitáció. Járókeret, majd három pontos bot, amit egy pontos bot követett. Most is terápiákra jár a család, a cél, hogy valóra váljon Roland nagy álma, hogy megtanuljon egyedül járni!

Ez a kisfiú valóban egy tünemény, higgyék el nekünk! Eltökéltük, hogy a lehetőségekhez képest a leghatékonyabban segítsünk ennek az álomnak a megvalósulásában! Most harcba szeretnénk indítani mi is követőinket, fogjunk össze, aki teheti küldjön Rolinak egy emelt díjas SMS üzenetet április 25-én!

 

Telefonszám: 13600

Üzenet szövege: 41 

Nagyobb összeggel szeretnél segíteni? Tudsz természetesen utalni is! Ezt megteheted rajtunk keresztül is célzott támogatással, illetve közvetlen Roli szülei számláira is! Az utalási adatok:

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

11743002-20194468-00000000

Közlemény: Rolika támogatása

Az így befizetett adományt célzott támogatásként kezeli az Alapítvány, az az utolsó egy forintjáig Rolandunké! Ez esetben nincs semmiféle kisbetű, vagy levonás, az adomány 100%-ban Rolit illeti!!!

vagy:

Erdélyi László

12099007-01286191-00100007

Köszönünk a család nevében is minden hívást és SMS-t, természetesen ezt is, mint mindent, hogy mennyi pénz gyűlt össze Rolinak kommunikálni fogjuk itt e bejegyzésben, illetve a közösségi oldalunkon is! 

Az utazási költségeiben segítettünk a mosonmagyaróvári transzplantált Apukának

Tavasz, napsütés, segítség nyújtás...nálunk így indult a vasárnap a családok éve jegyében! 🌼🌞👐 Apropó...tudtátok, hogy 2018 a családok éve?!

Egy mosonmagyaróvári felnőtt betegünk járt nálunk, akinek épp errefelé volt dolga, nagyfiát vitte haza, s aki a segítségünket kérte utazási költségeibe. Ez már a második alkalom, hogy Székesfehérváron találkozunk Imrével, korábbi ittlétekor egy jót tudtunk beszélgetni, most viszont sietett haza párjához.

H Imre Mosonmagyarovar

Imre egy elvált apuka, aki sajnos nagyon messze lakik gyermekétől, s alkalomadtán tud csak találkozni nagyfiával! Imrét még nem annyira rég transzplantálták, ugyan már engedélyt kapott orvosaitól, hogy elhagyja a szájmaszkot, kesztyű használatot, de azért még nagyon fontos a megfelelő higiénia, így az OMV benzinkártyák mellett a fertőtlenítőszer vásárlásaihoz járultunk hozzá picit.
Imre nagyon örült a benzinkártyáknak, hisz így egyrészt a rendszeres kontrollra járás is könnyebb, illetve jól jön az efféle segítség a fia látogatásakor is! Sajnos sok olyan család van Magyarországon, illetve az egész világon, ahol a szülők elválnak, de ettől függetlenül a gyermektől sem szabad megvonni, hogy találkozzon mind a két szülőjével, illetve ez fordítva is így van, a szülőnek is joga van találkozni gyermekével! Ráadásul tudjuk, hogy Imre lelkének ez milyen jót tesz, amikor láthatja hőn szeretett nagyfiát, mi továbbra is töretlenül hisszük, ha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is! Imre is épp elég megpróbáltatáson van túl ahhoz, hogy kijárjon neki most már egy kis boldogság!

Imrének ezt kívánjuk, de mindenekelőtt további szuper egészséget, a párjának pedig gyógyulást!

Amennyiben segíteni szeretnéd munkánk, ezáltal a leukémiában, illetve más vérképzőszervi betegségben érintett családokat, annak legegyszerűbb módja egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS elküldése. Telefonszám: 13600, az üzenet szövege: 41
Több adományozási csatorna is a rendelkezésedre áll, amiket itt találsz meg: www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet

Posztjaink megosztása? Igen, ezzel is segíted munkánk! Talán épp általad jut el bejegyzésünk egy olyan valakihez, aki tud, s szeretne is segíteni betegeinknek! Köszönjük!

