Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 vagy 16200106-11574312-00000000 Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.128/2010/2./I. szám
Szlogen

Idén is rendelkezz adód 1%-a felől! Tedd ezt úgy, hogy abból egy leukémiás kislányt, vagy kisfiút, avagy egy rosszindulatú vérképzőszervi beteget tudjunk támogatni!

Felmerül elsőként sokakban a kérdés, hogyan is tehetem ezt meg?! Nos, ezt egészen 2018 május 22-ig bármikor meg tudod tenni, együtt az adóbevallásoddal leadva akár, vagy attól teljesen külön is! Érdemes minél előbb rendelkezz efelől, nehogy kimaradjon ez a nagyon fontos momentum! Adód 1 %-a felől rendelkezhetsz akkor is, ha már leadtad a bevallásod, de azzal egy időben nem rendelkeztél az 1%-od felől, tehát utólag, illetve megteheted ezt a bevallás leadása előtt is, akár most, pár perc alatt! (Ebben az esetben már a bevallás leadásakor majd nem kell még egyszer rendelkezz, hisz ezt megtetted most!)

Adobevallas 2018

Rendelkezz most, hisz ez hatalmas segítség a leukémiás betegeknek, Neked pedig ez semmilyen költséggel nem jár! Kár lenne, hogyha lemaradna ez az életmentő lépés!

Rendelkezni kétféleképpen tudsz:

1; Ügyfélkapun keresztül

Ez a leggyorsabb, legegyszerűbb mód, pár kattintás az egész. Adószámunk, amit be kell írj a megadott felületen:

18142842-1-14

Egy kis videós segítségért a sikeres kitölthéshez/beadáshoz kattints a képre: 

IMG 2433 

 Ha még nincs ügyfélkapud, de szeretnél, itt tudsz regisztrálni: 

https://ugyfelkapu.gov.hu/

2; Postai úton

 Amennyiben ezt a módot választod, úgy sem kerül nagy erőfeszítésedbe a rendelkezés!

Első lépés: nyomtasd ki rendelkező nyilatkozatunkat, amit az alábbi pdf ikonra kattintva tudsz elérni:

IMG 2430 1

 Második lépés: Töltd ki a nyilatkozatot!

Felső rész: Ide a Te adataid szükségesek

Középső rész: A kedvezményezett, azaz a mi adószámunk már szerepel a lapon!

Alsó rész: A kedvezményezett technikai számot (4 darab) akkor kell kitölteni, hogyha a Nemzeti Tehetségprogramnak, vagy valamely egyház részére szeretnéd eljuttatni a plusz 1 %-od. Ezen szervezetek, egyházak listáját, illetve a hozzájuk rendelt technikai számot a következő linken találod: 

https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamos_kedv

Ha a technikai számot nem töltöd ki, attól még érvényes az 1%-os nyilatkozatod! Amennyiben kitöltöd, úgy rendelkezel a plusz 1%-odról is, amit a Nemzeti Tehetségprogramnak, vagy egyházaknak ajánlhatsz fel! 

Harmadik lépés: Tedd borítékba a kitöltött rendelkező nyilatkozatot! A borítékra a feladóhoz írd rá neved, állandó lakhelyed, adóazonosító jeled, illetve ne feledd, a boríték hátoldalát alá kell úgy írnod, hogy aláírásod keresztül haladjon a ragasztáson! Csakis így érvényes a rendelkezés! A címzetthez az állandó lakóhelyed szerinti illetékes NAV kirendeltségek címeit itt találod, ide várja a hivatal a rendelkezésed:

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/Az_SZJA_bevallst_az_allando_lakcim_alapjan.html 

Ezúton is szeretnénk megöszönni segítséged, kísérd figyelemmel munkánk, hisz ezáltal minden egyes kis betegünk mosolyában, örömében ezentúl Te is ott leszel!

További fontos információk:

A NAV hasonlóan a tavalyi évhez, idén is sokaknak megkönnyíti az életét az automatikus adóbevallással. Viszont, az adó 1% felől mindenkinek személy szerint saját magának KELL RENDELKEZNIE! Azaz abban az esetben is, amennyiben a NAV, és abban az esetben is, amennyiben a munkáltató készíti el az adóbevallásod, Neked kell rendelkezned a már befizetett adód 1%-a felől! A munkáltatód és a NAV sem töltheti ki ezen részét bevallásodnak, NEKED KELL DÖNTENED, hogy kinek ajánlod fel adód 1%-át! 

Remélhetőleg mindenki tudja, de FONTOS még egyszer kiemelni, hogy az adó 1 % felajánlás Neked semmilyen plusz költséggel, vagy kiadással nem jár, ellenkező esetben viszont amennyiben nem rendelkezel felőle, úgy ez az összeg elvész! Ne hagyd ezt, élj az állam adta lehetőséggel, segítsd betegeinket adód 1%-ával! Köszönjük betegeink nevében is!