Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Idén is rendelkezzen adója 1%-a felől! Tegye ezt úgy, hogy abból egy leukémiás kislányt, vagy kisfiút, avagy egy rosszindulatú vérképzőszervi beteget tudjunk támogatni!

Felmerül elsőként sokakban a kérdés, hogyan is tehetem ezt meg?! Nos, ezt egészen 2018 május 22-ig bármikor meg tudja tenni, együtt az adóbevallásával leadva akár, vagy attól teljesen külön is! Érdemes minél előbb rendelkezni efelől, nehogy kimaradjon ez a nagyon fontos momentum! Adója 1 %-a felől rendelkezhet akkor is, ha már leadta a bevallását, de azzal egy időben nem rendelkezett az 1%-a felől, tehát utólag, illetve megteheti ezt a bevallás leadása előtt is, akár most, pár perc alatt! (Ebben az esetben már a bevallás leadásakor majd nem kell még egyszer rendelkezzen, hisz megtette most!)

Rendelkezzen most, hisz ez hatalmas segítség a leukémiás betegeknek, Önnek pedig ez semmilyen költséggel nem jár! Kár lenne, hogyha lemaradna ez az életmentő lépés!

Rendelkezni kétféleképpen tud:

1; Ügyfélkapun keresztül

Ez a leggyorsabb, legegyszerűbb mód, pár kattintás az egész. Adószámunk, amit be kell írjon a megadott felületen:

18142842-1-14

Egy kis videós segítségért a sikeres kitölthéshez/beadáshoz kattintson a képre: 

 

IMG 2433 

Ha még nincs ügyfélkapuja, de szeretne, itt tud regisztrálni: 

https://ugyfelkapu.gov.hu/

2; Postai úton

 Amennyiben ezt a módot választja, úgy sem kerül nagy erőfeszítésébe a rendelkezés!

Első lépés: nyomtassa ki a rendelkező nyilatkozatot, amit az alábbi pdf ikonra kattintva tud elérni:

IMG 2430 1

 Második lépés: Töltse ki a nyilatkozatot!

Felső rész: Ide az Ön adatai szükségesek

Középső rész: A kedvezményezett, azaz a mi adószámunk már szerepel a lapon!

Alsó rész: A kedvezményezett technikai számot (4 darab) akkor kell kitölteni, hogyha a Nemzeti Tehetségprogramnak, vagy valamely egyház részére szeretné még eljuttatni a plusz 1 %-át. Ezen szervezetek, egyházak listáját, illetve a hozzájuk rendelt technikai számot a következő linken találja: 

https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamos_kedv

Ha a technikai számot nem tölti ki, attól még érvényes az 1%-os nyilatkozata! Amennyiben kitölti, úgy rendelkezik a plusz 1%-ról is, amit a Nemzeti Tehetségprogramnak, vagy egyházaknak ajánlhat! 

Harmadik lépés: Tegye borítékba a kitöltött rendelkező nyilatkozatot! A borítékra a feladóhoz írja rá nevét, állandó lakhelyét, adóazonosító jelét, illetve ne feledje, a boríték hátoldalát alá kell úgy írni, hogy aláírása keresztül haladjon a ragasztáson! Csakis így érvényes a rendelkezése! A címzetthez az állandó lakóhelye szerinti illetékes NAV kirendeltségek címeit itt találja, ide várja a hivatal a rendelkezését:

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/Az_SZJA_bevallst_az_allando_lakcim_alapjan.html 

Ezúton is szeretnénk megöszönni segítségét, kísérje figyelemmel munkánk, hisz ezáltal minden egyes kis betegünk mosolyában, örömében ezentúl ott lesz Ön is!

További fontos információk:

A NAV hasonlóan a tavalyi évhez, idén is sokaknak megkönnyíti az életét az automatikus adóbevallással. Viszont, az adó 1% felől mindenkinek személy szerint saját magának KELL RENDELKEZNIE! Azaz abban az esetben is, amennyiben a NAV, és abban az esetben is, amennyiben a munkáltató készíti el az adóbevallását, Önnek kell rendelkezni a már befizetett adója 1%-a felől! A munkáltatója és a NAV sem töltheti ki ezen részét bevallásának, ÖNNEK KELL DÖNTENIE, hogy kinek ajánlja fel adója 1%-át! 

Remélhetőleg mindenki tudja, de FONTOS még egyszer kiemelni, hogy az adó 1 % felajánlás Önnek semmilyen plusz költséggel, vagy kiadással nem jár, ellenkező esetben viszont amennyiben nem rendelkezik felőle, úgy ez az összeg elvész! Ne hagyja ezt, éljen az állam adta lehetőséggel, segítse betegeinket adója 1%-ával!

Tegyunkleukemia Kezdokep