Antal nem rég kapott új szívet- A vérképzőszervi érintettsége által tudtunk neki mi is segíteni

Van egy betegünk, Ő Antal, egy fiatal fertődi édesapa, aki nem rég kapott új szívet, és akinek most pár segítő ember összefogására lenne szüksége! Antal felesége ma délután hívott fel minket, hogy vis maior segítségre lenne szüksége, a férje ismét hetek óta kórházban, kisebb megszakításokkal már hónapok óta, szeptemberben új szívet kapott, s bizony el vannak maradva az albérleti díjakkal mivel a rendszeres kórházba járás és a megemelkedett kiadások elvitték a pénzüket! 🙁
Egy rögtönzött kuratóriumi ülésen gyorsan átgondoltuk lehetőségeinket, s most így hirtelen 50 000.- Ft-ot tudtunk elkülöníteni és kiutalni Antaléknak azonnal, de még szükségük lenne 200 000.- Ft-ra. Hozzánk is sorra érkeznek be a támogatás kérelmek az érintett betegektől, s már egész május elejéig be vannak ütemezve a támogatások, így most nagyobb összeget vis maior nem tudtunk kiutalni Fertődre, de a feleség kérelmére megosztunk egy célzott gyűjtés felhívást Antalnak, aki tud, kérjük segítsen nekik!

 S Antal Fertod

A feleség szavai:
“Férjem 2017. szeptember 3-án kapott új szívet! Egy veleszületett szívbetegség miatt volt szükség átültetésre. Jelenleg is kórházban van, a műtét után különböző szövődmények léptek fel, még vár rá egy műtét. 35 éves, van egy 8 éves kislányunk. A kis családunk Fertődön él albérletben, melynek költségei, valamint az, hogy én és a kislányunk láthassuk Apát rengeteg pénzt emészt fel. Én vagyok az egyetlen kereső a családban, amennyit tudok dolgozok, de sajnos egyedül nem bírom a terheket.
Kérni szeretném a jószívű embereket, amennyiben valakinek módjában áll, támogassa családunkat, hogy az új élet kezdete könnyebb legyen! Sajnos a műtét után férjem cukorbeteg is lett, mely szintén elég sok pénzt igényel. Köszönöm mindenkinek a segítséget!”

Antalt egyébként a vérképzőszervi érintettség lévén tudjuk mi támogatni, tettük ezt már korábban is, amikor az otthonuk kialakításában segédkeztünk, akik figyelemmel kísérik munkánk, ők láthatták is a náluk készült képeket! Több éve kapcsolatban vagyunk velük, sokáig várt a fiatal apuka arra a telefonra, hogy megvan az új szív...Antalék hónapokig úgy éltek, hogy össze volt készítve a pakk, mivel bármikor hívhatták őket a kórházból, hogy menjenek az átültetésre. Nos, ez a telefonhívás tavaly ősszel megtörtént, azóta egy új szív dobog betegünk mellkasában! Nehéz volt azért ezt egyrészt lelkileg is feldolgozni Antalnak, testileg is mindig történik valami nem várt szövődmény...most is műtétre vár Hanna apukája! 🙁

Aki szeretne, a következőképp tud célzott adományt küldeni a fertődi családnak:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
11743002-20194468-00000000
Közlemény: Antalnak Fertődre

Köszönjük szépen a segítségét mindenkinek, a megosztások is számítanak! Aki teheti ajánlja fel rajtunk keresztül az adója 1%-át, lásd, ha van miből, tudunk az ilyen, s hasonló vis maior helyzetekben is azonnal lépni! Tudod segíteni munkánk egy emelt díjas sms-sel is, a 41-es kódszámot szükséges elküldeni a 13600-as telefonszámra!

Antalnak várjuk a célzott befizetéseket, kommunikálni fogjuk mennyi segítség érkezett! ❤️Nélkületek csak egy ha szontalan szervezet lennénk, veletek közösen viszont hatékonyan tudunk segíteni a bajban!

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!

Miként teltek nálatok az ünnepek? Kirándultatok, avagy pihentetek? Mi ezekben a napokban sem tétlenkedtünk, hét családnak sikerült szebbé tenni a Húsvétot! Volt akinek a rezsiköltségeinek a kifizetésében segítettünk, volt akinek a kórházból hazáig az útiköltségét vállaltuk magunkra, hogy hazamehessen az ünnepekre, voltak többen, akiknek az élelmiszer és fertőtlenítőszer kiadásaikba segédkeztünk, s ahol az otthoni megfelelő higiénés körülmények kialakítása érdekében háztartási eszközöket, bútorokat kellett vásároljunk, egy új ágyat, padlózatot, stb. Köszönjük mindazoknak, akik ezt lehetővé tették!

Husveti Tamogatasok

Ha tehetitek segítsétek továbbra is munkánk az adó 1%-ának felajánlásával, egy-egy emelt díjas hívással/sms üzenettel, vagy banki átutalással/bankkártyás adományozással! Minden betegeinkhez vezető csatornát megtaláltok a következő linken:

/hogyan-segithet

Ment a segítség Húsvétra- Vilinek sajnos relaptált a leukémiája

Be szeretnénk Önöknek mutatni Vilmost, akit mi már egész régóta ismerünk! Sorstárs Ő is, mint oly sokan, ráadásul épp ma kaptunk egy szörnyű hírt vele kapcsolatban, na de kezdjük a legelején!

Vilit már többször támogattuk az életéért való küzdelmében, s egész ezidáig azt is hittük, a gyógyulás útján van! Minden egyes ünnep előtt kapunk egy köszönő, s egyben üdvözlő képeslapot az anyukától eddigi támogatásainkért, így volt ez a mostani alkalommal is! Aztán beszéltünk egy pár napja, s mondta az édesanya, hogy nagyfia látása eléggé megromlott, távolra nem igazán jól lát Vili. Elmentek megvizsgáltatni a szemét, s kiderült, hogy szemüvegre van szüksége a “nagy harcosnak”.
Bátortalanul kérdezte az anyuka a telefonban, hogy valami kis részt tudnánk e magunkra vállalni a szemüveg árából, mert bizony szűkösek a kereteik, itt a húsvét is, s még bizony az ünnepi asztalra sem nagyon telik! Nem volt kérdés, természetes, hogy kifizetjük a szóban forgó szükségessé vált szemüveg árát, ez ma meg is történt, illetve 20 000.- Ft értékben küldtünk a családnak ezen felül SPAR ajándékkártyát, ezzel is hozzájárulva élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásaikhoz. A pár nappal korábbi beszélgetésünk alkalmával érdeklődtünk az anyukánál, hogy van Vilmos, hogy van a család általában, de ekkor még pozitív választ kaptunk, hogy minden rendben. Ekkor még nem tudtuk, hogy Vilmosnak meg van duzzadva az egyik heréje, amivel kapcsolatban tegnap felkeresték a kórházat... Ma reggel jókedvűen újságoltuk az anyukának, hogy kiutaltuk a szemüveg árát számlájára, s hogy postázzuk a SPAR-os ajándékkártyát még az ünnepek előtt, de aztán sajnos örömünk egyik pillanatról a másikra tova illant! 🙁 Ekkor mondta az anyukája Vilinek, hogy sajnos ismét nagy a baj! Elmesélte a here duzzanatot, s hogy megmutatták a kezelőorvosuknak Debrecenben, aki egyből vizsgálatokat kért, s sajnos a visszaigazolás eredménye az lett, hogy Vilmos leukémiája relaptált! 😢 Rövid időn belül el kell kezdeni a kezeléseket nála, s a kemoterápiás blokkok után pedig transzplantációra lesz szükség! 🙁 Hirtelen hidegzuhanyként ért minket a hír, de nincs mit tenni, küzdeniük kell tovább, s nekünk pedig feladatunk segíteni őket a betegséggel való küzdelemben!

Vilmos

Nagyon bízunk benne, hogy a kezelések alkalmával nem lesznek súlyos szövődmények, sajnos a korábbi citosztatikumos kezelések idején volt erre példa...nagy a baj, de mi mégis próbálnánk erőt adni Vilmosnak, s egyben az anyukájának is, nem szabad feladni, tudjuk, hogy ez milyen nehéz, de csak az átültetés vezethet ezek után teljes gyógyuláshoz!!! Szívből kívánjuk így legyen!!!

Természetes, hogy tartjuk a kapcsolatot, amiben tudunk mellettük állunk!

Aki teheti segítse munkánk egy-egy elküldött 500.- Ft-os SMS üzenettel! Ez talán senkit nem vág földhöz, viszont betegeinknek fontos minden fillér! A telefonszám 13600, az üzenetben pedig csak a 41-es számot szükséges elküldeni! Köszönjük a gyerekek, s az érintett családok nevében is!

Lehet ezt így is! Adj élményt!

Tudjátok mi mindent szeretünk kommunikálni, ahol ehhez az érintettek hozzájárulnak, így teszünk most is! Ezúton is szeretnénk megköszönni annak a korábban érintett édesanyának az adományát, aki egy családi állatkerti belépővel lepte meg Szabó Levinket!

Leviek Az Allatkertben Jartak

Még tavaly keresett meg minket Eszter, egy olyan édesanya, akinek a gyermeke korábban hasonlóképp érintett volt egy leukémiás megbetegedésben, -szerencsére nagyfia azóta is jól van,- hogy ő nem pénzt szeretne adományozni, hanem inkább egy élménnyel szeretne meglepni egy olyan gyerkőcöt, aki hasonlóképp érintett a betegségben, mint korábban ők voltak. Ekképp kapták Leviék a családi állatkert belépőt még anno, amit most be is váltottak. 🙂👍 Eddig mindig közbejött valami, de most végre eljutottak az állatkertbe a gyerkőcök nagy örömére! Ezzel a pár mosolygós fotóval szeretnénk megköszönni az adományt, s Áldott Húsvétot kívánni az adományozó családnak, illetve mindenkinek, akihez eljut bejegyzésünk! 🐇🐣🐑❤️✌️

Lehet ezt így is! 👍 Esetleg van egy ötleted, szívesen adományoznál valakinek pénz helyett egy élményt, családi mozijegyet, színházjegyet, fürdőbelépőt, wellness programot...? Ha igen, kérünk ne tartsd magadban, keress bátran minket elérhetőségeinken! Összekötünk szívesen egy érintett családdal, akik épp örülnének felajánlásodnak!

"Mi kell a gyógyító alváshoz? Jó kis zene és anya keze!"

Nem olyan rég a Facebook közösségi hálóján lettünk figyelmesek az egyik kis betegünk anyukájának a bejegyzésére, miszerint gyermekének kiújult betegsége. Azonnal tárcsáztuk is, hívtuk telefonon a hölgyet, hogy biztosítsuk róla, mellettük állunk most is! Máté ide s tova már nyolc éve küzd betegségével, ami egy Neuroblastoma, kétszer transzplantálták. Hét éves volt, amikor diagnosztizálásra került a kór, sok szenvedéssel, lemondással, küzdelemmel teltek ezek után gyermekévei! Pár napja átesett egy újabb műtéten, így utólag megvallva nagyon aggódtunk érte, mert volt rá okunk, a műtét napján végig izgultunk Máté anyukájával...múlt szerdán valamivel délután négy óra előtt tolták be a műtőbe a nagyfiút, aki még akkor is az anyukájáért aggódott. Bocsánatot kért, hogy ne haragudjanak rá, amiért megint ilyen nagy fájdalmat okoz, mintha csak Ő tehetne e szörnyűségről, ami velük történik. (Ez persze tudjuk nem így van, a betegséget nem kéri senki, az sajnos általában hívatlanul érkezik!) Még szorította volna Máté az anyukája kezét, de már jöttek érte, s az édesanyának nem volt mit tennie, összetört szívvel, de el kellett engednie kisfia kezecskéjét, s belehalt lelke, amikor csukódott a műtőajtó. Hosszadalmas műtét volt, este fél nyolc után hozták ki Mátét a műtőből, persze időközben az altató doktor néni többször is kijött tájékoztatni a műtőajtó előtt lecövekelt anyukát, hogy odabent mi történik, ezek után kaptunk mi is információt az édesanyától, hogy minden rendben zajlik szerencsére. Az operáció jól sikerült, ráadásul a mai technikának köszönhetően nem is vágni a sebészeknek, laparoszkópos eljárással el tudták végezni a szükséges beavatkozást. Mátét ezek után az intenzív osztályra vitték, minden rezzenését gépek figyelték, de aztán rövid időn belül önállóan lélegzett a nagyfiú, ami után megszabadulhatott a 'csövektől'. Ma beszéltünk az anyukával, aki elmondta, hogy Máté a helyzethez képest olyan jól van, hogy nem kizárt, hogy a hétvégére hazaengedik őket. Nincs láz, pici hőemelkedés ugyan van, de az napról-napra javul, meg kell várniuk most a szövettant, ami után tudnak majd az orvosok is nyilatkozni a hogyan továbbról!
I Mate (1)
Miután kiderült Máté betegségének kiújulása, ezt ugye több barát, s ismerős látta az anyuka Facebook oldalán keresztül, rá egy pár órára kaptunk egy üzenetet egy korábbi kis betegünk édesanyjától, akiknél sajnos nem sikerült anno a győzelem. Fagyal Dani anyukája írt nekünk, hogy ők anno az egyik részükre szóló gyűjtésünkkor kaptak Juhász Rolandtól, a magyar válogatott focistájától egy dedikált mezt, amit szeretne felajánlani Máté részére, megkért írjunk ki egy jótékonysági aukciót. A mezre a közösségi oldalunkon keresztül lehetett licitálni, 15 000.- Ft-ért kelt el úgymond a Vidis mez, amely felajánlás azóta meg is érkezett számlánkra, s továbbítottuk Mátéék felé. Ezen felül érkezett Máténak még célzott befizetés is számlánkra, amelyeket kiegészítettünk 50 000.- Ft-ra, így a mai nappal 65 000.- Ft-ot tudtunk kiutalni a családnak.
Most egyenlőre várjuk mi is, hogy mi lesz a szövettan eredménye, s milyen további kezelésekre lesz szükség, s annak ismeretében amennyiben szükségük lesz még bármilyen támogatásra, ott leszünk a nagyfiú mellett lehetőségeinkhez képest!
Máté, Te már többször bizonyítottad milyen stramm srác vagy, mi a lehető legeslegjobbakat kívánjuk innen Neked! Vigyázz magadra, légy egészséges még nagyon, de nagyon sokáig! Anya imád, Te is Őt, a testvéredről nem is beszélve, most már mindenképp jó irányba kell forduljanak a dolgok!!! 
Szeretnél Te is segíteni, érjünk el minél több kis beteghez? Küldj egy 500.- Ft-os emelt díjas SMS üzenetet, s kövesd munkánk, hisz segítséged lévén ezentúl Te is benne leszel minden egyes betegünk mosolyában! Egyszerűen csak a 41-es számot kell elküldened a 13600-as telefonszámra! Köszönjük a gyerkőcök, és az érintett családok nevében is!

Összefogással a leukémiás betegekért- Helyszín Duna Palota

2018 március 22-én este 19:00 órai kezdettel egy gyönyörű gálaestnek lehettünk részesei a Duna Palota színháztermében. Az alábbi sorokat még rögvest a rendezvény után, a csodás épülettől nem messze az autóban ülve az előadás hatása alatt fogalmaztuk meg, amit most szeretnénk megosztani veletek kedves munkánkat követők, illetve minden olyan magyar emberrel, akihez eljut bejegyzésünk. Nem véletlenül emeltük ki a magyar “szót”, mint olyat, mert itt ma este jó volt magyarnak lenni! A Hazánkról és Kárpátaljáról szólt az este, illetve a mi kis betegeink támogatásáról! Hogy mit is jelent ez?

Már nem először segíti, támogatja munkánk a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, így volt ez most is, hisz ennek a csodálatos estének a Szövetség volt az egyik szervezője. A Szőnyi Kinga Elnökasszony által képviselt szervezet mellett voltak még más szervezők, mint például

- a Bánffy Szalon a Belváros-Lipótváros V. kerület Önkormányzatával
- a Duna Palota
- a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület
- a Polgárok Háza
- illetve a Panoráma Világklub Kárpátaljai Társklubjával összefogva

A rendezvény fővédnökei három olyan közismert, köztiszteletben álló hölgy, asszonyság volt, mint
- Dr. Herczegh Anita – a köztársasági elnök felesége
- Schmittné Makray Katalin –olimpiai ezüstérmes tornász
- Mádl Dalma – a Katolikus Karitász Jószolgálati Nagykövete

Megtisztelte ottlétével a jelen lévőket, s köszöntő beszédet mondott
- Balog Zoltán Miniszter Úr, az emberi erőforrások minisztere

Az előadók ugyancsak közismert, illetve elismert, neves előadóművészek voltak, mint
- Beregszászi Olga – előadóművész
- Császár Angéla – Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész
- Hegedűs Endre – Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész
- Hegedűs Katalin – zongoraművész
- Hegedűs Valér – zongoraművész
- Hűvösvölgyi Ildikó – Kossuth-díjas színművész
- Kiss B. Atilla – Kossuth- és Liszt - díjas operaénekes
- Kolti Helga – színművész
- Kovács Nóri – énekes, a Népművészeti Ifjú Mestere
- Kóka Rozália – Magyar Örökség-díjas mesemondó
- Laklóth Aladár – színművész
- Posta Victor – színművész
- Sáfár Mónika – Jászai Mari-díjas színművész
- Sasvári Sándor – Jászai Mari- és Emerton- díjas színművész
- Számadó Gabriella – operaénekes
- Takács Bence – előadóművész
- Tkacsuk Martin – Marimba (Ungvár)

29541455 1607093982719853 4028844857116121568 N   29497231 1607094109386507 78811214277020528 N   29497879 1607093992719852 1131003582195470648 N

További képek megtekinthetők az estéről:

https://www.facebook.com/tegyunkleukemia/posts/1607094509386467

A gyönyörű, s meghitt előadás este 19:00 órakor kezdődött, s egész sokáig, majdnem 22:00-ig tartott. Hosszú volt, de mindenkit lenyűgözött, úgy rohant az idő abban a pompás közegben, hogy észre sem vettük, hogy már ilyen kései órába nyúlott! Minden fellépőt kirobbanó tapsvihar koronázott, hallhattunk csodálatos énekeket, zongora előadásokat, verseket, volt köztük megható, szívet melengető produkció, de volt olyan is, ami picit megnevettette a közönséget, emlékezetes lesz én úgy gondolom sokaknak az este, ki-ki aki elrakja azt a lelkében a megfelelő polcra!

Na de térjünk rá arra, miért is voltunk mi ide hivatalosak!? Annak idején 11 éve ilyenkor a budapesti Szent László Kórház csontvelő transzplantációs osztályán feküdtem, s nem gondoltam volna akkor, hogy ilyen megtiszteltetésben lesz ma részem, de most így utólag hálás vagyok érte az Istennek, a sorsnak, az életnek, mindegy ki hogy nevezi! Annak idején saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy leukémiás betegnek milyen szörnyűségeken kell átesnie ahhoz, hogy meggyógyuljon, de ezt már a többség, aki követi munkánk tudja. Tudjátok azt is, hogy Alapítványunk kifejezetten a közvetlen betegek, érintett családok megsegítésére jött létre, azért hogy segítsünk a leukémiával küzdő embertársainknak, amíg ők életük nagy harcát vívják. Megtisztelő ez nekünk, hogy ilyen úgymond “nagy nevek”, köztisztviselők állnak, álltak ma mellénk, segítve ezzel is munkánk!
Szóval a gálaestre három féle jeggyel lehetett belépni, három-, öt-, és tízezer forintos jegyek álltak a segíteni szándékozó adakozó emberek részére. Az adományjegyek által összegyűlt pénzösszeg két civil szervezetet illetett meg, az egyik ugye mi voltunk, a másik szervezet pedig a rahói Magyar Ház! Mi a szervezőségtől az est végén a színpadon személyesen vehettük át a ránk eső adományt, nevezetesen 278 000.- Ft készpénzt, a másik hasonló összeget pedig ugyancsak a szervezők fogják a holnapi napon átadni, azt már Rahón, a Magyar Házban.

Ezúton is, és itt is szeretnénk megköszönni úgy a szervezőknek, úgy a fővédnököknek, természetesen ki nem hagyva Balog Miniszter Urat, mint a fellépő színészeknek, az adományozó embereknek a segítséget, hamarosan kommunikálni fogjuk, hogy kik kapták meg tőlünk ezt a pénzt, illetve hogy milyen célra fordítottuk! Természetesen a teljes összeget az alapítói okiratunkban foglaltak szerint fogjuk felhasználni, közvetlen betegtámogatásra! Figyeljék, figyeljétek munkánk, kövessétek nyomon azt, meglátjátok nem volt hiába ez a sok jó szív! Jönni fogunk a részletekkel, hogy mire fordítottuk az este adományát!

Ezen az estén bebizonyosodott ismét, hogy a magyar emberek össze tudnak fogni, hogy közösen van erőnk! Arra buzdítunk hát mindenkit, ne fussunk el egymás mellett, figyeljünk oda embertársainkra, kifejezetten azokra, akiknek szükségük van rá, akiknek szükségük van ránk! Ezzel a mondattal szeretnénk zárni bejegyzésünk! Köszönjük mindenkinek a segítséget!!! ❤️

 

1